Close
Close

Sepetinizde ürün bulunmuyor.

Samos’ta Nerede Kalınır? Samos Konaklama Rehberi

Samos’ta Nerede Kalınır? Samos Konaklama Rehberi

Samos Konaklama Rehberi ve Samos’un En Güzel Otelleri

Bize en yakın noktası, Kuşadası’nda bulunan Dilek Yarımadası Milli Parkı’ndan sadece 1.5 kilometre uzaklıkta, ortak denizimizin karşı kıyısından göz kırpan eski bir sevgili gibi Samos… Bu yüzden güzel bir Samos konaklama rehberi yazılmalıydı…

En sakin Yunan adalarından biri olarak tarif edilse de, yakından tanıyınca doğası, turkuaz denizi ve muhteşem plajlarıyla huzuru; sıcakkanlı insanları, kafe-barları, restoranları ve tavernalarıyla neşeyi; ünlü matematikçi Pisagor, filozof  Epicurus, mitolojik tanrıça Hera’nın doğduğu topraklar ve eşsiz tarihi nedeniyle bilgeliği barındırdığını söylemek zor değil. 

Samos, zeytinlikleri, ünlü şarabının kaynağı üzüm bağları, antik kentleri, doğal ve tarihi güzellikleriyle Rodos’tan sonra en sevdiğimiz ada oldu.

Başkent sayılan Samos (Vathy), ikinci büyük yerleşim merkezi Karlovasi, UNESCO Dünya Mirası listesinde hakkıyla yerini almış Pythagorion (Pisagor) bölgesi, en güzel sahil kasabası Kokkari ve bir dağ köyü olan Manolates gibi adanın en popüler destinasyonlarında her bütçeye uygun, oteller ve aile işletmeleri ile özgün bir ada tatilinin keyfini yaşamak mümkün…

Gelin, bu popüler destinasyonlarla ilgili minik bilgilere ve konaklama seçeneklerine birlikte göz atalım:

Samos Konaklama Rehberi ve Kasabalar

Samos (Vathy)

Adanın başkenti… Kuşadası’ndan 90 dakikalık feribot seferleriyle ulaşım sağlanıyor. Kaliteli bir turizm altyapısı sunan şehirde konaklama ve yeme-içme mekan fiyatlarının uygun olduğunu söyleyebiliriz. En gözde plajları Livadaki ve Gagou… Burada kıyı kanunları çok iyi işliyor. Genellikle şezlonglardan para almıyorlar, yeme-içme ödüyorsunuz. Arkeoloji ve Şarap Müzesi görülecek yerler arasında.

İşte Samos’da (Vathy) sizin için seçtiğimiz konaklama tesisleri:

Mirini Hotel

Denize sadece 15 metre mesafede, bütün odaları Samos körfezine bakan bu aile işletmesi bizim konaklama tercihimiz oldu. Limana çok yakın ve otelin hemen dibinde ünlü Gagou plajı var. Bu temiz ve her ihtiyacımızı rahatlıkla karşıladığımız tesisten memnun ayrıldık; öneriyoruz.

Linki burada: Mirini Hotel

Samos konaklama rehberi ve Samos'un en güzel otelleri
Samos gezi rehberi ve Samos konaklama rehberi – kaynak: booking.com

Samos Bay Hotel by Gagou

Gagou plajına sıfır konumda olması nedeniyle tercih ediliyor. Merkeze yürüyerek 15 dakikada ulaşmak mümkün. Açık büfe kahvaltı dahil bu tesiste dilerseniz akşam yemeği de alabiliyorsunuz.  Zaman zaman müzikli  Yunan geceleri düzenleniyor. 

Linki burada: Samos Bay Hotel by Gagou

Samos konaklama rehberi - Samos en uygun otelleri
Samos en uygun otelleri – kaynak: booking.com

Aegean Front Gem Stylish Home

Otellerden sıkıldıysanız buyrun bir tatil evine 😊)))

Plaja 700 metre mesafedeki bu tatil evi iki oda, iki banyo ve tam donanımlı bir mutfaktan oluşuyor. Temiz ve her konforun düşünüldüğü bu ev, grup konaklamaları için oldukça uygun.

Linki burada: Aegean Front Gem Stylish Home

Pythagorion

Adını ünlü matematikçi Pisagor’dan alan bu antik liman bölgesi, UNESCO Dünya Mirası listesinde yerini hakkıyla almış. Pisagor heykeli, Hera Tapınağı, antik tiyatro, Eupalinos’un savaş dönemlerinde kente su sağlamak için yaptırdığı ünlü su tüneli, Logotheti kalesi ve M.Ö. 6. Yüzyılda yapılmış mühendislik harikası limanıyla bu şehir adeta bir açık hava müzesi gibi. 

Liman boyunca sıralanan kafe-barlar, restoranlar, hediyelik eşya dükkanları ve aynı adı taşıyan plajıyla Samos’ta gidilmeden dönülmemesi gereken bir bölge. Gitmişken, eşe dosta  hediyelik Pisagor’un bardağını almadan gelmeyin 😊))

Bu bölgede tesis ve yeme-içme fiyatları başkente göre daha yüksek. Biz, sizin için üç konaklama mekanı seçtik. Seçeneklerin fazla olduğu bu bölgede diğer alternetifler için booking.com’a göz atabilirsiniz.

Samos’un en güzel oteller ve Samos konaklama rehberi – Kouros Seasight Hotel kaynak: booking.com

Kouros Seasight Hotel

Sahilde bulunan kahvaltı dahil, havuza ek bir de çocuk havuzu olan bu otel, merkeze de 800 metre uzaklıkta. Temiz, beyaz ağırlıklı konforlu odalarıyla çocuklu konaklama için de uygun…

Linki burada: Kouros Seasight Hotel

Samia Seavilla Pythagorio

Samos halkının arasında, onlarla aynı mahallede, üç ayrı plaja yürüme mesafesinde yerel bir tatil deneyimi için buyrun müstakil bir villaya…  Üç yatak odası olan bu villayı grup konaklamaları için öneriyoruz.

Linki burada: Samia Seavilla Pythagorio

Kokkari

Baştan söyleyelim: Biz Kokkari’ye bayıldık!

Yemyeşil bir doğanın içinde, evleri, sokakları, ünlü Tsamadou ve Lemonikia plajlarıyla, konaklama seçenekleri, yeme-içme mekanlarının fazlalığıyla bizim için Samos’un en güzel lokasyonlarından olan bir sahil kasabası…  Sadece Kokkari için bile Samos’a tekrar gelinir. Bu arada Tarsanos, Zakoe bbq, Cafe Kalimera ve Meltemi’yi yeniden gelişimiz için kaydettik…

Konaklama listesi için ise oldukça zorlandık…  

Samos konaklama rehberi
Samos konaklama rehberi – Arion Hotel – kaynak: booking.com

Arion Hotel

Tsamadou ve Lemonakia plajlarına çok yakın, yüzme havuzlu, kahvaltı dahil bu 4 yıldızlı otel, manzaralı odalarıyla da göz dolduruyor. Kafe-barlar yürüme mesafesinde. 

Linki burada: Arion Hotel

Samos gezi rehberi ve Samos konaklama rehberi
Samos’un en uygun ve en güzel otelleri – Sylvia’s House – kaynak: booking.com

Sylvia’s House

Bugüne kadar konakladığınız yerleri unutun, Kokkari plajında bir ev öneriyoruz. 😊)) İki yatak odalı bu ev, kafe-barlara da çok yakın.

Lingi burada: Sylvia’s House

kaynak: booking.com

Kokkari Beach Hotel

Kokkari plajının yanında, kahvaltı dahil 3 yıldızlı bir otel. Ege Denizi, Ampelos Dağı ve Kokkari manzaralı odaları ve yine kafe-barlara yakınlığıyla listemize girdi.

Linki burada: Kokkari Beach Hotel

Karlovasi

Tepe, orta ve yeni olmak üzere yukarıdan aşağıya doğru kurulmuş, Samos’un ikinci büyük şehri. En tepede kilisesi, orta sırtlarda otantik tavernaları ve aşağıda kafeleri, tavernaları, alışveriş için dükkanlarıyla tam bir şehir tataili için. Ünlü Potemi plajı ve Potemi şelalesi de burada…

Listemize aldığımız konaklama mekanları:

Samaina Port Hotel – kaynak: booking.com

Samaina Port Hotel

Karlovasi limanında bulunan bu otelden, bütün kafe ve restoranlara birkaç adımda ulaşabilirsiniz. Temiz, ferah odaları ve liman manzarası konaklayanların tercih nedeni. Samian Mare plajına sadece 50 metre uzaklıkta…

Linki burada: Samaina Port Hotel

Samos konaklama rehberi
Karlovasi Studios – kaynak: booking.com

Karlovasi Studios

Temiz ve ferah stüdyo dairelerden oluşan bu tesis, limanın üzerinde kurulmuş. Eski şehri karşıdan gören manzarası çok beğeniliyor.

Linki burada: Karlovasi Studios

Anema By The Sea Guesthouse – kaynak: booking.com

Anema By The Sea Guesthouse

Deniz kenarındaki bu aile iletmesi, dağ ve deniz arasında konumlanmış. Aynı zamanda limana da çok yakın. Fiyata yöresel ürünlerle hazırlanmış açık büfe kahvaltı dahil. Tam bir fiyat-performans oteli diyebiliriz.

Linki burada: Anema By The Sea Guesthouse

Manolates

Muhteşem manzarası, sevimli evleri, daracık sokakları, küçük küçük dükkanlarıyla sessiz sakin bir dağ köyü . En tepede bir tavernası var ve restoranları da çok iyi. Bize Kaz Dağları’nın köylerini anımsattı. Sevildi 😊))

Adı üzerinde küçük bir dağ köyü olduğu için ne yazık ki konaklama seçenekleri yok denecek kadar az. Daha çok günübirlik geziler düzenleniyor.

Sizin için bir tane bulduk:

Manolates 360 View Sea And Mountains – kaynak: booking.com

Manolates 360 View Sea And Mountains

Köyün dışında, doğanın, üzüm bağlarının ve meyve ağaçlarının içinde tamamen kafa dinlemek için tercih edilebilecek bir ev… Köye ulaşmak için biraz yürümeniz gerekiyor 😊))

Linki burada: Manolates 360 View Sea And Mountains

Kapı vizesiyle gidilebilecek diğer Yunan Adaları için Kapı Vizesiyle Gidilen Yunan Adaları yazımızı buraya bırakalım 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close