Close
Close

Sepetinizde ürün bulunmuyor.

Nürnberg Gezi Rehberi: Nürnberg’de Yapılacak 10 Şey

Nürnberg Gezi Rehberi: Nürnberg’de Yapılacak 10 Şey

Nürnberg Gezi Rehberi – Nürnberg’de Yapılacak 10 Şey!

Nürnberg Gezi Rehberi: Aralık ayında Avrupa’da Noel çanları çalınca, ısrarla Avrupa’nın en güzel Noel marketi olarak ilan edilen Nürnberg’i görme zamanımızın geldiğini anladık ve soluğu Münih’ten ufak bir kaçamakla Nürnberg’de aldık! 

Nürnberg Münih’ten trenle sadece 2 saat sürüyor ve tam bir haftasonu kaçamağı şehri. Yürüyerek gezebileceğiniz, Cuma akşam çıkıp Pazar günü dönerseniz zamanın size dolu dolu yeteceği, ve Almanya ortalamasına göre yeme-içme fiyatlarının uygun olduğu bir şehir Nürnberg. 

Öyle olunca biz de bu sefer haftasonu gezginleri için Nürnberg gezilecek yerler, Nürnberg görülmesi gereken yerler ve Nürnberg yeme – içme önerilerimizNürnberg’de Yapılacak 10 Şey’de topladık. 

Nürnberg gezi rehberi ve Nürnberg gezilecek yerler

Nürnberg Gezi Rehberi ve Nürnberg Gezilecek Yerler

Nürnberg Altstadt

1.Bir Almanya şehrinin olmazsa olmazı; Nürberg Altsdadt sizi bekliyor! 

Almanya’nın hatta Avrupa’nın neredeyse her şehrinde tarihi surların içinde kalan bir eski şehir merkezi var. Nürnberg’in eski şehir merkezi bunun çok güzel bir örneği çünkü Nürnberg’in ünlü kilisesi Lorenz Kilisesi’nden tutun da Belediye Binasından, Nürnberg Opera Binası’na kadar her şey bu meydanın çevresinde toplanmış. Ayrıca Noel zamanı en güzel Noel market burada kuruluyor. 

Civarda kahve molası için Mr. Bleck Coffeeshop’u öneririz.

Nürnberg gezi rehberi: Avrupa’nın en güzel noel marketleri

Nürnberg Kalesi

2.Nürnberg Kalesi’ni unutmak olmaz

Nürnberg eski şehir meydanını gezdiniz, Nürnberg Kalesi’ni de gezerseniz bir turist olarak tüm görevlerinizi yerine getirmiş oluyorsunuz! ☺ Neyse ki Nürnberg Kalesi’ne çıkış oldukça kolay ve zahmetsiz. Eski şehir bölgesinden 15 dakika yürüyerek ulaşmak mümkün. 

Kaleden güzel şehir manzaraları çekebilirsiniz.

Nürnberg gezi rehberi
Nürnberg’de yapılacaklar listesi ve Nürnberg’in en güzel yerleri

Nürnberg’in Köprüleri

3.Köprüler Şehri Nürnberg 

Nürnberg’in 950 yıllık bir tarihi var ve şehir Pegnitz Nehri etrafında yükseldiği için bir sürü muhteşem köprüsü olmuş. Özellikle günbatımlarında şehir çok güzel bir kızıl-sarı renge bürünüyor ve bu köprülerden şehri izlerken çok keyif alıyorsunuz. 

Nürnberg köprülerinden en güzel olanı (ya da bizim favorimiz diyelim) Maxbrücke, bir diğeri ise Fleischbrücke. Tabii Kettensteg ve Kaiserbrücke’yi de unutmamak lazım. Son olarak Karlsbrücke’yi de gezdiniz mi bu iş tamam! 

Nürnberg’in en güzel sokağı – Weisgerbergasse

Nürnberg’in en güzel sokağı: Weisgerbergasse

4.Weisgerbergasse – Karşınızda aşırı fotejenik bir sokak! 

Weisgerbergasse, Nürnberg’in en fotojenik sokaklarından birisi olmasının yanında aynı zamanda Nürnberg’in oldukça güzel barlarının ve restoranlarının olduğu bir sokak. Bu arada aklınıza İstiklal gibi uzuun bir yer gelmesin, hepitopu belki 150 metrelik minik bir sokak ama aradığınız her şey var. 

Nürnberg’de akşam yemeği için bu sokaktaki Finyas Taverne’yi deneyebilirsiniz. Menüsü çok zengin ve yemekleri çok güzel. Aynı zamanda ortamı da bir o kadar güzel. 

Nürnberg’in en güzel yerleri

Weisgerbergasse’de kahve molası vermek isterseniz de Bergbrand’ı önereceğiz.

Nürnberg’de Albert Dürer’in Evi

5. Albert Dürer’in Evi – Biraz Rönesans almaz mıydınız? 

Rönesans’ın Almanya’daki en büyük temsilcisi kabul edilen Albert Dürer, Nürnberg’de doğmuş ve büyümüş. Nürnberg’de 19 yıl boyunca yaşadığı ev de şu an müzeye dönüştürülmüş durumda. 

Burada şöyle bir ek bilgi verelim; Evi belli bir yere kadar gezebiliyorsunuz fakat sonrasında müze kısmı için ücret ödemeniz gerekiyor. Biz Dürer’in en ünlü eserlerinin Nürnberg’deki bir başka önemli müze olan ‘Germanisches Nationalmuseum’ yani Ulusal Müze’de olduğunu okuduğumuz için evin içini gezmekle yetindik. Ayrıca evin dışı içinden daha güzel, bunu söylememiz gerek. 

Albert Dürer’in evi

Handwerkof

6. Handwerkof – Zanaatkarlar Sokağı da diyebiliriz

Burası şehrin zanaatlarlar sokağı. Ufak tefek el işi dükkanlarlıyla dolu minik bir alan. Kış zamanı aşırı soğuklarda kapalı oluyor, fakat yaz zamanı giderseniz güzelce gezip, bir de kahvecilerden birisinde mola verebilirsiniz.

Lebkuchen Kurabiyesi

7. Lebkuchen – Bu sefer gezmelik değil yemelik!

Noel zamanı türeyip Bavyera’da her yeri işgal eden bu tarçınlı, zencefilli, bol baharatlı ve ağızda çok değişik bir tat bırakan bu Alaman kurabiyesinin menşei Nürnberg. 

Her yerde ama her yerde satıldığını göreceksiniz ve bir noktada zaten denemeniz gerekiyor. Yanında çay, soğuk süt, kahve veya en iyi sıcak şarapla denemeniz tavsiyemizdir. 

Nürnberg'de Mekan Önerileri
Nürnberg gezi rehberi: Nürnberg için mekan önerileri: Kuhmuhne Burger Bar

Nürnberg Gezi Rehberi: Nürnberg’de Güzel Kahvaltılık Mekan

Zeit & Raum

8. Kahvaltı zamanı: Zeit & Raum 

Almanya’da kahvaltı kültürünün muhteşem olduğunu söyleyemeyiz tabii ki, bir kere sucuklu yumurta / menemen yok! Bu gerçeği kabul edip güzel bir açık büfe kahvaltı yapmak isterseniz Zeit & Raum’u deneyebilirsiniz. Nürnberg’teki en iyi açık büfe kahvaltıcı olarak geçiyor. Fakat baştan uyaralım kahvaltı için gidecekseniz rezervasyon şart. 

Nürnberg’in En İyi Hamburgecisi

Kuhmuhne Burger Bar

9. Öğle yemeği için en iyi hamburgerci: Kuhmuhne Burger Bar

Avrupa’da Türk mutfağından uzak kaldığımız için kendimizi hamburgercilere verdik. Artık öyle her hamburgerciyi beğenmiyoruz, bu konuda beklentimiz yüksek yani! ☺

Kuhmuhne’de uzun zamandır yediğimiz en güzel hamburgerleri yedir. Ayrıca tesadüf mü yoksa sahibi Türk mü bilmiyoruz fakat içeride oturduğumuz süre boyunca Anadolu Rock çaldı. Öğle yemeği için doğru adres. 

Nürnberg’de Akşam Yemeği İçin Mekan Önerisi:

Gregor Samsa

10. Akşam yemeği ve kapanış: Gregor Samsa (o da olmadı Boogie’s BBQ)

Bu son maddemiz. Artık Nürnberg’in çoğu yerini gezdiniz dolaştınız, yediniz içtiniz sıra akşam yemeği ve kapanışa geldi! 

Hem fiyatı uygun, hem menüsü zengin hem de biraz geleksel bir Orta Avrupa restoranı arıyorsanız Gregor Samsa’yı muhtemelen çok seveceksiniz. Bizim menüde en sevdiğimiz şey Gulaş çorbası oldu. 

Boogie’s BBQ

Burada yer bulamazsanız Boogie’s BBQ’yü deneyebilirsiniz. Adından tahmin edebileceğiniz üzere tam bir Amerikan barbekü restoranı. Fiyatları da uygun. 

Nürnberg gezi rehberi ve Nürnberg gezilecek yerler rehberi

Nürnberg gezi rehberi ve Nürnberg gezilecek yerler rehberinin 10 Maddesini böylece tamamlamış olduk, fakat bir de konaklama önermeden içimiz rahat etmedi! Buyrun; 

Nürnberg’de Konaklama ve Nürnberg’de Otel Önerileri

Nürnberg’de bütçe dostu ve merkeze yakın bir otel arayışı içindeyseniz;

Nürnberg’de ilk otel önerimiz: Huxx City Hotel

Bir tık daha bütçesini yükseltebilecekler için, yine merkeze yakın; Hotel Elch

Ve bana daha özgün daha değişik bir konaklama olsun, tecrübe olsun diyenler için; Mobil Ev Knaus Campingpark Nürnberg

Nürnberg Gezi Rehberi ve Nürnberg Gezilecek Yerler şimdilik bu kadar günübirlik Münih düşünürseniz diye yazıları buraya bırakılım 🙂 Ya da daha da güzel romantik yol üzerinde küçük bir kasaba önerebiliriz; Rothenburg ob der Tauber

Sevgiler!

Biz Instagram’da ve Facebook’ta da varız ve bekleriz.

https://www.instagram.com/yoldabiblog/

Herkese bol eğlenceler! 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close