Close
Close

Sepetinizde ürün bulunmuyor.

Pattaya Gezi Rehberi

Pattaya Gezi Rehberi

Pattaya Rehberi ve Pattaya’da Gezilecek Yerler 

Bangkok’ta dolu dolu geçirdiğimiz 4 günden sonra Pattaya’yı da görüp 1 gece konaklamak için yola çıktık. Bangkok – Pattaya otobüs bileti tek yön 4 Usd civarı ve yol 1-1.5 saat sürüyor. Otobüsler çok konforlu gözükmüyorlar ama koltukları inanılmaz rahat biz kendi yatağımızda bu rahatlığı görmedik!

Pattaya Tayland’da Türklerin en çok rağbet ettiği şehirmiş, neden acaba 🙂

Gecesi ve gündüzü tamamen farklı bir şehir burası. Düşünün ki gündüz gençler sahillerinde voleybol oynuyor, denize giriyor. Akşam ise konsept tamamen değişiyor ve bum! Karşınızda Asya’nın en büyük kadın pazarı.

Pattaya’da 2 gününüz varsa ikinci gününüzü Pattaya’ya çok yakın olan Koh Larn Adası’nda geçirebilirsiniz. Biz tek günümüz olduğu için gitmedik.

Nong Nooch Tropical Garden, Pattaya’da gördüğümüz en güzel yerdi. Devasa büyüklükte bir tropical bahçe ve doğal yaşam parkı burası. Filler, balıklar, heykeller, papağanlar, tropikal bitkiler ne ararsanız var burada. Mutluluk bahçesi olarak bilinen bu doğal güzellik için bile Pattaya’ya gelmeye değer.

14787113_10154023965532023_35341556_o
Yazılarımızda Bahsettiğimiz Küçük Sunaklar

Walking Street, Pattaya’nın gece hayatının döndüğü yer. 24 saat boyunca dur durak bilmeyen bir bölge düşünün. Bangkok’daki Nana Plaza’dan rahatsız olmamıştık ama burası gerçekten de, eğer paralı seks amacıyla gelmiyorsanız dayanılacak bir yer değil. Gogo Bar’lar tamamen kadın ticareti için kurulmuş ve bu amaç dışında gelen müşterisi yok denecek kadar az. Biz bütün gece dolanmamıza ragmen kendimize uygun bir yer bulamadık. Düşünün ki sokakta gezerken size uzattıkları menüler yemek menüsü değil cinsel içerikli menu oluyor 🙂 (bunu ilk farkettiğimizde bir dumur olduk açıkcası.) Ha bir de, ladyboylara dikkat. Gerçekten de karşınızdakinin bir kadın mı yoksa bir ladyboy mu olduğunu çoğu zaman fark edemiyorsunuz. Sonra otel odasında bir süpriz olmasın!

Bu anlattıklarımızdan Pattaya’nın kötü bir yer olduğunu düşünmeyin. Sadece şehrin iç kısmıyla sahil kısmı birbirinden çok farklı ve Walking Street’te gördükleriniz sizi rahatsız(rahatsız olduk, nedeni 70 yaşındaki adamların kucağında 15-16 yaşlarında kadınların oluyor olması) edebiliyor. Buradan biraz uzaklaşıp Hard Rock Café’ye giderseniz her şeyin normalleştiğini görebilirsiniz. Hatta burada Singha isimli Tayland’a özgü biradan deneyebilirsiniz.

Konaklama kısmını Walking Street’te seçmeseniz iyi olur, niye olduğunu tahmin edersiniz 🙂 Pattaya’ya deniz için gidiyorsanız Güney Pattaya kısmındaki Jomtien Beach’i tavsiye ediyorlar. Biz deniz kısmını Phuket ve Krabi’ye sakladığımız için Pattaya Beach kısmında kaldık. Tek dikkat etmeniz gereken otelin kabak gibi Walking Street üzerinde olmaması.

Ülkenin yüzde 80’i budist olduğu için Pattaya’nın her yerinde küçük sunaklar göreceksiniz. Bu sunaklarda her zaman taze yiyecek ve içecek bulunuyor ve maymunlar, kuşlar faydalanabiliyorlar.

Sanctuary of Truth
Sanctuary of Truth

Bize göre Pattaya’da görülebilecek en güzel yer Sanctuary of Truth oldu. Bu yapı tamamen geçme ahşaptan yapılmış ve hiç çivi kullanılmamış. Yapının 2050 yılında tamamlanması planlanıyor, yani hala yapım aşamasında 🙂 İçeride rehberler sizi gezdiriyor ve her heykelin ne anlama geldiğini anlatıyor. Ücreti 12 Usd civarı ve buna yarım saatlik Thai Dans Show’u dahil. 🙂

Biz Pattaya’da bir günlük zamanımızı Sanctuary of Truth ve Nong Nooch Tropical Garden’ı ziyaret ederek, sahil şeridini yürüyerek ve akşam da yemeğimizi Hard Rock Café’de yiyip Walking Street’i gezerek geçirdik. Gece otele dönerken de tezgahlardan otantik meyvelerden denedik. Eğer Pattaya’ya Bangkok’dan günübirlik geliyorsanız Walking Street(kahpe dünya kızdık sana) kısmını atlayabilirsiniz.

Pattaya ile ilgili tek nefeslik görüşümüz, şehrin güzel ama birazcık ‘overrated’ olduğu. Yine de bizce, değişik olan her yer güzel ve görmeye değer. Bu yüzden gelip gördüğümüze memnun olduk ve rotamıza Phuket’ten devam etmek üzere yola çıktık 🙂

Yolu Pattaya’ya düşen herkese iyi şanslar!

Nong Nooch Tropikal Botanik Bahçe
Nong Nooch Tropikal Botanik Bahçe

2 comments

  1. İlginç bir yer gerçekten de…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close