Close
Close

Sepetinizde ürün bulunmuyor.

SULUADA GEZİ REHBERİ VE SULUADA TEKNE TURU hakkında her şey!

SULUADA GEZİ REHBERİ VE SULUADA TEKNE TURU hakkında her şey!

Suluada Gezi Rehberi ve Suluada Tekne Turu

Üniversite yıllarında hem uygun fiyatlı hem de salaş olsun diye Olimpos’a gidip bungalovlarda kalırdık. Seneler sonra farkettik ki hemen dibinde o zaman bilmediğimiz ve zamanla keşfedeceğimiz Suluada isimli güzeller güzeli bir yer ada varmış! Neyse, geç olsun güç olmasın diyerek geçtiğimiz yaz soluğu Suluada’da aldık ve bayıldık! O zaman gelsin Suluada Gezi Rehberi ve Suluada Tekne Turu.

suluada gezi rehberi ve teknek turu
Suluada teknek turu

Suluada Nerede ve Suluada’ya Nasıl Gidilir?

Suluada, Antalya’nın Adrasan köyünün karşısında kalıyor. Adrasan aynı zamanda Olimpos’un komşusu. Suluada’ya gitmenin de en kolay yolu Adrasan’dan tekneye binmek.

Suluada’ya Adrasan’dan her sabah tekneler kalkıyor. Genelde sabah 10gibi kalkıyorlar ve 11 gibi Suluada’da oluyorlar. Suluada’da zaman geçirme, öğle yemeği ve dönüş derken neredeyse tam günü alan bir aktivite oluyor.

Eğer tur teknesi istemezseniz özel balıkçı motorlarından da kiralayabiliyorsunuz. Eğer bütçeniz uygunsa bizce bu çok iyi bir seçenek çünkü böylece erken saatte gidip kalabalıklardan kaçabiliyorsunuz.

Suluada özel tekne turu

Suluada Tekne Turu

Şu ana kadar gördüğünüz en güzel turkuaz sulardan birisini görmeye hazır olun! Suluada Tekne Turu!!

Önce tekne turunu nasıl seçebileceğinizden bahsedelim. Adrasan sahile geldiğinizde yan yana dizili tur teknelerini göreceksiniz. Adrasan minicik bir sahil olduğu için tekneler birbirini tanıyor, haliyle fiyatlar veya tur kalitesi birbirinden çok farklı değil. Bize kalırsa gözünüze kestirdiğiniz bir turu seçebilirsiniz. Çoğu tekne aynı anda kalkıyor ve aynı anda varıyor. O açıdan da bizce çok fark yok.

Biz Suluada’ya malum pandemi sırasında gittiğimiz için balıkçı teknesi kiralamayı tercih ettik, böylece özel tur olmuş gibi oldu. Sabah erkenden tekneyle Suluada’ya geçtik ve kalabalıklar yaklaşırken biz dönüyorduk bile! Eğer böyle bir tercihiniz varsa size Yusuf Kaptan‘ı öneririz. Kesinlikle reklam değil, memnun olduğumuz için paylaşıyoruz. Yusuf Kaptan’ın aynı zamanda tur teknesi de var. Belki yerinizi gitmeden ayarlayabilirsiniz.

Tekne turları saat 10 gibi Adrasan sahilden kalkıyor demiştik. Turun ilk durağı Suluada’nın ön sahili oluyor. Zaten tekne bu sahile yaklaşırken suyun güzelliğini farkedeceksiniz. Bizce burası adanın en güzel kısmı. Öğle molasına kadar denizde keyif yapabilirsiniz. Eğer olur da çok kalabalık olmayan bir dönemde giderseniz ve güzel de bir havaya denk gelirseniz Suluada’nin güzelliği sizi uzunca bir süre idare edecektir. 🙂

Öğle yemeği saati geldiğinde tekneler çoğunlukla arka taraftaki sahile geçiyor. Bunun sebebi de arka sahilin ön sahile göre çok daha az rüzgar alması. Burada öğle yemeğini yedikten sonra tekrar keyfe devam. Dönüşte de yine rüzgarın durumuna göre Suluada yakınlarındaki iki koya uğruyorsunuz ve akşamüstü 4-5 gibi Adrasan sahile dönmüş oluyorsunuz.

Nitekim Suluada bizim için unutulmazlardan birisiydi. Eminiz siz de çok beğeneceksiniz!

Kaş gezi rehberimize de göz atmayı unutmayın.

Instagram’da varız ve bekleriz.

https://www.instagram.com/yoldabiblog/

Yolda bi’ Blog Youtube videolarımız için de buradan buyrun!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close