Close
Close

Sepetinizde ürün bulunmuyor.

Viyana Konaklama Rehberi & Viyana’da Nerede Kalınır?

Viyana Konaklama Rehberi & Viyana’da Nerede Kalınır?

Viyana’da Nerede Kalınır? Viyana Konaklama Rehberi, Viyana’da Uygun Oteller ve Viyana’nın En Güzel Otelleri

Viyana, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle Avrupa’nın en çok ziyaret edilen şehirlerinden biri. Viyana’ya ilk seyahatimiz 2015’teydi ve sonrasında bu muhteşem şehre 2 kez daha geldik. O zaman gelsin Viyana Konaklama Rehberi yazımız!

Viyana’nın altını üstüne getirdikten sonra yazdığımız Viyana gezi rehberimiz için buraya tik tik. 

Viyana, hem merkezi hem de çevre bölgelerinde geniş bir konaklama yelpazesi sunuyor. Size ilk önerimiz seyahat tarihiniz belli olduğu anda konaklamanızı tutmanız olacak çünkü Viyana oldukça turistik bir şehir ve uygun konaklama seçenekleri çok çabuk tükeniyor.

Viyana’da kalabileceğiniz bölgeler ve uygun fiyatlı otel ve apart önerilerimiz iste bu şekilde;

Viyana’da Konaklama & Viyana’da Nerede Kalınır?

1. Innere Stadt (1. Bölge – Şehir Merkezi)

Innere Stadt, Viyana’nın merkezinde bulunuyor. St. Stephen’s Katedrali, Hofburg Sarayı gibi önemli yapılar burada yer alıyor. Birçok turistik yeri yürüyerek gezme imkanı sunan bu bölge, Viyana’yı keşfetmek için uygun bir başlangıç noktası olabilir.

Viyana konaklama rehberi – Motel One Wien-Staatsoper – kaynak: booking.com
Uygun Konaklama Önerileri:
  • Motel One Wien-Staatsoper: Modern ve minimalist bir otel olup, merkezi konumda uygun fiyat sunuyor. Biz Viyana’ya ilk gelisimizde burada kaldik ve Motel One yine bizi yaniltmadi. Tam bir fiyat/performans oteli. İyi ki var! Çoğu zaman yer bulunmuyor, eğer bulursanız kaçırmayın deriz. 
  • Pension Dr. Geissler: Sade, temiz ve merkezi konumda bir seçenek. Viyana’da geceligi 100 EUR altı ve bu kadar merkezi çok az seçenekten birisi.

2. Leopoldstadt (2. Bölge)

Leopoldstadt, Tuna Nehri kıyısında bulunuyor ve Prater Park gibi yeşil alanlara sahip. Şehir merkezine yakın olmakla birlikte daha sakin bir ortam sunuyor. Metro ile birçok yere kolayca ulaşılabiliyor.

Viyana’da nerede kalınır? Viyana’da ucuz konaklama – MEININGER Hotel Wien Downtown Franz – kaynak: booking.com
Uygun Konaklama Önerileri:
  • MEININGER Hotel Wien Downtown Franz: Prater Park’a ve metroya çok yakın, temiz ve uygun fiyatlı bir otel. Ünlü Augarten Parkı ile kanal arasında yer alıyor. Meininger Otel zinciri bizim Avrupa seyahatlarinde en çok tercih ettigimiz otellerden. Uygun fiyatlı, temiz ve merkezi oluyor. Eğer odalar dolmamışsa degerlendirebilirsiniz.
  • Ibis Budget Wien Messe: Uygun fiyatlı, sade ve temiz bir otel. Toplu taşıma ile merkeze kolayca ulaşılabiliyor. Viyana’ya ikinci gelişimizde de burada kaldık. Tam bir fiyat/performans oteli! Fazla bir şey beklememek lazım, temizlik, sadelik ve merkezilik. Booking.com’ta puanı 7.4’müş fakat bizce daha yüksek olmalı.

3. Landstraße (3. Bölge)

Landstraße, Belvedere Sarayı ve Kunst Haus Wien gibi önemli yapıları barındırıyor. Şehir merkezine yakın, sakin bir bölge arayanlar için iyi bir tercih olabilir. Merkezi yerlere yürüme mesafesinde konaklama imkanı sunuyor.

Viyana konaklama rehberi – Magdas Hotel – kaynak: booking.com
Uygun Konaklama Önerileri:
  • Magdas Hotel: Sosyal sorumluluk projesi olarak kurulmuş, uygun fiyatlı ve konforlu bir otel. Tasarımı da çok güzel. Geceligi 100 EUR civari. Viyana için tam bir fiyat/performans oteli.
  • D & S Apartments: Eğer otel yerine merkezi bir yerde apart bakıyorsanız burayı değerlendirebilirsiniz. İki yatak odası, duş ve mutfak ile özellikle çocukla geziyorsanız çok ideal. Fiyatı da yine Viyana ortalamasına göre çok iyi.

4. Mariahilf (6. Bölge)

Mariahilf, Viyana’nın en ünlü alışveriş caddesi Mariahilfer Straße’ye ev sahipliği yapıyor. Hareketli bir bölge olmasına rağmen uygun fiyatlı konaklama seçenekleri bulunabiliyor. Şehir merkezine yürüyerek ulaşılabilir.

Viyana’da nerede kalınır? Leonardo Hotel Vienna – kaynak: booking.com
Uygun Konaklama Önerileri:
  • Leonardo Hotel Vienna: Alışveriş caddesine yakın, modern ve uygun fiyatlı bir otel. Biz baktığımızda geceligi 80 EUR civarındaydı.
  • Hotel Mocca: Sade ve temiz odaları olan bu otel uygun fiyat sunuyor. Yeri de oldukca merkezi.
  • Wombat’s City Hostel Vienna Naschmarkt: Genç gezginler için uygun fiyatlı, merkezi bir hostel. Hostel dedigimize bakmayın, çift kişilil odaları da var.

5. Neubau (7. Bölge)

Neubau, sanat ve kültür açısından zengin bir bölge olup, MuseumsQuartier gibi önemli müzeleri barındırıyor. Bohem bir ortam sunuyor ve genç gezginler için ideal olabilir.

Viyana konaklama rehberi – 25hours Hotel Viennart am Museumsquartier – kaynak: booking.com
Uygun Konaklama Önerileri:
  • Pension Pharmador: Temiz ve sessiz bir otel. Merkezi konumda uygun fiyat sunuyor.
  • 25hours Hotel Viennart am Museumsquartier: Aynı Motel One gibi, Meininger gibi hem tasarımını çok sevdiğimiz, hem de oldukça uygun fiyatlı bir otel zinciri. Modern bir otel olup, müzelere ve turistik noktalara yakın bir konumda uygun fiyatlı. Eğer bu bölgede konaklamayı düşünürseniz, ilk önerimiz bu olacak!

6. Favoriten (10. Bölge)

Favoriten, Viyana’nın güneyinde yer alıyor ve şehir merkezine metro ile kısa sürede ulaşılabiliyor. Viyana Ana Tren İstasyonu (Hauptbahnhof) bu bölgede yer alıyor. Bu bölgede konaklama fiyatları genellikle daha uygun oluyor.

Uygun Konaklama Önerileri:

Son olarak, Viyana tabii ki aynı zamanda çok özel oteller bulabileceğiniz, özellikle özel bir gün veya balayı için gidiyorsaniz, muhteşem seçenekleri olan bir şehir. Bunlardan birkaç tanesini yazıya eklemesek olmazdı. 🙂

1. Hotel Sacher Wien

  • Özellikleri: Viyana’nın en ünlü otellerinden biri olan Hotel Sacher, tarihi dokusu ve klasik lüks dekorasyonu ile biliniyor. 1876’dan beri hizmet veren bu otel, Viyana Operası’na yakın konumda yer alıyor.
  • Linki: Hotel Sacher Wien

2. Palais Coburg Residenz

  • Özellikleri: Tarihi bir sarayda hizmet veren bu otel, geniş süitleri ve şarap mahzeni ile öne çıkıyor. Merkezi konumda, St. Stephen’s Katedrali’ne yürüme mesafesinde.
  • Linki: Palais Coburg Residenz

3. The Ritz-Carlton, Vienna

  • Özellikleri: Ringstrasse üzerindeki dört tarihi saray binasında yer alıyor. Modern tasarım ile tarihî unsurları harmanlayan bir otel. Spa ve çatı katındaki barı ile de dikkat çekiyor.
  • Linki: The Ritz-Carlton, Vienna

4. Hotel Imperial

  • Özellikleri: 19. yüzyıldan kalma bir saray olan Hotel Imperial, tarihi detayları ve zarif dekorasyonu ile klasik bir Viyana deneyimi sunuyor. Özellikle klasik müzik konserleri ve baloları ile ünlü.
  • Linki: Hotel Imperial

Viyana gezi rehberi yazımızı buraya bırakalım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close