Close
Close

Sepetinizde ürün bulunmuyor.

Ksamil Gezi Rehberi: Boşuna Avrupa’nın Maldivleri Dememişler

Ksamil Gezi Rehberi: Boşuna Avrupa’nın Maldivleri Dememişler

Ksamil Gezi Rehberi – Ksamil Gezilecek Yerler & Ksamil’in En Güzel Plajları ve Sahilleri

Ksamil’e Arnavutluk’un Maldivleri denmesinin nedeni bembeyaz kumları ve turkuaz denizi. Hemen bütün plajları kum ve çoğunda deniz sığ. Bu yüzden Ksamil plajlarının çocukla gitmek için çok uygun olduğunu söyleyebiliriz… Haziran ayında nereye gitsek derken, senelerdir planlarımızda olan Arnavutluk’u daha fazla ertelemek istemedik ve soluğu Ksamil’de aldık. O zaman gelsin Ksamil Gezi Rehberi – Ksamil Gezilecek Yerler & Ksamil’in En Güzel Plajları ve Sahilleri.

Öncelikle, Arnavutluk turizm konusunda henüz yeni geliştiği için, zaman zaman kaliteyi tutturmakta zorlandıklarını görebiliyoruz. Yine de vizesiz olduğu için, fiyatlar uygun olduğu için ve değişik bir kültür olduğu için planlarınıza dahil etmekten pişman olmayacağınız bir yer. 

Ek olarak Kredi kartı çoğu yerde geçmiyor. Yanınızda EUR götürüp Arnavutluk’un para birimi olan LEK’e çevirebilirsiniz. Kurlar bürodan büroya değişiyor, bozdurmadan internetten kuru kontrol edebilirsiniz. Bir de bizim plajlarda ödediğimiz ücretlerin bu yıl değişmiş olma ihtimali, hatta aydan aya değişme ihtimali de var aklınızda olsun.

Ksamil’e Nasıl Gidilir? Ksamil’e Ulaşım Rehberi

Ksamil’e Türkiye’den en kolay Tiran’a uçarak gidebilirsiniz. Tiran’dan da araba kiralayarak yaklaşık 4 saatte Ksamil’e varabilirsiniz. Ksamil’e gelirken yol üzerinde başka kıyı kasabaları da var. Onlardan ayrıca bahsedeceğiz. 

Araç kiralama için Booking.com’un araç kiralama platformunu önerebiliriz. Gideceğiniz şehirdeki neredeyse bütün araç kiralama acentalarını kapsıyor ve fiyatı onlardan daha uygun oluyor. Bir de Booking.com hesabınızla tuttuğunuz için çoğu zaman ek indirim de yapıyor. Her gittiğimiz şehirde arabaya kasko yaptırmıyoruz ama Arnavutluk’ta yaptırdık, ne olur ne olmaz. 

Toplu taşımayla olur mu derseniz, Tiran’dan Saranda’ya kadar otobüsle gelip Saranda’dan şehir içi otobüslere binerek Ksamil’e geçebilirsiniz. Ksamil’de de şehrin içinde otobüsler var. Kısacası mümkün ama eğer gezmek istediğiniz başka şehirler varsa toplu taşımayla zor olacaktır.

Biz Berlin’den geldiğimiz için önce Korfu adası’na uçtuk ve oradan da feribotla Saranda’ya geçtik. Feribot yaklaşık 20 dakika sürdü. Feribot biletlerini Omio.com üzerinden almıştık. 

Yüksek sezonda gidecekleri önceden uyaralım, şehirler arası geçişte inanılmaz trafik olabiliyor. Özellikle Temmuz ve Ağustos aylarında gidecekseniz bunu mutlaka hesaba katmak gerek. Bir de insanlar çok çılgın araba kullanıyor, inanın İstanbul’dakiler yanında yavaş kalır. 

Bir kez Ksamil’e ulaştıktan sonra merkezde kalıyorsanız bir daha araba kullanmanıza gerek kalmıyor, o yüzden merkezde konaklamak önemli.

Ksamil’de nerede kalınır biraz ondan bahsedelim. 

Ksamil’de Konaklama & Ksamil’de Nerede Kalınır?

Ksamil’in En Güzel Otelleri & Ksamil’in En Uygun Otelleri

Ksamil yeni yeni gelişmekte olan bir bölge olduğu için öyle 5 yıldızlı tatil köyleri, aşırı gelişmiş tesisler yok. Daha doğrusu 1-2 tane var ama onlar da henüz oturmamış. Turizme sadece 1991’de açıldığını düşünürsek normal aslında.

Bir de sahilleri müthiş olmasına rağmen şehir kısmında her yer sokak güzel değil. O yüzden konaklama tutarken önemli olan güzel,temiz bir otel odası veya ev tutmak ve lokasyonun güzel olması, sahillere yürüyüş mesafesinde olması. 

Biz uzun bir araştırma sonrası merkezde Villa August’ta kaldık ve müthişti. Yeri çok merkeziydi, bütün sahillere ve güzel mekanlara yürüyüş mesafesindeydi. Sahibi çok tatlı yaşlı bir çiftti ve ev çok temizdi. İnanın bunlar Ksamil standartlarında çok yüksek şeyler. Çocuklu konaklama için de  çok uygun. 

Linki burada: Villa August

Bunun dışında Ksamil için çok detaylı bir Ksamil konaklama rehberi yazdık. Önerdiğimiz konaklama seçeneklerinin tamamını orada bulabilirsiniz.

Gelelim Ksamil’i sebebi ziyaretimize;

Ksamil’in En Güzel Sahilleri ve Plajları & Ksamil’de Çocuklara Uygun Plajları

Ksamil küçük bir yer ve geçen yıl 10 civarında plajı vardı. Bunlardan en iyi ve popüler olanlarını derledik. Buyrun 😊))

Sahilleri çok güzel olmasına rağmen, maalesef plajlarda genelde işletmeler var ve şemsiye+şezlong için ücret ödemeniz bekleniyor. Yine de fiyatlar ülkemizdeki sahillerden uygun. İşletmelerin güzel bir yemek menüsü de oluyor. Yemekler bizim damak tadımıza çok uygun. Köfteler, etli yemekler, sarmalar, hamur işleri..aç kalmak imkansız. 🙂

Bir de son olarak işletmelerin ücreti de aydan ara değişiyormuş. Biz Haziran’da gitmiştik. Temmuz ve Ağustos’ta daha pahalı olabiliyormuş, bir de önceden rezervasyon gerekebiliyormuş. O konuda uyaralım.

Ksamil'in en güzel sahilleri ve plajları
Ksamil’in en güzel sahilleri ve plajları Poda Beach Bar – kaynak: www.visitsaranda.net

Poda Beach Bar

Biz gittiğimizde henüz sezon başlamamasına rağmen kalabalıktı. Sezonda daha kalabalık olacağını düşünüyoruz. Denize uzanan iskelesinde ve sahilindeki şık localar, turkuaz denizi ve beyaz kumuyla önce göze, sonra bedenlerinize hitap eden bir plaj. Çocukla da çok uygun. Aynı Yunanistan’da olduğu gibi burada da frappe kültürü var. Restoranının çok iyi olduğu söyleniyor. İki şezlong ve bir şemsiye için 15 Euro ödedik.

Ksamil gezi rehberi ve gezilecek yerler
Ksamil gezi rehberi ve gezilecek yerler – Bora Bora Beach Bar – kaynak: www.visitalbania.app

Bora Bora Beach Bar

Sabah erken geldiğimiz için mi bilinmez su çok güzeldi. Sadece diğerlerine göre biraz kalabalık, daha halk plajı havasında. İsterseniz buradan deniz bisikleti kiralayıp karşısındaki küçük adalara gidebilirsiniz. Çevresinde restoranlar var ve fiyatlar uygun.

Ksamil gezi rehberi ve gezilecek yerler
Ksamil en güzel plajları – Abiori Beach Bar – kaynak: www.twisht.com

Abiori Beach Bar

Denizi gerçekten çok temiz ve tam bir turkuaz. Tam karşısında Jamaika adası var. Çocukla çok uygun bir plajdı. Sabah gittik, çok beğendiğimiz için öğleden sonra yine geldik. Plajlarda ücretler hemen hemen aynı. Burada da iki şezlong ve bir şemsiye için 15 Euro ödedik.

Guvat Beach Bar

Çok küçük bir plaj. Deniz gayet güzel, restoranı ise beğeniliyor. Küçük bir plaj olduğu için kalabalık da olmuyor. Biz bir gece buranın restoranında yedik. Yemekler idare ederdi ama ortam çok tatlıydı. Önceden akşam için rezervasyon yapmakta fayda var. Bir de sinek çok sinek! Yanınızda mutlaka sprey olsun. 

Ksamil’in en güzel sahilleri ve Ksamil’de çocuklar için en güzel plajlar – Ohana Beach Bar – kaynak: blueeyehotel.al

Ohana Beach Bar

Çok dinlendirici ve tertemiz bir plaj. Restoranı gayet iyi ve fiyatlar da uygun. Bir gün de günü burada batırdık. Zaten plajlar birbirine o kadar yakın ki, isterseniz hepsini aynı gün içerisinde görebilir, sonra hangisini beğenirseniz orada takılabilirsiniz.

Ksamil gezi rehberi ve Ksamil gezilecek yerler
Ksamil gezi rehberi – Lori Beach Bar – kaynak: www.visitsaranda.net

Lori Beach Bar

Plaj çok yumuşak bir kum, deniz ise sığ; tam çocukla gitmelik 😊)  Ücretsiz otoparkı bulunan Lori’de temizlik işinin çok ciddiye alındığını söyleyebiliriz.

Korali Ksamil Beach Bar

Deniz çok berraktı. Tam karşısında yüzme mesafesinde üç küçük adacık var. Oyun ve spor alanlarıyla burası da çocukla uygun plajlardan biri. 

Bir akşam yemeğimizi burada yedik. Musakkası çok iyiydi ama kalamar hiç olmamıştı, sos olarak da ketçap sıkmışlardı, gibi gibi..

Ksamil’de nerede denize girilir? – Gjipe Beach – kaynak: www.visitalbania.app

Gjipe Beach

Hazır oralara gitmişken gözden uzak yerlerde denize girmek, güneşlenmek istiyorum diyenler için keşfedilmemiş bir cennet. Aracınızı bıraktıktan sonra yaklaşık yarım saat yürümeniz gerekiyor.  Doğal olarak hiçbir işletme yok. Hatta kimseler yok 😊))

Panorama Beach Bar

En popüler plajlarından biri. Bembeyaz kum, turkuaz deniz, iskele üzerinde loca, şezlong ve şemsiyeler ve karşısında adalar. Tavsiye edilir. 

Tre Ishujt Beach Bar

Diğerlerine göre daha büyük ve popüler bir plaj. Denizi gayet iyi ancak taşlık olduğunu bilmekte yarar var. Daha çok restoranı için geliniyor.

Shpella E Pellumbave 

Ksamil’de önermeyeceğimiz tek sahil burası olabilir. Ksamil merkeze arabayla 10 dakika olduğu için merak edip gittik ama yolun ortasında birisi durdudup arabayla yola devam edebilmemiz için işletme parası 50 EUR istedi. Okey deyip geri döndük başka yoldan sahile ulaştık ve gördük ki işletme girişi sadece 8 EUR. Denizi de Ksamil merkezdekilerden güzel değildi. 

Ksamil Gezi Rehberi: Ksamil’den Günübirlik Gezilecek Yerler

Dhermi

Bizim Arnavutluk’ta 5 günümüz vardı ve esas planımız 2 günü Ksamil’de geçirip kalan üç gün road trip şeklinde gezmekti. Fakat ilk günü Ksamil’e iki saat mesafedeki Dhermi’de geçirdik ve pek sevmedik. 

Mutfaklı diye tuttuğumuz evde mutfak çıkmadı, sonra mekanlarda çocuğa uygun yemek bulamadık, sakin sessiz sahil işletmesi bulamadık ve genel bir ‘olmamışlık’ hissi verdiği için direkt Ksamil’e geçerek 4 günü Ksamil’de geçirdik. Bir de bütün sahil işletmelerinde pöfür pöfür nargile içiliyordu. Neyse ki Ksamil böyle değildi. 

Eğer Dhermi’ye yolunuz düşerse mutlaka Zoe Hora’ya uğramanızı öneririz. Adeta Dhermi’nin ortasında bir vaha otel! Konaklamanıza gerek yok, restoranını denemek için gidebilirsiniz. 

Dhermi’de ne yapsak diye bakarken önce Dhermi BeachVlora’ya uğradık. Şezlong şemsiye 12 EUR’ydu. Sahile yemek gelmiyordu ama nargile geliyordu. Böyle garip bir ortamı vardı, çocukla tam mutlu olamadığımız için burada fazla durmadık.

Daha sonra Ksamil’e geçerken Dhermi-Ksamil arasındaki Porto Palermo Beach’e gittik ve işte buraya ba-yıl-dık! Müthişti. İşletmesiz koy olduğu için havlunuzu atıp denize girebilirsiniz. Dhermi’nin sahillerinden sonra burayı inanılmaz sevdik. 

Son olarak yine Ksamil – Dhermi arasında Vuno isimli bir köy var. Manzaraları çok güzel. Burada bir öğle yemeği molası verebilirsiniz. Biz öğle yemeğini Vuno’nun ilerisinde Ujvara Borsh diye bir mekanda yedik. Her şey çok güzeldi. Köfte porsiyon 5 EUR, cacık 3 EUR, salata 3 EUR civarındaydı. Bahçesi de çok güzeldi. 

Berat 

Eğer zamanınız varsa Tiran’dan Ksamil’e geçerken yolu biraz uzatıp UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan tarihi Osmanlı şehri Berat’ı ziyaret edebilirsiniz. Manzaraları çok güzel duruyor. Bütün günü ayırmanıza gerek yok, 1-2 saat ayırsanız yeterli olacaktır.

Son önerimiz de Mavi Göz; 

Mavi göz (SYRI I KALTER)

Mavi Göz, İyon Denizi’ne dökülen 25 km uzunluğundaki Bistriçe Nehri’nin su kaynağı. Ksamil’den yaklaşık yarım saat mesafede. Eğer zamanınız olursa listeye ekleyebilirsiniz. 

Ksamil yeme içme önerileri 

Ksamil yeme içme anlamında bizi oldukça mutlu etti. Fiyatlar makul, lezzet güzel. Özellikle lokal mekanlara bayıldık. 

Bir gün öğle yemeğini pizza Rei Rai’de yedik. Pizzalar 5-6 EUR civarındaydı. 

Sabahları kaldığımız evin yakınındaki Memaj Bakery’den poğaça, pizza, sandviç, baklava gibi şeyler aldık. Hepsi çok iyiydi. Özellikle Arnavut böreği. 

Eğer bara gitmek isterseniz Vamos’un kokteyllerini öneririz. Kokteyl fiyatları 7-8 EUR civarında. 

Bir öğle yemeğini Brother’s Fish & Meat Tavern’de yedik. Barbunyadan tutun imam bayıldıya menüde bize yabancı hiçbir şey yoktu. 🙂2 kişi yemek, salata ve içecekler toplam 15 EUR tuttu. 

Arnavutluk bizim için bol bol yediğimiz, sohbet ettiğimiz ve her şeyden önemlisi oğlumuzun harika sahillerde çok mutlu olduğu bir gezi oldu. Şimdiden herkese güzel geziler. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close