Close
Close

Sepetinizde ürün bulunmuyor.

Eltz Kalesi Gezi Notları ve Eltz Kalesi İle İlgili Tüm Detaylar

Eltz Kalesi Gezi Notları ve Eltz Kalesi İle İlgili Tüm Detaylar

Eltz Kalesi – Burg Eltz Gezi Notları

Eltz Kalesi zamanı geldi! 🙂 Ocak ayında, yine Münih’in karlarla kaplandığı bir haftasonu merakımıza daha fazla dayanamayıp Eltz Kalesi’ni görmeye gittik! 

Eltz Kalesi, tam bir ‘Şato-Kale Cenneti’ olan Almanya’nın son yıllardaki en gözde kalelerinden. Eltz Kalesi aynı zamanda mitlerin ve sanatın kalesi olarak geçiyor ve tam 30 jenarasyondur aynı ailenin elinde! Konumu sebebiyle savaşlarda zarar görmemiş ve etrafında mükemmel yürüyüş yolları var. Hal böyle olunca dedik ki bir haftasonumuzu Eltz Kalesi’ne ayıralım, hem de kaleye çıkarken trekking yollarından birisini seçip bir süredir ayrı kaldığımız doğa yürüyüşlerine dönelim. İyi ki de gitmişiz, kendisi Almanya’daki en favori iki kalemizden birisi oldu. Diğeri pek tabii Neuschwanstein Şatosu.

Eltz Kalesi
Eltz Kalesi’ne Nasıl Gidilir ve Eltz Kalesi Etrafında Güzel Yerler

Eltz Gezi Notları yazısında Eltz Kalesi’ne nasıl gidilir, Eltz Kalesi’nin çevresinde gezilecek güzel yerler ve Eltz Kalesi çevresinde kalınacak güzel oteller ve son olarak Eltz Kalesi’ne hangi aylar gelinir bilgileri var 🙂

Eltz Kalesi’ne Ulaşım – Eltz Kalesi’ne nasıl gidilir?

Eltz Kalesi’ne En Yakın Havaalnı Hangisi?

Eltz Kalesi’ne en yakın havaalanı Frankfurt havaalanı. Eğer Frankfurt Havaalanı’na indiyseniz ve direkt araba kiralayıp şatoya gelecekseniz yol yaklaşık 1,5 saat sürüyor. Eğer kaleyi ziyaret etmeden önce zamanınız varsa, Eltz Kalesi’ne yarım saat uzaklıktaki Cochem şehrini gezebilirsiniz.

Eltz Kalesi Çevresinde Gezilecek Yerler

Hatta Eltz Kalesi’ni bir haftasonu gezisi olarak planlıyorsanız; Cochem şehri, Cochem Kalesi, bu bölgenin meşhur asma köprüsü Geierlay (Geierlay Suspension Bridge) ve Frankfurt’ya bir öğleden sonra ile birleştirebilirsiniz. Böylece 2 günlük nur topu gibi bir haftasonu planınız olur! ☺

Eltz Kalesi
Eltz Kalesi’ne giderken tren manzaraları inanılmaz güzel

Eltz Kalesi’ne Nasıl Gidilir? Eltz Kalesi Ulaşım

Bu bölgeyi gezmek için araba kiralamanızı öneriyoruz çünkü yollar gerçekten çok güzel ve arabayla Eltz Kalesi’nin dibine kadar gelmek mümkün. Fakat araba kiralama şansınız yoksa ya da Avrupa’da başka bir şehirden trenle geliyorsanız (bizim gibi) belli bir yere kadar toplu taşımayla ulaşım mümkün. Eltz Kalesi’ne direkt tren yok fakat Frankfurt’tan ya da herhangi bir yerden Moselkern tren istasyonuna gidip oradan da Mayıs ile Ekim sonu arası otobüse binebiliyorsunuz. Fakat dikkat! Otobüs gerçekten sadece Mayıs ile Ekim sonu var, kalan zamanlarda tabanvay. ☺ Otobüs saatlerine şuradan bakabilirsiniz.

Eltz Kalesi Trekking Rotaları

Peki bu aylar dışında geliyorsak ve  araç kiralamadıysak nasıl ulaşacağız diye düşünüyorsanız hemen söyleyelim; aşırı güzel trekking rotalarını kullanarak! Şöyle ki; Moselkern’den veya Treis Karden tren istasyonunun hemen dibinden başlayan 5 ile 10 km arası değişen ve sonu Eltz Kalesi’ne çıkan trekking parkurları var. Biz Treis Karden’den başlayan 6km’lik parkuru seçtik ve yaklaşık 1,5 saatte Eltz Kalesi’ndeydik. Önce biraz tırmanıyorsunuz, sonra düz yolda gidiyorsunuz en sonda da ormanın içinden 2km yürüyerek kaleye ulaşıyorsunuz. Birazcık yorulsanız da inanın kaleye ulaştığınızdaki mutlulukla her şeyi unutacaksınız!

Eltz Kalesi
Eltz Kalesi Çevresinde Konaklama: Treis Karden’da konaklama dışında yapılacak pek de bir şey yok.

Yalnız trekking yapmaya karar verirseniz erken saatte yürümeye başlamanızı öneriyoruz, biz dönüşte karanlığa kaldığımız için şatonun çevresindeki bir çiftten bizi de otele kadar bırakmalarını rica etmek zorunda kaldık… ☺ Eğer kimse bizi şehre geri indirmeseydi hoş olmayacaktı!

Eltz Kalesi Çevresinde Nerede Kalınır? Eltz Kalesi Konaklama

Eğer Cochem’de veya Koblenz’de kalma planınız yoksa ve geceyi Eltz Kalesi’ne yakın bir yerde geçirmek isterseniz ‘Schloss Hotel Petry’i önerebiliriz. Biz çok sevdik!

Treis Karden‘daki diğer oteller için linki buraya bırakıyoruz.

Moselkern‘deki otelleri için de link burada.

Konaklama harici Treis Karden (ya da Moselkern) bölgesinde fazla zaman geçirmenize gerek yok, çünkü görülecek fazla bir şey yok, zaten sokakta insan da yok. ☺ Esas güzellik kaleye ulaşmak için geçtiğiniz bağ yolları ve köyler, ve tabii kalenin kendisi. 

Eltz Kalesi
Eltz Kalesi’ne Nasıl Gidlir?

Eltz Kalesi 

Eltz Kalesi Ne Zaman Açık?

Eltz Kalesi 1 Nisan – 30 Ekim Arası Açık

Eltz Kalesi’nin içini 7 Euro ödeyerek gezmek mümkün, fakat kış aylarında kapalı. Biz gittiğimizde de (Ocak ayında) kapalıydı ve biz bahçesinde gezdik. Şunu söylemeliyiz ki; Eltz Kalesi’nin etkileyici yanı bir vadinin içinde o hiçliğin ortasında tek başına durması ve kaleyi tepeden izlerken sizde bıraktığı hayranlık hissi. O yüzden kalenin içine giremediğimiz için üzülmedik! ☺

Eltz Kalesi’ne Ne Zaman Gidilir?

Bizim için Eltz Kalesi her mevsim muhteşem. Orası öyle tabii ama bunu söyleyip işin içinden sıyrılmıyoruz. Eltz Kalesi için en güzel zaman, kalenin içine de girmek isterseniz kesinlikle sonbahar zamanı. Özellikle yaprakların sararmaya ve kızarmaya başladığı zamanlar. Biz kış zamanı gittik ve o zaman bile harikaydı. O zaman Eltz Kalesi’nin 4 mevsim fotoğraflarını buraya bırakalım karar da sizin olsun 🙂

Eltz Kalesi
Eltz Kalesi’ne ne zaman gidilir? – Karlı ve kış mevsimi
Eltz Kalesi
Eltz Kalesi kar yokken kış mevsimi 🙂
Eltz Kalesi
Eltz Kalesi’ne ne zaman gidilir? – Yaz Mevsimi
Eltz Kalesi
Eltz Kalesi’ne ne zaman gidilir? – İlkbahar
Eltz Kalesi
Vee bizim favorimiz Eltz Kalesi sonbahar

Son olarak Eltz Kalesi’nin içinde bir adet kafe var ama kış zamanları o da kapalı, o yüzden kış zamanı geliyorsanız yanınıza suyunuzu ve atıştırmalıklarınızı almayı unutmayın! 

Nam-ı Diğer Külkedisi’nin Şatosu Neuschwanstein Şatosu yazısını da buraya bırakıyoruz 🙂

Herkese güzel geziler! 

Biz Instagram’da da varız ve bekleriz.

https://www.instagram.com/yoldabiblog/

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close