Close
Close

Sepetinizde ürün bulunmuyor.

Brüksel Konaklama Rehberi & Brüksel’de Nerede Kalınır?

Brüksel Konaklama Rehberi & Brüksel’de Nerede Kalınır?

Brüksel’de Nerede Kalınır? Brüksel Konaklama Rehberi, Brüksel’de Uygun Oteller ve Brüksel’in En Güzel Otelleri

Brüksel, bizim için, Noel market gezisine ve sıfır beklentiyle gidip oldukça mutlu ayrıldığımız bir şehir oldu. Üç gün patates ve ketçaba doyarak, Noel marketlerin neredeyse hepsini gezerek geçti. Tüm bunların yanında Brüksel oldukça çok kültürlü bir şehir ve Avrupa’nın kültürel/politik merkezlerinden biri olarak çok çeşitli konaklama seçenekleri sunuyor. Şehirdeki ana bölgelerin farklı atmosferi var ve herkese hitap ediyor. İşte Brüksel’in önemli bölgeleri, önerilen oteller ve Brüksel Konaklama Rehberi yazımız.

Brüksel’de Konaklama & Brüksel’de Nerede Kalınır?

1. Grand Place ve Çevresi

Brüksel’in kalbi olarak bilinen Grand Place, UNESCO Dünya Mirası listesindeki muhteşem meydanıyla dikkat çekiyor. Buradan şehrin birçok önemli yerine kolayca ulaşabilirsiniz.

Brüksel konaklama rehberi ve Brüksel’de nerede kalınır? – Motel One Brussels – kaynak: booking.com
  • Uygun Otel Önerisi:

    Motel One Brussels
    Şehir merkezinde, Grand Place’e birkaç dakikalık mesafede. Hem uygun fiyatlı hem de konforlu bir seçenek sunuyor. Motel One bizim icin her zaman en iyi seçenektir, hiç yanıltmaz diyebiliriz. Normalde çok erken doluyor, yer varsa bakmaya hiç çekinmeyin. Özellikle Noel market zamanı gidecekseniz, aylar önceden doluyor.
  • Aileler için Apart Önerisi:

    B-Aparthotel Grand Place
    Geniş daireleri ve tam donanımlı mutfakları ile çocuklu aileler için ideal. Grand Place’e çok yakın bir konumda yer alıyor, şehirdeki birçok turistik noktaya yürüme mesafesinde. Çocuklu aileler içim tam bir fiyat/performans oteli. 
  • Çiftler için Özel Otel Önerisi:

    The Dominican
    Eski bir manastır üzerine kurulu olan bu otel, tarihi ve modern detayları bir araya getirmiş. Brüksel’e özel bir zamanda gidiyorsanız ve romantik bir kaçamak planlamak istiyorum derseniz, bu otele mutlaka bakın. Balayı çiftlerine duyurulur. :))

2. Sablon ve Çevresi

Sablon, antikacılar, sanat galerileri ve şirin kafeleriyle ünlü bir bölge Sehrin daha sakin ama merkezi bir bölümu diyebiliriz. Çocukla konaklamak için de oldukça uygun. Etrafında çok güzel yeşil alanlar ve parklar var.

Brüksel konaklama rehberi ve Brüksel'de nerede kalınır?
Brüksel’de nerede kalınır, Brüksel’in en güzel otelleri – NH Brussels Grand Sablon – kaynak: booking.com
  • Uygun Otel Önerisi:

    NH Brussels Grand Sablon
    Brüksel gezimizde kaldığımız otel burasıydı. Sablon Meydanı’na yakın bir konumda, modern odaları ve merkezi konumu ile konforlu ve uygun fiyatlı bir konaklama imkanı sunuyor. NH otel zincirini seviyoruz, hem uygun fiyatlı hem de basit oluyor. 
  • Aileler için Apart Önerisi:

    Aparthotel Adagio Brussels Grand Place
    Geniş daireler, mutfak olanakları ve çocuklu aileler için rahat bir ortam sunuyor. Şehrin merkezine yakın, modern bir apart otel. Etraftaki marketlerden alışveriş yapıp, yeme içme işimi evde de halledebilirsiniz. 

3. Avrupa Mahallesi (EU Quarter)

Avrupa Birliği kurumlarının bulunduğu bu bölge, Brüksel’in modern yüzünü yansıtıyor. İş seyahatine çıkanlar veya şehrin daha sakin bölgelerini tercih edenler için ideal. Bruksel’e iş gezisi icin gittigimde 2018 yılında bu bölgede kalmıştım. 

Brüksel konaklama rehberi ve Brüksel'de nerede kalınır?
Brüksel konaklama rehberi – Thon Hotel EU – kaynak: booking.com
  • Uygun Otel Önerisi:

    Thon Hotel EU
    Avrupa Parlamentosu’na yakın bir konumda bulunan bu otel, uygun fiyatlı, konforlu ve modern bir seçenek sunuyor. Ulaşım ağlarına yakın olmasıyla da tercih ediliyor.
  • Çiftler için Özel Otel Önerisi:

    Sofitel Brussels Europe
    Avrupa Mahallesi’nin merkezinde yer alan bu otel, çiftler için rahat ve romantik bir konaklama sunuyor. Geniş odaları ve modern olanaklarıyla öne çıkıyor. Ve Noel market gezisi için gidiyorsaniz, otelin lokasyonu bu açıdan çok iyi.

4. Saint-Gilles ve Çevresi

Saint-Gilles, Brüksel’in daha sanatsal ve bohem bölgelerinden birisi. Tarihi mimarisi ve kozmopolit yapısıyla dikkat çekiyor. Yerel halkın yoğun olarak yaşadığı, daha sessiz ve otantik bir mahalle gibi düşünün.

Brüksel’de nerede kalınır? Brüksel’de uygun konaklama – Zoom Hotel – kaynak: booking.com
  • Uygun Otel Önerisi:

    Ibis Styles Hotel Brussels Louise
    Saint-Gilles bölgesinde, ulaşım bağlantılarına yakın konumda uygun fiyatlı, modern bir otel. Sade ve konforlu bir konaklama imkanı sunuyor. Biz Ibis oteller zincirini seviyoruz çünkü hem uygun fiyatlı hem de oldukça sade/temiz oluyor. Fiyat/performans oteli arıyorsanız burayı mutlaka öneririz.
  • Aileler için Apart Önerisi:

    Zoom Hotel
    Çocuklu aileler için geniş odalar ve rahat bir ortami var. Bölgenin sanatsal atmosferine uygun bir şekilde dekore edilmiş. Marketlere ve aynı zamanda çocuk parklarına oldukça yakın. Çocuklular icin tam bir fiyat/performans konaklaması. 
  • Çiftler için Özel Otel Önerisi:

    Manos Premier Hotel
    Geniş bahçesi, ferah odaları ve romantik atmosferi ile çiftler için özel bir konaklama deneyimi sunuyor. Daha sakin ve şehrin yerel atmosferini hissetmek isteyenler için ideal.

5. Ixelles

Ixelles, Brüksel’in en çok tercih edilen, hem yerel hem de uluslararası nüfusun yaşadığı bölgelerden birisi. Restoranlar, butikler ve göletleriyle ünlü olan bölge, genç gezginler ve aileler için oldukça popüler.

Brüksel konaklama rehberi ve en güzel otelleri – Made in Louise – kaynak: booking.com
  • Uygun Otel Önerisi:

    Made in Louise
    Küçük, butik tarzında bir otel. Uygun fiyatlı, sıcak bir atmosfer sunuyor ve Ixelles’in kalbinde yer alıyor.
  • Aileler için Apart Önerisi:

    Aparthotel AXL Flathotel Brussels
    Geniş odalar, mutfak olanakları ve çocuklu aileler için rahat bir konaklama sağlıyor. Şehrin bu dinamik bölgesinde yer alıyor.

Brüksel’den sonra Brugge taraflarına gitmek isterseniz; Brugge gezi rehberi ve gezilecek yerler yazımızı buraya bırakılım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close