Close
Close

Sepetinizde ürün bulunmuyor.

Monschau Gezi Rehberi – Monschau Gezilecek Yerler

Monschau Gezi Rehberi – Monschau Gezilecek Yerler

Monschau Gezi Rehberi

Bir fotoğrafıyla bize planlar yaptırtan, peşine düşürten şehirler serimize hoşgeldiniz! 🙂 Monschau işte tam da onlardan birisi! Çok da uzatmadan Monschau gezi rehberi!

Almanya’nın Belçika sınırında, Rur Nehri‘nin etrafında, muhteşem bir vadinin ortasına kurulu bir Ortaçağ şehri Monschau. O kadar minik ve o kadar kenarda kalmış ki, bu sayede İkinci Dünya Savaşı’nda bombalamalardan kurtulmuş ve bugüne kadar gelmiş. Biz, Ekim ayında bu minik şehrin bir adet fotoğrafına vurulduk ve ertesi hafta soluğu Monschau’da aldık.

Biraz Alsas şarap yolu üzerindeki köylerin, biraz da Almanya’nın Romantik yol rotası üzerindeki köylerin karışımı, minik ve güzel bir köy çıktı karşımıza. Açıkçası bugüne kadar popüler olmamasına hem şaşırdık, hem de sevindik. Zaten sonrada da öğrendik ki, Monschau’nın geçmişi 11.yüzyıla dayanıyormuş ve tarih boyunca Prusya, Fransa, Belçika ve Almanya yönetimi altında bulunmuş. Bu yüzden tam bir harman. 🙂

Monschau tam Belçika sınırında olduğu için daha çok Belçikalıları görüyorsunuz, hatta o kadar yakın ki telefonlarımız Belçika şebekesine geçiyordu, düşünün.

Eğer Belçika’ya, ya da Frankfurt, Aachen veya Köln’e yolunuz düşerse gezinize eklemenizi şiddetle tavsiye ettiğimiz bir şehir Monschau. Günübirlik, hatta yarım günlük bile gezebilirsiniz. Özellikle Noel pazarları zamanı en güzel oluyormuş diye duyduk.

Günübirlik gezip anlata anlata bitiremediğimiz Monschau’yu bir de burada anlatmaya geldik! O zaman Monschau Gezi Rehberi;

Monschau gezilecek yerler, Monschau’ya ulaşım, Monschau yeme-içme, Monschau konaklama, hepsini detaylı şekilde anlattık.

Monschau’ya Ulaşım – Monschau’ya Nasıl Gidilir?

Monschau’ya Aachen’dan otobüsle gitmek mümkün. Çok sık olmasa da düzenli aralıklarla otobüs kalkıyor ve yaklaşık 1 saat sürüyor. Şuradan otobüs saatlerine bakabilirsiniz.

Belçika’dan veya başka bir Alman şehrinden geliyorsanız ise ya önce Aachen’a gelip oradan otobüse binmeniz gerekiyor. Araç kiraladıysanız işiniz daha kolay. Şehrin girişinin hemen 100 metre ilerisinde otoparka park edebiliyorsunuz. Tahmin edebileceğiniz gibi şehiriçi araçlara kapalı. 🙂

Yalnız biz görece düşük sezonda gitmemize rağmen otopark yeri bulabilmek için epey dolandık. Yüksek sezonda giderseniz buna hazırlıklı gitmekte fayda var. 🙂

Monschau Konaklama & Uygun Otel

Monschau’da günübirlik gezseniz ve konaklamasanız da aslında olur, fakat kendinize felekten bir gece hediye etmek isterseniz de Monschau konaklama önerimiz; Besttime Hotel Monschau‘yu önereceğiz, çünkü diğer otellere göre hem fiyatı çok daha uygun hem de yeri tam şehrin ortasında.

Eğer Aachen’da konaklayacaksanız, daha önce Aachen’da kaldığımız Leonardo Hotel’i önerebiliriz. Aynı şekilde fiyat-performans olarak memnun kalmıştık. Linki burada.

Eğer Airbnb’de konaklamak isterseniz şöyle bir link bırakalım. Bu linkle Airbnb’ye üye olursanız ilk konaklamanızda geçerli 130 lira gibi bir kredi kazanıyorsunuz ve Airbnb kullanmaya devam ettikçe, Airbnb sizi daha çok sevmeye başlayıp bir anda hesabınıza süpriz krediler yükleyebiliyor.Yer bulma konusunda bol şans! ☺

Monschau Gezilecek Yerler & Monschau’da Nerelere Gidilmeli

Yürüyerek şehrin içine girdikten sonra görüyorsunuz ki; Monschau’nun güzelliği sokaklarında, akan nehrinde ve size kendinizi Ortaçağ’da hissettiren evlerinde. O yüzden en güzeli; önce sokaklarında yürümek, sonra bir yerlerde kahve molası vermek sonra da şehri yukarıdan izlemek için kaleye doğru çıkmak. Tabii bu sırada görülmesi gereken birkaç yapıyı atlamadan. İşte bunlardan bazıları şöyle;

Monschau Kalesi: Monschau minik olunca kalesine çıkmak da kolay oluyor. Kale 13. yüzyılda yapılmış ve tarih boyunca tüm bombalamalardan kurtulmayı başarmış. Kalenin pencerelerinden şehri izleyebiliyorsunuz.

Nostaljik Tren: Monschau’nun şehir içini nostaljik trenle ücretsiz gezebiliyorsunuz. Özellikle Noel zamanı ışıl ışıl sokaklarını nostaljik trenle gezmek çok güzel olur diye düşündük!

Rotes Haus (Kırmızı Ev): Burası zamanın tekstille uğraşan ailelerinden birisinin eviymiş ve sonradan müze olmuş. İçeride zamanın tekstil üretim makinelerini görebiliyorsunuz.

Felsenkeller Brauhaus & Museum: Bira-severler buraya! Bu 150 yıllık biracı, zamanın bira şişelerini ve antika bira yapım ekipmanlarını bir araya toplayıp müzeye çevirmiş. Bizim için Monschau’da en eğlenceli yer burası oldu. 🙂

Kalan zamanımızda ise sokakları tekrar ve tekrar dolaşarak şehrin tadını çıkarttık. Hatta o kadar aklımız kaldı ki, bir de Noel zamanı gitmeyi çok istiyoruz.

Monschau yeme – içme önerileri

Cafe Zimmermanns‘ın kahveleri ve klasik tatlısı Apfelstrudel çok meşhur. Burada kahve molası verebilirsiniz.

Onun dışında Monschau’nun spesyali ‘Monschauer Düttcen’ denilen dondurmalı bir krep. Biz Apfelstrudelci olsak da, bir daha gidersek bunu deneyeceğiz!

Biz öğle yemeğimizi ‘Cafe Bistro Grunental’de yedik ve fiyatları Monschau ortalamasına göre oldukça iyiydi diyebiliriz. Eğer lokal bir yerde akşam yemeği yemeyi planlarsanız ‘Zum Haller‘i önereceğiz.

Herkese bol eğlenceler!

Instagram ve Youtube’da da varız! gelirseniz seviniriz 🙂

Sevgiyle!

https://www.instagram.com/yoldabiblog/

https://www.youtube.com/

Yolunuz Monschau’ya düştüyse yakınlarındaki güzel biryer daha önerebiliriz. Eltz Kalesi. Bu güzel kaleyi de görmek isteyeceksiniz 🙂

1 comment

  1. bayıldık, ayılıp tekrar bayıldık. ne güzel bir yer

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close