Close
Close

Sepetinizde ürün bulunmuyor.

Bamberg Gezi Rehberi ve Bamberg Konaklama Rehberi

Bamberg Gezi Rehberi ve Bamberg Konaklama Rehberi

Bamberg gezi rehberi, Bamberg gezilecek yerler, Bamberg’de Nerede Kalınır? Bamberg Konaklama Rehberi

2014 yılında Almanya Romantik Yol üzerindeki duraklarımızdan birisi olan Bamberg, bizi tüm rotada en çok etkileyen şehir olmuştu! Daha sonra 2023’te oğlumuzla bir kez daha gezdik ve ayni şekilde hayran kaldık. Bamberg ’de zaman adeta Orta Çağ’da donmuş gibi, hele Noel market zamanı icin planlıyorsanız bu şehrin tadı damağınızda kalacak! 🙂 Diyelim ve gelelim Bamberg gezi rehberi, gezilecek yerler ve Bamberg’de nerede kalınır ve Bamberg konaklama rehberi kısmına. 

Bamberg’e Nasıl Gidilir? 

Bamberg ’in en yakın olduğu şehir Nurnberg, trenle yaklaşık 40 dakika sürüyor. Fakat geziye Münih’ten veya Frankfurt’tan başladıysanız da Bamberg’e trenle kolayca ulaşmak mümkün. Tren istasyonundan şehir merkezi yürüyerek 10 dakika sürüyor. Eğer biraz daha ucuz yollu ulaşmak isterseniz Münih, Stuttgart veya Frankfurt’tan Flixbus otobüslerine binebilirsiniz. 

Eğer gezi boyunca trenle seyahat edecekseniz ve Bayern bölgesinde kalacaksanız Bayern Ticket almanızı öneririz. Günlük 29 Euro’dan başlıyor ve gruba kişi eklendikçe, kişi başına düşen bilet ücreti azalıyor. Bayern Ticket biletine şu siteden bakabilirsiniz. 

Bamberg içinde toplu taşımaya çok fazla ihtiyacınız olmaz aslında, fakat olursa da otobüsleri rahatça kullanabilirsiniz. Eğer Bayern Ticket alırsanız bu şehir içindeki toplu taşımayı da kapsıyor onu hatırlatalım. Hatta 910 numaralı otobüse Bayern Ticket ücretsiz binerek şehir turu yapabilirsiniz. 

Bamberg icin bir diğer seçenek de BambergCARD saatin almak. Bu kartla şehirdeki ana bütün müzelere ücretsiz giriyorsunuz ve toplu taşımaya da ücretsiz binebiliyorsunuz. Onun linkini de buraya bırakalım. Hatta karta dahil olan bir adet rehberli şehir turu bile vardı. Eğer şehirde bir günden fazla kalacaksanız bu kartı almak oldukça uyguna geliyor. 

Bamberg’de Nerede Kalınır? Bamberg Konaklama Rehberi ve Bamberg’te Ucuz Oteller 

Bamberg oldukça kompakt bir şehir. Konaklamayı şehir merkezinde seçerseniz her yere kolaylıkla yürüyebilirsiniz. Şehir merkezindeki otellerin listesine şuradan bakabilirsiniz. 

Bamberg gezi rehberi ve Bamberg'de nerede kalınır, Bamberg konaklama rehberi
Bamberg gezi rehberi ve Bamberg konaklama rehberi – Altstadthotel Messerschmitt – kaynak: booking.com

Biz Altstadthotel Messerschmitt’ta kaldık ve çok memnun kaldık. Hem lokasyon çok iyiydi, hem de fiyat olarak ayni bölgedeki otellerden daha uygundu. Yine gitsek yine burada kalırız. 

Alternatif olarak Hotel Weierich’e veya Boutique Hotel Little Venezia’ya da bakabilirsiniz. Eğer çocukla geliyorsanız ve kendi mutfağı olan bir apartta kalmak isterseniz Apartotel Gartenstadt’a bakabilirsiniz. 

  • Jugendherberge Bamberg: Bamberg’in eski şehir bölgesinde yer alan bu gençlik yurdu, hem merkezi konumu hem de uygun fiyatlarıyla popüler bir seçenektir.
  • Hotel Alt-Ringlein: Tarihi merkezde yer alan bu otel, konforlu odaları ve uygun fiyatlarıyla dikkat çeker. Aynı zamanda Bamberg ‘in ünlü Brauerei Schlenkerla’sına çok yakındır.
  • İbis Styles Bamberg: Modern, ekonomik ve şık bir konaklama arayanlar için İbis Styles iyi bir tercih olabilir. Şehir merkezine yürüme mesafesindedir.
  • Hotel Nepomuk: Bamberg ‘in Küçük Venedik bölgesinde bulunan bu otel, tarihi bir bina içinde modern imkanlar sunar. Hem konforlu hem de görsel olarak etkileyici bir seçenektir.

Bamberg Gezilecek Yerler

Bamberg gezilecek yerlerin çoğu birbirine çok yakın, o yüzden en mantıklısı hepsini Google’dan işaretleyip kendinize bir yürüyüş güzergâhı çıkartmak. Bu şekilde her yeri ayni gün içerisinde, araya yemek ve kahve molalarıyla gezebilirsiniz.

Bamberg’de Gezilecek Yerler

  • Altes Rathaus (Eski Belediye Binası): Bamberg’in en ikonik yapısı. Nehrin ortasında, dışarıya doğru bakan bu sari bina adeta Bamberg’in yüzü gibi. Üzerinde ünlü freskleri bulunuyor. Hem mimarisi hem de tarihi önemiyle gerçekten göz alıcı. Bamberg’te en çok ilgimizi çeken yapı bu olmuştu. Hikayesi de şöyle, Bamberg halkının istediği belediye binasına zamanın piskoposu ikna olmayınca, halk da nehrin üzerine bir köprü inşa edip binayı buraya yapmışlar! Şu an belediye binası olarak kullanılmıyor ama ikinci katı Ludwig Porselen Koleksiyonu’nu gezmek isteyen ziyaretçilere açık.
  • Bamberg Katedrali (Bamberger Dom): 11. yüzyıldan kalma bu katedral, Gotik ve Romanesk mimarinin güzel bir örneği. İçinde İmparator II. Heinrich ve eşinin mezarları var.

    Katedral şehrin tam merkezindeki Domplatz’da olduğu icin, katedralden sonra eski mahkeme binası Alte Hofhaltung’u ve Neue Residenz’in iç avlusunda yer alan gül bahçesi Rosengarten’i gezebilirsiniz. Şehir kütüphanelerine ilginiz varsa Staatsbibliothek Bamberg’i de ücretsiz gezilebiliyorsunuz.

    Bu bölgedeki bir diğer önerimiz Fränkisches Brauereimuseum (Frankonya Bira Müzesi) olacak. 5 kata yayılmış bu müzeyi Nisan-Ekim ayları arasında gezebiliyorsunuz. Ücreti 4 Euro.
  • Küçük Venedik (Klein-Venedig): Nehir kenarındaki bu bölge, renkli balıkçı evleriyle ünlü. Ayni zamanda Bamberg ‘in en fotografik bölgesi! İster Untere Brucke’den manzarasını izleyebilir, ister direkt evlerin yanında yürüyüş yapabilirsiniz. Özellikle sabah saatlerinde sakinken çok güzel oluyor.
  • Bergstadt: Altes Rathaus ’tan sonra nehrin diğer tarafına geçer geçmez Bergstadt bölgesine girmiş oluyorsunuz. Burada şehrin dokusunu görmek icin yapabileceğiniz en güzel şey, elinize kahvenizi alıp yürümek. inanın şehrin neden UNESCO Dünya Mirası listesine girdiğini çok iyi anlayacaksınız.
  • Bamberg ‘in Birahaneleri: Bamberg, geleneksel dumanlı birası “Rauchbier” ile ünlü. Brauerei Schlenkerla’da bu eşsiz birayı denemeden şehirden ayrılmamanızı öneririz. Tadı güzel mi? Bizce hiç değil, ama gelmişken denemek lazım. :)) Dumanlı biranın hikayesi de şöyle, bir malt deposunda yangın çıkıyor ve yangındaki is kokusunun sindiği maltlardan bira üretiliyor, ve bu biralar bir anda çok seviliyor.

    Bamberg’te 11 tane brewery var. Rauchbierbrauerei Schlenkerla ve Brauerei Spezial en ünlüleri. Biz Schlenkerla ’ya gitmiştik ve aşırı kalabalık olması harici ortamı gayet iyiydi. Girmeden önce biraz sıra bekleyecek olmayı kabullenmeniz gerekiyor. 

Bamberg’de Noel Marketleri

Bamberg’in Noel ruhu, bu dönemde açılan pazarlarla daha da canlanıyor. Zaten bizce Romantik Yol kasabaları Almanya’da Noel pazarların en güzel olduğu yerler. Bamberg’in ana Noel pazarları şunlar; 

  • Maximiliansplatz Noel Pazarı
  • Klein-Venedig (Küçük Venedik) Bölgesi
  • Altes Rathaus Noel Pazarı

Bamberg Yeme-İçme ve Kafe Önerileri

Bamberg’de yemek kültürü, Bavyera mutfağının etkisiyle oldukça zengin ve doyurucudur. Patates ve lahana tursusu ana malzemeler gibi düşünebilirsiniz. 🙂

  • Café Müller: Şehrin merkezinde bulunan bu klasik kafe, taze pastalar ve kahveleriyle unlu. Özellikle Bavyera tarzı tatlıları denemek için güzel bir mekan. Kahve icin bir de Base Coffee’yi ve Zuckerstuck’u kaydedebilirsiniz.
  • Kachelofen: Bamberg ‘de geleneksel Bavyera mutfağını deneyimleyebileceğiniz şirin bir restoran. El yapımı sosisler ve pretzel gibi yerel tatlar bulunuyor.
  • Hoffmann’s Steak & Fisch: Bamberg ‘de et ve deniz ürünleri sevenler için kaliteli bir restoran. Hem etleri hem de taze balıkları ile biliniyor.
  • Café am Dom: Bamberg Katedrali’nin hemen yanında yer alan bu kafe, tarihi atmosferiyle sıcak içeceklerin ve hafif atıştırmalıkların tadını çıkarabileceğiniz bir mekan.

Herkese Bamberg’te güzel keyifler! 

Almanya’nın en güzel şehirlerinden bir diğeri olan Rothenburg ob der Tauber gezi rehberi yazımızı da buraya bırakalım 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close