Close
Close

Sepetinizde ürün bulunmuyor.

Dubai Gezi Rehberi ve Dubai Konaklama Rehberi

Dubai Gezi Rehberi ve Dubai Konaklama Rehberi

Dubai Gezi Rehberi, Dubai Gezilecek Yerler, Dubai’de Nerede Kalınır? Dubai Konaklama Rehberi

Çok eskilere gitmeye gerek yok, 1969’da petrol bulunmasıyla birlikte küçük bir balıkçı kasabasından Ortadoğu’nun dünya çapında bir kenti olmaya uzanan yolculuktan bahsedeceğiz bu yazıda. Buyuk bir beklentiyle gitmemize ragmen bize kendisini cok sevdiren ve hatta tekrar gelme planlari yaptiran Dubai, ve iste hemen zaman kaybetmeden yazdigimiz Dubai Gezi Rehberi, Dubai Gezilecek Yerler, Dubai’de Nerede Kalınır, Dubai Konaklama Rehberi!

Dubai, yüksek teknolojiyle inşa edilmiş gökdelenleri, lüks alışveriş merkezleri, yapay palmiye adaları, beş yıldızlı tatil köyleri, lüks yaşam alanları, turizmi ve ticaretiyle bir petrol hikayesi aslında. Bizim için de hiç planda yokken gelişen bir geziyle hiç beklemedigimiz kadar sevdiğimiz bir yer!

Bu rehberde, Dubai’ye nasıl gidilir, kaç gün kalınır? Dubai’de konaklama, Dubai’de görülmesi gereken yerler, Dubai mutfağı, Dubai’de alışveriş gibi başlıklar yer alacak.

Normalde gezilerimizde doğa yürüyüşleri yapmayı, doğada zaman geçirmeyi seven bir çift olarak Dubai bizim için farklı bir deneyim oldu. Birleşik Arap Emirliği’ni oluşturan yedi emirlikten biri olan Dubai’de havaalanına indiğimiz andan itibaren ilk gözümüze çarpan, her şeyin ne kadar düzenli ve temiz olduğuydu. Pasaport kontrol ve valiz dahil 15-20 dakika gibi kısa bir sürede havaalanından çıkıverdik.

Bu şehirde gezmeyi, iç mekanlara kurulmuş ayrı dünyaları gözlemlemeyi, her yerin çok temiz ve düzenli olmasını, yeme-içme mekanlarının çeşitliliğini ve insanların güler yüzlü olmasını sevdik. Çocuklu bir aile olarak en önemlisi de Dubai’nin çocuk dostu bir şehir olmasıydı. Çocuklar için de apayrı dünyalar yaratmışlar; bu dünyalarda sayısız aktiviteler yapılıyor. Çoğu yeme-içme mekanında çocukların oyalanabildiği alanlar var. Ek gıda dönemindeki bebekler için bile her yerde uygun bir şeyler bulabiliyorsunuz. Fiyatlar ise Avrupa’da normal bir şehir ayarında. Dubai’ye puanımız yüksek oldu.

Dubai Gezi Rehberi

Dubai için küçük tüyo’lar:

  • Oteller ve belirli bölgelerde alkol kısıtlaması yok. Aynı şekilde turistlerin giyim kuşamına da karışılmıyor.
  • Taksilerin üzerinde lambalar var ve pembe ışık yananlara sadece kadınlar binebiliyor.
  • Dubai’yle İstanbul arasında iki saat farkı var.
  • Her an kum fırtınası yaşamaya hazır olun.
  • Ramazan ayında oteller dışında yeme-içme konusunda sıkıntı yaşayabilirsiniz.
  • AVM’ler ve binaların içi çok serin, yanınızda üşümeyecek bir şeyler bulundurun.
  • Güvenlik ve hijyenle ilgili hiçbir sorun yaşamayacağınızı düşünüyoruz. Her yer çok temiz ve düzenli.
  • Avrupa ve Amerika’dan göç edip burada yaşayanlar olduğu gibi, hizmet sektöründe Filipinler, Hindistan, Mısır gibi ülkelerden gelen çok sayıda insan var. Bu yüzden neredeyse herkes İngilizce konuşuyor.
  • Gece ve gündüz arasında ısı farkı çok fazla, güneş battıktan sonra hava çok serinliyor.
  • Para birimleri Dirhem (AED) ama hiç görmedik, her yerde kredi kartı geçiyor.
  • Vize işlemleri çok kolay, havayolu şirketiyle bile halledebiliyorsunuz.

Dubai’ye nasıl gidilir, kaç gün kalınır?

Türkiye’nin belli başlı şehirlerinden Dubai’ye düzenli uçuşlar var. Uçuşunuzu, Dubai Uluslararası Havaalanı veya ona çok yakın olan Sharjah Havaalanı inişli olarak tercih edebilirsiniz. Dubai Uluslararası Havaalanı’ndan şehir merkezine 15; Sharjah Havaalanı’ndan 30 dakikada ulaşmak mümkün. Havaalanlarından metro ve otobüse binebileceğiniz gibi, araç da kiralayabilirsiniz. Bizim önerimiz ise taksiye binmeniz, nedeni aşağıda ☺))

Dubai vizesi tamamen online alınıyor. 30 günlük vize ortalama 140 USD civarı. Bizim vizelerimiz iki günde ve kolayca çıktı. Dubai vizesini parayı verdikten sonra kolayca alınacak bir vize gibi düşünebilirsiniz.

Dubai’de şehir içi ulaşım

Şehir içi ulaşımda son derece konforlu ve akıllı iki metro hattı var. Kırmızı hat sahil şeridine, yeşil hat tarihi kent merkezine gidiyor. Metrolarda pembe renkle işaretlenmiş bebekler, bebek arabaları ve kadınlar için özel bölümler var. Kadınların bu bölümlerde yolculuk etmesi zorunlu değil. Daha çok çocuklar ve annelerin konforuna yönelik bir uygulama.

Metroda gidiş-dönüş veya tek yön bileti alabileceğiniz gibi NOL kart da alabilirsiniz. Araç kiralamayacaksanız önerimiz NOL kart almanız. NOL kartı diğer toplu taşıma araçlarında ve taksilerde kullanabiliyorsunuz ve nakit derdiyle uğraşmıyorsunuz. Kartı metro istasyonlarından, otobüs duraklarından bazı süpermarketler alabilirsiniz.

Şehir içi ulaşımda kullanabileceğiniz diğer araç otobüs olabilir. Otobüslerin de çok konforlu olduğunu söylemeye gerek yok, hepsi ve duraklardaki kabinler klimalı. 

Biz, bu toplu taşıma araçlarından hiçbiriyle uğraşmayın diyoruz; taksiye binin. Petrolün ihya ettiği bir şehirde benzin fiyatları bize göre çok gülünç bir düzeyde ve bu yüzden taksiler çok ucuz, zamandan tasarruf ve rahatlığı da eklersek Dubai’de en iyi ulaşım aracı taksi…Onun dışında araba kiralamak da oldukça mantıklı bir secenek.

Dubai’ye ne zaman gitmeli, kaç gün kalmalı? ve Dubai pahalı mı?

Dubai’yle ilgili olarak bize en çok sorulan, yaz aylarında hava gezmenize izin veriyor mu, sorusuydu. Bizim Dubai’de gezmek istediğimiz çoğu yer zaten iç mekanlardı. Çocukla sınırsız bir iç mekan seçeneği var. Hatta iç mekanlarda ayrı bir dünya yaratmışlar diyebiliriz. Ayrıca unutmayın, kışı olmayan bir şehre gidiyorsanız, dört mevsim de gidebilirsiniz. 

Yaz aylarında çöl sıcakları hüküm sürdüğü için zamanınız kapalı ve klimalı ortamlarda geçiyor ve açık havada uzun sure kalmak imkansiz, hatta Ağustos ayında dışarıda insan yok ve sahiller bile sıcaktan bomboş! Ama aşırı sıcaklar yüzünden Dubai’de yaz aylarının, size fiyatların düşmesi olarak geri döndüğünü de hatırlatalım ☺)))

Kasım-Mayıs arası ise Dubai’yi gezmek için en ideal aylar. Alışveriş merkezleriyle ünlü bu kentte Aralık’tan Ocak ayına kadar alışveriş festivali düzenlendiği de aklınızda bulunsun.

Gelelim, kaç gün kalmalı sorusuna: Bize göre Dubai’yi bölge bölge gezerseniz üç günde tamamlamanız mümkün. Çöl safarisi ve benzeri etkinlikler yapmak isterseniz dört güne çıkarabilirsiniz. Bu, biraz da gezinizi nasıl planladığınızla ilgili. Kendimizden bir örnek size bu konuda fikir verebilir… İlk gün öğle yemeğinden itibaren görmek istediğimiz çoğu yer Dubai Mall çevresindeydi ve bu yüzden her yere yürüyerek gittik. Toplamda günde 15k adım atmışız…

Tabii deniz tatili yapayim, çöl safarisi de yapayim, Legoland’e de gideyim derseniz Dubai’de 1 haftayı bile dolu dolu geçirebilirsiniz.

Dubai pahalı mı konusuna gelince, inanın dünyada İstanbul’dan daha pahalı çok az şehir kaldı ve Dubai bunlardan birisi değil…Biz de şaşkınız ama Dubai beklediğimiz gibi pahalı bir yer çıkmadığı gibi, yeme-içme ve hatta konaklamanın da İstanbul veya Bodrum’dan daha uygun olmasına çok şaşırdık. Bu demek değil ki Dubai’de her şey uygun, fakat fiyatları ortalama bir Avrupa şehri gibi düşünebilirsiniz.

Dubai’de Nerede Kalınır? Dubai Konaklama Rehberi ve Dubai’de Ucuz Otel Önerileri

Dubai, yedi yıldızlı otellerden, beş yıldızlı tatil köylerine, kiralık dairelerden uygun fiyatlı otellere kadar çok geniş bir  konaklama yelpazesine sahip. Fiyatları biraz da hangi bölgede konaklayacağınız belirliyor.

Yaz sıcaklarının fiyatlar açısından bir avantaj sağladığını söylemiştik. Yaz aylarında oteller çok güzel kampanyalar yapıyorlar. Kids go free kategorisindeki otelleri seçerseniz büyük yaştaki çocuklara ücret ödemiyorsunuz. 

Biz, şehir merkezinde yer alan 25hours Hotel’de kaldık. Daha önce de farklı ülkelerde aynı otelde kalmıştık ve tasarımı diğerlerinde olduğu gibi Dubai’de çok güzeldi. Ayrıca herkes aşırı güler yüzlü, özellikle çocuklara… Haftada dört gün bağımsız filmlerin gösterildiği bir sinema salonu da var. Yüzde yüz öneriyoruz. Hatta Dubai tarihleriniz belliyse ve burada kalmaya karar verirseniz olabildiğince erken tutun deriz, yoğun sezonda otelde neredeyse hiç yer olmuyormuş.

Dubai’de nerede konaklayacağınıza yardımcı olmak için, gelin bölgelere bir göz atalım. Ayrıca bölge isimlerine tıklayarak o bölgede bulunan en uygun otelleri bulabilirsiniz.

Downtown Dubai

Şehir merkezi ve bütün cazibe merkezlerinin toplandığı bölge olduğu için pahalı. En büyük AVM’ler, Burj Khalifa, Burj Gölü de bu bölgede. Bizce konaklamak için en mantıklı bölge burası. Downtown’daki ilk konaklama önerimiz Westminster Dubai Mall. Şehir merkezinde Dubai Mall’un içinde yer alan yatak odası, oturma alanı, mutfak ve banyodan oluşan göl manzaralı bir daire. Tesiste sauna ve açık yüzme havuzu da mevcut. Konumu, manzarası ve konforuna rağmen fiyatının uygun olduğunu söyleyebiliriz. 

Eğer burada yer bulamazsanız ikinci önerimiz Dream Inn Apartments olacak. Şehrin tam merkezinde yer alan muhteşem manzaralı, iki yatak odalı bu daire özellikle grup konaklamaları için çok uygun. Tesiste ücretsiz otopark, yüzme havuzu, güneşlenme terası ve çocuklar için oyun alanı mevcut.

Dubai Marina – kaynak: google.com

Dubai Marina

Çok sayıda lüks otellerin, kafe ve restoranların, mağazaların olduğu, gece hayatının hareketlendiği liman bölgesi. Dubai’nin gece hayatına da yakın olayım, sahillere de yakın olayım derseniz burası oldukça mantıklı bir lokasyon. Dubai Marina’daki ilk konaklama önerimiz Royal Regency Suites Marina. Marina plajına 800 metre uzaklıkta standart bir stüdyo daire. Konumu, temizliği, yeme-içme mekanlarına yakınlığı ve uygun fiyatı nedeniyle listemizde.

İkinci önerimiz de Jumeirah Living Marina Gate Dubai. Marinanın tam kalbinde yer alıyor. Eğlence, yeme-içme mekanları ve alışveriş ayaklarınızın altında.

Jumeirah

Plajlarıyla ünlü bu bölgede kafe ve restoranlar, mağazalar, sanat galerileri, butikler ve lüks oteller bulunuyor. 10 bin kişinin yaşayabildiği, 40 gökdelenden oluşan yaşam alanı Jumeirah Beach Residence de burada yer alıyor. Burada ilk önerimiz Roda Beach Resort olacak. Okyanusun tam kenarında yer alan otel, çocuklu konaklama için de çok uygun. Çocuk havuzunun gölgelendirilmesi bile düşünülmüş. Doğrudan Kite plajına bağlanıyor. 

İkinci önerimiz de Dubai Marine Beach Resort & Spa. Özel sahili ve 3 yüzme havuzunun yanı sıra 14 farklı yeme-içme ve eğlence mekanı barındıran tesisin fiyatları bizce çok makul.

Palm Jumeirah

Dubai’nin ünlü yapay palmiye adası. Palm Deyra, Palm Cumeyra ve Palm Cebel Ali adı verilen üç ayrı adadan oluşuyor. Palmiye dallarını temsil eden kollarda lüks oteller, su parkları, beş yıldızlı tatil köyleri beach clup’lar, yaşam alanları yer alıyor. Konaklama ise tahmin edebileceğiniz pahalı. Bu bölgedeki önerimiz Royal Central Hotel and Resort The Palm. Adanın en uç noktasında yer alıyor. Aracınız olmasa bile ulaşımda sıkıntı yaşanmayacağını düşünüyoruz. Ayrıca gün içinde AVM’lere ücretsiz otobüs seferleri düzenleniyor.

Dubai konaklama rehberi ve Dubai’de nerede kalınır? – Bur Dubai – kaynak: google.com

Bur Dubai

Şehrin eski dokusunun korunduğu tarihi ve turistik bölge. Dubai Körfezi’nin güneyinde yer alıyor ve çok daha ekonomik konaklama yapacağınız bölgelerden biri. Bu bölgedeki ilk önerimiz Al Seef Heritage Hotel. Eski Dubai’nin merkezinde bulunan otel geleneksel mimaride inşa edilmiş, son derece konforlu ve temiz. Gökdelenlerden, akıllı binalardan uzak, konumuyla da eski Dubai’nin atmosferini yaşatan bir mekan. Bizim Mardin binalarımıza çok benziyor. Açık büfe kahvaltı dahil otel, fiyatıyla da çok uygun.

Al Barsha

Turistik aktivitelerin yapıldığı, alışveriş merkezlerine yakın, çok sayıda mağaza, otel ve yeme-içme mekanıyla ünlü bir bölge. Mall of Emirates de bu bölgede yer alıyor. Bu bölgedeki konaklama önerimiz Novotel Dubai Al Barsha. The Mall of the Emirates, Dubai Marina, Ski Dubai, Miracle Garden, Souk Madinat ve Kite Beach gibi şehrin tüm büyük iş merkezlerine ve turistik yerlerine yakın bir konumda oluşu, uygun fiyatları nedeniyle öneriyoruz.

Eğer burada yer yoks Sheraton Mall of the Emirates Hotele de bakabilirsiniz. Mall of the Emirates ile doğrudan bağlantılı olan 5 yıldızlı aile oteli, çocuklu konaklama için öneriyoruz.

Dubai Gezilecek Yerler

Dubai Mall

Dünyanın en büyük alışveriş merkezi olmasıyla ünlü. Bir milyon metrekare alanı kapsayan Dubai Mall, 1200’den fazla mağaza, beş yıldızlı bir otel, yüzlerce yeme-içme mekanı, buz pateni pisti, dev akvaryumu ve aktivite alanlarıyla kentin simgesi. Biz ki normalde AVM’lerden asla hoşlanmayız, burayı gezmeden geçen bir Dubai gezisi düşünemiyoruz. O kadar büyük ki, bizim gibi AVM kültürü olmayan bir çifti şoklardan şoklara sokacak kadar. Hayatiniz boyunca adini duydugunuz butun magazalari dusunun, burada hepsinin magazasi var!

Dubai Aquarium

Dubai Mall içinde yer alan bu dev akvaryumda, 30.000’den fazla ve 140 çeşit deniz canlısı ve kum kaplanı köpek balığı koleksiyonu bulunuyor. Etrafınızın tamamen suyla ve deniz canlılarıyla çevrili tünelinden geçmek oldukça keyif verici. 10 milyon litrelik akvaryum özellikle çocukların büyük ilgi odağı. 2 yaşındaki oğlumuz burayı çok çok sevdi. Akvaryum biletlerini gittiğinizde direkt girişten ya da online olarak Getyourguide üzerinden alabilirsiniz.

Burj Khalifa

Dubai Mall’un komşusu olan Burj Khalifa, 830 metre uzunluğuyla ve 161 katıyla dünyanın en yüksek binası olma özelliği taşıyor. Aynı zamanda dünyanın en hızlı asansörü de burada. Konaklama ve iş merkezleri, restoranlar ve mağazalar bulunan binanın 124. katında “at the top” dedikleri noktadan Dubai manzarası seyrediliyor. Bu kata biletle çıkılıyor. 

Biz bir gün batımında Burj Khalifa’nın etrafındaki nehirde (yapay tabii), kano turu yaptık ve ışık gösterisini kanodan izledik. Gerçekten çok etkileyiciydi. Dubaililer bu bina konusunda çok hassas ve fotoğraflarda yarım çıkmasına bile tahammül edemiyor. :)))

Dubai Fountain

Dubai Mall ve Burj Khalifa arasındaki  30 dönümlük alanı kapsayan Burj gölünde bulunan ve 140 metre yüksekliğe su püskürten fıskiyeler Dubai Çeşmesi olarak anılıyor.  Burada yapılan su, ışık ve müzik gösterileri gerçekten büyüleyici. Gün sonu aktivitesi olarak Burj gölünde ufak teknelerle yaptığımız turdan sonra izlediğimiz bu muhteşemden şovdan çok etkilendiğimizi söylemeliyiz. Akşam 18.00’den sonra başlayan bu su, ışık ve müzik şovu her yarım saatte tekrarlanıyor. Biz bu sovu epey sevdik, kesinlikle öneririz.

The Museum of the Future

Dubai’nin en ilgi çeken müzelerinden biri. Geleceğin nasıl görüneceğini deneyimlemek isteyenler için tasarlanmış, binası da çok beğendik. 25hours Hotel’in terasından manzarası çok güzel izleniyor.

Dubai Frame

Bir mimarlık harikası. Altından yapılmış izlenimi veren dikdörtgen bir çerçeve şeklinde inşa edilmiş yapıda, 150 metre yükseklikten Dubai’nin her noktasını, Eski Dubai’nin tarihi havasını, yeni Dubai’nin ışıltılı dünyasını 360 derecelik bakış açısıyla seyredebilirsiniz. Giriş ücreti 49 AED, yani 12 Euro civarı. Bizce tecrübe olarak oldukça güzeldi.

KidZania AE

Çocuklar için apayrı bir dünya. Sokaklar, dükkanlar tamamen çocuklara özel düzenlenmiş. İtfaiye görevlisi olup yangın provası yapanlar, pilot olanlar, atölyelere katılanlar. Çocuklar için ne ararsan var denilen yerlerden. Giriş ücreti yetişkinler için 25, çocuklar için 20 Euro. Dubai’ye çocukla gidecekseniz mutlaka öneriyoruz. Bizimki buraya ba-yıl-dı! Özellikle temizlik yapabildiği kısma. Saatlerce kaldık ve en son yalvar yakar çıkarttık desek yeridir! Istanbul’da da KidZania var biliyorsunuz ama buranın orasıyla alakası yok, Dubai’den sonra Istanbul’dakine gidince çok büyük hayal kırıklığına uğradık.

The Green Planet

Kendileri Dubai’de ikinci günümüzün ilk durağı oldu ve çok sevdik. Tropikal ortamı hissettirmede çok başarılılar. İçeride koşup oynayan bir sürü çocuk vardı. Su şovları, atölyeler ve etkinlikler yapılıyor. Bahçesinde de bir oyun parkı bulunan The Green Planet çocukla gelmek için ideal yerlerden biri. Rahatlıkla 2-3 saatinizi burada geçirebilirsiniz. Dubai, çocukla en rahat gezdiğimiz şehirlerden biri oldu. Giriş ücreti 40 Euro.

Legoland

En merak ettiğimiz yerlerden biriydi ve oldukça eğlendik. Kaydıraklarında boy limiti var. Küçükler, kendilerine ayrılan duplo bölümünde takılıyorlar. Yalnız şöyle bir itirafımız olsun, biz burayı gözümüzde çok daha büyük canlandırmıştık. İçerideki kaydırak ve atraksiyon sayısı bizi biraz hayal kırıklığına uğrattı. Oğlumuz çok eğlendi, orası ayrı..

Üzeri kapalı alanda, güneş ve sıcaktan etkilenmiyorsunuz. Yine de yaz aylarında tabii aşırı sıcak oluyor. Giriş ücreti 295 AED. 3 yaş altı ise ücretsiz.

Alserkal Avenue

Sağlı sollu sanat atölyelerinin, yeme-içme mekanlarının, çocuklar için The Jamjar’ın bulunduğu bir tasarım ve sanat sokağı. Biz burada takılmayı çok sevdik! Atölyeler, kitapçılar, kahveciler derken adeta Dubai’nin içerisinde alternatif bir alan olmuş. Burada önce kahve ictik, sonra bir halı atolyesi gezdik, sonra yemek yedik, sonra da oğlumuzu resim atolyesine götürdük. Oldukca verimli bir öğleden sonra oldu. Zaten bütün dükkanlar yan yana, gidince göreceksiniz.

Mall of Emirates

500’den fazla mağazaya ev sahipliği yaptığı gibi kayak pisti, çocuklar için Magic Planet, sinema kompleksleri, yeme-içme ve aktivite mekanlarıyla Dubai’nin ikinci büyük alışveriş merkezi. Özellikle çocukla gidiyorsanız listeye alabilirsiniz.

Burj al Arap

Burası da dünyanın ilk 7 yıldızlı oteli. Palmiye Adaları gibi insan yapımı yapay bir adanın üzerine inşa edilmiş. Bir yelkenliye benzeyen mimarisiyle tanınıyor. Gerek lüksü gerekse de sunduğu hizmetler nedeniyle dünyanın en seçkin otelleri kategorisinde bulunuyor. Bize uzaktan manzarasına bakmak yetti.

Dubai Creek

Bur Dubai ile Deira arasında kalan kanal bölgesi. Tekne turları yapıp  kanal çevresinde sıralanmış birbirinden ilginç yapıları izleyebilirsiniz.

Madinat Jumeirah

Burayı İstanbul’un Kapalıçarşı’sı gibi düşünün. Binbir çeşit otantik dükkanlar, kahveciler, dondurmacılar ve yemek mekanları bulunuyor. Özellikle avlularını çok sevdik. Eğer kış zamanı giderseniz, burada mekanların avlulara bakan bahçelerinde oturmak çok çok keyifli olur!

Old Dubai

Bize hep gökdelenler, AVM’ler ve aşırı lüks olarak görünen Dubai’nin bambaşka yüzü. Çarşıları, yeme-içme mekanları, değişmeden kalmış ya da restore edilmiş yapılarıyla  Dubai’nin eski yüzünü görmek, tarihi atmosferi yakalamak için mutlaka gezilmeli. Buradaki Starbucks Dubai’nin en ünlü mekanlarından, çünkü çok otantik. 🙂

Dubai demişken sahillerini yazmadan olmaz, biraz da Dubai’ye deniz tatili için geleceklere Dubai’nin en güzel sahillerinden bahsedelim;

En Güzel Dubai Sahilleri – Dubai’de Nerede Denize Girilir?

Jumeirah Beach: Şehir merkezine yakın, bembeyaz kumsalı ve temiz denizi ile popüler bir sahil. Aynı zamanda Burj Al Arab manzarası da sunuyor. Girişi ücretsiz.

Kite Beach: Canlı atmosferi, kafe ve restoranları ile dikkat çekiyor. Su sporları (kite surf, paddle board) için çok popüler. Spor alanları ve çocuklar için oyun parkları mevcut. Girişi ücretsiz. 🙂

La Mer: Modern bir plaj deneyimi sunuyor. Alışveriş, yeme-içme olanakları ve sahil boyunca yürüyüş yolları ile dolu. Plajda şezlong kiralama imkanları da var. Biz bu sahili çok sevdik!

Al Mamzar Beach Park: Geniş bir plaj alanı, piknik alanları ve yeşil alanları ile aileler için mükemmel bir seçenek.

The Beach at JBR: Dubai Marina bölgesinde, alışveriş ve yeme içme olanakları ile dolu bir sahil. Canlı etkinlikler ve aktiviteler de mevcut.

Dubai Çöl Safarisi – kaynak: google.com

Dubai’de Çöl Safarisi

Biz 2 yaşındaki oğlumuzla ve yaz aylarında gittiğimiz için yapamamış olmamıza rağmen, bizce çöl safarisi Dubai’de yapılacak en güzel aktivitelerden!

İsterseniz günübirlik (4-7 saat arası sürüyor), isterseniz de konaklamalı çöl safarilerine katılabiliyorsunuz ve safaride gerçekten inanılmaz çöl manzaraları oluyor. Biz daha önce Ürdün’de Wadi Rum’da deneyimlemiş ve hayran kalmıştık.

Fiyatları turun türüne göre çok değişiyor. Bizce tur seçerken en mantıklısı Get Your Guide’da en çok önerilen ve en yüksek puan almış turlardan seçmek. Get Your Guide’daki çöl safarisi seçeneklerini buraya bırakıyoruz.

Dubai mutfağı

Dubai, gerek Avrupa ve Amerika’dan göçler gerekse Asya ve Ortadoğu ülkelerinden gelip çalışanlar sayesinde bir kültür mozaiği oluşturuyor. Artık dünya çapında bir turizm şehri olmasını da eklersek, bu durumdan mutfak kültürleri de etkilenmiş. Avrupa’dan Asya ve Ortadoğu’ya dünya mutfağının en iyi örneklerini otellerde, alışveriş merkezlerinde ve restoranlarda bulabilirsiniz. Lüks ve ihtişam restoranlara da yansımış. İtalyan ve Yunan restoranlarının yanı sıra çok sayıda Türk restoranına da rastlayabilirsiniz. İskender kebabımız şanını burada da sürdürüyor. Sultan Baba İskender’de, en az Bursa’da yediğiniz İskender’ler kadar lezzetlileri yiyebilirsiniz.

Dubai’nin yerel lezzetleri de oldukça ünlü. Aslında bizim mutfak kültürümüze çok uzak değil ancak Arap etkisi daha ağır basıyor. Yerel lezzetleri restoranlarda olduğu kadar özgün mekanlarda da tadabilirsiniz. 

Mutfak kültürleriyle ilgili bizim ilk dikkatimizi çeken, hemen her yemeğin yanında hurma bulunması oldu. Çay ve kahveyi de genellikle kakule, safran ve nane gibi baharatlarla servis ediyorlar. Dubai’de ne yenir sorusunu da en özgün yemeklerini sıralayarak cevaplayalım.

Manousheh, bir çeşit Dubai pizzası… Restoranlarda yiyebileceğiniz gibi sokak lezzeti olarak da çok ünlü.

Al Machboos, soğan, kavrulmuş fındık, baharatlar, beyaz ve kırmızı et veya deniz ürünleriyle hazırlanan bir pirinç pilavı. Falafel, birçok çeşidi bulunsa da ana unsurları nohut, bakla ve baharat olan bir köfte. Mandi, et veya tavukla hazırlanan bir pilav…

Al Harees, buğday ve etle hazırlanıyor. Bizim de yöresel yemeklerimizden olan keşkek deneyenler bilirler, bizdekinin aynısı. Shirin Polo, ana malzemesi pirinç, portakal, şeker olan ve sayısız malzemeyle hazırlanabilen bir pilav.

Fattoush ise çok meşhur salataları. Dubai’nin geleneksel yemeklerini Man’ouse Street, Gulf Mandi Restaurant, Bait al Mandi, Babylon ve Aroos Damascus ‘da deneyimleyebilirsiniz.

Dubai Yeme İçme ve Mekan Önerilerimiz

Jamie’s Italian

Dubai’de ilk gün öğle yemeği için gittiğimiz Dubai Mall’un içinde yer alan bir  İtalyan restoranı. Yemekler oldukça iyiydi, makarna ve salatalarına bayıldık. Her yerde aşırı güler yüz de cabası…

Time Out Market

Yine ilk gün akşam yemeği yediğimiz bir mekan… Burayı bütün dünya mutfaklarını bulabileceğiniz kocaman bir food market gibi düşünün. Gittiğimiz yerlerde yemek pazarlarını deneyimlemeyi sevdiğimiz için buraya da puanımız iyi oldu.

Tr88house

Dubai’de ikinci gün gittiğimiz bu mekan içinde oyun alanları ve parkurlar bulanan devasa bir yeme-içme ortamı. O kadar çok seçenek vardı ki kendimize Lübnan mutfağından bir şeyler seçtik. Avakado Bowl da çok sevildi.

Taverna Greek Kitchen

İkinci gün akşam yemeği için Madinat Jumeirah’ta seçtiğimiz bir Yunan tavernası. Her şeyden önce mekanın güzelliği ilgimizi çekti. Yemekler ise çok güzeldi. Canlı müzik de varmış ama çocukla gittiğimiz için o saati bekleyemedik.

Rove Hotel

Son gün, en çok gitmek istediğimiz Legoland’dan çıktıktan sonra hemen yanında olduğu için tercih ettik. Çocuklar burada da ihmal edilmemiş, yemek beklerken onlar da kendileri için yapılmış oyun alanlarında takılabiliyorlar. Crispy Chicken ve Avgeri’i çok beğendik. Fiyatlar ise çok uygundu.

Sheikh Mohammed Centre for Cultural Understanding 

Son akşam yemeğini lokal bir mekanda denemek istediğimiz için tercihimiz oldu. Burada yerel lezzetleri denerken Dubai’nin tarihi ve kültürünü de dinliyorsunuz. Yemekler bizim damak zevkimize uygundu, zaten genel olarak da çok benziyor. Chicken Biryani ise favorimiz oldu. 

Ve elbette bir kahveci önerisi:

Wild&The Moon

Alserkal Avenue’da çağdaş bir sanat hub’ı aynı zamanda. Kahvelerini sevdik.

Dubai’de alışveriş

Dubai deyince ilk akla gelen lüks alışveriş merkezleri ve dünyanın önde gelen markalarının mağazaları olsa da özgün alışverişin keyfi geleneksel çarşılar ve pazarlarda yaşanıyor.

Dubai Mall ve Mall of Emirates en ünlü alışveriş merkezleri. Dubai Mall aynı zamanda dünyanın en büyük AVM’si… Yazımızın Dubai’de görülmesi gereken yerler bölümünde burayı daha ayrıntılı anlatacağız.  Ibn Battuta Mall’da ise daha çok hediyelik eşya satışları yapılıyor.  Dubai Festival City, mega mağazalarla birlikte 350’den fazla mağazaya ev sahipliği yapıyor.  Kafe ve restoranların yanı sıra çocuklara özel eğlence mekanları da bulunuyor. 

Dubai’nin geleneksel çarşı ve pazarlarına halk dilinde souk deniliyor. Souk’ların  en ilgi çekenleri ise Eski Dubai’de yer alıyor. Altın, baharat ve parfüm souk’ları gerçekten çok otantik ve ilginç yerler. Yine eski Dubai’de bulunan Tekstil Çarşısı, dünyanın her yerinden getirilmiş ipek,  işlemeli ve özgün kumaşların satıldığı bir mekan.  Biz öylesine bakıp çıktığımız için görmedik ama içeride terziler bile varmış. Seçtiğiniz kumaşları kısa sürede sizin için dikiyorlarmış… 

En lüks alışveriş merkezleri ve geleneksel çarşı-pazarlarıyla ünlü bir kentte haliyle alışveriş festivalleri de sık aralıklarla düzenleniyor.

Aralık başından Ocak ayına kadar düzenlenen Alışveriş Festivali; Haziran’dan Eylül’e kadar Dubai Yaz Sürprizleri etkinliği;  hemen arkasından yapılan Dubai Ev Festivali’nde giyimden ev ihtiyaçlarına kadar sayısız ürünü indirimli fiyatlarla almak mümkün.

Yolunuz Ürdün’e düşerse Ürdün gezi rehberi yazımızı da buraya bırakalım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close