Close
Close

Sepetinizde ürün bulunmuyor.

Como Gezi Rehberi: Zenginler Boşuna Burada Ev Almıyor!

Como Gezi Rehberi: Zenginler Boşuna Burada Ev Almıyor!

Como Gezi Rehberi, Como Gezilecek Yerler & Como’da Nerede Kalınır ve Como Konaklama Rehberi

Kuzey İtalya’nın Lombardiya bölgesinde sırtını Alp dağlarının eteklerine yaslamış, ters çevrilmiş “Y” harfinden oluşan bir göl getirin gözlerinizin önüne… Bu ters “Y”nin kıyılarında yeşil ve mavinin her tonuyla çevrelenmiş irili ufaklı kasaba ve köyler olsun… Bu kasaba ve köylerde müzik, sanat, spor ve iş dünyasından birçok ünlünün sahibi olduğu romanesk- neoklasik tarzda evler, mekanlar… Kısaca Como gölü böyle bir doğa harikası işte. Kısaca tariflediğimize bakmayın, Como hakkında anlatacak çok şeyimiz var. Lafı uzatmadan Como’ya nasıl gidilir? Como’ya hangi mevsimde gitmeli, kaç gün kalmalı? Como’da ulaşım, Como’da yeme-içme, Como’da alışveriş, Como’da konaklama ve Como’da gezilecek yerler gibi başlıklardan oluşan Como gezi rehberi ve Como konaklama rehberi yazımıza başlayalım…

Como Gezi Rehberi ve Como Gezilecek Yerler

Como’ya Nasıl Gidilir?

Como gölüne en yakın şehir olan Milano, genellikle tercih edilen bir başlangıç noktası… Havaalanından şehir merkezine ulaştıktan sonra Como’ya gitmek için en kullanışlı ve kestirme yolculuk trenle… Milano Centrale, Rho-Fiera Milano ve Cadorna gibi istasyonlardan Como’ya giden trenlere binebilirsiniz. En sık tren seferlerinin Milano Centrale’den yapıldığını belirtelim. Como’ya gidiş süresi, seçtiğiniz tren türüne göre değişiyor ama hangi treni tercih ederseniz edin yolculuğunuz bir saati aşmayacaktır.

Trenlerin iki ana varış noktası, Como gölünün merkez şehri Como ve Varenna…  Trenler, Como Nord Lago ve Como Nord Borghi gibi duraklara da uğruyor. 

Tren seferlerini, bilet fiyatlarını ve yolculuk sürelerini Trenitalia’nın sitesi veya uygulamasından öğrenebilirsiniz.

Milano’dan Como gölüne otobüs seferleri de yapılıyor; otobüslerin varış noktaları Como, Bellagio ve Lecco. Otobüs yolculuğu bir ve iki saat arasında değişiyor. Çocuksuzlar için en çok feribotu öneririz. 🙂

Bir başka seçenek ise Milano’dan araç kiralamak. Biz Linate havaalanından günlüğü 20 Euro’ya araç kiraladık. Özellikle çocukla seyahat edecekseniz araç kiralamanızı öneriyoruz. Sadece Como’ya ulaşımda değil, Como içinde de büyük kolaylık sağladığı gibi daha esnek rota çizmenizi, daha rahat bir gezi programı oluşturmanızı da sağlıyor. Araç kiralamayı düşünüyorsanız yolların dar ve kıvrımlı olduğunu hatırlatalım.

Como’da Ulaşım

Como içinde en tercih edilen ulaşım feribot… Feribotlar Como gölü çevresindeki merkezi nokta ve kasabalara düzenli seferler yapıyor. En merkezi kasabalar arasındaki feribot seferleri 15 dakika sürüyor.  Arabalı ya da arabasız, feribot seferleri Como’da ulaşımda ilk ve en kolay seçenek olarak karşımıza çıkıyor. Arabayla feribota binmek isterseniz, ineceğiniz yerde otopark sorunu olup olmadığını ve otopark ücretlerini önceden araştırmanızda fayda var. Arabayla feribota binmek, indiğiniz yer ve çevresini daha rahat gezmek açısından bir avantaj… En sık seferler ise gölün ortasında yer alan üçgendeki kasabalar arasında yapılıyor. Feribot biletlerinin saatlerine ve duraklarina su siteden bakabilirsiniz. Biz Varenno-Bellagio ve diger kasabalar arasını hep feribotla geçtik. Bu feribotlari adalar vapuru gibi dusunun, tek yon 3,5 EUR civarı tutuyor. 🙂 Sezonda gidiyorsanız biletlerinizi önceden online almanızı öneririz. Biz Mayıs ayında gittik ve son dakika gişeden almak yeterli oldu.

Feribot dışında tekne-deniz taksileri de bir başka seçenek. Ancak feribot kadar sık seferler yok. Merkez şehir Como’dan gölün kuzeyine kadar gidiyor ve kasabaların çoğunda duruyor. Feribota göre daha hızlı olan bu seçenekte, fiyatlar da “ne kadar ekmek o kadar köfte” dercesine değişiyor ☺)))

Feribot, tekne-deniz taksi seferlerini rıhtımlardaki danışma ofislerinden öğrenebilirsiniz.

Como içinde ulaşım için diğer seçeneğiniz ise otobüs. Hemen her kasabada tren istasyonlarının önünden otobüsler kalkıyor ve en güneyden kuzeye doğru çeşitli duraklara uğruyor. Biletinizi otobüse binince alabileceğiniz gibi tren istasyonlarından da temin edebilirsiniz. 

Son olarak, Como’da tekne turistik turu yapma seceneginiz de var. Como merkezde veya Bellagio’da göl kenarında bir sürü tekne turu acentası göreceksiniz. Bunlardan birisiyle anlasabilirsiniz. Hem ada turu gibi toplu tekne turları, hem de özel tekne turları oluyor. Biz bir kasabadan digerine feribotla geçerken tekne turu yapmış kadar olduk, fakat çocuksuz olsak 2 saat suren tekne turlarından bir tanesine de katılırdık diye düşünüyoruz. 🙂

Como’ya Ne Zaman Gitmeli ve Como’da Kaç Gün Kalmalı?

Tam bir Akdeniz ikliminin hakim olduğu Como’ya gitmek için en uygun zamanın doğanın uyanmaya başladığı ilkbahar ve yaz ayları olduğunu düşünüyoruz. 

Kış aylarında fiyatlar düşüyor ama Como merkez dışında her yer boşalıyor ve bütün mekanlar kapanıyor. Yeme-içme ve konaklamada sıkıntı yaşarsınız. 

Yaz aylarında Como’yu gezmek çok güzel olsa da fazlasıyla kalabalık olduğu,  her yerde kuyrukta beklemek ve daha fazla ödemek zorunda kalabileceğiniz de aklınızın bir köşesinde bulunsun.

Çocuksuz bir seyahat düşünüyorsanız, Como’da üç gün kalmak yeterli. Akılcı bir programla bu üç günde bütün Como’yu dolaşabilirsiniz. Doğanın keyfini çıkarmak, en sakin kasabalarda kafa dinlemek, bol bol fotoğraf çekmek istiyorum derseniz de kalabildiğiniz kadar kalın. Como size iyi gelecektir ☺)))

Como’da Yeme-İçme

Bir İtalya kenti olarak Como’da İtalyan mutfağının bütün özelliklerini bulabileceğinizi söylemeye gerek yok. Balık ve deniz ürünleri de çokça tercih ediliyor. 

Como’ya özgü yemekler arasında en çok ilgi gören, Lavarello balığı… Como gölünde avlanıyor. Kurutularak yenen bir balık türü. Fritto Misto di Lago, yine Como gölünden çıkarılan çeşitli balıkların karışımıyla yapılan bir yemek türü. Rustisciada ise çeşitli etlerin karışımıyla yapılıyor. Como’lular et ve balık çeşitlerinin karışımı yemekleri seviyorlar. Çok ünlü olmasa da Como’da üretilen yerel şarapları da denemenizi öneririz. Tabii bir de gelatolar!

Bizim Como’da mekan önerilerimiz:

Caffe Bar Sport Bellagio, adından anlaşılacağı üzere Bellagio’da kahvaltı yaptığımız çok eski ama çok tatlı bir mekan. Aperetivo Et Al da kaydetmelik yerlerden.

Bellavita Street Food, yine Bellagio’da al-çık mekanlardan biri. 3 dilim pizza ve bir krep için 20 Euro ödedik ve bizce makuldü.

Gelatera del Bargo, çok çok iyi, not etmelik bir dondurmacı.

Menaggio‘da ise mutlaka ama mutlaka Bar II Molo‘da bir mola verin. Sirf manzarasi icin bile deger!

Como Gezi Rehberi ve Como’da Gezilecek Yerler

Como Gezi Rehberimizin en keyifli bölümüne gelmiş bulunuyoruz. Como’yu gözünüzde canlandırabilmeniz ve rotanızı oluşturabilmeniz için buraya bir Como kasabalarinin bir haritasıni bırakıyoruz.

Como’nun hangi kasabasına varış yaptığınıza ve nerede konakladığınıza bağlı olarak, gölün sağ ya da sol tarafından başlayıp bir rota çizebilirsiniz.

Como‘nun En Güzel Kasabaları

Bellagio

Kıvrım kıvrım göl yollarından geçerek geldiğimiz Bellagio, önce sokaklarının güzelliğiyle büyüledi bizi. Gölün tam ortasındaki üçgende yer alan, Como’daki en güzel manzaraları bulabileceğiniz bu kasaba, aynı zamanda Como’nun en kalabalık ve en popüler bölgelerinden biri. Bu nedenle sabah erken gelmekte fayda var. Bütün yolların Roma’ya çıktığı gibi burada da bütün sokaklar göle çıkıyor.  Daracık ve yokuşlu sokaklarında minik minik dükkan ve mağazalar bulabileceğiniz gibi aşırı lüks mekanlar da var. Como, dünyanın en zengin insanlarının göl kenarında villa aldığı bir bölge ve bu yüzden lüks mekanlara da Bellagio’nun bu kadar lüks bir kasaba olmasına da şaşırmadık. 

Bellagio’ya çocuksuz gelsek yarım günü ayırmak isterdik ama çocukla çok zor bir kasaba. Yollar bebek arabası için hiç uygun değil; buraya iki saatimizi ayırarak ayrıldık. 

Bellagio’da Görülmesi Gereken Yerler:
I Giordini di Villa Melzi

Muhteşem bir botanik bahçesi, görülmeye değer yerlerden.

Piazza della Chiesa

Aziz Giacomo kilisesinin de bulunduğu kasaba meydanı. Hem kiliseyi ziyaret edip hem de meydandaki kafelerde mola verebilirsiniz.

Villa Sebelloni

15. yüzyılda inşa edilmiş ve birçok tarihi kişiliğe ev sahipliği yapmış bu muhteşem villa belirli günlerde rehber eşliğinde gezilebiliyor.

Santa Marta Kilisesi

17. yüzyıldan kalma muhteşem bir mimariye sahip bu kilisenin kulesi de çok etkileyici.

Nesso

Bellagio’dan 20 dakikalık bir araba yolculuğuyla geldiğimiz çok çok güzel bir kasaba. Manzaranın ve evlerin güzelliği karşısında büyülendik. Bellagio’nun kalabalığından sonra Nesso’nun sakinliği bize çok iyi geldi ve konaklayacağımız evi buradan tutmaya karar verdik. Son dakikada tutmamıza rağmen tam aradığımız noktada, aradığımız yeri bulduk. Bellagio ve Nesso arasında, 1700- 1800’lerden kalma tam kafa dinlemelik, balkonundan manzaranın tadını çıkarmalık bir ev. Nesso’ya giderseniz bol bol fotoğraf çekin.

Varenna

Gölün doğu yakasında, yine popüler kasabalardan biri. Feribotla geldik ve daha feribotta bile manzara inanılmazdı. 20 dakika süren yolculuk hiç bitmesin istedik. Popüler kasabalardan biri olmasına rağmen beklemediğimiz bir sakinlikle karşılaştık. Burada da sokaklar hep göle açılıyor ve çok şirin bir meydanı var. George Clooney’ın villası da bu kasabada ama yaklaşmak bile yasak.

Bu kasabada gorulmesi gereken iki yer; Villa Monastero eski bir manastırdan dönüştürülmüş, Villa Cipressi’nin ise bahçesi muhteşem. Mutlaka gezilmeli.

Menaggio

Gölün batı yakasındaki ana kasabalardan biri. Göl kenarında kafe, bar, restoranlar, mağaza ve oteller yer alıyor. Sokaklarında turlayıp alışveriş yapabilirsiniz. Gelatocularini unutmayın!

Lecco

Gölün doğu ayağında güzel bir kasaba Lecco ve manzara burada da harika… Rengarenk evlerin yer aldığı eski kentin dar sokakları, şık mağazaları, kafe-restoranlarıyla Como’da görülmeden dönülmemesi gereken bir bölge. 

Burada bulunan Villa Manzoni, ünlü İtalyan yazar Manzoni’nin neoklasik tarzda inşa edilmiş evi ve yazarın anısına müzeye dönüştürülmüş.

Bir de bonus ekleyelim!

Wonderwood Green Forest

Çocukla seyahat ediyorsanız Como’nun merkezindeki bu kapalı oyun alanında kısa bir mola verip çocuğunuza da eğlence yaratabilirsiniz. Giriş, biz gittiğimizde 8 Euro’ydu ve Leo coook eglendi!

Como’da Nerede Kalınır? Como’nun En Güzel Otelleri ve Evleri, Como’da Konaklama

Como gölünde hangi kasabada konaklayacağınıza karar vermeniz için önerimiz, öncelikle gezi rotanızı oluşturmanız… Rotanızı oluşturup feribot ve otobüs seferlerini de araştırdıktan sonra konaklamak için size en uygun bölge kendiliğinden ortaya çıkacaktır. Biz Como merkez’den ziyade kasabaları gezmek istediğimiz icin Nesso‘da kaldık ve bu kasabaya bayıldık! Kaldığımız yerin adı Briisa de Ness. Eğer müsaitliği varsa hiç düşünmeyin. Bu küçük kasabaya ve otele aşık olma garantisi veriyoruz! Linki burada.

Bellagio, Como ve Tremezzo gibi bölgelerin genellikle lüks konaklama seçenekleri barındırdığını, fiyatların da daha yüksek olduğunu belirtelim. Kısıtlı bir bütçe ile gezecekseniz göl çevresinde birçok butik otel ve pansiyon bulabilirsiniz. Ev ve dairelerde konaklamak için Airbnb’den araştırmanızı öneriyoruz. Önceden rezervasyonun daha düşük fiyat yakalama avantajı olduğunu ve kasabaların merkezinden uzaklaştıkça konaklama fiyatlarının düştüğünü de hatırlatalım.

Como, Lecco, Bellagio, Varenna ve Menaggio konaklama seçenekleri için kasabaların üstünü tıklayabilirsiniz.

Como ve Çevresi Konaklama Rehberi İçin Spesifik Konaklama Önerilerimiz:

Hotel Borgovico – Como Şehir merkezi

Eger merkezde kalmak isterseniz Como San Giovanni Tren İstasyonu’na 400 metre, tarihi merkeze ise 15 dakikalık yürüme mesafesinde bir fiyat-performans oteli. Linki burada: Hotel Borgovico

Como’nun en güzel evleri ve otelleri – Alessia’s Place – kaynak: booking.com
Alessia’s Place

Como şehir merkezinde, hem rahat edebileceğiniz hem de fiyatı benzerlerine göre daha uygun olduğu için listemize girdi. Linki burada: Alessia’s Place

Hotel Alberi – Lecco

Lecco merkezde yer alıyor ve tren istasyonuna 300 metre uzaklıkta, kahvaltı dahil. Bu özellikler göz önüne alındığında fiyatının uygun olduğunu düşünüyoruz. Linki burada: Hotel Alberi – Lecco

Como’nun en güzel otelleri – Alla Torretta – Bellagio – kaynak: booking.com
Alla Torretta – Bellagio

Bellagio’da konaklama ücretlerinin yüksek olduğu düşünülürse tam bir fiyat-performans oteli olduğu için listemize aldık.

Linki burada: Alla Torretta

Como ve çevresi için otel önerileri – Hotel Suisse – Bellagio – kaynak: booking.com
Hotel Suisse – Bellagio

Bellagio’nun tam merkezinde ve göle sadece 10 metre uzaklıkta konforlu bir otel.

Linki burada: Hotel Suisse

ENJOY VARENNA CASA VACANZE – Varenna

Göl kenarında, dairelerden oluşan bir tesis.

Linki burada: ENJOY VARENNA CASA VACANZE

Como gezi rehberi ve Como gezilecek yerler
Como konaklama rehberi: Como’nun en güzel otelleri – Hotel Du Lac Menaggio – Menaggio – kaynak:booking.com
Hotel Du Lac Menaggio – Menaggio

Panoramik göl manzaralı ve şehir merkezinde bir tesis.

Linki burada: Hotel Du Lac Menaggio

Como ve çevresinde kalınacak en uygun oteller – Hotel Loveno – kaynak: booking.com
Hotel Loveno

Menaggio’nun merkezine 10 dakikalık yürüme mesafesinde yer alan bir daire.

Linki burada: Hotel Loveno

Como’da alışveriş

Gerek Milano’ya yakınlığı gerekse de dünyanın ünlü isimlerinin mekanı olması nedeniyle Como pahalı alışverişin merkezlerinden biri. Çok lüks mağaza ve butiklerden tutun, hediyelik eşya alabileceğiniz küçük dükkanlara kadar seçenekler var. 

İpek en çok satılan ürünler arasında. Dünyanın en ünlü ipeklerini Como’da bulabilirsiniz. En gözde parfümler de Como’da vitrinleri süslüyor. İsterseniz İtalyan modacıların butiklerini de şöyle bir gezebilirsiniz.

Como merkezde Via Vittario Emanuelle caddesi alışverişin adresi. Butik ve tasarım mağazalardan hediyelik eşyalara kadar bu caddede bulabilirsiniz.

Le Mille e Una Nella Caramelleria, Como’da rengarenk, çeşit çeşit şekerlerin satıldığı bir şekerleme mağazası. 

Mercato Coperto, Como’da bir pazar ve yerel ürünler, hediyelik eşyalar bu pazarda çokça satılıyor.

Bellagio’da bulunan Via Giuseppe Garibaldi caddesinde daha çok antikacılar ve el sanatlarının satıldığı mağazalar var.

Azalea-Silk of Como, Bellagio’da ipek ürünlerinin bulunduğu bir mağaza.

Bellagioseta’da ise her tür hediyelik eşyayı bulabilirsiniz.

Cenro Storico ise Menaggio’da… Burası moda mağazalarının merkezi olduğu gibi hediyelik pek çok ürüne de rastlayabilirsiniz. 

Yine Menaggio’da kurulan açık hava pazarı da yerel ürünler ve el yapımı hediyelikleriyle meşhur.

Varenna’da bulunan Via IV Novembre caddesinde sanat galerileri ve el sanatları dükkanlarını gezebilirsiniz. 

Como’ya gelmişken Milano’yu da görelim derseniz. Milano gezi rehberi yazımızı da buraya iliştirelim 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close