Close
Close

Sepetinizde ürün bulunmuyor.

Madrid Konaklama Rehberi & Madrid’de Nerede Kalınır?

Madrid Konaklama Rehberi & Madrid’de Nerede Kalınır?

Madrid’de Nerede Kalınır? Madrid Konaklama Rehberi, Madrid’de Ucuz Oteller ve Madrid’in En Güzel Otelleri

Madrid bizim Avrupa’da en sevdiğimiz şehirlerden! Çogu kişi icin Barselona’nın gölgesinde kalmış gibi gözükse de, bizim için Madrid’in yeri çok başka. Hal böyle olunca, Madrid planları yapanlar için bir Madrid’de Nerede Kalınır & Madrid konaklama rehberi yazmak şart oldu.

Madrid’de konaklama rehberi hazırlarken, şehrin çeşitli bölgelerinde farklı bütçelere ve tercihlere uygun otelleri listeledik. Şehri ziyaret edenler için Madrid’in merkezi, tarihî ve canlı bölgeleri olan Centro, Salamanca, Malasaña, Chueca ve Atocha gibi bölgelerde konaklamak en ideali olacaktır. Bu bölgeler şehrin kalbine yakın olduğu gibi birçok restoran, kafe ve turistik alanların da tam ortasında olduğu için konaklama için en ideal bölgeler burası diyebiliriz.

Madrid’de Konaklama Önerileri

1. Centro Bölgesi

Madrid’in kalbi olan bu bölge, Plaza Mayor, Puerta del Sol ve Gran Via gibi önemli noktalarla çevrili. Her şeyin tam ortasında olmak istiyorsaniz, bu bölge sizin için ideal. Ayrıca çocuklular için de etrafında çok güzel parklar ve yeşil alanlar var. Biz iki Madrid seyahatimizde de bölgede kaldık.

Madrid'de nerede kalınır? Madrid konaklama rehberi
Madrid’de nerede kalınır? Madrid konaklama rehberi – Motel One Madrid – kaynak: booking.com
  • Motel One Madrid-Plaza de España
    Motel One bizim her zaman ama her zaman Avrupa gezilerimizde gözümüz kapalı tercih ettigimiz otel zinciri. Her zaman temiz, basit ve çok kaliteli oluyor! Son Madrid gezimizde de yine burada kaldık. Şehrin tam merkezinde olduğu için, bu otelden her yere yürüyerek ulaşım çok kolay. Eğer yer bulabilirseniz mutlaka bakmanızı öneririz.
  • Hostal Central Palace Madrid
    Eğer butik bir konaklama arıyorsanız, bu hostel tam Plaza de España’da, Kral Sarayı’na bakan muhteşem bir konumda. Hem merkezi hem de nispeten uygun fiyatlı. Tam bir fiyat/performans oteli. Ayrıca burada kalan arkadaşlarımızdan otelin işletmesinin de çok tatlı olduğunu duyduk.

2. Salamanca Bölgesi

Madrid’in daha lüks bölgesi olarak bilinen Salamanca, şehrin şık mağazalarına ve restoranlarına ev sahipliği yapıyor. Konaklamak icin oldukça mantınlı bir bölge. Madrid’te görmek istediğiniz çoğu yere buradan da yürüyerek ulaşmak mümkün.

Madrid'de nerede kalınır? Madrid konaklama rehberi
Madrid’de nerede kalınır? Madrid konaklama rehberi – ICON Wipton by Petit Palace – kaynak: booking.com
  • ICON Wipton by Petit Palace
    Tarihi bir binada modern bir tasarıma sahip bu otel, Salamanca’nın prestijli caddesi Calle Serrano’ya çok yakın. Odaların manzarası da aynı şekilde çok tatlı. 
  • NH Madrid Lagasca
    Salamanca’nın alışveriş bölgesinde yer alan bu otel, modern ve rahat odaları ile biliniyor. Konum itibariyle Madrid’in önemli alışveriş ve yeme içme alanlarına yürüme mesafesinde.

3. Malasaña Bölgesi

Eğer genç ve enerjik bir atmosfer arıyorsanız, Malasaña işte burası! Burası Madrid’in bohem ruhunu hissedebileceğiniz bir yer. Kafeler, butikler ve barlarla dolu bu bölge, daha alternatif bir konaklama deneyimi gibi düşünebilirsiniz.

Madrid’in en güzel otelleri ve Madrid’de ucuz konaklama önerileri – 7 Islas Hotel – kaynak: booking.com
  • 7 Islas Hotel
    Şık ve çağdaş tasarıma sahip olan bu otel, Malasaña’nın dinamik atmosferini yaşamak için mükemmel bir konumda. Gran Via’ya yakın ve şehrin enerjik kısmına sadece birkaç adım uzakta.
  • Hotel Ibis Madrid Centro
    Daha ekonomik bir seçenek arayanlar için İbis her zaman güvenilir bir seçenek. Malasaña’nın eğlenceli sokaklarında dolaşıp, bu otelde uygun fiyatlı konaklayabilirsiniz.

4. Chueca Bölgesi

Chueca, Madrid’in LGBTQ+ dostu ve eğlenceli bir bölgesi. Canlı gece hayatı ve geniş restoran seçenekleriyle öne çıkıyor. Burada kalmak, Madrid’in eğlence ve kültürel çeşitliliğini deneyimlemek için harika olabilir.

Madrid’in en güzel otelleri ve Madrid’de ucuz konaklama önerileri – 7 Islas Hotel – kaynak: booking.com
  • Room Mate Óscar Hotel
    Modern ve yaratıcı tasarımıyla bilinen bu otel, Chueca’nın merkezinde yer alıyor. Eğer renkli bir atmosferde kalmak istiyorsaniz burayi öneririz.
  • Petit Palace Chueca
    Daha mütevazi bir bütçeye uygun bir otel arıyorsanız, Petit Palace otelleri rahat ve ekonomik bir konaklama sunuyor. Tam bir fiyat/performans oteli gibi düşünebilirsiniz.

5. Atocha Bölgesi

Atocha, Madrid’in ana tren istasyonuna ev sahipliği yapan bölge ve özellikle İspanya’nın diğer şehirlerine seyahat etmek isteyenler için çok uygun. Ayrıca ünlü Prado Müzesi gibi sanatsal ve kültürel alanlara da yakın.

  • Only YOU Hotel Atocha
    Şık ve lüks bir konaklama arayanlar için güzel bir seçenek. Tren istasyonuna yakınlığı sebebiyle, Madrid’e trenle gelecekler icin oldukca pratik. Ayrıca otelin tasarımını da çok sevdik.

Buradan Barselona’ya geçmek isteyenler için Barselona gezi rehberi yazımızı da buraya bıraklım.


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close