Close
Close

Sepetinizde ürün bulunmuyor.

Münih Gezi Rehberi: Münih Yeme-İçme Rehberi

Münih Gezi Rehberi: Münih Yeme-İçme Rehberi

Münih’in Yerlisinden Münih’te Alternatif Mekan Önerileri

Münih Yeme – İçme Rehberi

1,5 yıldır Münih’te yaşıyoruz. Bu sürede çok çalıştık, çok gezdik, ama en azından bir o kadar da kendi şehrimizde yeni mekanlar denedik, ve yedik! 🙂 Bunca zamanın ve mekanın üzerine artık kendimizi Münih gezi rehberine ek olarak Münih Yeme – İçme Rehberi hazırlama konusunda kendimizi hazır hissediyoruz. Bakalım bunca yıl neler yemişiz!

Münih’teki en güzel yeme içme seçeneklerini yazdık, Münih yeme-içme rehberi hepimize hayırlı olsun!

Uygun fiyatlı olan mekanların yanına tek yıldız, ortalara iki yıldız, pahalı mekanlara ise üç yıldız koyduk. Maksat, kimse hiçbir yerde tek bir böbrek bile bırakmasın! 🙂

Münih’in En Güzel Kahvecileri: Man vs Machine

Münih’te en güzel kahvaltı mekanları için;

Cotidiano

Almanlar kahvaltıya tabii ki bizler kadar düşkün değil, fakat boş da değiller! 🙂 Biz Pazar kahvaltısı yapmak istediğimizde soluğu hep Cotidiano’da alıyoruz ve bizi şu ana kadar hiç üzmedi. Yumurtalı ve avakadolu ürünlerinin hepsi çok güzel. (**)

Münih’te Cotidiano’nun 3 adet şubesi var, bizim en sevdiğimiz Promenadeplatz şubesi, geniş bir bahçesi olduğu için yaz zamanları ideal. Gartnerplatz’da olan da güzel, orayı da tercih edebilirsiniz.

Münih’in En Güzel Kahvaltıcıları: Cotidiano

Mr. Pancake

Amerikanvari kahvaltı isteyenler için burası doğru adres. Pankekleri gerçekten çok güzel. (**)

Café Glockenspiel

Münih’in en ‘elit’ kahvaltıcı ve teras katında olduğu için manzaranız Marienplatz, yani şehrin kalbi. Yalnız buraya gitmeye karar verirseniz mutlaka rezervasyon yaptırmanız gerekiyor. Rezarvasyon için: Sitesi şurada (***)

Ohh Baby I Like It Raw

Münih’in en hipster mekanlarından olan ‘Ohh Baby I like it Raw’ da kahvaltı konusunda hiç kötü değil, özellikle yumurtalı kahvaltı tabakları bizim favorimiz. (**)

Daddy Longlengs

Son favori kahvaltıcımız da Universitat civarındaki ‘Daddy Longlengs’. Buranın konsepti değişik değişik ‘bowl’lar. Biz onu kahvatının üzerine tatlı niyetine yiyoruz diyebilirsiniz, o da olur! 🙂 (**)

Wir Machen Cupcakes

Münih’te en güzel kahvecileri

Münih’te 3.Dalga Kahveciler

Bu konuda dürüst olacağız; Bavyera insanının kahveyle, hele üçüncü dalga kahvecilerle hiç arası yok ve öyle Berlin’dekiler gibi çeşit çeşit üçüncü dalga kahvecilerden Münih henüz nasibini alamamış. Yine de tabii ki geleni eli boş göndermek yok, üçüncü dalga değiller belki ama Münih’in de güzel kahvecileri var.

Man vs Machine

Münih’in tam anlamıyla tek ‘üçüncü dalga kahveci’si diyebiliriz. Ufacık bir yer ama kahveleri çok güzel. Tek kusuru çok geç açıp çok erken kapatıyor olması. Gitmeden mutlaka açık saatlerine bakın.

Aroma Kaffee Bar

Aroma Kaffee Bar da sevdiğimiz bir diğer kahveci. Oldukça salaş ve tatlıları çok güzel. Kahve molası için ideal yerlerden birisi diyebiliriz. (*)

arada sokak yemeği candır!

Benko Cade ve Von&Zu

Şehirde gençlerin en sevdiği bölge olan Universitat bölgesindeki favori kahvecilerimiz de Benko Cade ve Von&Zu. İkisini de ayrı seviyoruz, fakat sanki Von&Zu aşırı salaş olduğu ve hatta garaj konseptli olduğu için onu ayrı seviyoruz. (*)

Wir Machen Cupcakes

Tatlılarını sevdiğimiz sempatik ötesi mekan ise ‘Wir Machen Cupcakes’. (**)

Münih’in En Güzel Dondurmacısı

Balla Beni(İsmine aldanıp Türkçe sipariş vermeyin. İtalyanlar) 🙂

Yaz zamanı gelirseniz dondurmacı ‘Balla Beni’yi atlamayın, Münih’in en güzel dondurması burada, bu konuda oldukça iddialıyız. (*)

Kahvaltıyı hallettik, kahvecileri hallettik, şimdi sıra öğle ve akşam yemeklerinde!

Sıra akşam yemeklerinde;

Burrito Company

Münih’te Akşam Yemeği İçin Mekanlar

El Gordo Loco

Meksikan restoranı arayanlar için önerimiz ‘El Gordo Loco’. Ayrıca kendisi Münih’in en eğlenceli mekanlarından birisi olur! Eğer akşam yemeği için gitmeyi planlıyorsanız mutlaka rezervasyon yaptırın çünkü belli bir saatten sonra çok kalabalık oluyor. Münih’te sınırlı zamanınız varsa bir akşam yemeğini buraya ayırabilirsiniz. Hem yemekleri güzel, hem kaliteye göre fiyatları uygun hem de kokteylleri şahane. (**)

Sausalitos

Bir diğer meksikan restoranı önerimiz Sausalitos. Sausalitos’un Münih’te pek çok şubesi var ama bizim favorimiz Türkenstrasse’de olanı. Gün farketmeksizin her zaman akşam 5 ile 8 arası ‘happy hour’ var ve kokteyller yarı fiyatına iniyor. Ayrıca her Salı günü akşam 5 – 8 arası ‘Taco’lar 1 euro. Az Euro’ya çok sarhoşluk anlayacağınız! (*)

Burrito Company

Burrito Company yol üzerinde atıştırmalık, minik bir burritocu. Hem uygun fiyatlı hem de şipşak. Buraya da puanımız tam. (*)

Ruff’s Burger

Ruff’s Burger

Hamburci denemeyi seviyorsanız favorimiz kesinlikle Ruff’s Burger. Ev yapımı burgerleri çok lezzetli. Avrupada pek çok yerde şubesi olan ‘Hans im Glück’ şubelerinden birisini de deneyebilirsiniz. (*) Hans im Glück’ler bir tık daha şık fakat bir tık daha pahalı olacaktır. (**)

Münih’te Yunan Restoranları

En sevdiğimiz, en özlediğimiz ve en çok yediğimiz mutfağa geldik, Yunan mutfağı! Dünyanın neresinde gidersek gidelim gözümüz hep Yunan yemeklerini çekiyor, zaten en çok özlediğimiz ülke de hep Yunanistan. Her zaman Yunanistan’a gidemeyiz ama neyse ki Yunan restoranları Münih’te hep yakınımızda.

Taverna Taxos

Hem yemekleri hem de ortamıyla bizim Münih’teki Yunan favorimiz ‘Taverna Taxos’. Yalnız şehir merkezine bir tık uzak ve rezervasyon gerekiyor. (**)

Münih Gezi Rehberi: Posedion Restoran

Poseidon Restaurant

Şehir merkezinden uzaklaşmak istemezseniz Münih’te 4 adet olan Poseidon Restaurant’lardan birisini deneyebilirsiniz. Poseidon biraz daha zincir restorant kıvamında olsa da yemekleri güzel ve fiyatları uygun. (*)

Taverna Paros

Böyle gecenin sonunda dans etmeli, tabak kırmalı falan bir yer arıyorsanız o da var! Taverna Paros. Bu mekanda gecenin sonunda tabaklar kırılmaya insanlar masaların üzerine çıkmaya başlıyor. ‘Felekten bir Yunan gecesi’ için doğru adres. (**)

Yazıyı okurken acıkan tek biz olamayız

Münih’te İtalyan Restoranları

Quattro Tavoli

Bizi Yunan mutfağı kesmez, İtalyan mutfağı olsun diyorsanız o da var. Quattro Tavoli özellikle ‘aperativo’larıyla çok meşhur, fiyatları da uygun. Lazanyasını mutlaka deneyin, pizzayı her yerde yersiniz :))

Ciao Ragazzi

Münih’te ikinci en sevdiğimiz İtalyan restoranı da Türkenstrasse’deki ‘Ciao Ragazzi’. Yaz zamanı dışarıdaki masalarında oturmak çok keyifli oluyor. (**)

Kaiserschmarrn (tatlılı soslu krep)

Münih’te Lokal Restoranlar

Zum Alten Markt ve Augustine Keller

Bunca şey saydık, lokal Bavyera yemeği yiyebileceğiniz yerleri saymamak olmaz. Şimdi doğruyu söyleyelim, biz Alman muttağını pek sevmiyoruz. Sevmiyoruz demeyelim de kesinlikle hastası değiliz. Fakat Münih’e kadar gelmişken en azından bir meşhur balkabağı çorbası içip, patates salatası ve brezel yiyip, üstüne de tatlı niyetine Kaiserschmarrn (tatlılı soslu krep) yememek olmaz. Bunun için de Zum Alten Markt veya Augustiner Keller’e gidebilirsiniz. (**)

Alte Simpl

Biz oldukça salaş bir Bavyera biracısı olan Alte Simpl’ı çok seviyoruz. Burayı da deneyebilirsiniz. Burası Türkenstrasse’de olduğu için her daim canlı ve fiyatları oldukça uygun. (*)

Münih’e yaz zamanı gelirseniz tüm bu Bavyera restoranlarını pas geçip, bulduğunuz bir Biergarten’a (yani bira bahçesine) oturabilirsiniz. Gerçek Bavyera tecrübesi, elinde 1 litrelik biralarla yarım tavuku mideye indiren Almanları görünce yaşanıyor! 🙂

Münih’te En Güzel Türk Restoranları

Münih’in En Ünlü Dönercileri

Diyelim ki Bavyera mutfağı sizi sarmadı, size Türk restoranı lazım, Münih’in en hipster dönercisi olan Türkisch’i deneyebilirsiniz. Süprizi sona sakladık, Berlin’in meşhur ‘Mustafa’s Gemüse’si Münih’e de açıldı. 1 saat sıra beklerim derseniz doğru Mustafa’s Gemüse’ye! Önündeki sıraya inanamayacaksınız fakat kesinlikle değiyor! (*)

Aloha Poke – Hawaii Restoranı

Münih’te Dünya Mutfağı

Münih’te Vietnam Restoranı

Bami House

Tüüm bu saydıklarımıza bir alternatif olarak Dünya mutfağı, örneğin Vietnam restoranı denemek isterseniz ‘Bami House’ çok güzel. Biz burada ‘Pho çorbası’nı çok seviyoruz. Fiyatları da yine uygun diyebiliriz. (**)

Münih’te Hawaii Restoranı

Aloha Poke

Bir de Münih standartlarına göre oldukça ucuz olduğu için ve ‘ortaya karışık’ mantığıyla çalıştığı için çok sevdiğimiz Hawaii restoranı ‘Aloha Poke’ var. Karışık tabak hazırlatıp içine açık büfeden istediğinizi koydurabiliyorsunuz. (*)

Aklımıza gelen tüüm sevdiğimiz öğle – akşam yemeği mekanlarını saydığımıza göre, geriye kaldı akşamüstü gidebileceğiniz barlar.

Herkes bu dediğimize katılmayabilir fakat Münih’ten gece hayatı anlamında çok bir şey beklememek gerekiyor. Gece hayatı derken gece klüpleri veya diskolardan bahsetmiyoruz, onlar var. Fakat böyle Berlin-vari salaş barları, aşırı ucuza içki içebileceğiniz mekanları çok yok. Hep asgari bir elitlik mevcut ve gece erken sona eriyor. Yine de bu güzel barlar olmasına engel değil tabii ki.

Cafe Joon

Münih’te Gece Hayatı

Münih’in En Güzel Barları

Jaded Monkey

Bizim en sevdiğimiz koktelyci Jaded Monkey, fakat söylemeliyiz ki oldukça kalabalık oluyor ve haftasonu rezervasyon gerekiyor. (***)

Cafe Zeitgeist

Onun dışında yaz zamanı gelirseniz Café Zeitgeist’in dışarıdaki masaları çok keyifli. (**)

Cafe Joon

Tam bar konseptinde olmasa da bar-kahveci karışımı Café Joon da hipster olacakken köşeden dönmüş keyifli bir café.

Alte Simple

Biz tüm bu saydıklarımızın arasında kış akşamları Alte Simple’ı tercih ediyoruz. (*)

ve son olarak tabii ki favori mekanımız;

Ve geldik en sevdiğimize Lost Weekend

Lost Weekend

Tüm bu yazının bonusu ise bıkmadan gittiğimiz ve düzenli aralıklarla soluğu aldığımız kitap-kafeci Lost Weekend. Burası yaz kış üniversitesi öğrencisi kaynıyor ve Münih’teki öğrencilerin gözdesi. Gidip de sevmeyeni henüz görmedik, yolunuzu düşürürseniz mutlaka seversiniz! (*)

Münih nereleri gezdik, neler yaptık ve çok daha fazlasını paylaştığımız Münih Gezi Rehberi’miz için şuraya bakabilirsiniz.

Herkese güzel geziler, güzel yeme içmeler! Münih’e yolunuz düşerse bizimle kahve içmeyi unutmayın! 🙂

İyi gezmeler olsun!

Sevgiler!

Biz Instagram’da ve Facebook’ta da varız ve bekleriz.

https://www.instagram.com/yoldabiblog/

https://www.facebook.com/yoldabiblog/

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close