Close
Close

Sepetinizde ürün bulunmuyor.

Lecce Gezi Rehberi ve Lecce Gezilecek Yerler

Lecce Gezi Rehberi ve Lecce Gezilecek Yerler

Lecce Gezi Rehberi ve Lecce Gezilecek Yerler Rehberi

İlk kez Ferzan Özpetek’in Serseri Mayınlar filminde gördüğümüz ve o gün bugündür aklımızın bir kenarında olan sarı şehir Lecce! Daha o zaman Ferzan Özpetek işini biliyor demiştik, fakat bu kadar güzel olacağını biz bile düşünmemiştik..! 100binlik nüfusundan beklenmeyecek kadar canlı hayatıyla Lecce unutmayacağımız şehirler arasında yerini aldı bile. O zaman gelsin Lecce Gezi Rehberi ve Lecce Gezilecek Yerler!

Her ne kadar Lecce’ye güneyin Floransa’sı deseler de (kimse kızmasın ama) bizce kesinlikle oradaki kibir burada yok, onun yerine bolca neşeli insanlar var. Yani burası tam ‘tası tarağı toplayıp taşınılası bir muhteşem İtalyan şehri.

Puglia Konaklama
Lecce gezilecek yerler: Lecce Meydan

Lecce’ye şöyle bir alıcı gözüyle baktıktan sonra, içimiz rahat söyleyebiliriz ki; tarihi, doğası, sadece 100binlik bir şehirden asla beklenmeyecek canlı hayatı, denizi, yemekleri ve Lecce taşı diye anılan özel bir tür taştan yapılmış yüzlerce yıllık sokaklarıyla çok etkileyeci bir sarı şehir burası!

Lecce Gezi Rehberi yazımızda; Lecce nerede, Lecce’da ulaşım, Lecce’de konaklamaLecce’ye ne zaman gitmeliLecce’de yeme içmeLecce’de gezilecek yerler ve Lecce gezi bütçesi’ni sırayla teker teker anlatacağız. Kemerleri bağladıysak başlayalım!

Lecce Gezi Rehberi

Lecce nerede?

Lecce nerede derseniz, Lecce İtalya’nın Puglia bölgesinde, çizmenin tam topuk kısmında bulunan minik bir şehir! Bir de Lecce’de yaşayanlar kadar, yaz zamanı Lecce’deki yazlık evlerine gelen Kuzey İtalyalılar da var. Yani bir nevi bizdeki Bodrum!

Ayrıca Otranto, Alberobello ve Bari gibi Puglia’nın diğer gezilesi şehirlerine de çok yakın! Lecce programı yapmışken zamanınız varsa Puglia Gezi Rehberi‘mize mutlaka bir göz atın! 🙂

Lecce gezi rehberi
Lecce’nin en güzel sokakları

Lecce’de Ulaşım

Her ne kadar Puglia bölgesini gezmek için araba kiralamayı önersek de, Lecce’de kaldığınız sürece gezerken herhangi bir araç ya da toplu yaşıma kullanmanız gerekmeyecek, çünkü o kadar ufak!

Sokaklarda müzisyenlerinin sesi eşliğinde yürüyecek, günün her saati şarap içen insanların kahkahaları izleyerek şehri yürüyerek keşfeceksiniz. En sevdiğimiz gezme şekli tam olarak da budur..

Lecce’de Konaklama

Lecce’de Konaklama Önerileri ve Uygun Oteller

Geldik Lecce konaklama kısmına. Biz son dakikada (hatta Lecce’ye giderken yolda) öneri üzerine ayarladığımız B&B Mamma Sisi‘de konakladık ve çok memnun kaldık. Tam eski şehrin içinde olduğu için ayağımızı dışarı attığımız gibi merkezdeydik, en sevdiğimiz! ? Linkini buraya bırakıyoruz. Gecelik kahvaltı dahil 65 Euro ödemişiz.

Lecce’de bize önerilen üç otel daha vardı. Alıcı gözüyle bakmak isterseniz linklerini buraya bırakıyoruz; Casa di lo Suites, özellikle terası için önerilen And so ve romantik odalarıyla Dimora Dell’Artista.

Yine hem uygun, hem de yer olarak MÜKEMMEL (tam meydanın ortası) bir otel ararsanız Sant’Oronzo B&B’ı önereceğiz. Linki burada. Biz burada yer bulamadık, aylar öncesinden bitiyormuş. Yer bulursanız kapın!

Bütçe dostu ve merkezede olsun derseniz de önerimiz Donna Franca olacak. Linkini hemen şuraya bıraktık.

Hatta Lecce’de bütçe dostu (gecelik 50 Euro ve altı), merkezde ve önerilen otellerin tüm listesini bulabileceğiniz linki de şuraya bırakalım;

Lecce'de gezilecek yerler ve Lecce gezi rehberi
Lecce

Lecce’ye Ne Zaman Gidilir? Lecce’nin En Güzel Zamanları Ne Zaman

Bize sorarsanız Lecce’ye her zaman gidilir!

Lecce gezinizi deniz tatiliyle birleştirmek isterseniz, havanın 24 – 26 derece arası olduğu Mayıs ayından itibaren, havanın 22 derecelerde olduğu Ekim ayına kadar Lecce sahillerinde denize girmek mümkün. Biz Ağustos ayında gittik ve haliyle deniz tatili oldu.

Aralık ayı ise en soğuk ayı ve hava gündüz 13-14, akşam da 6-7 derecelerde oluyor. Biz bu havayı Münih’te ancak Haziran ayında görüyoruz, o yüzden bizce en kış zamanı olan Aralık’ta bile kolayca gezilecektir! 🙂

O yüzden planınıza ne zaman uyuyorsa, ya da ne zaman bütçenize uyuyorsa, o zamana planlayabilirsiniz.

Geldik artık, Lecce gezilecek yerler kısmına!

Lecce Gezi Rehberi ve Lecce Gezilecek Yerler

Normalde yeni bir şehire gitmeden önce bol hazırlık yapar, Lecce gezilecek görülecek tarihi yerlerini mutlaka not alırız. Fakat bu sefer Lecce’yi çok iyi bilen bir arkadaşımızın önerisi üzerine, hiç hazırlık yapmadan gittik. Ve Lecce’ye varınca farkettik ki bingo, doğru karar!

Lecce gerçekten de Bir turist olarak Lecce’yi gezmenin en güzel şekli ara sokaklarını gezmek, evlerini gezmek, sarı binalarını izlemek ve aynı sokaklardan tekrar tekrar geçmek. Tabii bir de bol şarap içip makarna yemek! Bunların yanında sokaklarda kaybolurken de tarihi yapılarını unutmamak gerek; örneğin Duomo Katedrali’nin meydanı ve şehrin Amfitiyatrosu.

Lecce gezilecek yerler listemiz şöyle;

Puglia'da Nerede Kalınır?
Lecce Gezi Rehberi

Lecce Gezilecek Yerler

Sant’Oronzo Meydanı ve Roman Amfitiyatrosu

Lecce’nin ünlü meydanı Sant’Oronzo, size sanki bir tiyatro dekoru içindeymişsiniz hissi veren bir meydan. Galiba bunun sebebi etrafta gördüğünüz tüm yapıların Lecce’ye özel sarımsı bir renkte olması. Bir de şehrin eski şehir kısmının tamamen araç trafiğine kapalı olması. Yani sadece insanlar ve binalar var.

Meydanın tam ortasında ise 2.yüzyılda yapılmış bir antik tiyaro var. Girişi ücretsiz. 2. yüzyılda inşa edilen bu amfitiyatro, tam 25.000 kişi kapasiteliymiş! Meydanın diğer tatafında ise Santa Oronzo sütunu ve etrafında bir sürü kafeler var!

Bu meydana eğer siesta saatinde gelirseniz şaşırmayın, muhtemelen bomboş olacak ve etrafta sadece turistler olacak. Siesta saati bitip de akşam olunca ise bambaşka. Etrafında canlı müzik yapanlar, dans edenler, barlarda eğlenenler ve aşırı heyecanlı birbirlerine bir şey anlatan gençlerle dolu. Lecce’de bu kadar genç nüfus olmasının sebebi Salento Üniversitesi‘nin Lecce’de olmasıymış. Münih’te aradığımız ruh bu! 🙂

Lecce Gezi Rehberi ve Gezilecek Yerler
Lecce’nin sabah saatlerindeki güzel sokakları

Chiesa di Santa Chiara Kilisesi

Serseri Mayınlar filmini izlediyseniz, belki iki kardeşin kilisesin bahçesinde kavga ettiği sahnedeki hatırlarsınız. İşte o kilise bu kilise; Chiesa di Santa Chiara.

Filmdeki sakin sessiz ortamının aksine burası da gençlerle dolu. Siesta saatinde bomboş olan ve sadece birkaç turistin fotoğrafladığı kilise, siesta saaatinden sonra gençlerin toplaşma sohbet etme yeri oluyor. Zaten hemen kilisenin karşısındaki meydan Piazza Vittorio Emanuele II şehrin ana meydanlarından olduğu için, muhtemelen dönüp dolaşıp buraya en az birkaç kez geleceksiniz.

Piazza del Duomo ve Lecce Katedrali

Piazza del Duomo, Lecce’nin ana ve en kalabalık meydanı diyebiliriz! Normalde ana meydanları ve kalabalıkları hiç sevmeyen biz bile, bu meydanı çok sevdik çünkü insanda garip bir his uyandırıyor. Meydanda bulunan Lecce Katedarali de 17. yüzyılda yapılmış barok yapılardan.

Bahsedeceğimiz son yapı ise şehrin kapısı olarak geçen ‘Porto Napoli’ kapısı olacak.

Tüm bu saydığımız yapıların önünden, muhtemelen şehri yürürken üç dört kez geçeceksiniz. O yüzden siz tabana kuvvet yürümeye bakın, yapılar zaten karşınıza çıkacak! 🙂

Lecce Gezi Rehberi
Lecce Meydan

Lecce’nin Gezilesi En Güzel Sokakları

Bizim gibi Ferzan Özpetek Filmlerinden çok etkilenerek gittiyseniz; Mina Vaganti’nin çekildiği mekanlar olan Via Guglielmo Paladini 35 Porta Rudiae, Basilica di Santa Croce-Palazzo dei Celestini, Piazza Sant’Oronzo, Piazzetta Carducci ve Via Vittorio Emanuele II‘yi kaydedebilirsiniz. ?

Lecce’de gezilecek yerler ile ilgili söyleyeceklerimiz de bu kadar. Şimdi Lecce’nin keyfini çıkartmak için en keyifli aktivite, yeme içme kısmı var!

Lecce Yeme İçme Önerileri

Lecce’de yapılacak aktiviteleri sayın desek şöyle olurdu; sokakları arşınlamak ve yemek yemek! Ya da önce yemek yemek sonra sokakları arşınlamak..! Artık hangisi denk gelirse.

Lecce’de en sevdiğimiz mekan, aşırı keyifli bir ‘wine bar’ olan La Cantina delle Streghe oldu. Burratalar ve bruschettalar göz dolduruyor resmen. Fiyatlar da çok uygun. Lecce’de bir akşam için burayı içimiz rahat önerebiliriz. Burada yer bulamazsanız başka bir önerilen şarap bar Mamma Elvira Enoteca’yı deneyebilirsiniz.

Lokal ve uygun fiyata pizza önerilimiz; Pizza & co. Kokteylci önerimiz de Quanto basto olacak.

Çok önerilen ama zamanımız kalmadığı için gidemediğimiz lokal italyan restoranlarından birisi Rane Ristoro-idi. Belki siz gidersiniz.

Meşhur Lecce Kahvesini denemek için, adı üstünde mekan ‘Crem Lecce’, hamurişleri içinse Caffe Alvino ve Pasticceria Natale‘yi önereceğiz.

Herkese afiyet olsun ve bol eğlenceler!

Biz Lecce’ye bayıldık, eminiz siz de çok seveceksiniz! 🙂

Puglia gezi rehberi‘nde daha fazlası var.

Instagram ve Youtube’da da varız! gelirseniz seviniriz 🙂

Sevgiyle!

https://www.instagram.com/yoldabiblog/

https://www.youtube.com/



1 comment

  1. Çok renkli bi hayatınız var tadını çıkarın 🙂

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close