Close
Close

Sepetinizde ürün bulunmuyor.

KAŞ GEZİ REHBERİ – KAŞ’TA GEZİLECEK YERLER

KAŞ GEZİ REHBERİ – KAŞ’TA GEZİLECEK YERLER

Kaş Gezi Rehberi ve Kaş Gezilecek Yerler

Kaş deyince aklımıza ne geliyor biliyor musunuz? Abartıldığı kadar güzel olan yerler! Hatta dövme yaptırmak gibi, insan bir kez gidince bir kez daha istiyor. Hep Kaş’a gitmek istiyor. Şimdi daha fazla gecikmeden anlatmak istiyoruz Kaş’ı ve neden bu kadar sevdiğimizi. Kemerler bağlandıysa gelsin Kaş Gezi RehberiKaş Gezilecek Yerler ve En Güzel Kaş Plajları.

Kaş’ı neden bu kadar sevdik dersek, sakinliği, ama aynı zamanda sokaklarının akşam canlılığı, denizi, koyları, insanı, salaşlığı her şeyiyle çok sevilmeyi hak eden bir yer! Kaş gezi rehberi’nde Kaş’a nasıl gidilirKaş’da ulaşımKaş’da konaklamaKaş’da kampKaş’da kaç gün kalınırKaş’da gezilecek yerlerKaş’da nerede denize girilir, Kaş’da yapılacaklarKaş’da ne kadar kalınır ve Kaş’da yeme içme‘den bahsettik.

Kaş gezilecek yerler
Kaş gezi rehberi ve gezilecek yerler, Kaş’ın en güzel plajları

Kaş’a Ulaşım & Kaş’a nasıl gidilir?

Kaş’ın bunca zaman hala görece bakir kalmasının sebeplerinden birisi de aslında öyle pat diye gidilememesi. En mantıklısı Antalya veya Dalaman havalimanına uçmak. Antalya havalimanından yaklaşık 3 saat, Dalamandan da 3 saat 45 dakika sürüyor. Eğer aracınız varsa tabii daha şanslısınız, gerçi İstanbul’dan mesafeyi düşünürsek yaklaşık 11-12 saat sürüyor arabayla da.

Dalaman veya Antalya havalimanına uçuşunuz varsa yüksek sezonda havaalanlarından Kaş’a direkt servis/dolmuşlar kalkıyor. Düşük sezonda da havaşla otogara gidip oradan Kaş dolmuşlarına binebiliyorsunuz. Yani mutlaka bir şekilde sora sora Kaş’a ulaşma işi çözülüyor. 🙂

Kaş’da Konaklama & Kaş’da Güzel Oteller ve Evler

Kaş’da konaklama kısmı aslında kolay, çünkü gerçekten Kaş’ın her yerinde konaklanır! Öncelikle şunu söyleyelim, Kaş’ta 5 yıldızlı tatil köyü tarzı oteller yerine hep butik oteller ya da apartlar var. Nasıl bir tatil geçirmek istediğinize göre ister merkezde kalabilir, ister Çukurbağ Yarımadası civarında bir tık daha sakin bir yerde kalabilirsiniz.

Eğer Kaş merkezde konaklamayı seçerseniz gidilesi çoğu güzel plaja yürüyerek gidebilirsiniz. Kaputaş, Büyük Çakıl ve Hidayet Koyu birkaç koy hariç her yere yürüyerek gidebilirsiniz. Biz ilk üç gün biraz tepede kalan ama ortamını çok sevdiğimiz Seles Camping’de kaldık. Burası Kaş’ta kamp atmak isteyenlerin ya da biraz daha alternatif takılmak isteyenlerin tercih ettiği bir yer. Ağaçların arasına kamp atabilir ya da bungalovlarda kalabilirsiniz. Hatta giderseniz Orhan ve Başak’a bizden selam söyleyin. 🙂

İkinci konaklamamızı ise tam Kaş merkezdeki Hotelno37‘de yaptık. Hem fiyat-performans olarak çok iyiydi hem de çok temizdi. Merkezde temiz bir yer isteyenlere içimiz rahat bir şekilde önerebiliriz.

Bir de şöyle bir şey ekleyelim, Kaş’ta lüks camping olarak geçen ‘glamping’ konseptinde kamp alanları da var. Biz daha önce denemedik ama ilginizi çekerse en popüleri Joy Glamping’i araştırabilirsiniz.

Eğer Airbnb’de konaklamak isterseniz de şöyle bir link bırakalım. Bu linkle Airbnb’ye üye olursanız ilk konaklamanızda geçerli 300 lira gibi bir kredi kazanıyorsunuz ve Airbnb kullanmaya devam ettikçe, Airbnb sizi daha çok sevmeye başlayıp bir anda hesabınıza süpriz krediler yükleyebiliyor.Yer bulma konusunda bol şans! ☺

Kaş Gezi Rehberi: Kaş’ın En Güzel Koyları ve Sahilleri

Kaş deyince ilk aklınıza gelen şey muhtemelen koyları oluyor, ne desek haklısınız! O yüzden şimdi Kaş’ta denize girilebilecek en güzel yerleri sırayla yazacağız, fakat yine de söyleyelim Kaş tam bir ıssız koy cenneti! Bir bakıyorsunuz arabayla koyların yanından geçerken gözünüze denize girilebilecek bir kayalık kestirmişsiniz, iki dakika sonra denizdesiniz. O yüzden Kaş’ta mükemmel bir yüzme noktası bulmanın bizim burada saydığımız koylarla sınırlı olduğunu düşünmeyin.

Kaputaş Plajı

Daha Kaş planını yaptığınız anda Kaputaş manzaralı fotoğraflara bakmaya başladınız değil mi? En azından biz öyle yaptık. Kaputaş’ın bu kadar sevilmesinin sebebi o yukarıdan gözüken deniz manzaralı, şemsiyeli halleri diye düşünüyoruz çünkü gerçekten manzaradaki kadar güzel!

Önce şunu söyleyelim, Kaputaş Kaş merkez’den arabayla 15-20 dakika uzaklıkta. Fakat bu sezonda deliler gibi kalabalık olmasına engel değil. Ve bu yine yüksek sezonda arabayla gelenler için büyük bir dert çünkü Kaputaş’ın olduğu bölgede park alanı yok, arabalar yolun kenarına park ediyorlar. Zaten sınırlı olan park alanı yazın iyice tükeniyor ve arabayı bırakmak büyük dert oluyor, o yüzden yüksek sezonda Kaputaş’a ya arabayla çok erken saatte, ya da normal saatte Kaş merkezden dolmuşla gelmek en mantıklısı.

İkincisi de Kaputaş konumundan ötürü Kaş’ın diğer koylarına göre daha dalgalı ve rüzgarlı oluyor. Biz burayı Kaş’ta bütün bir günü geçirebileceğiniz bir yer gibi değil de, 1-2 saatliğine uğrayacağınız bir yer gibi düşünmenizi öneririz. Yoksa bütün gün dalgalar ve rüzgar biraz yorabilir.

Kaputaj planının minik bir işletmesi var ve oradan şezlong + şemsiye kiralayabiliyorsunuz. 2020 yazında 20 liraydı. Bodrum, Alaçatı gibi yerlerin plajlarını düşününce Kaş’ta plaj fiyatları hala çok uygun.

Seyrek Çakıl Plajı

Kaputaş Plajı’ndan Kaş’a doğru 7-8 km ilerlediğinizde Seyrek Çakıl plajına geliyorsunuz.

Biz Seyrek Çakıl’a da bayıldık! Çünkü burada hem araç park sorunu yok, hem plaj bol esintili ama üşütmüyor, hem de denizi tertemiz, resmen balıklarla yüzüyorsunuz.

İşletme Kaş Belediyesi’ne ait olduğu için şezlong + şemsiye 10 liraydı (2020 Eylül). Tuvaletleri de oldukça temizdi. Bir de buraya inmek daha kolay, sonuçta Kaputaş’a inen 100küsür basamak burada yok. 🙂 Eğer gittiğinizde Kaputaş kalabalıksa içiniz rahat Seyrek Çakıl’ı deneyebilirsiniz.

Tek Kişilik Plaj

Burası Kaş’ta etrafınızda kimse olmadan denize girmek için mükemmel bir yer. Seyrek Çakıl’dan biraz ileride, minik bir merdivenle inebileceğiniz ve kayalıklardan denize girebileceğiniz küçücük bir yer. Kaş’la ilgili en çok sevdiğimiz şeylerden birisi de bu. Kendiniz keşfedebileceğiniz böyle çok fazla yer var! Biz gittiğimizde bizimle birlikte sadece bir aile daha vardı. Google’da yeri ‘tek kişilik plaj’ olarak geçiyor. Google Maps lokasyonunu da paylaşıyoruz.

Kaş Akçagerme Plajı

Kaş merkeze gittikçe yaklaşıyoruz! 🙂 Burası Kaş merkeze 2-3km uzaklıkta, denizi sakin, bir kısmı çakıl sonrası kum bir Kaş plajı. Çocuklu aileler çoğunlukta, ayrıca şemsiye ve şezlong fiyatları da oldukça uygun. Yiyecek – içecek almak için kafe kısmı var fakat gelirken yanınızda yemeğinizi getirirseniz kimse karışmıyor.

Akçagerme Kaş’ın diğer plajları gibi mikemmel manzaralı veya otantik değil ama güzel deniz ve sakinlik arayanlar için birebir.

Kaş Küçük Çakıl Plajı

Kaş gezi rehberi içerisinde yazdıklarımızdan en sevdiğimiz bir başka yere geldik! Burası Kaş’ın merkezinde otellerin arasında kalan minicik bir plaj aslında. Fakat ya gerçekten çok ‘küçük’ olduğu için ya da arada derede kalmış ama masmavi haliyle bir şekilde insanın aklını çeliyor. Zaten adı üzerinde sahilde küçük çakıllardan oluşuyor. Şimdi burada anladığımız kadarıyla iki işletme var. Bir tanesi ‘Çınarlar Beach’, diğeri ‘Derya Beach’. Biz Derya Beach’te oturduk ve çalışanları çok sempatikti.

Tabii şöyle bir şey var, eğer Kaş’a yüksek sezonda gidiyorsanız burası öğlen gibi ana baba günü olacaktır. O yüzden sabah erkenden gelmekte fayda var!

Büyük Çakıl Plajı

Sanıyoruz ki burada konuyu tahmin edersiniz! Aynı şekilde Küçük Çakıl gibi burası da kum yerine çakıllardan oluşan, biraz rüzgarlı ama bol manzaraları bir Kaş plajı.

Galiba Kaş’ın plajlarını bu kadar sevmemizin sebebi neredeyse hiçbirisinde bangır bangır müzik sesi olmaması. Örneğin burası diğer plajlara göre görece daha büyük ve işletmesi de daha büyük, fakat yine de plajda müzik sesi yok. Bu bizim için büyük bir artı.

Önceden ücret alınmıyormuş ama şu an şemsiye + şezlong için 20 TL gibi bir ücret alınıyor (2020 Eylül).

Kaş gezilecek yerler ve plajları
Kaş’ın en güzel sahilleri ve plajları – Hidayet Koyu

Hidayet’in Koyu

Şimdi diyeceksiniz ki, Kaş’a hiç mi böyle beach tarzı yer yok, ya da daha lüks ama daha pahalı yer yok. Var tabii! Çoğu Çukurbağ Yarımadası tarafında olmak üzere bunlardan en popüleri Hidayet Beach. Sanıyoruz ki kişi başı 100 TL gibi de bir ücreti var.

Manzarasına diyecek yok, fakat birincisi şezlonglar birbirine çok yakın (hele pandemide olmamızı hiç saymıyoruz), ikincisi Kaş’ın diğer plajlarına göre çok gürültülü.

Bizim nedense pek gidesimiz gelmedi, fakat sizin için fotoğrafını çektik. 🙂

Kaş Tekne Turları
Kaş – Kekova tekne turları

Kekova Tekne Turu

Kaş demişken Kekova tekne turu olmadan olmaz! Yani olur ama gerçekten bir şeyler eksik kalır. 🙂 Şu ana kadar Brezilya’dan Filipinler’e gerçekten birçok yerde tekne turu yapma şansımız oldu. Kekova açık ara bizim için şampiyondur.

Önce tekne turu nasıl oluyor, tekneyi neye göre seçmelisiniz onu anlatalım. Biz gitmeden önce her yerde yorumları okuduk ve Mavi Kaş Turizm’i seçtik. Birincisi tekne sahipleri çok çok iyi insanlardı, ikincisi yemekler resmen anne yemeğiydi, ilk defa bir tekne turunda yemeklerden bu kadar memnun kaldık. Üçüncüsü de tekne turunda rotamızı kalabalıklardan uzak duracak şekilde ayarladıkları için her yere gittik ama diğer turlarla aynı anda gitmemiş olduk. Bu da bonus oldu! 🙂 Yani içimiz rahat önerebileceğimiz bir tur seçmişiz.

Kekova turunda ilk durak Akvaryum koyu oluyor. Sonra Batık Şehir Simena, Korsan Mağarası, Kaleköy, Burç Koyu derken tam günlük turun sonuna gelmiş oluyorsunuz. Kaleköy’deki durakta en kaleye çıkıp manzarayı izlemeyi ve ev yapımı dondurmaları denemeyi unutmayın.

Kaş gezimizin en güzel günü Kekova tekne turunu yaptığımız gündü. Tekrar Kaş’a gidince tekrar mutlaka yapacağız, Kaş’la ilgili hatta tek bir şey önerecek olsak bu tekne turunu öneririz diye düşünüyoruz. 🙂

Kaş’ta gezilecek alternatif yerler – Patara Plajı ve Patara Kum Tepesi

Kaş gezi rehberi için olmazsa olmaz bir yer daha. Kaş fotoğraflarına bakarken böyle çölümsü bir yer görmüşsünüzdür, işte orası Patara Kum Tepesi!

İlk önce Patara Plajı’ndan bahsedelim, burası Kaş’ta Patara Antik Kenti’nin içerisindeki kendi halinde tatlı bir plaj. Patara Antik Kenti’ne giriş ücretli fakat sırf plaj için bile gitseniz kesinlikle değiyor. Biz çok sıcak bir günde ve gün batımına doğru gittiğimiz için antik kenti gezmedik, ama bir dahaki Kaş gezimiz için kendisi listede. Plajı ise güzel ama biraz dalgalı. Durgun deniz seviyorsanız Kaş favoriniz olmayabilir.

Şimdi gelelim kum tepelerine. Burası son yıllarda insanların çılgınca gün batımı için gittiği yerlerden. Güzel mi güzel, fakat o kadar kalabalık ki gelinlikle poz vermeye gelmiş olanı mı ararsınız, selfie çekerken üzerinize çıkanı mı ararsınız herkes burada! Ayrıca fotoğrafçılarıyla çekime gelip etrafı parselleyenler de oluyor. Belki bundan 3-4 sene önce daha güzelmiş ama şu an biraz ‘overrated’ olmuş gibi geldi bize. Yine de sakin bir dönemi yakalarsanız gidip görülebilir. Bu arada buraya arabayla gittik, toplu taşıma var mı tam emin değiliz.

Kaş Gezi Rehberi – Kaş Yeme İçme ve Mekan Önerileri

Aslında Kaş’a tekrar gitmeyi bu kadar isteme sebeplerimizden birisi de o salaş ve aynı zamanda capcanlı mekanlarının tadına varmak! Gitmeden önce çok fazla araştırma yapmamıza rağmen virüs korkusundan çoğu yere oturamadık. Sağlıklı günlerde Kaş’ın mükemmel ötesi mekanlarına tekrar gitmeyi umuyoruz. Yine de biz listemizi ve denediklerimizi denemediklerimizi buraya yazalım.

Akşam yemeği için Zaika (aylar önceden rezervasyon şart ya da akşam geç saatte gideceksiniz), Keyf-i Dem, Bi’ Uğra Meyhane, Bi’ Lokma, Oburus Momus (daha çok öğle yemeği de olur), Dudu Mutfak (öğle yemeği de çok güzel olur), ve Sumanu Şarap Evi

Ocakbaşı için Müpptela Ocakbaşı,

Kahvaltı için Omlet Kahvaltı ve Pell’s Cafe

Kaş’ın meşhur dondurması için Ninja Frutti ve Kaş Tava Dondurma Erdinç

Kaş’a bizden selam söyleyin! 🙂

Herkese güzel gezmeler.

Bodrum Gezi Rehberi için buradan buyrun 🙂

Instagram’da varız ve bekleriz.

https://www.instagram.com/yoldabiblog/

Yolda bi’ Blog Youtube videolarımız için de buradan buyrun!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close