Close
Close

Sepetinizde ürün bulunmuyor.

Pisa Gezi Rehberi, Gezilecek Yerler & Pisa Konaklama Rehberi

Pisa Gezi Rehberi, Gezilecek Yerler & Pisa Konaklama Rehberi

Pisa Gezi Rehberi, Pisa Gezilecek Yerler, Pisa’da Nerede Kalınır & Pisa Konaklama Rehberi

Pisa deyince ilk akla gelen elbette eğri kulesi ve kulenin bulunduğu Mucizeler Meydanı ve onun onunde poz veren milyonlarca insan…! Bizim icin Pisa, sifir beklentiyle gittimiz ve 1 gunumuzu keyifle gecirdigimiz bir yer olmustu. Sirayla, Pisa Katedrali, Vaftizhane, Şövalyeler Meydanı, Carovana Sarayı derken gun nasil gecti anlamadik bile. Eger merkezi bir konaklama secerseniz, Pisa’yi gezerken isiniz cok daha kolay. Gelelim Pisa Gezi Rehberi, Konaklama Rehberi ve Pisa’da ucuz otel onerilerimize. 

Şimdi, Pisa’da neler yapabiliriz, bir bakalım. Tabii ki bu şehrin sadece meşhur eğik kulesiyle sınırlı olmadığını baştan kabul edelim. Pisa küçük bir yer, ama keşfetmek için hoş detayları var. Bizim Pisa gezi rehberimize bir göz atalım!

Pisa’ya Nasıl Gidilir?

Pisa’ya ulaşım inanılmaz kolay. İstanbul’dan direkt uçuşlar bile var! Ama dürüst olmak gerekirse, sadece Pisa’yı görmek için bir gezi planlamak yerine bu şehri diğer İtalyan şehirleriyle birleştirmek çok daha mantıklı. Örneğin Floransa, Bolonya ya da Cenova gibi şehirler bu civarda ve trenle ulaşım oldukça kolay.

Pisa Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşım mı? Oldukca kolay. Trenle yaklaşık 2.70 Euro’ya şehir merkezine ışık hızında ulaşıyorsunuz. Şehir içinde mi? Bütün gezilecek yerler yürüme mesafesinde, o yüzden arabayla uğraşmaya gerek yok. Yürüyerek hem şehri keşfetmek hem de keyifli bir gezinti yapmak ideal.

Pisa’da Nerede Kalınır? Pisa Konaklama Rehberi ve Pisa’da Ucuz Oteller

1. Pisa Şehir Merkezi (Centro Storico)

Pisa’nın tarihi merkezi, katedrale ve eğik kuleye yakınlığı ile biliniyor. Burada konaklarsaniz, şehrin ana turistik yerlerine yürüyerek kolayca ulaşabilirsiniz. Sehir merkezindeki otellerin listesini buraya birakiyoruz. Bizim birebir onerilerimize gelirsek; 

Pisa gezi rehber ve Pisa konaklama rehberi, Pisa'da nerede kalınır
Pisa gezi rehberi, Pisa gezilecek yerler ve Pisa konaklama rehberi – Hotel Bologna – kaynak: booking.com
  • Uygun Otel Önerisi:
    Hotel Bologna
    Bu otel, hem tam şehir merkezinde, hem de fiyat/performans olarak cok iyi. Eğik Kule ve şehrin diğer önemli noktalarına da yürüyüş mesafesinde. Biz burada kalip cok memnun ayrilmistik. Yalniz son dakikaya birakirsaniz odalar tukenmis oluyor. Burada yer yoksa Grand Hotel Duomo’ya da mutlaka bakmanizi oneririz. Manzarasi muthis!
  • Aileler için Apart Önerisi:
    Appartamenti Cisanello
    Geniş daireleri ve çocuklu aileler için oldukca ideal bir konaklama. Kendi mutfağı oldugu icin, isterseniz bir ogunu marketten aldiklarinizla kendi mutfaginizda hazirlayabilirsiniz. Yakinlarinda guzel cocuk parklari da var ve fiyati oldukca uygun. 

2. San Marco

San Marco, Pisa’nın biraz daha sakin bir bölgesi ve şehir merkezine yakınlığı buradan da kolayca ulasabiliyorsunuz. Aynı zamanda Pisa Uluslararası Havaalanı’na da yakin. 

  • Uygun Otel Önerisi:
    Casa Laurentius
    Konumu ve otelin kendisi gerçekten çok iyi. 🙂San Marco bölgesinde bulunan bu otel, uygun fiyatlı, sade ve rahat bir konaklama onerimiz. Şehir merkezine kısa bir yürüyüş mesafesinde. Tam bir fiyat/performans oteli.
  • Aileler için Apart Önerisi:
    Lungarno Buozzi 7 Apartments
    Çocuklu aileler için geniş apartman daireleri ve açık alani var. Ayni zamanda şehir merkezine ve tren istasyonuna da cok yakın.

3. Cisanello Bölgesi

Şimdi Pisa’da merkeze yakın sayılabilecek ve ulaşımın kolay olduğu ucuz konaklama seçeneklerine geldik! Cisanello, Pisa’nın daha modern bölgelerinden birisi. Sehir merkezine toplu taşıma ile kolayca ulaşılabiliyorsunuz. Sakinliği ve geniş konaklama seçenekleriyle dikkat çekiyor.

  • Aileler için Apart Önerisi:
    Residence Isola Verde Cisanello
    Geniş ve tam donanımlı daireleri ile çocuklu aileler için uygun bir seçenek. Mutfak ve oturma alanları mevcut.

4. Santa Maria Bölgesi

Santa Maria bölgesi, Pisa’nın en turistik ve tarihi bölgelerinden birisi. Eğik Kule ve Pisa Katedrali’nin hemen yakınında yer alıyor. Yolda bi Blog der ki, burada uygun konaklama buldugunuz anda tutun! 

  • Uygun Otel Önerisi:
    Hotel Amalfitana
    Hem merkezi hem de uygun fiyatlı bir otel. Pisa Kulesi’ne ve şehir merkezine yürüyerek ulaşılabilecek mesafede. Bos bulursaniz birakmayin. 🙂
  • Aileler için Apart Önerisi:
    Villa Tower Inn
    Aileler için geniş daireler ve çocuk dostu hizmetler sunan bu otel, tarihi bölgeye ve Pisa Kulesi’ne oldukça yakın. Fiyat olarak da fiyat/performans gibi dusunebilirsiniz.

Pisa’da Neler Yapılır? Pisa Gezilecek Yerler

1. Pisa Kulesi ve Çevresi

Tabii ki Pisa Kulesi, olmazsa olmaz. Meydanın adı Piazza del Duomo, yani Katedral Meydanı. Burada sadece kule yok, aynı zamanda Pisa Katedrali ve St. John Baptistery de var. Hepsi bir arada büyüleyici bir görüntü oluşturuyor. Kuleye çıkmak isterseniz biletlerinizi önceden internetten almak akıllıca olur; kalabalık olabiliyor. Biz çıkmadık, ama eğer çıkarsanız tecrübelerinizi duymak isteriz! Pisa Kulesi icin internetten bileti su siteden alabilirsiniz.

2. Arno Nehri ve Diğer Yaka

Pisa’yı ikiye ayıran Arno Nehri’nin kenarında yürüyüş yapmadan olmaz. Nehir kenarı harika manzaralar sunuyor. Santa Maria Della Spina Kilisesi’ne doğru yürüdüğünüzde nehri görebilir ve diğer tarafa geçebilirsiniz. Bu taraf daha az turistik, biraz daha sakin ve keyifli. Ayrıca Corso Italia caddesi üzerinde gezinip yerel lezzetleri ve alışveriş olanaklarını keşfetmek de keyifli bir deneyim.

3. Keith Haring’in Tuttomondo Muralı

Nehir kenarını geçince Keith Haring’in ünlü mural çalışmasıyla karşılaşacaksınız. Tuttomondo, koca bir kilise duvarını süsleyen harika bir eser. Eğer sanata ilginiz varsa kesinlikle kaçırmamanız gereken bir nokta. Piazza Keith Haring’e gitmek için Via Zandonai’yi takip edin.

Piazza dei Cavalieri – Pisa gezi rehberi, Pisa gezilecek yerler ve Pisa konaklama rehberi – Kaynak Google

4. Piazza dei Cavalieri

Burası şehrin en önemli meydanlarından biri ve adı üstünde, Şövalyeler Meydanı. Ortaçağ döneminde şehrin politik merkezi olan bu meydanda Pisa Üniversitesi’ne ait olan Palazzo Della Caravona’yı da görebilirsiniz. Burada biraz soluklanıp meydanın keyfini çıkarın.

Pisa’da Ne Yenir? Pisa Yeme-İçme Rehberi

Pisa’da Ne Yenir? Pisa Yeme-İçme Rehberi

İtalya’dayız, elbette yemekler büyük bir parça olacak! Ama Pisa’da yemek konusunda beklentileri çok yüksek tutmamıza rağmen öyle çok çarpıcı bir deneyim yaşamadık. Yine de birkaç önerimiz var.

  • Filter Coffee Lab: Küçük ama sevimli bir kahveci. İtalya’da kolay kolay bulamayacağınız üçüncü dalga kahveci konsepti burada! Güzel bir kahve molası için birebir.
  • La Bottega del Parco: Eğer daha geleneksel bir İtalyan kahvaltısı arıyorsanız, La Bottega del Parco’da taze hazırlanmış fırın ürünleri ve kahvaltı sandviçleri harikaydi. Özellikle kruvasanları ve pasticceria (İtalyan tatlıları) çoook iyi!
  • Bar Il Montino: Ufak bir kahvaltı durağı arıyorsanız, yerel halkın da sıkça tercih ettiği bu mekan, leziz kahveleri ve hafif kahvaltı seçenekleriyle ünlü. Bir kahve eşliğinde taze pişmiş bir tatlı deneyebilirsiniz.
  • Caffè Pisa: Pisa Kulesi’ne oldukça yakın olan bu mekan, turistlerin yanı sıra yerel halkın da sıklıkla uğradığı bir yer. İyi bir kahve molası vermek için ideal.
  • Salza Pasticceria: Geleneksel İtalyan pastanelerinden biri olan Salza Pasticceria, kahvenizi yanında bir tatlı ile keyifle içebileceğiniz bir yer. Tiramisu ve cannoli gibi tatlıları da kahvenize eşlik edebilir.
  • Pizzeria Il Montino: Şehrin en ünlü pizzacısı. Sıra beklemek istemezseniz tavsiye etmiyoruz ama Pisa’da pizza yemek isterseniz, burası oldukça popüler.
  • Osteria del Cavalieri: Akşam yemeği için çok tercih edilen bir restoran. Mutlaka önceden rezervasyon yapın. İtalya’daki çoğu yer gibi burası da öğle ve akşam yemekleri arasında kapalı oluyor, aç kalmayın!
  • Pizzeria da Pancino: Pisa Kulesi’ne yakın bir konumda yer alan Pizzeria da Pancino, hızlı ve lezzetli pizza yemek isteyenler için ideal. Hem oturup keyif yapabileceğiniz hem de ayaküstü yiyebileceğiniz taze dilim pizzalari olan guzel bir mekan.

Buradan sonra yolunuz Floransa’ya düşerse diye Floransa gezi rehberi yazımızı buraya bırakalım 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close