Close
Close

Sepetinizde ürün bulunmuyor.

Ürdün Gezi Rehberi ve Ürdün Gezisine Hazırlık

Ürdün Gezi Rehberi ve Ürdün Gezisine Hazırlık

Ürdün gezi rehberi: Ürdün gezilecek yerler ve Ürdün gezisine hazırlık rehberi

Ürdün gezi rehberi; Her sene Yılbaşı dönemi uzun bir tatilimiz oluyor. O sene en çok görmek istediğimiz yeri sona saklayıp bu dönemde gidiyoruz. Bu senenin kazananı baştan belliydi. Artık Petra’yı kendi gözlerimizle görmeli, Wadi Rum’da geceyi bir bedevi kampında geçirmeli ve Ölüdeniz(Lut Gölü)’in bizi tuzlu suyunda havalara uçurmasına izin vermeliydik. Artık Ürdün zamanıydı!

Ürdün gezi rehberi ve Ürdün gezisinden önce yapılması gerekenler

Her seyahat bizim için özel, çünkü gezmek virüsünü yıllar önce kapmış durumdayız. Fakat bazı geziler var ki, onlar bizim içimize işleyen, bizi dönüştüren ve bize daha önce hiç hayalini bile kurmadığımız şeyi öğreten geziler. İşte Ürdün onlardan birisiydi. Bizi hem en derinden etkiledi, hem de Ortadoğu’ya ait tüm önyargılarımız birden yok oldu. 

28 yaşında bir şey daha öğrendik; hep korktuğumuz o ‘Doğu’nun sesi’, her yerde ve her zaman korkutucu değilmiş. Aynı zamanda Doğu büyüleyici, nefes kesici ve öğreticiymiş. Yeter ki dinlemesini bilelim..

Cebinizde Ürdün biletiniz hazırsa, ve Doğu’nun romantizmine hazırsanız biz başlıyoruz anlatmaya! ☺ 

Ürdün Gezi Rehberi hazırlık yazımızda; Ürdün Gezi rotamız nasıldı, Ürdün rotamızı nasıl planladık, Ürdün’de ulaşım, Ürdün’de konaklama, Ürdün’e ne zaman gitmeli, Ürdün tehlikeli mi?, Ürdün’de yeme içme, Ürdün hazırlıklarımız, Ürdün pahalı mı? sırayla teker teker anlatacağız. Ürdün’de gezilecek yerleri ve bizim Ürdün’de gezdiğimiz yerler, Ürdün’e gitmeden önce bilinmesi gerekenleri ayrıntılı bir şekilde ikinci yazımıza saklıyoruz. Kemerleri bağladıysak başlayalım!

Ürdün Tehlikeli mi?
Ürdün gezi rehberi: Ürdün’de görülmesi gereken yerler

Ürdün Gezi Rehberi

Ürdün Nerede, Ürdün Gezi Rotamız – Ürdün Gezi Rotası Nasıl Planlanır? Ve Ürdün tehlikeli mi?

Ürdün, Ortadoğu’da. İsrail, Arabistan, Irak, Suriye ve Lübnan ile çevrelenmiş durumda. Geçmişi (ve hatta maalesef geleceği) oldukça tehlikeli bir coğrafyada, fakat Ürdün son derece güvenli bir ülke. Özellikle turistler için ekstra güvenli çünkü bir turist olarak gezeceğiniz yerlerde ekstra güvenlik uygulanıyor. Ürdün’e gitmeden önce aşı yaptırmalı mıyım? Hayır, Gitmeden herhangi bir aşı yapmanıza da gerek yok. İçiniz rahat olsun diyebiliriz, Ürdün tehlikeli değil. ☺ Ayrıca Türkleri aşırı seviyorlar. İşler karıştığı an Türkiye’den geliyoruz demeniz bütün kapıları açıyor. 🙂

Ürdün'de dikkat edilmesi gereken şeyler
Ürdün Gezi Rehberi: Ürdün’de neler giyilmeli

Ürdün’de Kıyafet Konusu

Ürdün’de ne tür kıyafet giyilmeli?

Bizim gitmeden hesaplayamadığımız tek şey kıyafet konusu oldu. Petra, Ölüdeniz ve Wadi Rum’da kıyafet konusu sorun değil, aşırı abartmadığınız sürece her kıyafetle rahat edersiniz fakat Amman’da biraz dikkat etseniz iyi olur. Kendi kadınları dar pantolon, şort, kısa etek gibi şeyler gitmedikleri için henüz halk mini – dar kıyafetlere, dekoltelere alışık değil. Bir şey yapmıyorlar tabii ki fakat şaşkın şaşkın bakıyorlar. Anlayacağınız Amman’da mini kıyafetlerden vazgeçmeniz gerekebilir. 😛

Ürdün Pahalı mı?
Ürdün Gezi Rehberi: Amman Citadel

Ürdün pahalı mı?

Belki siz de bizim gibi Ürdün pahalı mı diye merak ediyorsunuzdur. Şöyle söyleyebiliriz; Ürdün gitmeden korktuğumuz gibi pahalı bir ülke değil ama ucuz da değil. Turistik yerlerde yemek yemek oldukça pahalı olsa da, biz lokal yerleri de denedik ve ortalama bir Avrupa şehri geziyormuş- pahalılığında bir gezi geçirmiş olduk. 1 Jordan Dinarı (JOD) bugünkü kurla 1.23 Euro ediyor. Yazının tüm masrafları kafa karıştırmaması için Euro cinsinden yazdık. Ürdün gezi bütçemiz ve Ürdün gezi masraflarımızla ilgili ayrıca detaylı bir yazı da yazacağız.

Ürdün'de Nerelere Gidilmeli?
Ürdün gezi rehberi ve Ürdün gezilecek yerler

Ürdün Gezi Rotası ve Ürdün’de Görülmesi Gereken Yerler

Ürdün Gezi rotamız gelince; Ürdün’de gerçekten gezilmesi gereken 3 yer var bizce. Petra, Wadi Rum ve Ölüdeniz

Ürdün’ün başkenti Amman ise, nasıl desek, değişik. Kötü demek istemiyoruz ama şehire ulaştığınızda karşınıza adeta bir toz bulutu çıkıyor. Tüm şehir bir toz bulutuna benziyor. 1 gününü ayırırsanız sizi değişik bir deneyimin beklediği kesin!

Ürdün'de görülmesi gereken yerler
Jerash Antik Kenti
Jerash Antik Kenti

Jerash Antik Kenti, Amman’a bir saat uzaklıkta bir Roman antik kent ve zamanınız varsa kesinlikle görülmeyi hak ediyor. 

Akabe

Eğer dalışa ilgiliniz varsa gezinin sonuna (veya nereye uçtuğunuza bağlı olarak başına) Kızıldeniz’in kenarındaki Akabe şehrini ekleyebilirsiniz. 

Bizim Ürdün gezi rotamız tam olarak şöyleydi;

Ürdün gezi rotamız
1.gün Amman:

Prag’tan Ryanair’la Amman’a uçtuk, sabah erken saatte Amman’daydık ve bir tam günü şehre ayırdık. 1 gece Amman’da kaldık.

Amman'da gezilecek yerler
Ürdün gezilecek yerler: Amman – Citadel
2. gün Jerash:

İkinci gün erkenden 1 saat uzaklıktaki Jerash’a gittik. Jerash’a en azından bir yarım gün ayırmak gerekiyor. Burası Romalılardan kalmış antik bir kent, bir adım ötesi ise Ürdün’ün fakir gecekondu mahalleleri. Girerken çok keskin bir geçiş yaşıyorsunuz, değişik bir duygu. Günü Jerash’da geçirdikten sonra 2 saatlik bir yolculukla akşam Ölüdeniz’e ulaştık. Geceyi burada geçirdik.

Ölüdeniz sahilleri
Ölüdeniz – Lut Gölü
3. gün Ölüdeniz(Lut Gölü) ve Ma’in Hot Springs:

Gece Ölüdeniz(Lut Gölü)’e vardık demiştik. Ertesi gün tüm gün Ölüdeniz çevresindeydik. Önce tuzdan oluşmuş kayalıkları gezdik, sonra da Ölüdeniz’de yüzerek biraz keyif yaptık. Eğer Nisan – Ekim arası gelmiş olsaydık Wadi Mujib’de ‘canyoning’ de yapmak isterdik. Ancak bu aylar dışında Wadi Mujib kapalı oluyor.

Lut Gölü etrafında güzel yerler
Ma’in Kaplıcaları – Ma’in Hot Springs

Ölüdeniz’den Wadi Rum’a giderken bir de Ölüdeniz bölgesindeki Ma’in Hot Springs’e uğradık, onu da yazalım. Ma’in Hot Springs bir kaplıca tesis ve 18 Euro karşılığı tesisin sıcak su havuzunu kullanabiliyorsunuz. Açıkçası bize biraz pahalı geldi ama merakımıza yenik düştüğümüz için denemek istedik. Eh işte, zamanınız varsa denenebilir, Ürdün’de yapıp da beğenmediğimiz tek şey bu oldu. ☺

Zamanınız varsa Ölüdeniz’e mutlaka 1 gece ayırın. Hatta Wadi Mujib planlardaysa iki gün ayırabilirsiniz.

ürdün gezilecek yerler
Ürdün’de görülmesi gereken yerler: kesinlikle Wadi Rum ve çöl safarisi
4. gün Wadi Rum ve akşam Bedevi kampında konaklama: 

Ölüdeniz’den Petra’ya ulaşmak yaklaşık 2,5 saat, Wadi Rum’a ulaşmak ise 4,5 saat civarı sürüyor. Biz Petra ziyaretimizi Petra by Night’ın gerçekleştiği Pazartesi, Çarşamba ve Perşembe günlerinden birisine denk getirebilmek için önce Ölüdeniz’den Wadi Rum’a geçtik.

Wadi Rum'da konaklama
Wadi Rum’da Konaklama: çöldeki bedevi çadırımız
Wadi Rum’da Bedevi Çadırlarında Konaklama

Wadi Rum’a ulaştığımızda artık gece olmuştu ve o geceyi çöldeki bir Bedevi kampında geçirdik. Yaşadığımız en güzel deneyimlerden birisiydi. Ayrı bir yazıda uzun uzun yazacağız. Arabistanlı Lawrence’ın çölünde bir gece geçirmeyi şiddetle öneriyoruz. Ayrıca bahsettiğimiz Bedevi kamplarına internetten rezervasyon yapabiliyorsunuz.

bedevi çadırları güvenli mi?
Ürdün gezi rehberi: Wadi Rum’da çölde kalmak güvenli mi? Kesinlikle evet!
Ürdün’de Bedevi Çadırlarında Kalmak Güvenli mi?

bu sorunun cevabı kesinlikle evet!

Wadi Rum’da Çöl Safarisi

Çölde uyandıktan sonra öğleden sonraya kadar çölde safari yaptık. Jeeple safari için 2 saat, 4 saat veya tüm günlük turlardan birisini seçebiliyorsunuz. Biz yarım günlük seçtik. Döndükten sonra da gözümüze kestirdiğimiz bir yerde güneşin batışını seyredip, dönüşe geçtik. 2,5 saatlik bir yolculuktan sonra Petra’daydık.

wadi rum çöl safarisi
Ürdün gezilecek yerler ve Ürdün’de yapılması gerekenler: Wadi Rum’da çöl safarisi

Petra’ya 5 dakika yürüme mesafesinde bir otel bulup gece orada kaldık. 

5. gün Petra:

5. gün sabah 5 gibi uyanıp tam Petra’nın açılma saatinde, sabah 6 buçukta Petra’nın girişindeydik. 2200 yıllık Antik kent Petra’ya uzun zamandır hislerimiz vardı…sonunda tanışma zamanı gelmişti!

Petra ne zaman açılıyor?
Petra ne zaman açılıyor? bu sorunun cevabını hemen verelim 6.30’da açılıyor. 🙂

Petra’yı baştan sona, döne dolaşa ve yürümekten ayaklarımız su toplayıncaya kadar gezdik. Sonuçta hiç bu kadar güzel bir antik kent görmemiştik. Petra’ya 1 tam gün şart, hatta varsa 1,5 gün 2 gün ayırmanızı öneriyoruz. Petra çok büyük, sırf Petra’nın içinde 30 km yürümüşüz. Spor ayakkabılarınızı mutlaka yanınıza alın. 

Bir de Ürdün’deki en pahalı şey Petra’nın girişiydi. Petra Antik Kenti Kişi başı yaklaşık 65 Euro ediyor. Bu yüzden erkenden gidin ki 65 Euro’yu sonuna kadar kullanmış olun. ☺)

Petra by night

Petra by Night

Aynı gece bir de akşam 8:30’da başlayan Petra by Night’ı izledik. Petra’nın ışıklandırılmış hali muhteşemdi. Petra by Night’nin girişi kişi başı 21 JOD. Bu siteden biletlere bakabilirsiniz.

6. gün: Amman’dan İstanbul’a dönüş

6. gün uyanış ve anlayacağınız üzere kapanış. ☺ 

Eğer 1 günümüz daha olsaydı ve dalışa ilgimiz olsaydı bu rotaya Akabe’yi de ekleyebilirdik fakat bu haliyle biz rotamızdan çok memnun kaldık. Ürdün’de sadece 4 gününüz varsa Amman’ı rotadan çıkartabilirsiniz. Onun dışında daha çok zamanınız varsa ve doğa yürüyüşlerine ilgiliyseniz Dana’da tırmanış yapabilirsiniz.

Petra nerede?
Petra Antik Kenti

Ürdün’e Ulaşım ve Ürdün’de Ulaşım 

Ürdün Türkiye’den Vize İstiyor Mu?

Ürdün, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşından vize istemiyor ve gerçekten kelimenin tam anlamıyla elinizi kolunuzu sallayarak girebiliyorsunuz (aksi bir şey olmadıkça). Ne bir form ne bir şey. En rahat girdiğimiz ülke şu güne kadar Ürdün oldu diyebiliriz. Avrupa’nın birçok ülkesinden ise girişte 50 Euro ödeyerek alınabilecek türde bir vize isteniyor. Türk olmak Ürdün’de ne kadar işinize yarayacak şaşıracaksınız. 

Ürdün aslında mesafe olarak Türkiye’ye yakın olmasına rağmen biletleri mesafeye göre oldukça pahalı olabiliyor. 

THY veya Pegasus’la İstanbul’dan direkt veya Aktarmalı olarak Amman’a ya da Akabe’ye uçabiliyorsunuz. Biletleri Amman gidiş Akabe dönüş olarak alırsanız dönüşte Wadi Rum’dan Amman’a dönmek yerine Akabe’den uçabilirsiniz, öyle çok daha kolay olur. 

Biz Münih’te yaşadığımız için ucuz uçuşu Prag’dan Amman’a bulunca hemen aldık. Münih – Prag 3,5 saat sürüyor. Oradan Amman uçakla yaklaşık 4 saat sürdü. 

Ürdün’e ulaşma konusunu hallettiysek, şimdi sırada Ürdün’de bir yerden diğerine ulaşma var! ☺ 

Ürdün’de Araba Kiralama

Ürdün’de ulaşım için tek bir tavsiyemiz var; ehliyetiniz varsa Ürdün’de araç kiralayın. Size her açıdan daha uyguna gelecek. Ürdün’de toplu taşıma yok denecek kadar az ve olsa bile saati saatine uymayacaktır. Taksiyle bir yerden diğerine gitmek isterseniz de mesafeler o kadar yakın değil. 

Biz arabayı her zamanki gibi rentalcars.com’dan kiraladık. Genelde gideceğimiz tarihlere göre aratıp en uygun seçeneklerden birisini seçiyoruz. 6 günlük araba kirasına 110 Euro ödedik. 5 günde toplam 1000 km yol gittik ve benzene yaklaşık 100 Euro harcadık. Biz çoğu gezeceğimiz ülke için araba şart değil diye düşünürüz fakat Ürdün’de araba kiralama hayatınızı çok kolaylaştıracaktır. Rentalscars güvenli olduğu ve uygun seçeneklerin tamamını gösterdiği için biz araba kiralayacaksak başka siteye bakmıyoruz. Linki şuraya bıraktık.

Bir de Ürdün geziniz boyunca aslında Ortadoğu’da olduğunuzu en çok (belki de sadece) araba kullanırken hissedeceksiniz. Her yarım saatte bir sizi mutlaka bir polis çeviriyor, tipinize bakıyor ve belgelerinizi gösterip geçiyorsunuz. Kime neye göre durduruyorlar onu asla anlamadık. Sizi durdururlarsa göz göze gelip ‘Selamın Aleyküm’ deyip direkt geçebilirsiniz. Bu Ürdün’de ‘free pass’ gibi bir şey! 

Onun dışında insanların bazen çılgınca araba kullandığına ve bazı yerlerde yolların bozuk olduğunu söylememize gerek yok. Biz 2 kez gece yolculuğu yaptık fakat pek önermiyoruz, siz elinizden geldiğince gündüz yolculuğu yapın.

Çok çok dikkat edin! Gece yollarda ışık yok ve insanlar yolun ortasında durabiliyor veya ışıkları tamamen kapalı bir kamyon bozulmuş olabiliyor.

Eğer araba kiralamadıysanız ve otobüsle seyahat edecekseniz ‘Jett’ firmasının internet sitesine bakabilirsiniz. Şuraya bıraktık.

Ürdün’de Günlük Taksi Ayarlamak

Araba kiralama seçeneğiniz yoksa da, gittiğiniz otellerde lokal birilerini bulup günlük şöförlü taksi ayarlayabilirsiniz. Belki size araba kiralamaktan bir tık daha pahalıya gelir ama rahat ettirir. 

Ulaşım konusunu da hallettiysek, sıra geldi konaklama işine!

Ürdün gezi rehberi: Wadi Rum Bedevi çadırları

Ürdün’de Konaklama 

Ürdün’de turizm oldukça gelişmiş olduğu için her gittiğiniz yerde zevkinize göre düşük, orta bütçeli ve lüks oteller bulabilirsiniz. Bizim en rahat otel bulduğumuz ülkelerden birisi şu ana kadar Ürdün oldu. 

Amman’da Konaklama

Amman’da konaklama için önerimiz bütçeniz uygunsa butik otel seçenekleri yerine 3 ya da 4 yıldızlı bir otel seçmeniz. Gecelik 50 – 60 Euro’ya 3 yıldızlı otel bulmak mümkün. Biz bir butik otel seçmiştik ama pişman olduk. Amman’ın zaten kaotik ortamında bir de üzerimize geçen ufacık bir otel odası derken biraz gerildik. Bohemlik yapmaya hiç gerek yokmuş afedersiniz! KalMAmak isterseniz otelin adı ‘Amman Boutique Hotel’.

Lut Gölü nerede?
Ürdün Ölüdeniz nam-ı değer Lut Gölü

Ölüdeniz(Lut Gölü) Konaklama

Ölüdeniz(Lut Gölü)’de ‘Deadsea Ramada’da kaldık ve oldukça iyiydi. Gecelik oda başına kahvaltı dahil 60 Euro ödemişiz. 

Petra’da Konaklama Önerileri

Petra’da bir gece Bedevi kampında (o konuya geliyoruz) bir gece de Petra’ya 5 dakika yürüme mesafesindeki ‘La Maison Hotel Petra’da kaldık. Buradan da oldukça memnunduk. Geceliğine kahvaltı dahil 60 Euro ödemişiz. 

Bu arada bu otellerden bahsederken ‘iyi’ diyoruz ya, bu ‘iyi’ tabii ki Ortadoğu standartlarında bir ‘iyi’. Yani öyle otel odasında jakuzi falan beklemeyin. ☺

Gelelim meşhur Bedevi çadırları kısmına…! 

Petra’da Bedevi Çadırında Konaklama

Petra’da da Petra’ya yakın ‘Little Petra’ bölgesinde yanyana sıralanmış bir sürü Bedevi kampı var. Fakat hem burada kamplara ulaşım daha kolay olduğu için, hem de Petra oldukça turistik bir yer olduğu için, buradaki Bedevi kamplarından bir Wadi Rum kadar etkilenemedik. Yine de Wadi Rum’da olmazsa burada deneyebilirsiniz. Bizimkinin adı ‘7 Wonders Bedouin Camp’tı.

Ürdün gezilecek yerler: Petra’nın en önemli ikinci yapısı “Monastery”

Wadi Rum’da Konaklama Önerileri

Wadi Rum’da Çölde Bedevi Çadırında Bir Gece

Ürdün’e gitmeden önce (her zamanki gibi) fotoğraflara bakıyorduk ve nam-ı değer Lawrence’in çölü Wadi Rum’da, hiçliğin ortasında, bir bedevi kampının fotoğrafını görünce vurulduk. Biz de o çölde bir kampta kalmalıydık. O anda karar kesindi. 

Wadi Rum’da çölde konaklama işi için önce internetten (biz booking.com kullandık) kalacağınız bedevi kampını seçiyorsunuz. Sonra onlar sizinle iletişime geçip Whatsapp numaranızı istiyor ve geleceğiniz saati soruyorlar. Sonra o saatte çölün girişinde buluşuyorsunuz ve onlar sizi kampa bırakıyor. 

Çölde irili ufaklı bir sürü bedevi kampı var. Genelde her kampta 9-10 iki kişilik çadır, bir de kahvaltı, öğle, akşam yemekleri servis edilen bir büyük Bedevi çadırı var. Bedeviler o çadırda size her daim çay ikram ediyor. Bir de ortak kullanabileceğiniz tuvalet ve duş var. Her kamp aşağı yukarı birbirinin aynısı. Tabii süper lüks olan kamplar hariç. Biz öyle bir kamp tercih etmedik, iyiki de etmemişiz. Kendi kampımıza gecelik kişi başı kahvaltı dahil 15 Euro ödedik. 

Bedeviler bin-yıllardır bu coğrafyada yaşıyorlar ve turistleri rahat ettirmeyi çok iyi öğrenmişler. Ayrıca kamplar oldukça güvenli, biz bir saniye bile tedirginlik yaşamadık. Kampımızın adı ‘Wadi Rum Sky Camp & Tours’du.  

Ürdün’deki en güzel tecrübemizin Wadi Rum’da çölde yıldızları izleyerek, sürekli ikram edilen bedevi çayını içerek, sessiz ve unutulmaz bir gece geçirmek olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

şahitlerim var uçtum!

Peki Ürdün’e ne zaman gidilir? 

Ürdün için en iyi zaman ne zaman?

Ürdün’e ne zaman gidilir diye düşünüyorsanız, aslında her zaman gidilir. Biz Aralık ayının sonunda gittik ve yine de Ölüdeniz’de yüzüp, geceyi çölde ısıtıcısı olmayan bir çadırda geçirebildik. 

Yaz zamanı giderseniz Petra ve Wadi Rum çok aşırı sıcak olduğu için zorlanabilir, kış zamanı da kamplarda biraz üşüyebilirsiniz. Bir de gece çöl ikliminde sıcaklık 10-15 derece düşüyor ama yanınıza doğru kıyafetleri alarak Ürdün’ü her daim ziyaret edebilirsiniz. Eylül – Ekim ayının ise en ideal zamanlar olduğunu söylüyorlar. 

Wadi Mujib ne zamanlar açık?

Ünlü Wadi Mujib kanyonu Nisan – Ekim arası açık. Biz Aralık ayında gittiğimiz için kaçırdığımız tek yer orası oldu diyebiliriz.

Petra için en uygun zaman
Petra’da öğlen saatlerine doğru inanılmaz bir kalabalıkla birlikte yürümek zorundasınız

Ürdün Yeme – İçme faslı 

Başlığı böyle attık çünkü uzun zamandır gezdiğimiz hiçbir ülkede bu kadar keyifli yemek yememişizdir! Aylardır Türk yemeklerinden uzak kalmış olmak, Ürdün mutfağının bizim damak tadımıza çok benzemesi ve sürekli güzel yemeklere denk gelmiş olmanın gazıyla aşırı yedik, ama aşırı yedik! 

Ürdün’ün milli besini humus ve falafel. Bu ikisi karşınıza her yerde çıkacak; gerek sokak yemeği olarak gerek en lüks restoranda. Onun dışında patlıcanlı yemekler, şerbetli tatlılar ve soslu köfteler de bizim mutfağımıza büyük oranda benziyor. 

Burada anlatmak istediğimiz ‘Ürdün’de aç kalır mıyım’ derdine son! Çünkü öyle bir derdiniz olmayacak, şimdiden afiyetler olsun. ☺ 

Son olarak Ürdün’e gitmeden önce yaptığımız hazırlıklardan bahsedelim; 

wadi rum çöl için uygun kıyafetler neler?
Wadi Rum çölde öğlen saatleri bile bazen soğuk olabiliyor.

Ürdün’e Gitmeden Önce Yapılması Gerekenler

Aslında Ürdün’e gitmeden önce hiç hazırlık yapmadık.. ☺ Bu kısım sizi biraz şaşırtmış olabilir ama inanın Petra ve Wadi Rum’da kalacağımız kampları 2 ay önceden seçmiş olmak dışında hiçbir hazırlığımız yoktu. Diğer şehirlerdeki otelleri hep son dakika seçtik. 

Ürdün’de çöl için uygun kiyafetler

Yanımıza 1 çok rahat ayakkabı, çölde lazım olursa diye kalın çoraplar ve içlik, Ölüdeniz’de yüzeceğimiz için bikini ve terlik, orta kalınlıkta bir mont ve birkaç parça eşya aldık ve ek hiçbir şeye ihtiyacımız olmadı. İşte bu kadar! 

O zaman Ürdün Gezi Rehberi: Ürdün Gezisine Hazırlık Rehberi bitti! 🙂

Artık, siz de Ürdün’e hazırsınız! 

Bir sonraki Ürdün yazımız ‘Ürdün’de Gezilecek Yerler’ olacak. 

Herkese güzel geziler!

Instagram’da varız ve bekleriz.

www.instagram.com/yoldabiblog/

Yolda bi’ Blog’un diğer yazıları için buradan başlayabilirsiniz.

2 comments

  1. Yine çok detaylı ve harika bir yazı, teşekkürler

  2. merhaba güzel yazıların için teşekür ederim çok faydalı oluyor. bir öneride bulunmak istiyorum bir ülkenin para birimini tl ve dolar karşılığını yazarken yanına parantez içinde o günün tarihini de yazarmısınız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close