Close
Close

Sepetinizde ürün bulunmuyor.

İsviçre’nin En Güzel Kasabaları Gezi Rehberi ve Konaklama

İsviçre’nin En Güzel Kasabaları Gezi Rehberi ve Konaklama

İsviçre Gezi Rehberi, İsviçre’nin En Güzel Kasabaları Gezi Rehberi ve İsviçre Konaklama Rehberi

Şu ana kadar İsviçre’ye tam 9 kez gitmişiz! Her gidişimizde ise ayrı büyülenmişiz. Böyle olunca 2024’te de açılışı İsviçre’de yapalım dedik ve Ocak ayında soluğu Adelboden’da aldık! Adelboden, minik ama büyülü, bir o kadar eğlenceli, size resmen ‘hızlandırılmış İsviçre’ turu attırabilecek kadar da bol aktiviteli bir İsviçre kasabası. O zaman bu haftanın motivasyonu olarak size Adelboden’da konakladığımız muhteşem dağ evini anlatalım! O zaman karşınızda İsviçre konaklama rehberi.

Adelboden Gezi Rehberi – Adelboden’da Kayak ve Kızak

Adelboden, İsviçre’nin en ünlü kayak merkezlerinden olmasının yanı sıra, muhteşem kızak rotaları da olan bir kasaba. Genelde insanların buraya 3 sebepten yolu düşüyor; tamamen kış sporu amaçlı gelenler (kayak, snowboard vs..), Interlaken gezisiyle birleştirenler ve çocuklu ailelerden kızak yapmak için gelenler. 

Adelboden’da muhteşem konaklama deneyimimiz – Revier Mountain Lodge Adelboden

Adelboden’a gitmeye karar verdiğimiz anda karşımıza muhteşem bir dağ evi çıktı, Revier Adelboden. Adebolden’ın sıra sıra dizilmiş evlerine bakan kocaman pencereli odaları ve manzarasıyla tam konaklamak isteyeceğimiz bir yerdi. 

Biz Berlin’den Zürih’e uçtuğumuz için Zürih’ten arabayla yaklaşık 3 saatte Adelboden’a geldik. Bir diğer seçenek de trenle gelmek. O da yaklaşık 3 saat sürüyor. Adelboden ve çevresinde gezebileceğiniz bir sürü kasaba alternatifi var. Biz buradan Grindelwald ve Lauterbrunnen’e geçtik. 

Sabah Adelboden’a vardık ve Tschentenalp’te öğlene kadar kızak yaptıktan sonra Revier Mountain Lodge’a geçtik. Dağ evi, Skilifte sadece 3 dakika yürüme mesafesinde ve kasabanın merkezinde. Yürüyerek kasabada gezmek istediğiniz her yere gidebilirsiniz. 

Express check in-check out sayesinde hızlıca odalara giriş yaptık ve daha girdiğimiz anda manzaraya bayıldık. Gündüz manzarası ayrı, gece manzarası ayrı güzeldi. Biz iki kişilik odada kaldık ama isteyenler için daha büyük aile odaları da var. 

Yeme içme ve kahvaltı için otelin restoranını denemenizi öneririz. Sabah kahvaltımız manzaralı terasa karşı çok güzeldi. Akşam da Leo’yu odada uyuttuktan sonra kamerayı kurup bara indik ve İsviçre seyahati boyunca içtiğimiz en güzel kokteylleri içtik. 

2 gün boyunca kalmaktan çok keyif aldığımız bir yer oldu. Adelboden ve çevresine yolu düşenlere burayı mutlaka öneririz! 

Araç kiralama için Booking.com’un araç kiralama platformunu önerebiliriz. Gideceğiniz şehirdeki neredeyse bütün araç kiralama acentalarını kapsıyor ve fiyatı onlardan daha uygun oluyor. Bir de Booking.com hesabınızla tuttuğunuz için çoğu zaman ek indirim de yapıyor.

Konaklama için kaldığımız otel olan Revier Mountain Lodge Adelboden linkini buraya bırakıyoruz.

İsviçre gezi rehberlerimizin devamı için de diğer yazılarımızın linkini de buraya bırakıyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close