Close
Close

Sepetinizde ürün bulunmuyor.

Samos’un En Güzel Plajları & Samos Plajları

Samos’un En Güzel Plajları & Samos Plajları

Samos’ta gidilecek en güzel sahiller ve koylar

Bu yazımızda sizlere Samos’un eşşiz plajlarını tanıtmak; kuzeyden kuzeybatıya ve kuzeyden güneye plaj rotalarınızı oluşturmaya yardımcı olmak istedik. O zaman Samos’un en güzel plajları yazımız sizlerle 🙂

Bir seyahat öncesi böyle hap hap bilgilerin ne kadar faydalı olabileceğini deneyimlerimizden en iyi biz biliriz çünkü 😊))

Samos’taki plajlarla ilgili bilmeniz gereken en önemli şey, çoğunun çakıl olması… Kum plajlar çok az. Bu yüzden yanınızda mutlaka bir deniz ayakkabısı bulundurmalısınız.  Adanın kuzeyindeki plajların genellikle rüzgarlı olduğu da unutulmasın.  Plajların, orada bulunan restoran ve kafeler dışında hemen hepsinin işletmeleri var. Bunların bazıları şezlong-şemsiyeler için para almazken, bazılarında ücretli. Eger havlumu semsiyemi alirim sahilin en guzel yerine yatarim derseniz o her yerde ucretsiz, cunku Yunanistan’in her yerinde kiyi kanunu muthis calisiyor! Tabii bunların bu yaz değişmiş olma ihtimalini de bir yere yazmak lazım.

Hem konaklama hem de plaj açısından seçeneklerin çok fazla olduğu bölge Kokkari. Bu bölgede işletmeler dışında, gittiğiniz kafe-restoranlardan da denize girebileceğiniz aklınızın bir köşesinde dursun. Bu arada konaklama demişken. Samos konaklama rehberi yazımızı da buraya bırakalım.

Araç kiralama için Booking.com’un araç kiralama platformunu önerebiliriz. Gideceğiniz şehirdeki neredeyse bütün araç kiralama acentalarını kapsıyor ve fiyatı onlardan daha uygun oluyor. Bir de Booking.com hesabınızla tuttuğunuz için çoğu zaman ek indirim de yapıyor.

Buraya rotanızı kolaylıkla oluşturabilmeniz için bir Samos haritası bırakalım:

Samos'un en güzel plajları
Samos’un en güzel plajları – görsel: ontheworldmap.com

Buyrun, kuzeyden başlayalım…

Samos’un En Güzel Plajları & Samos Plajları ve Koyları

Samos'un en güzel plajları ve Samos'un en güzel denizi
Samos’un en güzel plajları – Gagou Plajı – kaynak: booking.com

Gagou Plajı

Başkent Vathy’de bulunan çakıl ama denizi kum olan bir plaj. İki işletmesi var. Bu işletmeler şezlonga para almıyor, sadece yeme-içme ödüyorsunuz ve fiyatlar son derece uygun. İsterseniz iki işletme arasındaki boş alana havlunuzu atıp güneşlenebilirsiniz. Biz sevdik. 

Samos'un en güzel plajları ve koyları
Samos’un en güzel plajları ve koyları – Livadaki Plajı – kaynak: Livadaki Beach:Bar

Livadaki Plajı

Başkente 7-8 kilometre uzaklıkta adanın en kuzey ucunda alternatif bir plaj. Samos’un ender kumlu plajlarından biri, deniz ise sığ… Salıncaklar, SUP ve kano kiralayabileceğiniz sosyal bir ortam sunuyor. İşletmelerde şezlong hizmeti veriliyor, fiyatların burada da uygun olduğunu söyleyebiliriz. Özellikle çocuklu aileler tarafından tercih ediliyor. Bu arada, plaja giden yolun biraz bozuk olduğunu unutmayın.

Samos’un en güzel koyları – Tsamadou Plajı – kaynak: https://visit.samos.gr/

Tsamadou Plajı

Başkentin batısında kalan Kokkari’de… Hem deniz hem de işletme olarak çok çok sevdik. Çamların arasındaki bu plaj çakıl, denizi ise tam istediğimiz gibi serindi. Yoldan aşağıya doğru inilen bu plajda sol taraf çıplaklar kampı olarak ayrılmış 😊)) Sağ taraf da “nü” olmayanlar için ve çok sayıda kafe-restoran mevcut. 

Samos'ta nerede denize girilir?
Samos’ta nerede denize girilir? – Lemonaki Plajı – kaynak: www.greeka.com

Lemonaki Plajı

Yine Kokkari’de bulunan Lemonaki, Tsamadou plajının yanındaki koyda yer alıyor. Burası da çamların içinde, çakıl sahili, turkuaz ve sığ deniziyle sevdiğimiz plajların arasına girdi. Bir de işletmesi var. Biz iki şezlong+1 şemsiye için 6 Euro ödedik. Bu yaz büyük ihtimalle değişmiştir.

kaynak: 1001beach.com

Kokkari Plajı

Çok sayıda kafe-restoranın yer aldığı uzun ve taşlık bir plaj. Denizi çok seviliyor. Özel bir işletmesi yok. Biz yemek yediğimiz restorandan denize girdik. Kokkari plajı bizden tam not aldı.

Samos’un en güzel sahilleri – Potami Plajı – kaynak: www.tripadvisor.com.tr

Potami Plajı

Adanın kuzey batısında Karlovasi şehrinde bulunan bu plaja, limandan hemen sonra ulaşabilirsiniz. Mutlaka duymuşsunuzdur, Samos’un ünlü kalp şeklindeki plajı, işte tam burası. Yukarıdan merdivenlerle inilen sahili çakıl. Birkaç işletmesi de olan bu plajda rüzgarlı havalarda deniz de çok dalgalı oluyor. Gitmişken, tepedeki seyir terasından o meşhur kalp manzarasını görmeden dönmeyin.

Samos’un en güzel sahilleri – kaynak: www.greeka.com

Psili Amnos Plajı

Şimdi güneye inme zamanı… Adanın kuzeyinde yer alan başkentten biraz güneye iniyoruz. Bizim Dilek Yarımadası sahillerine en yakın konumdaki bu plaj kum sahili, sığ ve mavi deniziyle özellikle çocuklu aileler tarafından tercih ediliyor. Dalış ve sörf gibi su sporları için de uygun.

Pythagorion Plajı – kaynak: www.greeka.com

Pythagorion Plajı

Şimdi biraz daha güneye yol alıyoruz. Adanın güneye yakın, orta-batısı diyebileceğimiz kıyısındaki antik liman kenti Pythagorion’da yer alıyor plajımız… Kafe ve restoranların olduğu uzun kum bir sahili var, denizi ise sığ. Kuzeye göre daha rüzgarsız olan bu bölgede tarihi kalıntıların arasında denize girebilirsiniz. Aynı zamanda antik kentin merkezine yürüme mesafesinde olan bu plajda, hem gezi hem deniz keyfini bir arada yaşayabilirsiniz.

Potakaki Plajı – kaynak: www.greeka.com

Potakaki Plajı

Artık güneye yaklaşıyoruz. 4 kilometre uzunluğunda kum bir plaj. Uzun bir sahili olduğu için bir taraf kalabalık ve eğlenceli, diğer tarafı da oldukça sakin.  Bir restoranı var ve şezlong hizmeti de veriyor. Ayrıca, duş, soyunma kabinleri, tuvaletiyle sorunsuz bir deniz keyfi yapabilirsiniz. 

kaynak: Pappa Beach Official

Pappa Plajı

Ve adanın en güneyinde, küçük ve şirin Ireon köyündeyiz. Ufacık bir koyda, sahili çakıl olan bu plajın işletmesinde şezlong ve şemsiye hizmeti veriliyor. Ayrıca, deniz ayakkabısı, güneş kremi, gözlük gibi ihtiyaçlarınızı da buradan karşılayabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close