Close
Close

Sepetinizde ürün bulunmuyor.

Interlaken Gezi Rehberi ve Interlaken’de Gezilecek Yerler

Interlaken Gezi Rehberi ve Interlaken’de Gezilecek Yerler

İsviçre’nin En Güzel Yerlerinden Interlaken, Interlaken Gezi Rehberi, Interlaken’de Gezilecek Yerler, Interlaken’de Nerede Kalınır? Interlaken Konaklama Rehberi

İsviçre’nin Bernese Oberland bölgesinde yer alan Interlaken, iki göl arasında konumlanmış, Alpler ’in eşsiz manzaralarıyla çevrili, doğa ve macera severler için muhteşem bir bölge! Münih’te yaşarken 4 senede toplamda 8 kez gittiğimiz İsviçre, bizim icin Avrupa’nın en güzel ülkesi ve Interlaken da en eşsiz doğa harikalarından birisi. Bu muhteşem yolculuğa hazırsanız, gelelim Interlaken gezi rehberi yazımıza…

Interlaken Gezi Rehberi ve Interlaken Konaklama Rehberi

Interlaken’a ne zaman gidilir? 

Eğer amacınız doğa yürüyüşleri yapmak, bölgeyi yeşil yeşilken görmekse, en ideal zamanı Mayıs – Eylül arası olacaktır. Fakat bizim gibi tam bir kış düşkünüyseniz, karlı manzaraları ve karlı manzaralarda tren yolculukları yapmayı seviyorsanız, ya da kış sporlarına ilgiliyseniz, kış ayları da çok güzel olur. Biz Interlaken’a iki kez Ocak ayında gittik ve ikisi de muhteşemdi! 

Interlaken’a Nasıl Gidilir?

Interlaken, İsviçre’nin merkezinde yer alması ve ulaşım ağlarının gelişmiş olması nedeniyle hem trenle hem de araçla oldukça kolay ulaşılabilen bir destinasyon. Zaten bir kasabadan diğerine geziyor olacağımızı varsayarsak, ulaşım ağını çözüp gitmiş olmakta fayda var. 

1. Trenle Ulaşım

İsviçre’de tren yolculuğu, dünya üzerindeki yapabileceğiniz en güzel seyahatlerden…Hatta esas yolculuğun gidilecek yer değil, seyahatin kendisi olduğunu hatırlatan yolculuklardan.. 🙂 Swiss Federal Railways (SBB) ağı ile, Interlaken bölgesine İsviçre’nin bütün ana şehirlerinden ulaşabiliyorsunuz.

Zürih’ten Interlaken’a:

  • Zürih Havalimanı veya Zürih merkez istasyonundan (Zürich HB) Interlaken’a trenle ulaşmak yaklaşık 2 saattir. Yolculuk boyunca Thun Gölü’nün ve dağların manzaralarından geçiyoruz. 

Cenevre’den Interlaken’a:

  • Cenevre’den (Genève Cornavin) Interlaken’a trenle gitmek yaklaşık 3 saat. Bu güzergah üzerinde, Lozan ve Bern gibi şehirlerde aktarma yapabiliyorsunuz. 

Bern’den Interlaken’a:

  • Bern’den Interlaken’a trenle ulaşmak ise yaklaşık 1 saat. Direkt trenler sıkça bulunuyor. 

Not: Tren güzergâhlarını ve saatlerini kontrol etmek icin SBB Mobile App’i indirebilirsiniz. Ayrıca eğer trenle kasabadan kasabaya geçeceğim, bana sınırsız bir seçenek lazım derseniz Swiss Travel Pass gibi bir seçenekle, sınırsız tren bileti almayı düşünebilirsiniz. Ücretlerine aşağıda ayrıca değindik. Eğer sadece Interlaken bölgesinde kalacaksanız, en güzeli bölgesel tren pass’i olan Jungfrau Travel Pass almak. Su siteden bakabilirsiniz. 

2. Araçla Ulaşım

Biz 2 yaşındaki oğlumuzla gezdiğimiz icin, Zürih’e iner inmez araç kiraladık. Normalde İsviçre otoyollarında kendi aracınızı kullanacaksanız, otoyola çıkmadan önce Vinyet almanız gerekiyor. Eğer kiralık araçla gezecekseniz, vinyet onlarda kendiliğinden oluyor. 

Biz Sixt üzerinden aracı günlük 50 Euro’ya kiraladık. Bir de günlük 25 EUR ek çocuk koltuğu icin ödedik. Yine de tabii ki çocukla olduğumuz için araç bize büyük bir esneklik sağladı, o yüzden çocukla gelenlere araç kiralamalarını öneririz. 

Köylerin ve kasabaların içerisinde araçla girilmiyor ama genelde yakınlarında mutlaka bir ücretli otopark oluyor. 

Interlaken’de Nerede Kalınır? Interlaken Konaklama Rehberi ve Ucuz Oteller 

Bu coğrafyaya kadar gelmişken, size önerimiz birkaç farklı kasabada ve birkaç farklı otelde konaklamanız, çünkü hepsi muhteşem! Konakladığımız yerlerden o kadar keyif aldık ki, sırf o oteller icin bile tekrar geliriz dediğimiz bir gezi oldu. Hem tecrübe ettiğimiz otelleri, hem de daha uygun konaklama seçeneklerini teker teker yazdık. 

Interlaken‘da konaklamanızı önerdiğimiz iki kasaba Adelboden ve Grindelwald. Lauterbrunnen’de konaklamayı çok önermiyoruz çünkü oteller çok pahalı ve kasabalar arası çok yakın. Burada konaklamak yerine çok daha uygun fiyata Adelboden veya Grindelwald ’ta konaklayabilir, Lauterbrunnen’i günübirlik gezebilirsiniz. 

Interlaken konaklama rehberi – Revier Mountain Lodge Adelboden – kaynak: booking.com

İlk gecemizde Adelboden kasabasında, Revier Mountain Lodge Adelboden’da kaldık. Kaldığımız odanın muh-te-sem bir manzarası vardı! Hem de tam bir fiyat/performans yeriydi ve fiyatı Interlaken ortalamasına göre çok çok uygundu! Otelle ilgili şurada ayrı bir yazı yazmıştık. Deriz ki burada bir gece kalın. Hatta şu alttaki fotoğrafa bakın, zaten kararı siz vereceksiniz.. 🙂 

İkinci ve üçüncü gecemizde, belki de Interlaken’ in hatta tüm İsviçre’nin en güzel otellerinden birisi olan, Grindelwald kasabasındakı Hotel Belvedere’de kaldık. Balkon manzaramız, otelin dağlara açılan ısıtmalı havuzu, kasabanın manzarası. Her şeyiyle muhteşemdi. Ve otelden en az bizim kadar, oğlumuz da keyif aldı. Özellikle ısıtmalı havuz kısmından.

Üçüncü gecemizde meşhur göl Blausee’ye 5 dakika mesafedeki Frutigresort’ta kaldık. Oldukça büyük bir tesisi vardı ve son dakika tutmamıza rağmen fiyat olarak oldukça uyguna geldi. Ayni şekilde tesisin kapalı bir havuzu da vardı. Odaların ortak kullanımlı mutfağı olduğu için, akşam yemeğimizi marketten aldıklarımızı da burada yedik. Kahvaltıda da sabah otelde yaptık. Eğer Blausee ve çevresini ziyaret etmeyi düşünüyorsanız bu otele şans verebilirsiniz. 

Blausee’yi gezecekler icin bir diğer otel önerimiz de Blausee Hotel. Burası tam Blausee’nin kıyısında, acayip huzurlu bir otel gibi gözüküyordu. Bir gün tekrar evlenirsek balayı için bile düşünebiliriz..:) Geceliği ortalama 250 EUR civarı, Türkiye’den daha ucuz…

Eğer konaklama fiyatlarını daha uygun hale getirmek isterseniz size önerimiz Interlaken‘in merkezinde kalmanız. Burada en çok önerilen fiyat/performans oteli Hotel du Nord. 100 EUR altı konaklama isterseniz Walters Hostel’e bakabilirsiniz. Eğer sırt çantalı geziyorsanız ve hostel konaklaması düşünürseniz, adresiniz Interlaken Youth Hostel. 🙂 

Gelelim Interlaken ‘da Gezilecek Yerlere. 

Interlaken‘de Gezilecek Yerler ve Interlaken’in En Güzel Kasabaları 

Öncelikle sunu söyleyelim, Interlaken herkesin gezisini kendi zevkine göre planlayabileceği, yapılacak sayısız aktivite bulabileceğimiz ve size sayısız doğa aktivitesi sunan bir coğrafya. Interlaken ‘da gezilecek yerleri ve kasabaları yazarken, gezilecek yerleri kasabalara ayırıp, kasabalarda yapılacakları listeledik. En popülerinden başlayalım; 

Lauterbrunnen:

Interlaken’den sadece 20 dakika uzaklıkta yer alan Lauterbrunnen Vadisi, Interlaken ’in hatta İsviçre’nin abartısız en çok beğenilen kasabalarından, ve bunu kesinlikle hak ediyor! Staubbach Şelalesi, 300 metre yükseklikten dökülen sularıyla vadinin en tanınmış şelalesi. Lauterbrunnen, ayrıca Mürren ve Wengen köylerine teleferikle geçiş için bir merkez.

Bizce Lauterbrunnen ’in en büyük eksisi, bu kartpostala benzeyen kasabayı gezmek icin akın akın gelen kalabalık ve haliyle kasabanın oldukça turistik bir yere dönüşmüş olması. Bu yüzden konaklamalar pahalı, yeme içme de hem kalitesiz hem de çok pahalı olmuş. Bizim tavsiyemiz Lauterbrunen’e günübirlik gelip, akşam başka kasabaya geçmeniz. 

Lauterbrunen’e kadar gelmişken, buradaki tren bağlantılarını kullanıp Jungfraujoch’a doğru bir tren yolculuğu yapmak, Lauterbrunnen’de yapacağınız en güzel şey olabilir! 

Bir de, eğer ilginiz varsa, Lauterbrunnen İsviçre’de trekking yapmak icin muhteşem bir nokta. Kleine scheidegg ve Jungfrau ’ya doğru harika yürüyüş rotaları var. Şuradan en popüler olanlarına bakabilirsiniz. Biz haliyle 2 yaşındaki oğlumuzla bunu pas geçtik. :)) 

Jungfraujoch – Top of Europe ve Jungfraujoch üzerindeki kasabalar 

Jungfraujoch, 3.454 metre yükseklikte bulunan Avrupa’nın en yüksek tren istasyonu olarak biliniyor. Buraya trenle ulaşarak, Eiger, Mönch ve Jungfrau dağlarının muhteşem manzarasını izleyebilir, Aletsch Buzulu’ nu keşfedebilirsiniz. 

Jungfraujoch tren biletlerine su siteden bakabilirsiniz. Peşin peşin söyleyelim, İsviçre’deki her şey gibi, bu tren biletleri de oldukça pahalı. 

Biz çok istememize rağmen 3.000 ve üzeri rakım 3 yas altına önerilmediği icin, Lauterbrunnen’de daha alçaktaki Wengen kasabasına gidiş – dönüş tren bileti aldık. Kısa sürse de muhteşem bir tren yolculuğuydu. Wengen kasabasında 2 saat geçirdikten sonra aynı trenle geri döndük. Kişi başı 15-16 EUR civarı ödedik diye hatırlıyoruz. Tren Wengen’e giderken dağların arasında kıvrıla kıvrıla gitti ve manzaralarımız inanılmazdı. Eğer en tepeye çıkmayacaksanız bile bu kısa tren yolculuğuna bir şans verebilirsiniz. 

Grindelwald 

Eiger Dağı’nın eteğinde yer alan ve Grindelwald, hem Interlaken ‘in en güzel kasabalarından, hem de dünyanın en popüler kayak resortlarından birisi. Yazın yürüyüş ve dağ bisikleti, kışın ise kayak ve snowboard için tercih edilen bir bölge ve yüzlerce trekking rotası sebebiyle yürüyüşçülerin göz bebeği bir kasaba. 

Unesco’nun dünya mirası saydığı yürüyüş alanına, Eiger Trail’e Grindelwald ’tan başlayabiliyorsunuz.

Grindelwald ’in popüler aktivitelerinden birisi de kızak. Grindelwald‘dan Bussalp otobüsüne binip 1800m yüksekliğe çıkabilir, buradaki Bergrestaurant‘ta mola verdikten sonra kızak kiralayarak Weidli otobüs durağına kadar kayabilirsiniz. Biz bunu bu sefer denemedik çünkü Adelboden ‘da başka bir kızak rotası planlamıştık. Eğer zamanınız varsa mutlaka yapın deriz! 

Adelboden

Interlaken rotamızda en sevdiğimiz kasabalardan birisi Adelboden oldu. Ayrıca burası 15kmlik Muhteşem kızak rotasıyla çok uzun zamandır ‘bucket list’imize olan bir yerdi ve bunu oğlumuzla yapabildiğimiz icin kendimizi çok şanslı ve yeterince ‘maceracı’ hissediyoruz! `

Bu rota icin Adelboden ‘da önce teleferikle (Tschentenbahnen) ile yukarıya çıkıyoruz. 5 dakikada Tschentenalp’te zirvedeyiz. Teleferik kişi başı gidiş dönüş 30EUR, yukarıda kızak icin ayrıca ücret ödemiyorsunuz. İsterseniz günlük ski-pass da alabilirsiniz. Zirvede manzaralar muh-te-sem ve karlar pamuk gibi! Kızakla buradan başlıyorsunuz ve yaklaşık 15km kayıyorsunuz. Tam anlamıyla bizim icin muhteşem bir tecrübeydi. Çocuklu çocuksuz herkese öneririz.. 🙂 

Blausee 

Kandersteg köyüne çok yakın, masmavi ve muhteşem bir göl. Sanıyoruz ki 2017 veya 2018 yıllarında görmek üzere listemize almıştık ve İsviçre’ye ilk 8 gelişimizde kısmet oldu. Ve hayallerimizden bile güzeldi.. 🙂 Minicik bir göl olduğu için, yarım saatte etrafını yürüyebilirsiniz, ama manzarasına yarım saatte doymak imkânsız. 

Giriş ücreti kişi başı 11 frank, otopark ücreti de 5 frank. Yalnız biz aksam 5’te gittiğimiz icin olsa gerek, giriş tamamen açılmıştı ve ücretsiz girdik. 

Içerde 1 adet minik bir kafe ve bir restoran mevcut. Fiyatlar İsviçre ortalamasına göre biraz yüksek (ki İsviçre zaten çok pahalı!). Bir de oteli var, onu konaklama kısmında söylemiştik. Interlaken’a kadar gelmişken burayı yüzde 150 öneriyoruz…

Harder Kulm

Interlaken ‘in en ikonik manzara noktalarından birisi Harder Kulm, 1.322 metre yükseklikte ve muhteşem bir Jungfrau manzarası var. Manzara noktasına teleferikle çıkmak mümkün, bir de tepede panoramik bir restoran var. Biz manzara noktalarını çok sevmiyoruz, o yüzden burayı pas geçtik ama seyir terası seviyorsanız mutlaka listenize alın. 

Lake Thun ve Lake Brienz

Aslında bu iki gölü en başa yazmalıydık ama nedense en sona kaldı. 🙂 Esasen Interlaken, Thun ve Brienz gölleri arasında yer alıyor. Yani Interlaken’a kadar geldiğinizde aslında Interlaken ‘ın bu göllerle çevrili olduğunu görüyorsunuz. Thun gölünün çevresi minik minik kasabalarla çevrili, bunların en çok sevileni Spiez. Bu göllerde tekne turuna çıkabiliyorsunuz ve ortalama 2 saat sürüyor. Ayrıca göl çevresinde yürüyüş yolları da var. 

Lake Thun, tarihi Thun Kalesi ve Oberhofen Şatosu ile ünlü. Lake Brienz ise turkuaz rengi sularıyla ve Giessbach Şelalesi ile.

Bize sorarsanız, Interlaken ‘in yukarıda saydığımız kasabaları ve aktiviteleri, Lake Thun ve Lake Brienz ’den daha güzel. Fakat zamanınız varsa bu gölleri de keşfetmemek icin hiçbir sebep yok! 🙂 

Son olarak Swiss Travel Pass ’tan bahsedelim;

Swiss Travel Pass ile Trenle Seyahat

Swiss Travel Pass, İsviçre’de tren, otobüs ve tekne gibi toplu taşıma araçlarında sınırsız seyahat imkânı sunan bir bilet. Pass’in süresine bağlı olarak, 3, 4, 8 veya 15 günlük seçenekler bulunuyor. 

  • Fiyatlar (2024 itibarıyla):
    • 3 günlük Swiss Travel Pass: Yaklaşık 232 CHF
    • 4 günlük Swiss Travel Pass: Yaklaşık 281 CHF
    • 8 günlük Swiss Travel Pass: Yaklaşık 418 CHF
    • 15 günlük Swiss Travel Pass: Yaklaşık 513 CHF

Bu biletle İsviçre genelinde sınırsız seyahat edebilir, ayrıca birçok müze ve turistik yere de ücretsiz veya indirimli giriş sağlayabilirsiniz. Jungfraujoch gibi bazı özel tren hatlarında ise indirimli fiyatlarla tren bileti alabilirsiniz. Daha detaylı bakmak isterseniz şuraya sitesinin linkini bırakıyoruz.

İsviçre’ye toplam 9 kez gittik. İnanın bu ülkede görmek istediklerimiz henüz bitmedi, bitecek gibi de durmuyor. Interlaken bölgesi de İsviçre’de en çok hayran kaldığımız yerlerden birisi oldu. Herkese güzel geziler! 

İsviçre’nin En Güzel Kasabaları Gezi Rehberi ve İsviçre Konaklama Rehberi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close