Close
Close

Sepetinizde ürün bulunmuyor.

Ürdün Gezi Maliyeti ve Ürdün Gezi Bütçesi

Ürdün Gezi Maliyeti ve Ürdün Gezi Bütçesi

Ürdün Gezi Maliyeti ve Ürdün Gezi Bütçesi

Ürdün İçin Ne Kadar Bütçe Gerekir?

Ürdün’de gezilecek yerler ve Ürdün’e Hazırlık Rehberi yazılarımızdan sonra düşündük ve dedik ki, son Ürdün yazımız Ürdün gezi maliyeti ve Ürdün gezi bütçesi olsun. Maksat bizden sonra Ürdüne gideceklere bir fikir olsun!

Ürdün Maliyet
Ürdün Gezi Bütçesi ve Ürdün Maliyet: Jerash

Ürdün ucuz mu?

Ürdün öncesi Ürdünün pahalılığından bahseden o kadar yazı okumuştuk ki, fazla gözümüz korkmuş. Gidince abartıldığı kadar olmadığını gördük ve rahatladık. Yazıda da Ürdün gezi fiyatlarıÜrdün konaklama fiyatları ve 6 günlük Ürdün Gezi maliyetimizden detaylıca bahsettik, şimdi Ürdün ucuz mu değil mi siz karar verin! ☺

Bizce Ürdün ucuz bir ülke değil, fakat ortalama bir Avrupa şehrinden daha pahalı da değil. Otellerinizi uygun seçerseniz, fazla lüks beklentiniz olmazsa, turistik restoranlardan kaçarsanız ve iyi bir pazarlıkçıysanız Ürdün’ün pahalılığından korkmanıza gerek yok, denendi onaylandı! 🙂

Bizim için Ürdün’ün en pahalı ‘şeyi’ Petra’nın girişiydi. Kişi başı günlük yaklaşık 65 Euro’ya geliyor ve siz de bizim daha önce hayatımızda herhangi bir şeyin girişine 65 Euro vermemiş olduğumuz için biraz üzüleceksiniz. Yine de iyi haber, değiyor! Onun dışında Ürdün’de abartı bir şeyle karşılaşmadık ve Ürdün Petra’dan çok daha fazlası! O yüzden oturduk teker teker tüm masraflarımızı yazdık.

Ürdün ucuz mu?

Ürdün gezi maliyetihesaplamak için, Ürdün’de otel fiyatları, Ürdün’de ulaşım ücretleri, Ürdün’de yeme-içme ücretleri ve Ürdün’de turistik aktivite ücretleri olarak ayrı ayrı bahsedersek; 

Ürdün’de İnternet Nasıl Alınır?

Ürdün’de havaalanında indiniz diyelim, internete ihtiyacınız olacak. Ve bize Ürdün’de Petra’nın girişinden sonra en pahalı şey internet gaibi geldi. Ürdün’de internet paketi için 1 adet hat + 4GB internete 18 Euro ödemişiz. Siz havaalanı yerine şehir içinde herhangi bir yerden daha ucuza alabilirsiniz çok büyük ihtimalle. Biz biraz acele ettik.

Ulaşım ise çoğu şeye göre ucuzdu diyebiliriz. Bir de Ürdün’ün para birimi olan Jod ve siz her şeyi Jod olarak ödeyeceksiniz fakat biz ücretleri yazıda Euro’ya çevirip yazdık. An itibariyle 1 Jod, 1,24 Euro ediyor. 

Petra Ürdün Turları
Ürdün Gezi Rehberi: Ürdün maliyet rehberi

Ürdün’de Ulaşım

Ürdün’de toplu taşıma çok gelişmemiş, şehirler arası işleyen tek bir ‘Jett’ firması var ve çok kısıtlı saatlerde hareket ediyor, fiyatları da çok ucuz değil. Eğer ehliyetiniz varsa biz şiddetle araç kiralamanızı öneriyoruz.

Ürdün’de Araç Kiralama

Biz gideceğimiz tarihleri rentalcars.com’dan arattık ve en uygun fiyatlı araçlardan birisini kiraladık. Kiraladığımız araca 5 gün için 120 Euro civarı ödemişiz. 5 günde toplam 1000 km yol yapmışız ve 100 Euro’luk benzin harcamışız. Yani iki işi 5 günlük ulaşım masrafımız toplam 210 Euro olmuş.

Ürdün gezi maliyeti
Ürdün’de araç kiralama

Normalde araba kiralayacaksak mutlaka sigorta da yaptırıyoruz ve günlük 10 Euro civarı bir şey tutuyor fakat anlamadığımız bir şekilde bu sefer sigorta yaptrmak istediğimizde 5 gün için 200 Euro tutuyor dediler. Galiba Ürdün’de kimse sigorta yaptırmadığı için ve kaza yapsanız bile bu Ürdün’de normal olduğu için sigortaya fahiş fiyat çekmişler. Biz de yaptırMAdık gitti..! 

Eğer böyle bir risk almak istemiyorsanız mutlaka sigorta yaptırın, biz kötü örnek olmuş olmayalım.

Ürdün Gezi Bütçemize hiç zarar vermeyen kampımız :))

Ürdün’ Nasıl Gidilir?

Ürdün’e ulaşımdan bahsedersek de; biz Münih’te yaşadığımız için Ürdün’e ucuz uçak biletini Prag’dan bulduk ve aldık gitti..Prag’a da Münih’ten trenle gittik. Bizim Ürdün’ü ziyaret ettiğimiz tarih Avrupa’da Christmas tatili olduğu için normalde uçak biletleri aşırı pahalı oluyor. Biz tek yön tek kişi Prag’dan Amman’a 100 Euro verdik. Christmas zamanı olduğunu düşününce çok ucuza gelmiş oldu.

Dönüşümüz ise Amman’dan İstanbul’a Pegasus ile oldu. Ankara aktarmalı Ürdün – İstanbul uçuşuna da tek yön kişi başı 100 Euro ödedik. Pegasus’un kampanyalı döneminde daha da ucuza bulmak mümkün.

Ulaşım da bitti, sıra konaklamada.

Ürdün'de Otel Önerileri
Ürdün konaklama fiyatları ve Ürdün’de otel önerileri

Ürdün Konaklama Fiyatları; 

Ürdün’de otel fiyatları bizi üzmeyen başka bir kalem oldu. Sürekli plan değiştirdiğimiz için otel rezervasyonlarımızı hep son dakika (hatta son gün son saat) yapmak zorunda kaldık ama otel bulmada hiç zorlanmadık. 

Amman’da otel seçerken butik oteller yerine 3-4-5 yıldızlı bir otel seçmenizi öneririz. Biz hem uygun diye hem de otantik olsun diye butik otel seçmiştik ama pek memnun kalmadık. Çok dar ve basıktı. Aynı fiyata 3-4-5 yıldızlı oteller bulabilirsiniz. KalMamak isterseniz adı Amman Boutique Hotel. 1 geceliğine 35 Euro ödemişiz.

Ürdün otel önerileri
Ürdün’de otel fiyatları ve Ürdün’de otel önerileri

Örneğin uygun fiyatlı ve temiz bir otel arıyorsanız (gecelik 50 Euro civarı); Beyrut Hotel’e

Bir tık daha yeni bir otel olsun isterseniz Toledo Amman Hotel’e veya Misk Hotel’e

Bütçeyi biraz daha yükseltebilirim, yeter ki tesis otel olsun derseniz Amman Marriot’a veya Amman Accor Hotels’e bakabilirsiniz

Ölüdeniz (Lut gölü) en kolay otel bulduğumuz yer oldu ve çok da memnun kaldık. Ramada Resort Deadsea’ye gecelik kahvaltı dahil 60 Euro ödemişiz.

Gelelim Wadi Rum’a; Wadi Rum’da kaldığımız Bedevi kampından ilk iki Ürdün yazımızda bahsetmiştik. Şu ana kadar bizi daha çok etkileyen bir yerde hiç kalmamıştık! Kaldığımız Bedevi çadırına gecelik  kahvaltı dahil 19 Euro ödemişiz. Hem Bedevi kampının sahipleri çok çok iyi insanlardı hem de biz çok rahat ettik. Kampın linkini buraya bırakıyoruz.

Wadi Rum'da konaklama
Ürdün’de Otel ve Bedevi Çadır Önerileri: Wadi Rum’da bedevi çadır önerileri

Petra’da iki farklı yerde konakladık; ilki Petra’ya 5 dakika yürüme mesafesindeki La Maison Hotel’de kaldık. Geceliğine kahvaltı dahil 70 Euro ödemişiz. Petra bölgesindeki diğer otellere göre hem daha uygundu hem de lokasyonu çok iyiydi. Linki burada.

İkinci gece ise son bir kez Bedevi kampı tecrübesi yaşamak için ‘Seven Wonders Bedouin’ kampında kaldık. Tripadvisor’da en iyi yorumları bu kamp almıştı, biz de seçtik gitti..! Gecelik 50 Euro ödemişiz.

Burada yer bulamazsa ‘ikinci en iyi’ Bedevi kampı olan Little Petra Bedouin Kamp’a bakabilirsiniz.

Ürdün otel fiyatları ve otel önerileri
Ürdün Maliyet ve Ürdün’de Otel Önerileri: Petra Monastry

Otellere Ödediğimiz Toplam Ücret

Alt alta toplayınca, 5 gecelik konaklama masrafımız kahvaltı dahil 234 Euro olmuş. Fena sayılmaz. 

Ürdün Turistik Aktivite Ücretleri

Ürdün’de bizi şoke eden şey Petra’nın giriş ücreti olan 65 Euro oldu demiştik. Biz bir de iki günlük bilet aldığımız için +5 Euro daha ödedik ve 70 Euro’ya geldi. Neyse ki diğer aktiviteler pahalı değildi de bir böbreği Orta Doğu’da bırakmak zorunda kalmadık. 

Amman Citadel Giriş Ücreti

İlk gün Amman’da Citadel’i gezmiştik. Girişi kişi başı 4 Euro’ydu. İki kişi 8 Euro etti. 

Jerah Antik Kentine Giriş Ücreti

İkinci gün Jerash antik kentini gezdik. Giriş kişi başı 12 Euro’ydu. İki kişi etti 24 Euro.

Ölüdeniz(Lut Gölü) Çevresindeki Aktiviteler Harcadıklarımız

Üçüncü gün Ölüdeniz’deydik. Kaldığımız otelin plajı vardı o yüzden plaja para ödemedik. Ölüdeniz dönüşü Ma’in Hot Springs Spa Hotel’e uğramıştık. Orada girişe kişi başı 22 Euro ödedik. Para ödediğimiz tek gereksiz turistik aktivite buydu. İki kişi etti 44 Euro.

Petra ve Jerash giriş ücretleri
Jerash Antik Kenti

Petra İçin Maliyet

Petra Giriş Ücreti ve Petra by Night Giriş Ücreti

Beşinci ve altıncı gün Petra’ya girdik. Bunu zaten söylemiştik; iki kişi etti 140 Euro. Akşam da Petra by Night vardı, o da kişi başı 20 Euro ama ona Petra by Night’ın sorumlularından birisi olan Muhammed bize iyilik yapmak istediği için ücretsiz girdik. 40 Euro’yu kurtarmış olduk. 

Petra İçinde Harcamalar

Petra’nın içinde deveye eşeğe binmek gibi aktiviteler var, biz onları yapmadık hem pahalıydı hem de hayvanların o şekilde turistik aktivitelerde kullanılmasını sevmiyoruz. O yüzden burası sıfır Euro oldu bizim için.

Wadi Rum

Wadi Rum İçin Maliyet

Wadi Rum Çöl Safarisi Maliyeti

Wadi Rum’da çöl safarisine iki kişi için toplam 60 Euro ödedik. Neredeyse tüm günü alan bir aktivite olduğu için o gün başka harcamamız olmadı. Safariye ayıracağınız zaman ve yapacağınız pazarlığa göre ücret sizin için de 30 ile 100 Euro arası değişiyor olacak.

Akabe İçin Maliyet

Tüm bunların dışında eğer Akabe’ye giderseniz orada da dalış masrafınız olabilir. O da günlük kişi başı 40 ile 100 Euro arası değişiyor diye okumuştuk ama emin değiliz.

Ürdün Maliyet

Ürdün Yeme – İçme ücretleri; 

Ürdün’de yeme – içme ücretleri tam beklediğimiz gibiydi. Ortalama bir Avrupa şehri kadar, ne daha az ne de daha fazla. 

Tabii ki çok lüks restoranlar da var, aşırı ucuz yerler de fakat kıyaslayınca gerçekten de kıyaslayınca ortalama bir Avrupa şehri kadar pahalı geldi. 

Örneğin iki kişi öğlen yemeğine ilk gün gittiğimiz lokal bir restoranda 14 Euro ödedik. Bir sonraki gün oldukça turistik bir Ürdün lokantası olan ‘Sufra Restaurant’ta ise iki kişilik akşam yemeğine (alkol yok) 40 Euro ödemişiz.

Ürdün’de yeme-içme maliyetleri

Wadi Rum’da Bedevi çadırında akşam yemeğine kişi başı 12 Euro ödedik fakat isteseler 20 Euro’da yazabilirlerdi çünkü Bedevi kampının yemeğini yemek dışında başka çareniz yok. ☺

Petra’nın içinde yediğimiz açık büfe öğle yemeğine kişi başı yine 12 Euro ödemişiz. 

İki kişi günlük toplam yeme içme (kahve, su, atıştırmalar dahil) masrafımız günlük 50 Euro civarı olmuş. Yani toplamda 250 Euro da yeme –içmeye ayırmışız. Bunu gezi bütçenize göre biraz daha azaltmak, veya sınırsız yükseltmek(!) mümkün. 

Ürdün Otel fiyatları
Ürdün Maliyet Rehberi ve Ürdün Gezi Bütçesi

Ürdün Maliyet Listesinde her şeyi toplarsak;

  • Ürdün’e gidiş-dönüş; 400 Euro 
  • Ürdün’de ulaşım: 210 Euro
  • İnternet Ücreti: 36 Euro
  • Konaklama Maliyeti (5 gece): 234 Euro
  • Turistik aktiviteler: 276 Euro 
  • Yeme – içme: 250 Euro tutmuş.  

Yani Ürdün gezisi bize iki kişi toplam 1400 Euro’ya mal olmuş. 

Umarız Ürdün maliyet rehberi ve Ürdün gezi bütçesi planlamanızda yardımcı olur!

Ürdün Gezilecek Yerler için;

Ürdün Gezi Rehberi ve Ürdün’e Hazırlık Rehberi için ise;

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close