Doğu Ekspresi Bileti Nasıl Bulunur & Doğu Ekspresi Bilet Bulma
Doğu Ekspresi Yataklı Vagon ve Örtülü Kuşetli Bileti Nasıl Bulunur?
Doğu Ekspresi’ne binmeyi kafasına koymuş herkesin kafasında tek bir soru var Doğu Ekspresi Bileti Nasıl Bulunur? 🙂 Doğu Ekspresi’nin son yıllarda bu kadar popüler olması, yalan yok, bizi çok mutlu ediyor çünkü popüler oldukça Doğu gelişiyor, Kars gelişiyor. İnsanlar, biz, Doğu’daki güzelliklerin farkına varıyoruz. O açıdan çok mutluyuz!
O zaman Doğu Ekspresi bileti nasıl bulunur adım adım anlatalım dedik. Hazırsanız Doğu Ekspresi bileti nasıl bulunur, Doğu Ekspresi bilet fiyatları, Doğu Ekspresi biletleri ne zaman satışa çıkar ve Doğu Ekspresi bilet bulma taktikleri yazımıza başlıyoruz!
Doğu Ekpresi Bilet Fiyatları 2020
Klasik Doğu Ekspresi’nde Pulman koltuk kişi başı: 57,5 TL ve Örtülü kuşetli kişi başı: 77,5 TL. Yani 4 kişilik örtülü kuşetli odasını kapatmak isteyenlerin toplam 310 TL ödemesi gerekiyor.
Turistik Doğu Ekspresi fiyatları ise Yataklı iki kişilik odada tek kişi kalmak isterseniz 480 TL. İki kişi kalacaksanız ise kişi başı 300 TL, yani iki kişi için toplamda 600 TL.
Doğu Ekspresi Bileti Bulmak Taktikleri
Adım 1: TCDD EYBİS uygulamasını telefonumuza indiriyoruz
Doğu Ekspresi biletleri TCDD’nın resmi sitesinde satışa çıkıyor ve site üzerinden de alabiliyorsunuz. Fakat uygulamasını telefona indirirseniz hem çok daha sık kontrol edebilirsiniz hem de kullanması daha pratik.
Evet ne demiştik, EYBİS’i indiriyoruz, üye oluyoruz ve tüm gerekli bilgileri (TC. vs.) dolduruyoruz ki uygulamada kayıtlı dursun. Böylece bileti bulduğunuz anda bir iki dakika içinde alabilesiniz. Öteki türlü belki de siz bilgilerinizi doldurmaya çalışırken o bileti başkası almış olacak..
Bu hem Doğu Ekspresi hem de Turistik Doğu Ekspresi biletleri için geçerli.
Yani hazırız!
Adım 2: Doğu Ekspresi biletleri ne zaman ve hangi saatte satışa çıkıyor?
Bu seneye kadar (2020), biletler 30 gün öncesinden ve gece yarısında satışa çıkıyordu. Yani işler daha kolaydı. Diyelim ki günlerden 11 Ekim, 11 Ekim gecesi’ 11 Kasım’ın biletleri satışa çıkıyordu. Siz 11 Ekim’de baktığınızda, satışta olan biletler 11 Ekim – 11 Kasım arası 30 günlük dönemin biletleriydi.
Bu sene işler biraz değişti ve düzensizleşti. Kış boyunca önce biletler satışa hep ‘bitmiş’ halde çıktı. Herkes biliyor ki, bu biletler daha satışa çıkmadan turlar satın alıp treni kapatmış demek. Ondan sonra her gece açılan 30 gün sonrasının biletleri açılmamaya başladı. 15 gün hiç bilet açılmadığı için TCDD’yi aradık ve ‘bu dönemde yalnızca 15 gün önceden bilet açılacak’ dediler. Sonra o da olmadı ve 20 gün kala akşamüstü saatinde rastgele bir baktık ki biletler açılmış ve yer var, hemen kaptık biletleri!
Neyse, demek istediğimiz o ki, biletler 30 gün öncesinden açılıyor dense de bu kural çok düzenli işlemiyor. Biletlerin gece yarısı tam 12’de satışa çıktığı ayda 1 gün ise, çıkmadığı 29 gün diyebiliriz. O yüzden Eybis’i sürekli kontrol etmeniz en iyisi.
Bir de gitmek istediğiniz tarihler başta dolu olsa bile sonradan yer boşalabiliyor. İptal edenler oluyor, ya da trene ek vagon eklenebiliyor derken bakıyorsunuz bir anda birkaç oda boşalmış. O yüzden gitmek istediğiniz tarih aralığındaki günlere teker teker sırayla ve sık sık bakmak. En anahtar şey bu. 🙂
Adım 3: Sadece Ankara – Kars yönüne değil, Kars – Ankara yönüne de bakın
İlk tükenen Ankara – Kars biletleri oluyor. O yüzden mutlaka Kars – Ankara yönünde de bilet arayın. Kars – Ankara yönünde bilet bulmak görece daha kolay, çünkü ilk akla gelen Ankara – Kars yönü ve ilk önce onun biletleri bitiyor.
Bir de duyduğumuza göre İstanbul – Kars uçak biletleri, Kars – İstanbul uçak biletlerinden hep daha ucuz oluyormuş. Yani önce Kars’a uçup, önce Kars’ı gezip sonra dönüş yolunda binebilirsiniz Doğu Ekspresi’ne.
Adım 4: Kars – Ankara yönünde de bulamazsanız ara duraklardan bilet bakın
Diyelim ki Kars – Ankara yönünde de bilet bulamadınız ama mutlaka bu tecrübeyi denemek istiyorsunuz, o zaman önerimiz ara duraklardan bilet bakmanız. Şöyle;
Ankara – Kars yönünde bilet alıp da ara duraklarda inen örneğin Kayseri’de veya Sivas’ta inan çok oluyor. Kars – Ankara yönünde de Erzurum’da inen çok oluyor. O yüzden Ankara – Kars değil de Kayseri – Kars olarak aratırsanız bilet bulma ihtimaliniz mutlaka yükselecektir. Aynı şekilde Kars – Ankara olarak değil de, Erzurum – Ankara olarak aratmayı da deneyebilirsiniz.
Bu durumda Kayseri ve Erzurum’a tabii kendi olanaklarınızla gitmeniz gerekecek ya da aynı trende o kısım için pulmandan bilet bakabilirsiniz. Pulmanda genelde boş yer oluyor.
Adım 5: Örtülü Kuşetli’de yer buldunuz, 4 bileti de kapın!
Örtülü kuşetlide boş oda (yani 4 yatak) yakaladınız hemen kapın! İki kişi olsanız bile 4 bileti de almanızı öneriyoruz. Neden mi?
Örneğin iki kişisiniz (bir kadın – bir erkek) ve örtülü kuşetl dört kişili bir oda olmasına rağmen iki kişilik bilet aldınız. Sonradan iki kadın daha aynı oda için kalan iki bileti alırsa, gece yatarken birbirini tanımayan karşı cinslerin aynı odada yatması yasak olduğu için odadan çıkartılan, odadaki tek erkek olacaktır. Yani sevgilinizle gidip bu durumda ayrı odalarda yatmak zorunda kalabilirsiniz. Hatta odada yer yoksa pulmana bile gönderebilirler erkek kısmını. 🙂 O yüzden en mantıklısı hiç riske girmeyip odadaki 4 bileti de almak.
4 bilet almak için 4 farklı TC girmek gerekiyor. O yüzden elinizin altında aileden iki kişinin daha TC’si olsun ki onları yazabilesiniz. Trene bindiğinizde kimse kalan 2 kişi nerede diye sormayacak. O yüzden geçerli herhangi 2 TC verebilirsiniz. Önceden öğrenci TC’si verip indirimli alabiliyormuşsunuz kalan 2 koltuğu ama artık ona dikkat ediyorlar ve aradaki farkı görevli sizden istiyor. İki adet fazladan normal TC verin gitsin.
Adım 6: Doğu Ekspresi olmadı, Turistik Doğu Ekspresi verelim? 🙂
Klasik Doğu Ekspresi’nde örtülü kuşetli kapatmak 310 TL, Turistik Doğu Ekspresi’nde ise yataklı oda 600 TL olduğu için, doğal olarak Turistik Doğu Ekspresi’nde çok daha kolay yer bulunuyor. Zaten ikisine de Eybis uygulamasından bakacağınız için ayrı ayrı aramanıza gerek kalmayacak.
Eğer bütçenize uygunsa Turistik Doğu Ekspresi de Doğu Ekspresi’nin aynısı, öyle düşünün. Sadece tamamı 2 kişilik yataklı odalardan oluşuyor ve yol 4-5 saat daha uzun sürüyor.
BONUS!
- İki adet de bonusumuz var; bir tanesi Instagram’da sıklıkla Doğu Ekspresi bileti bulan ve düzenli olarak duyurularını yapan tatilkafa hesabı. Tatilkafa’nın Instagram hikayelerini düzenli takip edip duyuruları yakalamanızı öneririz.
- İkincisi de çok minik bir cep harçlığı karşılığında size bilet bulan öğrenci Whatsapp grupları. Doğu Ekspresi için açılmış Whatsapp grupları var, çoğunlukla öğrenciler yönetiyor. Siz gitmek istediğiniz tarihi söylüyorsunuz ve onlar tüm gün sizin izin arıyor. Bileti bulunca sizin için hemen alıyorlar. Bunun karşılığında da 50-100 TL gibi bir ücret alıyorlar. Eğer biz bileti kendimiz bulamasaydık öğrencilerden rica edecektik. 🙂
Şimdilik aklımıza gelenler bu kadar, pes etmek yok o bileti hep birlikte bulacağız! 🙂
Doğu Ekspresi’ni her detayıyla yazdığımız Doğu Ekspresi Hakkında Her Şey yazımıza da bekleriz!
Sevgiyle Kalın!
Biz Instagram’da ve Youtube’ta da varız ve bekleriz.
https://www.instagram.com/yoldabiblog/
https://www.youtube.com/channel/UCu0dBCi8o1nzfSLheiXSlhQ