Korfu Plajları, Korfu’nun En Güzel Sahilleri ve Korfu’nun Kum Plajları
Bugün kapı komşularımız, ortak denizi paylaştığımız Yunan adalarından biraz daha farklı bir Yunan adasına hep birlikte konuk olalım…
Korfu, Yunanistan’ın İyon denizinde koskocaman bir adası… Uzun zaman Venedikliler, Fransızlar ve İngilizler’in hükmettiği adaya, asıl damgayı Venedikliler vurmuş. Klasik Yunan adalarından farklı olarak Korfu, yarı Yunan yarı İtalyan bir ada ama mimariden mutfağa, kültürden günlük yaşam pratiklerine kadar İtalyan etkisi daha ağır basıyor. Burası İngilizler’in de çok rağbet ettiği bir ada; her yerde İngilizler’e rastlayabilirsiniz.
Korfu merkez, adanın başkenti. Eski kent “Old Corfu” ise meşhur Spianada Meydanı’yla UNESCO Dünya Mimari Listesi’nde yerini almış.
Biz, Ksamil ve Korfu gezilerimizi birleştirmek istedik çünkü Korfu aynı zamanda Arnavutluk sahillerinin açığında bir ada… Berlin’den direkt uçuşla Korfu’ya geldik; oradan da feribotla Ksamil’e geçtik. Ksamil’i hatırlayınca, ilgilenenler için buraya Ksamil Konaklama Rehberi’mizin lingini bırakalım:
Korfu büyük bir ada olmasına rağmen tarihi eski kent bölgesi, havaalanı ve liman birbirine çok yakın. Biz eski kentte, tavernalarla dolu sokakta bulunan bir evde kaldık ve havaalanından arabayla beş dakikada geldik. Bu arada hemen söyleyelim: Korfu’da uzun kalacaklara araba kiralamalarını öneriyoruz. Elbette, eski kentte müthiş bir park sorunu olduğunu hatırlatmayı unutmadan 😊))
Araç kiralama için Booking.com’un araç kiralama platformunu önerebiliriz. Gideceğiniz şehirdeki neredeyse bütün araç kiralama acentalarını kapsıyor ve fiyatı onlardan daha uygun oluyor. Bir de Booking.com hesabınızla tuttuğunuz için çoğu zaman ek indirim de yapıyor.
Çocuklu aileler için de bir uyarımız var: Sokaklar bebek arabasıyla gezmek için asla uygun değil !
Bize Korfu adası ile ilgili en çok sorulan konu, Türkiye’den ulaşım… Bakalım Korfu’ya Türkiye’den nasıl ulaşılıyor…
Korfu’da ayarlamak isteyebileceğiniz tüm turlar ve aktiviteler için şuraya Get Your Guide linkini bırakıyoruz. Uzun süredir yeni bir şehre gidiyorsak ve bir aktivite ayarlayacaksak Get Your Guide’dan tutuyoruz. Turların puanlarını ve yorumlarını görebildiğimiz için seçtiğimiz aktivitelerden hep çok memnun kalıyoruz. Bir de fiyat/performans olarak da buradan tutmak daha uyguna geliyor.
Korfu Adası’na Nasıl Gidilir?
Türkiye’den Korfu’ya direkt uçuş yok. Önce Atina’ya, oradan da Korfu’ya bir saatlik bir uçuşla ulaşmanız gerekiyor. Elbette tek ulaşım uçak değil. Atina Pire limanından Korfu’ya düzenli feribot seferleri yapılıyor. Ayrıca Yunanistan’ın batısında, tam Korfu adasının karşısında bulunan Igoumenitsa limanından da 1.5 saatlik bir feribot yolculuğuyla Korfu’ya gidebilirsiniz. Eğer seyahatinizi çok önceden planlamışsanız, ulaşımla ilgili rezervasyonlarınızı da erkenden yaptırın deriz; böylece daha uygun fiyatları yakalayabilirsiniz.
Ada içinde ulaşım ise toplu taşıma araçlarıyla sağlanıyor. Taksi ve araba kiralamak gibi seçenekleriniz de var elbette ama taksi ücretlerinin çok yüksek olduğunu bilmekte fayda var. Adada en iyi seçenek araba kiralamak. Koylar arasında tekneyle ulaşım imkanı olduğunu da belirtelim…
Korfu Plajları & Korfu’nun En Güzel Plajları-Koyları
Korfu, eski kenti, tarihi yapıları, aktiviteleri, gece hayatı, pitoresk köylerinin yanı sıra sahilleriyle de rağbet gören bir ada. Paleiokastritsa, Kassiopi, Sidari, Agios Gordios, Kalami gibi köy ve tatil beldelerindeki, yeşili, jeolojik oluşumları, turkuaz denizi ve genellikle ince kum sahilleriyle tatilcilerin ilgisini çeken bir ada.
Gelin Korfu adasının muhteşem sahillerinde yer alan plajları birlikte inceleyelim.
Korfu’da kuzey ve batıdaki plajlar daha çok tercih ediliyor. Sahiller genellikle ince kum ve çocuk dostu plajlarının sayısı fazla. Çoğu yerleşim bölgelerine yakın olduğu için plajlara erişimin nispeten kolay olduğu da söylenebilir.
Dassia Plajı
Korfu merkezden adanın kuzeyine giden sahilde Dassia bölgesinde… Sahildeki kafe ve restoranlardan her ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz. Su sporları için de uygun bir plaj.
Kalami Plajı
Adanın kuzey doğusunda, sessiz sakin bir bölgede, tam donanımlı bir plaj. Sahili dağlarla çevrili ve dağlardan gelen yeraltı sularının denize karışarak ilginç bir renk karmaşası yarattığı bu plaj beyaz çakıllardan oluşmuş, denizi ise sığ. Tam donanımlı bu plajda yeme-içme dışında şezlong ve şemsiyeler ücretsiz. Çevredeki geleneksel tavernalardan da faydalanabilirsiniz. Çocukla gelmek için çok uygun plajlardan biri.
Avlaki Plajı
Kuzey doğuda Kassiopi bölgesinde bir koyda yer alıyor. Sahil beyaz çakıl, deniz ise oldukça temiz. Şemsiye, şezlong hizmetleri, soyunma kabinleri, duşlarıyla donanımlı bir altyapısı olan bu plajın çevresinde, birçok sahilde olduğu gibi taverna restoranlar bulunuyor.
Agios Georgios Plajı
Kuzey batıda, ismiyle özdeş yerleşim bölgesinde bulunan, kahverengi kumdan oluşmuş uzun bir sahilde yer alıyor. Her yaş ve kategoriden deniz severlere hitap eden bu plaj, mevsimine göre çok kalabalık olabiliyor. İyi bir altyapısı olan plajın işletmesinde hemen bütün hizmetleri alabiliyorsunuz. Çevresinde çok sayıda taverna ve restoran da bulunuyor.
Paleiokastritsa Plajı
Kuzey batıda, adanın en popüler plajlarından biri. Sahilin kum olan bölümleri olduğu gibi çakıl-kum karışımı olan yerleri de var. Plajın çevresi jeolojik hareketler sonucu oluşmuş tepelerle kaplı; manzarası için bile gidilebilecek yerlerden. Denizi sığ, suyu ılık olduğu için çocuklu ailelerçokça tercih ediyor. Duş, soyunma kabinleri, tuvaletlerin olduğu bu plajda, şezlong da kiralayabilirsiniz.
Glyfada Plajı
Adanın orta batısında, en iyi plajlarından biri. Küçük küçük koylardan oluşmuş, ormanlarla çevrili bir sahilde yer alıyor. Altın rengi kumu, sığ deniziyle çocukla gitmek için çok uygun. Sahilin kuzeyini genellikle çocuklu aileler tercih ediyor. Çok sayıda işletme olan sahilde, bütün ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.
Agios Gordios Plajı
Orta batıda, Korfu körfezinde, 1.5 kilometre uzunluğunda bir sahilde bulunan bu plaj çocuk dostu olarak tanımlanıyor. Kum sahil boyunca tavernaların dizildiği bu plajda, yeme-içme olursa, şezlong ve şemsiye ücretsiz.
Sidari Plajı
Adanın en kuzeyinde, ücretsiz otoparkı da bulunan sahili kum, denizi sığ bir plaj. Popüler bir sahil olduğu için zaman zaman kalabalık olma ihtimali fazla. Çocukla gidişlerde tercih edilen plajlardan biri.
Canal d’Amour Plajı
Sidari plajının biraz ilerisinde, ünlü bir plaj. Burası kayalıklardan oluşmuş, turkuaz renkli suyuyla doğal bir kanal. İlginç bir alanda yüzmek, kumluk alanlarında güneşlenmek isteyenler için. Efsaneye göre burada birlikte yüzen çiftler hiç ayrılmıyorlarmış. Aşk Kanalı adı bu efsaneden geliyor 😊)))
Kavos Plajı
Bu da adanın güney doğusunda, sahili iri kum, denizi ise sığ olan, çok sayıda beach-bar’ların bulunduğu, su sporları için altyapısı olan popüler plajlardan…