Close
Close

Sepetinizde ürün bulunmuyor.

Dresden Gezi Rehberi ve Dresden Gezilecek Yerler 2024

Dresden Gezi Rehberi ve Dresden Gezilecek Yerler 2024

Dresden Gezi Rehberi, Dresden Gezilecek Yerler & Dresden’de Nerede Kalınır ve Dresden Konaklama Rehberi

Bugün, düşüp düşüp her seferinde ayağa kalkmayı başaran şehir Dresden’deyiz. Hakkındaki ilk kaynak 1200’lere dayanan Saksonya eyaletinin başkenti; 30 yıl savaşları, 7 yıl savaşları, veba salgınları, küçüklü büyüklü muharebeler, Prusyalılar tarafından topa tutulmalar ve son olarak 2. Dünya Savaşı’ndaki ağır bombardımana rağmen hep ayağa kalkmış ve muhteşem bir dönüşle “Elbe’nin Floransası” olmuş. 

Şimdi, Avrupa’nın ulaşım kavşağı denilen konumu, ekonomik gelişmişliği, tarihi, mimarisi, renkli gece hayatı, Elbe kenarında düzenlenen açık hava konserleri, film ve caz festivalleriyle Almanya’nın turistik gözdelerinden biri artık…

Gelin, hep ayağa kalkmayı başaran, her yıkımdan sonra dönüşü muhteşem olan bu şehri, Dresden Gezi ve Konaklama Rehberimizle birlikte tanıyalım.

Dresden Gezi Rehberi

Dresden’e ne zaman gidilir, kaç gün kalınır?

Dresden, iklimi ılıman olarak tanımlansa da kış aylarında çok soğuk bir kent. Ancak, başta Striezelmarkt olmak üzere Noel pazarları o kadar ünlü ki, biz üşümeye değer diyoruz.

Yağışların az olduğu mart-mayıs ayları gezmek için ideal.

İlkbahar- yaz aylarında ise festivaller, konserlere ev sahipliği yapıyor. Yaz aylarında Elbe kenarında kurulan açık hava sineması oldukça keyifli. Yine yaz aylarında yapılan Caz Günleri Festivali de oldukça ilgi görüyor.

Şimdi siz söyleyin: Dresden’e ne zaman gitmeli ☺))

Dresden’de görülecek yerleri aslında bir gün içinde tamamlayabilirsiniz. Bu yerlerin büyük bölümü eski kent Altstadt’ta toplanmış; yeni kent Neustadt da popüler bölgelerden ve eski kente yürüme mesafesinde. Ama acelem yok, rahat rahat gezeyim diyorsanız, iki gün kalmak en ideali…

Dresden’de ulaşım

Klotzsche havaalanından trenle 30 dakika, otobüsle de bir aktarma yaparak şehir merkezine ulaşabilirsiniz. Şehir içi ulaşım sorunsuz ve tramvay, otobüs, nehir feribotu gibi birçok seçeneği kullanabilirsiniz. Dresden’de görülecek yerlere ulaşım için en iyi seçenek ise ayaklarımız. Gerçekten her yer yürüme mesafesinde, araç kullanmanıza gerek yok. Ayrıca turistlere hizmet veren bisiklet taksi de kiralayabilirsiniz.

Dresden’de yeme-içme

Pasta ve tatlı tutkunları, Dresden tam size göre ☺)) Bu şehir pasta ve tatlılarıyla ünlü çünkü… Dresden’e özgü Noel keki Christstollen pek meşhur.  Her yıl Noel öncesinde bu meşhur keklerin festivali bile yapılıyor. İpucu vermiyor, deneyin diyoruz.

Sauerbraten mit Rotkraut

Sauerbraten mit Rotkraut ise gözde et yemeklerinden. Sokak lezzeti olarak bir tür sandviç Fettbemme ve körili sucuk Currywursrt en çok tercih edilenlerden. En iyi körili sucuğu Curry24’te deneyebilirsiniz.

 Altstadt’ta bulunan Weisse Gasse sokağı, dünya lezzetlerini tatmak isteyenlerin uğrak noktası. Bu sokak tamamen yeme-içme mekanlarından oluşuyor.

Raskolnikoff (Kaynak Google)

Yeni kent Neustadt’ta ise mütevazı ama pek güzel bir restoran olan Raskolnikoff’ta Dresden’e özgü yerel tatları deneyimleyebilirsiniz. 

Yine Dresden’in geleneksel tatlılarından olan ve her yerde bulabileceğiniz Eierschecke’yi, Dresden 1900’de yemenizi öneririz.

Eierschecke

Cafe Schinkelwache ise şinitzeliyle ünlü. 

Almanya’ya gidip çikolata almayanımız yoktur herhalde; Dresden’de en güzel çikolataları Camondas Schokoladen’de bulabilirsiniz.

Bu arada, gastronomi mekanlarının çoğunun Neustadt’ta olduğunu belirtelim.

Dresden’de alışveriş

Altmark ve Neumarkt meydanlarının arasında bulunan Prager Strasse ve Postplatz, bizce alışveriş için en uygun yerler. 

Neustadt’ta bulunan Neustadter Markthalle ise kapalı bir pazar alanı. Yiyecekten giysiye her şeyi bulabileceğiniz, restoran ve kafelerin de bulunduğu bu pazar,  pazar günleri kapalı ☺))

Dresdner Molkerei ise bir süt dükkanı. Süt ve süt ürünlerinin bazılarını bulabileceğiniz bu mekana, alışveriş için olmasa bile mimarisini, iç tasarımını görmek için mutlaka uğrayın.

Gastronomi mekanları gibi alışveriş mekanları da daha çok Neustadt’ta yer alıyor. Fiyatların bu bölgede daha uygun olduğunu belirtelim.

Dresden’de Nerede Kalınır? Dresden’nin En Güzel Otelleri ve Dresden Konaklama Rehberi

Dresden kimi bölgeleri pahalı, kimi bölgeleri ise çok uygun fiyatlı konaklama seçeneklerini barındıran bir şehir. Konaklama açısından Altstadt ve Neustadt olarak başlıca iki popüler bölge çok öneriliyor olsa da diğer bölgeler de uygun fiyatlı seçenekler içeriyor. Tercihinizi, konaklama sürenizi belirleyerek yapmanızı öneririz. Örneğin, bir günlük bir gezi için görülmesi gereken her yerin en çok bulunduğu şehir merkezinde konaklamak daha uygun. İki gün ve daha fazla kalacaksanız diğer bölgelerdeki fiyat-performans otellerini tercih edebilirsiniz. Erken rezervasyonun her zaman daha uygun fiyatla konaklama sağlayacağını da unutmayın.

Altstadt, şehrin tarihi eski kenti… Dresden’de görülmesi gereken tarihi mekanların, müze, galeri ve sarayların büyük bölümü bu bölgede bulunuyor ve hepsini yürüyerek gezebilirsiniz. 1-2 günlük bir gezi için burayı tercih edebilirsiniz. Ancak restoran ve kafelerin de yoğun olduğu bu bölge, hem konaklama hem de yeme-içme açısından diğer bölgelere göre daha pahalı. Noel pazarları da bu bölgede kuruluyor.

NH Collection Dresden Altmarkt (Eski Kent): Eski kentin meydanında, her yere yürüme mesafesinde, şık ve temiz bir otel. Biz burada kaldık ve cok memnun kaldık. Fiyat performans olarak da çok iyiydi.

ibis budget Dresden City (Eski kent): Yine eski kentin merkezinde, kahvaltı dahil fiyat-performans oteli. ibis’ler Avrupada hep iyi oluyor. Garanti olsun derseniz ve yer bulursanız tutabilirsiniz.

Neustadt, 2-3 yıldızlı butik otellerden lüks konaklama seçeneklerine kadar çok sayıda oteli barındıran, ayrıca popüler yeme–içme ve alışveriş mekanlarının en yoğun olduğu bir bölge. Konaklamada tercih edilmesinin nedeni, fiyatların daha uygun olması, eski kente yürüyerek ulaşılabilmesi ve aradığınız her şeyi burada kolaylıkla bulabilmeniz… 

Hostel Louise 20 (Yeni Kent): Yeni kentin pub bölgesinde yer alan bu hostelin çift kişilik odalarının fiyatı oldukça uygun.

Motel One Dresden – Palaisplatz (Yeni Kent): Motel One sevgimizi artık biliyorsunuz. Bir şehirde Motel One varsa genelde başka yerde kalmıyoruz. Japon Sarayı’nın karşısında bulunan bu otelden, kafe-restoranlara, tarihi mekanlara ve mağazalara yürüyerek ulaşmak mümkün.

Dresden konaklama rehberi ve Dresden’nin en güzel otelleri – Motel One Dresden – Palaisplatz (Yeni Kent) – kaynak: booking.com

Pieschen, özellikle uzun konaklamada tercih edilebilecek bir bölge. 2-3 yıldızlı oteller ve stüdyo dairelerin fazla olduğu bölgede, konaklama ve yeme-içme fiyatları oldukça uygun. Gece hayatı da renkli olan bölge, şehir merkezine ulaşımın kolaylığı nedeniyle de tercih edilebilir. Apartmenthaus Sternstraße (Pieschen): Pieschen bölgesindeki bu hoş daire, grup konaklamalarında son derece uygun olabileceği için öneriyoruz.

Löbtau, sakin, yemyeşil ve lüks sayılabilecek bir bölge. Burada bol miktarda sanat galerisi, antikacı ve mağaza bulunuyor. Gemütliches helles Appartement (Löbtau) bu bölgeden şehir merkezine kolaylıkla ulaşabileceğiniz rahat bir apartman dairesi.

Blasewitz, pek popüler olmayan, sakin, daha çok Alman turistlerin ve çocuklu ailelerin tercih ettiği bir semt. Şehir merkezine toplu taşıma araçları ya da taksiyle ulaşabilirsiniz ama konaklama fiyatları çok uygun. Hotel Andreas (Blasewitz) Bölgenin en iyi fiyat-performans otellerinden.

Dresden’de nerede kalınır? Dresden’de ucuz oteller – Bergwirtschaft Wilder Mann Hotel und Restaurant (Pieschen) – kaynak: booking.com

Dresden’de Gezilecek Yerler

Altstadt (Eski Kent)

Kronentor

Zwinger Sarayı’na ulaşan Wallgraben köprüsünün üstünde, sarayın da giriş kapısı olan ve devasa bir taç görünümündeki kapı, başlı başına bir sanat eseri. Zwinger Sarayı’na girerken zaten göreceksiniz. Önünde fotoğraf çektirmeyi unutmayın

Zwinger Sarayı

Bombardımanda ağır hasar almış ve muhteşem bir restorasyondan geçmiş, Barok mimarinin başyapıtlarından biri olan saray, müze olarak kullanılıyor. Dünyaca ünlü resim ve heykel koleksiyonlarından porselen koleksiyonlarına kadar çeşitli eserlerin sergilendiği bölümlerden oluşuyor. Rembrandt, Boticelli ve Rubens’in eserlerini burada görmek mümkün. Havuzları, çeşmeleri ve köşkleriyle de ünlü sarayın avlusu da görülmeye değer

Residenzschloss

Dresden Kalesi olarak da bilinen Kraliyet Sarayı. İçinde farklı farklı eserler bulunan bölümlerden oluşuyor. En güzel bölüm kraliyet hazinelerinin bulunduğu Hazine Odası. Mücevherler gerçekten müthiş.

Fraunkirche

Bombalamalardan ağır hasar almış, halkın ve kilisenin katkısı ve çabalarıyla yeniden inşa edilmiş yapı, Kadınlar Kilisesi olarak da biliniyor. Tam bir anıt-kilise diyebiliriz.

Semperoper Opera Binası

Yangın ve bombalama sonucu iki kez yıkılıp yeniden yapılan, Saksonya Devlet Orkestrası’nın ana binası olan bu muhteşem yapıyı ya bir gösteriye bilet alarak ya da bir turla gezebilirsiniz. Öyle, hadi ben geldim yapılacak bir mekan değil ☺))

Kreuzkirche

Saksonya’nın en büyük Protestan kiliselerinden biri olan yapı beş kez yıkılıp yeniden inşa edilmiş. Ücretsiz olarak gezebileceğiniz yapının kulesine çıkmak ise ücretli. Asansör olmadığını da ekleyelim ☺))

Katolische Hofkirche
Katholische Hofkirche

Bir Barok şaheser olan bu kilise de restorasyondan geçenler arasında. Saksonya’nın en büyük Katolik kilisesi.

Fürstenzug

İster dünyanın en büyük porselen panosu deyin, ister duvarı… 102 metre uzunluğundaki bu duvar, hükümdarları, atlı alaylarını, hükümdarların geçit törenlerini 25 bine yakın porselenle tasvir ediyor.

Brühl’s Terrace

Augustus Köprüsü’nün girişinde bulunan ve büyük bölümü hasar almış surların kalan bölümünden oluşan bu şehir terasında Dresden’i farklı bir perspektiften seyredebilirsiniz. Buraya Avrupa’nın Balkonu diyorlar ve haksız da değiller.

Albertinum Müzesi

Seyir terasında yer alan bu modern sanat müzesinde, ünlü ressam ve heykeltraşların eserlerini görmek mümkün.

Neustadt (Yeni Kent)

Kunsthofpassage

Beş ayrı avludan oluşan, renkli bina ve tasarım dükkanlarının yer aldığı bir pasaj. Her avluya ayrı bir isim verilmiş. Mavi binanın üzerine son derece estetik bir biçimde yerleştirilmiş borularda, yağmur damlalarının sesi güzel bir müzik oluşturuyor. 

Kunsthofpassage (Kaynak Google)
Sachsische Staatskanzlei

Başbakanın resmi konutu, Şansölyelik Genel Merkezi ve bazı bakanlıkları içinde barındıran son derece etkileyici bu yapıyı, dışarıdan da olsa görün deriz.

Japanisches Palais

İçinde dönemsel sergilerin düzenlendiği bu güzel sarayın bahçesini çok keyifli bulacağınızı tahmin ediyoruz.

Dresden Gezi ve Konaklama Rehberinin sonuna geldik. Biz kendilerini çok sevdik; umarız siz de seversiniz.

Berlin’e de yolunuz düşerse bir kahve içmeye bekleriz. Berlin gezi rehberi yazımızı da buraya iliştirelim. 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close