Close
Close

Sepetinizde ürün bulunmuyor.

Kos Plajları – Kos’un En Güzel Plajları ve Koyları

Kos Plajları – Kos’un En Güzel Plajları ve Koyları

Kos’un En Güzel Sahilleri & Kos’un En Güzel Plajları ve Koyları

Bu yazıda sizleri, “Ege’nin Bahçesi” Kos adasının plajlarına götüreceğiz. Her yaş ve kategoriden turistin beklentilerine cevap veren Kos plajlarına bölgelere göre göz atalım.

Biz adanın güneyinde yer alan Kefalos bölgesindeki plajları daha çok sevdik. Kum sahilleri, kuzeye göre daha az rüzgarlı oluşu yüzünden, bu bölge çocuklu aileler tarafından da tercih ediliyor. Biz de Kos gezimize Kefalos’tan başladığımız için buyrun Kefalos plajlarına…

Kos Plajları & Kos’ta Gidilecek En Güzel Plajlar

Kos'un en güzel plajları ve Kos'un en güzel sahilleri
Kos’un en güzel plajları ve Kos’un en güzel sahilleri – Agios Stefanos Beach – kaynak: www.greeka.com

Agios Stefanos Beach

Kefalos’un kuzeydoğusunda, Kefalos merkeze 3 kilometre uzaklıktaki kum sahili olan bu plaj, adını sahilde bulunan antik bazilikadan almış. Sahil boyunca bir çok restoran sıralanmış. İşletmesinde soyunma odaları, duş, şezlong, şemsiye hizmeti veriliyor. Bu yüzden çocukla gelinebilecek plajlardan biri. Biz işletmesinden faydalanmadık; havlularımızı serip tarihi kalıntılar arasında denize girdik. 

Kos'un en güzel plajları ve Kos'un en güzel sahilleri - kaynak: www.kos.gr
Kos’un en güzel plajları ve Kos’un en güzel sahilleri – Paradise Beach – kaynak: www.kos.gr

Paradise Beach

Kefalos’ta kaldığımız otele en yakın plaj olduğu için tercih etmiştik; bir türlü çıkamadık. Öyle ki, iki gün üst üste buraya geldik. Tepelerle çevrili bir koyda, kum sahili, serin suyu, 200-300 metre sonra derinleşen sığ denizi ve eksiksiz altyapısıyla Kos’ta çocukla gelinebilecek en güzel plajlardan biri. Kesinlikle öneriyoruz. Ayrıca su sporları için de çok uygun. Biz, iki şezlong ve bir şemsiye için 12 Euro ödemiştik.

Kos'un en güzel plajları ve Kos'un en güzel sahilleri - kaynak: www.greeka.com
Kos’un en güzel plajları ve Kos’un en güzel sahilleri – kaynak: www.kos4all.com

Camel Beach

Paradise’ın karşısında, Kefalos körfezinin içinde konumlanmış bir plaj. Kum sahili, temiz ve soğuk denizi, rüzgarsız bir bölge oluşuyla yine çocuklu aileler için ideal bir plaj. Deniz o kadar temiz ki, bacaklarınızın arasından geçen balıklarla birlikte yüzebilirsiniz. Sahilde bir de restoran var.

Kos Plajları ve Kos’un en güzel sahilleri – kaynak: kos.gr

Lagada Beach

Kefalos’ta gittiğimiz başka bir plaj. Çok ince, altın rengi kum sahilini, kristal berraklığında denizini sevdik. Bir de beach-bar’ı bulunuyor. Şezlong ve şemsiye için 5 Euro ödedik.

Kos Plajları ve Kos'un en güzel sahilleri
Kos Plajları ve Kos’un en güzel sahilleri – Lambi Beach – kaynak: visitourgreece.com

Lambi Beach

Artık kuzeye gidelim… Kos merkezine 3-4 kilometre mesafede, limandan 10 dakikalık yürüyüşle ulaşılabilen ve en çok tercih edilen plajlardan biri. Konumu ve altyapısıyla her kategoriden turiste hitap eden bu plaj, ince kumlu bir sahilde bulunuyor. Çevrede çok sayıda restoran, taverna ve bar var. Bodrum sahillerine el sallayarak plaj keyfi yapabilirsiniz.

Kos Plajları ve Kos'un en güzel sahilleri
Kos Plajları ve Kos’un en güzel sahilleri – kaynak: www.greeka.com

Psalidi Beach

Kos merkezine yakın Psalidi bölgesinde bulunan bu plajın sahili çakıl, yanınızda deniz ayakkabısı bulundurmanızı öneririz. Deniz ise çok temiz ve derin. Sörf yapanların tercih ettiği bir plaj.

Kos Plajları ve Kos'un en güzel sahilleri
Kos Plajları ve Kos’un en güzel sahilleri – kaynak: www.tripadvisor.de

Agios Fokas Beach

Yine Psalidi bölgesindeki bu küçük plajın sahili çakıl, denizi ise temiz ve sığ. Kabinler ve şezlong hizmeti var. Yeme-içme seçenekleri çok fazla çünkü çevrede çok sayıda restoran bulunuyor.

Kos’un en güzel sahilleri – Marmari Beach – kaynak: www.griechenland.de

Marmari Beach

Adanın kuzeyinde, 2 kilometrelik uzun bir sahilde yer alan sakin ve huzurlu bir plaj. Aynı zamanda sörfüyle ünlü bu sahil kum, deniz de oldukça temiz. Çocuklu aileler tarafından tercih ediliyor.

Tigaki Beach – kaynak: www.griechenland.de

Tigaki Beach

Kos’un kuzeyinde, Tigaki bölgesinde, merkeze yakın ve ince kumlu sahiliyle, temiz ve sığ deniziyle yine çocukla gelmeye uygun bu plajın çevresinde küçük küçük restoranlar var.

Mastichari Beach – kaynak: www.greeka.com

Mastichari Beach

Kuzey batıda, Kefalos’a göre rüzgarlı ve denizi dalgalı bir bölge olan Mastichari’de… Beyaz kumlu sahili, turkuaz denizi, sahil boyunca sıralanmış kafeleriyle göz dolduruyor. Burada su sporları çok rağbet gördüğü için genç ziyaretçileri çok fazla. Plajın kendi işletmesi de var.

Madem Kos konusu açıldı. Biz buraya Kos konaklama rehberini ve Kos’un en güzel otelleri yazımızı ekleyelim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close