Close
Close

Sepetinizde ürün bulunmuyor.

Toskana Gezi Rehberi & Toskana Konaklama Rehberi

Toskana Gezi Rehberi & Toskana Konaklama Rehberi

Toskana Gezi Rehberi – Toskana Gezilecek Yerler & Toskana’da Uygun Oteller ve Toskana Konaklama Rehberi

Toskana: Bir Pastoral Senfoni

Üç kez ertelemek zorunda kaldığımız ve sonuçta büyük bir kararlılık sergileyerek gittiğimiz Toskana’ya götüreceğiz bu yazıda sizi. Götürmüşken detaylı Toskana gezi rehberi – Toskana gezilecek yerler, Toskana konaklama rehberi ve Toskana’da ucuz konaklama rehberi yazımızı da yazmayı ihmal etmedik.

Toskana bölgesine daha önce üç kez bilet almış ve üçünde de farklı sebeplerle biletleri ertelemek zorunda kalmıştık. Ve bu sefer bingo! Gittik, gitmekle de kalmadık Toskana’ya hayran kaldık! Evet, çocukla gezmesi zor bir rota fakat gittiğimiz her yeri o kadar beğendik ki, zorluğuna değdi diyebiliriz.

Toskana resmen yeşil, sarı ve zaman zaman kahverenginin bin bir tonu, kırmızı çatılı evler, tepeler, tepelerin ayaklarına uzanmış yemyeşil vadiler, üzüm bağları, tepelerde şatolar, taş evler, köyler, kasabalar, şehirler ve her köşesinden sel olup akan bir tarih…

Özellikle fotoğraflarına hayran kaldığımız; patikaları, taş evleri, yemyeşil bağlarıyla ünlü şarap bölgeleri Val d’Orcia ve Chianti tam bir Pastoral Senfoni unvanını hak ediyor. Beethoven yaşasaydı, ünlü Pastoral Senfoni’sini Toskana için bestelerdi diye düşünmeden edemedik.

Toskana, aynı zamanda seyahat etmeden önce iyi bir planlama yapılmasını da gerektiren bir bölge…Bütün Toskana köylerini tek gezide gezmek imkansıza yakın olduğu için, nereleri gezmek istediğinize önceden araştırıp karar vermek gerekiyor. 

Biz de Toskana neresidir, Toskana’ya ne zaman gidilmeli, Toskana’da kaç gün kalınmalı, Toskana’ya nasıl gidilir, Toskana’da ulaşım, Toskana’da gezilecek yerler, Toskana’da konaklama gibi belli başlı kriterlere cevap bulabileceğiniz ve gezi planlamanıza yardımcı olabilecek bir Toskana yazısı derlemeye çalıştık.

Hazırsanız, Pastoral Senfoni’ye yolcuğumuz başlasın 😊))

Toskana Gezi Rehberi ve Toskana Gezilecek Yerler

Toskana nerede?

Toskana, İtalya’nın kuzey batısında yer alan 20 özerk bölgeden biri. Bölge Arezzo, Floransa, Grosseto, Livorno, Massa ve Carrara, Pisa, Pistoia, Prato ve Siena  şehirleri ve bu şehirlere bağlı köy ve kasabalardan oluşuyor. UNESCO koruması altında olan birçok tarihi noktası, pek çok tarihi kişiliğin doğduğu ya da yaşadığı topraklar olması, doğası, ünlü şarapları, bu şaraplara can veren üzüm bağları, peynirleri, eşsiz manzaralarıyla İtalya’nın en popüler turistik bölgesi.

Toskana'da nereye gidilmeli! Siena gezi rehberi ve Siena gezilecek yerler
Toskana’da nereye gidilmeli! Siena gezi rehberi ve Siena gezilecek yerler

Toskana’ya ne zaman gitmeli?

En uygun zamanlama ilkbahar ve yaz arası dönem. Kuzeyde yer aldığı için çok sıcak bir bölge olduğu söylenemez. Val d’Orcia gibi bölgelerde köy ve kasabaların tepelerde kurulduğu düşünülürse, yazın bile oldukça serin olduğunu bilmenizde yarar var. Antalya’nın yaylaları gibi düşünün ve yanınızda sizi sıcak tutacak bir şeyler bulundurun. Şarap üretimiyle ünlü bölgeleri, üretim aşamasını, şarapların üretilip işlendiği bağ evlerini merak ediyor ve özel ilgi duyuyorsanız bağ bozumu zamanı olan eylül- ekim aylarında gidebilirsiniz.

Eğer sezon dışında örneğin kışın giderseniz bazı bölgelerin çok sessiz sakin olacağını, bazı mekanların kapalı olacağını ve o yeşilliğin yerini kahverengiliğe bırakmış olacağını hesap etmek gerekiyor. O haliyle de güzel, orası ayrı. 

Toskana şehirlerine kaç gün ayırmalıyız?

Toskana’da görmek istediğiniz yerler ve aktiviteler, elbette kişiye özel ve bu nedenle biraz subjektif bir konu olsa da genelleme yapacak olursak tarihi açıdan çok zengin olan Floransa’ya iki gün ayırmak gerekiyor. Eğer çocukluysanız Floransa’ya limitli zaman ayırmanızı önerebiliriz, çocukla gezilmesi zor bir şehir. Ben müze gezeceğim derseniz Floransa’ya günler geceler yetmez, çocukla o iş olmayacağı için biz Floransa’ya sadece yarım gün ayırdık. 🙂 Pisa’yı bir günde bitirebileceğinizi düşünüyoruz. Hatta yarım gün bile yeterli.

Siena ve Lucca’ya birer gün ayırabilirsiniz. Manzaralarıyla ünlü şarapçılık bölgelerinden Val d’orcia ile Floransa ve Siena arasında kalan Chianti bölgelerine, buralardaki köy ve kasabaların tümüne uğramak isterseniz toplam 3 gün ayırmanızı öneriyoruz. 

Eğer limitli zamanınınız varsa Pisa’yı es geçebilir, onun yerine Siena ve daha küçük Toskana köylerine odaklanabilirsiniz. Toskana köylerini aşağıda çok detaylı anlattık.

Toskana’da en iyi rota hangisi? 

Zaman sorununuz yoksa kuzeyden başlayıp güneye doğru bir rota çizebilirsiniz. Bir başka seçenek, gitmek istediğiniz yerlere bağlı olarak bir şehir ya da kasabayı kendinize merkez seçip yakın yerlere buradan günübirlik gezilerinizi yapabilirsiniz. Bir seçeneğiniz de bölgeyi kuzey ve güney olmak üzere ikiye bölüp kuzey ve güneyde birer konaklama merkezi seçerek gezinizi tamamlayabilirsiniz. Biz böyle yaptık. Toplamda 5 gece kaldık ve Berlin’den Pisa’ya uçup, Siena, San Gimignano, Pienza, Montepulciano, Montalcino, Chianti bölgesi, Floransa ve tekrar Pisa rotasını izledik. Siena ve Montepulciano konaklama merkezlerimiz oldu.

Floransa’da konaklama genelde çok pahalı oluyor. Floransa’nın yarım saat dışına çıktığınızda oteller güzelleşiyor ve ucuzluyor. O yüzden eğer uygun konaklama bakıyorsanız konaklamak için Floransa’yı önermeyiz. 

Toskana’ya nasıl gidilir?

Türkiye’den bölgeye en yakın şehirler Bolonya, Pisa, Roma’ya uçabilirsiniz. Avrupa’dan seyahat edecekler için de bu seçenek geçerli. Roma’dan Siena’ya 3, Floransa’ya 4 saat gibi bir karayolu yolculuğuyla gelebilirsiniz. En kolayı tabi Pisa’ya uçmak ve Pisa’dan araç kiralamak.

Toskana gezi rehberi

Toskana’da ulaşım

Toskana’daki bütün ana şehirler (Floransa-Pisa, Floransa-Lucca, Floransa-Siena) arasında otobüs ve trenle seyahat etmeniz mümkün. Demiryolu taşımacılığı için Trenitalia’nın tarifelerini inceleyebilir, otobüs için de Omio uygulamasından faydalanabilirsiniz. Yine şehirlerden kasabalara toplu taşıma, şehirden şehire kadar sık olmasa da var. AMA kasabalar arasında seçenekler çok az ve kısıtlı. Özellikle kasaba ve köylere, şarap bağları ve manzaralarıyla ünlü bölgelere gideceksiniz araba kiralamak şart. Araba kiralamanın bir başka avantajı da daha esnek rotalar planlayabilmeniz ve elbette zamandan tasarruf.  Biz altı gün için en bilinen firmalardan biri olan Italy Rent A Car’dan araç kiraladık ve toplam 120 Euro ödedik. 

Araç kiralama için Booking.com’un araç kiralama platformunu önerebiliriz. Gideceğiniz şehirdeki neredeyse bütün araç kiralama acentalarını kapsıyor ve fiyatı onlardan daha uygun oluyor. Bir de Booking.com hesabınızla tuttuğunuz için çoğu zaman ek indirim de yapıyor. Her gittiğimiz şehirde arabaya kasko yaptırmıyoruz ama Arnavutluk’ta yaptırdık, ne olur ne olmaz.

Toskana’da Konaklama Toskana’da Gidilecek Şehirler, Köyler & Toskana Konaklama Rehberi – Toskana’da Uygun Oteller ve Agriturismo

Toskana’nın Gezilecek Köyleri & En Güzel Toskano Köyleri 

Biz ilk 2 gün Siena’da B&B Palazzo Bruchi’de konakladık ve çok memnun kaldık. Sonraki 2 gün için Montepulciano’da tuttuğumuz ev ise her anlamıyla bir Toskana vibe’lı Borgo del Faggio’ydu. Çok çok iyiydi! Ayrıca lokasyon olarak ikisinden de çok memnun kaldık. Siena’da kalırken Siena, San Gimignano ve Pienza’yı gezdik. Daha sonra Montelpulciano’da kalırken de Montelpulciano ve Montalcino’yu gezdik. Son gün de havaalanına yakın olması için Pisa’da kaldık. Yazının devamında Toskana’da gidilecek şehirler bölümünde, o şehirlerde seçtiğimiz konaklama tercihlerine göz atabilirsiniz.

Toskana’da konaklama yaparken bilmeniz gereken şey, merkezdeki konaklama tesislerinin daha pahalı olduğu… Merkezden uzaklaştıkça fiyatlar da görece olarak düşüyor. Tarihi ve doğasıyla gezilip görülmesi gereken çok fazla yer olan bu bölgede, hem ulaşım, hem görülmesi gereken yerlere yakınlık hem de zamandan tasarruf açısından sizler için mümkün olduğunca merkezde ama fiyat-performans açısından da uygun konaklama tesislerini önerdik. Otopark konusunda da bir hatırlatma yapmak isteriz. Araç kiralayacaksanız, konaklama tercihinizi yaparken ücretsiz otopark hizmetinin verilip verilmediğine dikkat etmek gerekiyor. Konakladığınız yerlerde bu hizmet yoksa otopark ücretlerinin genel olarak çok yüksek olduğunu bilmekte yarar var. 

Pisa

Pisa deyince ilk akla gelen elbette eğri kulesi ve kulenin bulunduğu Mucizeler Meydanı… UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde olan Pisa’ya  bir gününüzü ayırmak yeterli olacaktır diye düşünüyoruz. Pisa Katedrali, Vaftizhane, Şövalyeler Meydanı, Carovana Sarayı, Milli Müze de görülmesi gereken yerler arasında.

Geleneksel ürünlerin satıldığı hareketleri pazarların da ilginizi çekeceğini düşünüyoruz. Bu arada, Pisa’nın moda meraklıları için önemli bir alışveriş merkezi olduğunu, birçok markanın diğer şehirlere göre daha düşük fiyatla satıldığını da belirtelim. Pisa’nın  Arnavut kaldırımlı sokaklarına yayılmış birçok kafe ve restoranda yerel lezzetleri tadabilirsiniz.

Bunun dışında Toskana’nın köyleri o kadar müthiş ki, Pisa onların yanında biraz sönük kalıyor. O yüzden yarım gün veya 1 gün yeterli olacaktır…

Pisa’da konaklama
Toskana konaklama rehberi – Grand Hotel Duomo – kaynak: booking.com
Grand Hotel Duomo

Duomo Meydanı ve Pisa Kulesi’ne iki dakikalık yürüme mesafesinde, kahvaltı dahil bir otel. Odaların çoğu Pisa manzaralı olan otelin çatı katındaki bardan kule ve katedral başta olmak üzere Pisa manzarasının keyfini çıkarabilirsiniz. Merkezi konumu nedeniyle görmek istediğiniz her yer ve restoranlar otelin çevresinde. San Rossore ve Pisa Centrale tren istasyonlarına 15 dakika yürüyerek ulaşabilirsiniz.

Linki burada: Grand Hotel Duomo

Pisa'nın en uygun otelleri - Toskana konaklama rehberi - kaynak: booking.com
Pisa’nın en uygun otelleri – Toskana konaklama rehberi – kaynak: booking.com
InnPisaRentals – Suite Teatro

Yine Pisa merkezde yatak odası, oturma odası, donanımlı mutfak ve banyosuyla temiz, şık bir stüdyo daire. Biz burada kaldık ve çocukla çok rahat oldu. Her yere yürüme mesafesinde olan bu daire, Pisa Uluslararası Havaalanı’na da araçla dört dakika mesafede. Fiyatının uygun olduğunu düşündük. Pisa’da ücretsiz otopark hizmeti veren tesisler yok gibi… Olan birkaç tesisi de beğenmediğimiz için listeye almadık.

Linki burada: InnPisaRentals – Suite Teatro

Siena

Pisa’da konaklamadan geldiğimiz Siena’ya bayıldık ve Toskana kuzeyinde gideceğimiz kasabalar için burayı merkez yaparak iki günlüğüne ev kiraladık.  Tam bir Ortaçağ şehri olan Siena’nın kimi zaman meydana, kimi zaman da avlulara açılan daracık sokakları çok güzeldi. Meşhur meydanı Piazza del Campo, gezdiğimiz Avrupa şehirleri arasında gördüğümüz en güzel meydan bize göre. Kahvesini, pizzasını alıp oturanlar, koşan çocuklar, kovalayan anne babalarla müthiş bir meydan. Siena’da ne yapılır diye araştırdığımızda, en çok “yürünür” denilmişti. Gerçekten başka bir turistik aktiviteye gerek yok, sokakları yürüseniz yeter. Kahvecilerini de çok sevdik. Siena’da görülmesi gereken yerler arasında, at yarışlarının yapıldığı Palio di Siena Meydanını, Santa Maria Assunta Katedrali’ni tavsiye ederiz. Basilica di San Domenico ve Mangia Kulesi ise bu güzel Ortaçağ şehrinin manzarasını izleyebileceğiniz mekanlar.  Toskana gezisinde, Siena olmazsa olmazlarınız arasında olsun.

Torrefazione Fiorella’da ve Il Cavallino Bianco’da içtiğimiz espressolar, Gallo Nero’da yediğimiz pizza aşırı iyiydi! Bu mekanları kaydetmenizi öneririz. 

Siena’da konaklama
Toskana gezi rehberi ve Toskana gezilecek yerler
Toskana gezi rehberi ve Toskana gezilecek yerler – B&B Palazzo Bruchi – kaynak: booking.com
B&B Palazzo Bruchi

Önce kendi kaldığımız B&B Palazzo Bruchi’den başlayalım. Kahvaltı dahil bu tesisi temiz, kullanışlı ve merkezde olması nedeniyle listeye aldık. Bütün cazibe merkezlerine ve toplu taşımaya kolaylıkla erişebileceğiniz bir konumda. Biz çocukla çok rahat ettik. Ayrıca fiyat olarak da aynı bölgedeki otellere göre daha uygundu.

Linki burada: B&B Palazzo Bruchi

Toskana gezi rehberi ve Toskana gezilecek yerler
Toskana gezi rehberi ve Toskana gezilecek yerler – Sangallo Park Hotel – kaynak: booking.com

Sangallo Park Hotel

Siena merkeze üç kilometre uzaklıkta, kahvaltı dahil ve çocukla konaklamaya oldukça uygun bir otel. Siena kırsalının panoramik manzarası içinde bulunan otel, ücretsiz otopark hizmeti de veriyor. Ayrıca, hemen yakınında Siena merkeze gün boyu çalışan bir yerel otobüs bulunuyor.

Linki burada: Sangallo Park Hotel

San Gimignano

Araba kiraladığımız için rotamız esnek ve direksiyonu San Gimignano kasabasına kırıyoruz. Siena’dan 40 dakika uzaklıkta, etrafı surlarla çevrili, kulelerle dolu, çok iyi korunmuş  yine bir Ortaçağ kasabası. Birçok kule yıkılsa da 14 tanesi ayakta kalmayı başarmış ve bazıları müze haline getirilmiş. Buraya “Ortaçağ’ın Manhattanı” da diyorlarmış. Küçük ama bir o kadar da güzel ve Siena’ya göre daha turistik bir yer. 

Collegiata kilisesinin freskleri, Museo Civico’nun sanat koleksiyonu, Palazzo del Popolo belediye binası görülmesi gereken tarihi mekanlar.

Buradaki dünyaca ünlü dondurmacı Galeteria Dondoli’de dondurma yemeden dönmeyin. Bir öğle yemeğimizi Boboli 1909’da yedik ve şarküteri tabağı çook iyiydi! 35 EUR’luk şarküteri tabağıyla 3 kişi çok rahat doyar. 

San Gimignano’ya beş saatimizi ayırarak ayrıldık.

San Gimignano Konaklama
Toskana gezi rehberi
Siena’nın en güzel otelleri, San Gimignano konaklama rehberi
Capanna 1826

Merkezin dışında ancak arabayla seyahat edenler için uygun, kahvaltı dahil bir tesis. Ücretsiz otopark hizmeti de veriyor. Bir de ortak mutfağı olan tesis, Toskana’nın muhteşem vadilerinden birinde yer alıyor. Fiyat bizce uygun.

Linki burada: Capanna 1826

Toskana gezi rehberi
Toskana konaklama rehberi – Leon Bianco – Toskana gezilecek yerler
Leon Bianco

Merkezde, ana meydanda, muhteşem konumuyla göz dolduran bir otel. Ücretsiz otoparkı yok ancak halka açık otoparka 5-10 dakikalık yürüme mesafesinde. Bu arada, meşhur dondurmacımız bir iki metre ileride ☺))

Linki burada: Leon Bianco

Colle di Val d’Elsa

Siena’ya dönüşte sadece manzara seyretmek için uğradığımız bir köy. Şansımıza asansör bozuktu ve tepeye tırmanmak zorunda kaldık. Neyse ki yorulduğumuza değdi; birkaç kafenin de olduğu manzara noktasından köyün nerdeyse tamamı görünüyor. Manzara müthiş…

Bir öğleden sonra buraya gelip bizim gibi günü burada batırabilirsiniz. Ayrıca merkezinde çok güzel dondurmacılar var. 

Pienza

Siena’da kiraladığımız evden ayrıldık; rotamız güneye, Pienza’ya doğru. Yolculuğumuz bir saat sürecek. Artık yeşilin, sarının, kahverenginin bütün tonlarıyla bezenmiş; tepeler, taş evler, üzüm bağları ve şaraplarıyla ünlü  Val d’Orcia bölgesine yol alıyoruz. Pienza da bu bölgede, çevresi dalgalı tepelerle  kuşanmış yemyeşil bir vadide kurulmuş. Pastoral Senfoni başlıyor 😊))

Pienza, meydanından yayılan çok hoş bir müzikle karşıladı bizi. Meydanda müzik yapanlar, çevreyi keşfedenler, yine dar sokaklar, kapıları, pencerelerinden sevimlilik akan evler, küçük dükkanlar, manastır ve kiliseleriyle kartpostallardan fırlamış gibi bir köy. 

O kadar küçük bir köy ki, bir uçtan diğer uca 15 dakikada yürüyebilirsiniz.  Yemek ve kahve için manzaralı veya avlulu mekanları tercih edebilirsiniz.  Şehir Sarayı, Başpiskoposluk Sarayı, San Regola Şapeli görülmesi gereken yerlerden…

Buraya kadar olan Toskana rotamızda Siena, San Gimignano ve Pienza arasında en sevdiğimiz yer Pienza oldu. En güzel rotamız için de Pienza-Montepulciano-Montalcino diyebiliriz.

Fredo’dan oğlumuza dondurma aldık ve çıldırdı! Özellikle fıstıklısı için. 

Bir öğle yemeğimizi de Trottaria ‘Latte di Lunna’da yedik. Antipasti ve aperolleri çok iyiydi. Makarnası eh! Makarna 12 EUR civarıydı.

Pienza dönüşü Pienza’ya yaklaşık 20dk mesafede müthiş bir çiftlikte yemek yedik! Adı Podere Il Casale. Burası tamamen kendi peynirlerini ve şaraplarını üreten muhteşem bir eko-çiftlik. Manzarası da muhteşemdi. Her şey muh-te-şemdi! Toskana’ya dair aklımızda kalan en güzel anılardan birisi bu çiftlik oldu. Özel şarap tadım menüleri de var.

Pienza’da konaklama
Toskana gezi rehberi ve Toskana gezilecek yerler
Toskana’da ekonomik konaklama, Toskana’da ucuz oteller – Piccolo Hotel La Valle – Kaynak: booking.com
Piccolo Hotel La Valle

Pienza merkeze 150 metre mesafede, pitoresk bir vadi manzarasına sahip, kahvaltı dahil bir otel. Birkaç dakikalık yürüyüşle restoran ve kafelere ulaşabilirsiniz. Merkezde sayılması nedeniyle görülmesi gereken her yere yakın.

Linki burada: Piccolo Hotel La Valle

Montepulciano

Burası, Pienza’dan sonraki durağımız. Birkaç saat bile olsa rotanıza eklemeyi özellikle önerdiğimiz bir yer. Biz Montepulciano’yu güneydeki merkezimiz yaptık ve evi buradan kiraladık. Evin adı Borgo del Faggio. Ev ve çevresi aşırı sessizdi. Eylülde her yer kalabalık olmasına rağmen ekimde ıssızlaşıyormuş. Toskana’da hemen bütün kasaba ve köyler tepelerde kurulmuş, Montepulciano da bir tepe kasabası. Yokuşu göze alın 😊)) Sokaklarında sağlı sollu mekanlarıyla çok tatlı, manzarası da çok güzel, her tarafı tarih bir Ortaçağ kasabası. Montepulciano’yu özel yapan, bir Ortaçağ şehrinin bütün özelliklerini taşıması değil. Burası tam bir şarap ve gastronomi merkezi. Üzüm bağları, bağ evleri, hepsi bir tarihi mekan olan şarap üretim merkezleri Montepulciano’yu özel kılıyor. 

Toskana şarap ve peynirleriyle ünlü ve her yerde çok iyi şaraplara çok ucuz fiyata erişebilirsiniz. Bu yüzden gittiğimiz yerlere özgü  şarapların adını vermek istemedik; çünkü hepsi çok iyiydi. Ama burası için kuralı bozacağız. Vino Nobile di Montepulciano şarabını mutlaka deneyin, hediye olarak alın. 

Caffe Poliziano’da kahve içmeyi, De’ricci Cantine Storiche manzara tepesine çıkmayı unutmayın! 

Montepulciano’da konaklama
Toskana gezi rehberi ve Toskana konaklama rehberi – I Tetti Sulla Valle – kaynak: booking.com
I Tetti Sulla Valle

Merkezde, taş evlerin arasında yine bir taş evden dönüştürülmüş  bu daire, yatak odası, yemek alanı, donanımlı mutfak ve banyodan oluşuyor. Merkezde konaklamanın yüksek olduğu düşünülünce, fiyatı bizce uygun.

Linki burada: I Tetti Sulla Valle

Toskana gezi rehberi
Toskana’nın en güzel köyleri, Toskana’da gezilecek köyler – Rezidenza Fabroni – kaynak: booking.com
Rezidenza Fabroni

Tam merkezde yer alan ve 17. yüzyıldan kalma bir yapı olan otelin odaları şehir ve muhteşem vadi manzaralı. Fiyatının uygun olduğunu düşündük. Sadece manzarası için bile kalınır ☺))

Linki burada: Rezidenza Fabroni

Montalcino

Birazcık daha güneye kırdık rotamızı. Yine şaraplarıyla ünlü bir kasaba burası. Tarihi kalesini çok beğendik. Üzüm bağları, şaraphaneleri ve elbette manzarasıyla çok güzel bir kasaba. Ünlü şarapların üretildiği bağ evlerini görmenizi öneriyoruz. Meydanda ve ana cadde üzerindeki restoranlarda şarap ve peynirlerin tadına bakabilirsiniz.

Fakat, size dürüst olursak Toskana’da gezdiğimiz bütün köyler arasında en az beğendiğimiz burası oldu! Belki de Montalcino’ya gelene kadar o kadar güzel yer gezdik ki, Montalcino olmasa da olurmuş gibi geldi. Sizde de aynı hayal kırıklığı olursa diye önden söylüyoruz. 🙂 

Montalcino’da konaklama
Toskana gezi rehberi ve Toskana konaklama rehberi
Toskana’nın en güzel köyleri ve Toskana’da gezilecek köyler – Albergo Giardino – kaynak:booking.com
Albergo Giardino

Merkeze 250 metre mesafede kahvaltı dahil şık bir otel. Bahçe veya şehir manzaralı odaları tercih edebilirsiniz. Hem merkezi konumu hem de ortalama bir fiyat sunduğu için tercih ettik.

Linki burada: Albergo Giardino

Toskana'da nerede kalınır? Toskana'nın en güzel çiftlikleri
Toskana’da nerede kalınır? Toskana’nın en güzel çiftlikleri – B&B La Fenice – kaynak: booking.com
B&B La Fenice

Kahvaltı dahil tesiste, çocukla konaklama için aile odalarını da tercih edebilirsiniz. Merkezi konumuna göre ortalama bir fiyat sunuyor diyebiliriz.

Linki burada: B&B La Fenice

Chianti Bölgesi

Artık kuzeye dönme zamanı… Floransa ve Siena arasındaki 65 kilometrelik bu bölge tepeler, her tepede şatolar, yemyeşil vadiler, üzüm bağlarından oluşan bir Pastoral Senfoni. Bölgenin küçük küçük köyleri ve elbette tarihi mekanları  var ama hiç uğramadık. Çünkü amacımız, sadece bu eşsiz manzarayı görmek ve fotoğraf çekmekti.  Görmeden dönmeyin…

Floransa

Ve Rönesans’ın başkenti Floransa’dayız. Her yerde insan akını var, acayip kalabalık. Her yer tarih ve o tarihin içinde sokak pazarları 😊)) Avrupa’nın, belki de dünyanın en güzel köprüsü, Arno nehri üzerinde kurulu Ponte Vecchio. Köprü, üzerindeki evlerle muhteşem. Her yerde fotoğraflarının karşımıza çıkması boşuna değilmiş. Bir de şu kalabalığı ve insan seli olmasa! 

Floransa demek, tarih demek, Rönesans demek. Floransa’da görülmesi gereken tarihi mekanları yazmayacağız, sayfalarımız yetmeyecek çünkü. Sadece birkaç öneri: İlahi Komedya’nın yazarı Dante’nin evi; Maria del Fiore Katedrali; Uffizi Galerisi; Galleria dell’Accademia’da Michealangelo’nun Davut heykeli; Floransa Katedrali ve Signoria Meydanı…

Bir de ünlü Wine Window’ları..Google’a yazın, direkt karşınıza çıkacak… 🙂

Floransa ayrı bir yazının konusu olsun. 

Sadece çocukla gelmek isteyenlere bir öneri vermek istiyoruz, bütün Toskana rotası içerisinde çocukla gezmesi en zor yer Floransa! Bir kez çok kalabalık, ikincisi neredeyse hiç çocuk parkı yok…Üçüncüsü mekanlar çocukla girmek için çok ufak ve yine çok kalabalık! 1-5 yaş arası çocuklara uygun bir kapalı alan veya müze de yok. O yüzden bizim gibi hareketli bir çocuğunuz varsa çok zorlanmayı önceden göze almanızı ve rotayı ona göre oluşturmanızı öneririz..

Biz buradan Berlin’e dönmek üzere Pisa’ya, direkt havaalanına gidiyoruz. 

Toskana’yı biz çok sevdik. İleride bir gün tekrar gelip, bu sefer gezemediğimiz köylerini tekrar gezeceğiz..Ya da çocuksuz gelip Floransa’yı hakkını vererek gezeceğiz… 🙂 

Herkese iyi gezmeler!

Floransa’da konaklama
Floransa'da nerede kalınır? Floransa'nın en güzel otelleri
Floransa’da nerede kalınır? Floransa’nın en güzel otelleri – Plus Florence – kaynak: booking.com
Plus Florence

Floransa’da konaklama çok pahalı. Gezilip görülmesi gereken yerler ise çok fazla. Zamandan tasarruf edebilmeniz amacıyla merkezde, fiyat olarak da avantajlı bir hostel seçtik. Görmeniz gereken her yere kolaylıkla erişebilirsiniz. Firenze  Statuto ve Santa Maria Novella tren istasyonlarına 10 dakika yürüme mesafesinde. Tesis için de bir hostelden fazlası diyebiliriz.

Linki burada: Plus Florence

Toskana gezi rehberi ve gezilecek yerler
Floransa’da nerede kalınır – Floransa’nın en güzel otelleri – Center San Lorenzo Market 1Bdrm Apt – kaynak: booking.com

Center San Lorenzo Market 1Bdrm Apt.

Floransa merkezde bir yatak odası, banyo ve mutfaktan oluşan temiz, bakımlı bir daire. Bir konaklamada ihtiyacınız olan her şey düşünülmüş. Dairenin hemen yanında birçok restoran bulunuyor. Tren istasyonlarına 10 dakikalık bir mesafede bulunan daire, Floransa havaalanına da araçla 10 dakika.

Linki burada: Center San Lorenzo Market 1Bdrm Apt.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close