Close
Close

Sepetinizde ürün bulunmuyor.

Korfu’nun En Güzel Otelleri & Korfu Konaklama Rehberi

Korfu’nun En Güzel Otelleri & Korfu Konaklama Rehberi

Korfu’nun En Güzel Otelleri, Korfu’nun En Uygun Otelleri & Korfu Konaklama Rehberi

Yunanistan’ın İyon denizindeki İtalyan-Venedik esintili Korfu adasının güzel sahillerini ve en gözde plajlarını anlattığımız yazımızı, bu sahillere gidecek olanlara “konaklama imkanları sunmadan olmaz” deyip Korfu Konaklama seçeneklerini derlediğimiz bir yazıyla tamamlamak istedik.

Önceki yazımızda da belirttiğimiz kimi noktaları tekrar hatırlatmakta fayda var:

Korfu merkez ve eski kent “Old Corfu”da konaklamak, diğer yerleşim bölgelerine göre çok daha pahalı. Old Corfu’nun biraz dışında bir konaklama tercihi yaparsanız, fiyatlar neredeyse yarı yarıya düşüyor.

Yine adanın batısında en güzel sahillerin olduğu Glyfada bölgesindeki tesislerin de diğer bölgelere göre daha pahalı olduğunu söyleyelim.

Araba kiralayacaklar veya kendi arabalarıyla gidecekler için de Old Corfu’da park sorunu yaşayabileceklerini hatırlatalım. Çocukla seyahat edecekseniz, eski kentin sokaklarının bebek arabasıyla gezmek için uygun olmadığını bilmekte yarar var. Biz gerçekten zorlandık.

Araç kiralama için Booking.com’un araç kiralama platformunu önerebiliriz. Gideceğiniz şehirdeki neredeyse bütün araç kiralama acentalarını kapsıyor ve fiyatı onlardan daha uygun oluyor. Bir de Booking.com hesabınızla tuttuğunuz için çoğu zaman ek indirim de yapıyor.

Şimdi, eski kentten başlayarak adanın kuzeyine, kuzey batısına ve batısına doğru en popüler yerleşim bölgeleri ve tatil beldelerinden derlediğimiz konaklama seçeneklerine geçelim.

Korfu’da Konaklama Seçenekleri 

Korfu konaklama rehberi & Korfu'nun en güzel otelleri
Korfu konaklama rehberi & Korfu’nun en güzel otelleri – Pontikonisi Hotel & Suites – kaynak: booking.com

Pontikonisi Hotel & Suites

Eski kentte Perama sahilinde, özel plajı da olan açık büfe kahvaltı bu otel, Korfu havaalanına üç kilometre uzaklıkta oluşuyla da avantajlı bir konumda. Kafe, bar, restoran ve mağazalara yürüme mesafesindeki otelde, bisiklet gezileri için popüler bir bölgede olması nedeniyle bisiklet ve araba kiralama hizmeti de veriliyor. 

Biz burada kaldik! Gozumuz kapali oneririz. Fiyat/performans olarak da cok iyiydi.

Linki burada: Pontikonisi Hotel & Suites

Korfu konaklama & Korfu'nun en güzel otelleri
Korfu konaklama & Korfu’nun en güzel otelleri – kaynak: booking.com

Arcadion Hotel

Eski kentin kalbi tarihi Spianada meydanında muhteşem konumuyla dikkat çeken bir otel. Açık büfe kahvaltı dahil otelde, üst katlardan oda seçerseniz eski kenti tüm ihtişamıyla seyredebilirsiniz. Çatı katında da bir restoranı bulunan otelde, isteğe bağlı öğle ve akşam yemeklerini eski kentin manzarası eşliğinde yiyebilirsiniz. Kafe, bar, restoranlar ve tarihi mekanlar otelden yürüme mesafesinde…

Linki burada: Arcadion Hotel

Korfu’da nerede kalınır? – Serene Sea View Apartment – kaynak: booking.com

Serene Sea View Apartment

Yine eski kentte, her yere yakın bu konaklama mekanı, deniz, dağ ve eski kent manzaralı bir apartman dairesi. Üç yatak odası, donanımlı bir mutfağı olan bu daireyi grup konaklamalarında ve üç aile konaklamada fiyatları avantajlı olabileceği için listemize aldık.

Linki burada: Serene Sea View Apartment

Korfu konaklama
Korfu’nun en uygun otelleri – Maltezos Hotel – kaynak: booking.com

Maltezos Hotel

Korfu merkezden ayrılıp adanın kuzeyine uzanan sahilde yer alan Gouvia yerleşim bölgesindeki kahvaltı dahil bu otel, Gouvia plajına 200-250 metre mesafede ve otelin de büyük bir yüzme havuzu, çocuk oyun alanları bulunuyor. Otele yürüme mesafesinde kafe-barların da olduğu otelin fiyatları, eski kente göre oldukça uygun.

Linki burada: Maltezos Hotel

Korfu konaklama, Korfu'nun en güzel otelleri
Korfu konaklama, Korfu’nun en güzel otelleri – Iolida Corfu by Smile Hotels – kaynak: booking.com

Iolida Corfu by Smile Hotels

Adanın biraz daha kuzey kıyılarında, Dassia koyunda yer olan her şey dahil bir otel. Büyük havuzuna ek olarak bir çocuk havuzu bulan otel, Dassia plajına da  150 metre uzaklıkta. Konforlu bir tatil arayanlar için.

Linki burada: Iolida Corfu by Smile Hotels

Korfu'da nerede kalınır? - kaynak: booking.com
Korfu’da nerede kalınır? – Kalimera Apartments – kaynak: booking.com

Kalimera Apartments

Kassiopi’nin merkezinde, limana ve dört ayrı plaja yürüme mesafesinde stüdyo dairelerden oluşan bu tesisin bir de yüzme havuzu bulunuyor. Deniz ağırlıklı bir tatil düşünenler, gününü denizde geçirmek isteyenler için bu mütevazi stüdyo daireler fiyatı nedeniyle tercih edilebilir. Yakınında çok sayıda kafe-bar da mevcut.

Linki burada: Kalimera Apartments

Korfu konaklama
Korfu oteller – Napoleon On The Beach – kaynak: booking.com

Napoleon On The Beach

Kuzey batıda en popüler tatil beldelerinden Paleokastritsa’da deniz kenarındaki  modern ve konforlu bu tesisin her biriminde mutfağı, banyosu, açık yemek alanı ve balkonu bulunuyor. Çocuklu konaklama için uygun olan tesis Alipa, Platakia, Paleokastritsa ve Spiros plajlarına 20 ile 350 metre arasında değişen mesafelerde.

Linki burada: Napoleon On The Beach

Korfu'nun en uygun otelleri & Korfu'da nerede kalınır?
Korfu’nun en uygun otelleri & Korfu’da nerede kalınır? – Tango Apartment On The Beach – kaynak: booking.com

Tango Apartment On The Beach

Yine Paleokastritsa’da deniz kenarında, yatak odası, yemek odası, donanımlı mutfağı, deniz manzaralı balkonlarıyla modern bir aile işletmesi. 10 adım aşağıda denize girebileceğiniz gibi, çok yakınında yürüme mesafesinde ulaşabileceğiniz popüler plajlar var. Bar, kafe ve restoranlar otele yakın.

Linki burada: Tango Apartment On The Beach

Korfu otelleri – Corfu Glyfada Beach Apartment – kaynak: booking.com

Corfu Glyfada Beach Apartment

Adanın batısında en iyi sahillere sahip olan Glyfada bölgesinde bulunan stüdyo dairelerden oluşan bu tesis, aynı zamanda Glyfada plajında bulunuyor. Bu bölgede konaklama tesisleri diğer bölgelere göre fiyat açısından daha yüksek. 

Linki burada: Corfu Glyfada Beach Apartment

Korfu’nun en güzel otelleri – kaynak: booking.com

Agios Gordios Beach Resort

Yine popüler bölgelerden Agios Gordios’ta plajın kenarında yer alan yatak odası, oturma odası, mutfak, banyo ve manzaralı balkonlardan oluşan daireleriyle bir apart otel. Çocukla konaklamaya uygun.

Linki burada: Agios Gordios Beach Resort

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close