Close
Close

Sepetinizde ürün bulunmuyor.

Yedigöller Gezi Rehberi & BOLU YEDİGÖLLER

Yedigöller Gezi Rehberi & BOLU YEDİGÖLLER

Yedigöller Gezi Rehberi & Yedigöller’de Görülmesi Gereken Yerler

2019 bitmeden önce yaptığımız son gezi Yedigöller’di. 2020’nin şimdiye kadar ki gidişatına bakıp 2020’den ne umacağımıza emin olmadığımız için, 2019’un tüm gezilerini iyi ki yapmışız diyoruz. O zaman hemen gelsin Yedigöller Gezi Rehberi ve Yedigöller Gezilecek Yerler ! 🙂

Yedigöller Gezi Rehberi ve Yedigöller Gezilecek Yerler

Bolu‘ya bağlı Yedigöller, tahmin edebileceğiniz gibi 7 adet gölden oluşan, ve her gölün yeraltından birbirine bağlı olduğu, kocaman bir tabiat parkı. Yedigöller Milli Park. Sonbaharı ayrı, ilkbaharı ayrı, kışı ayrı güzel. İstanbul’da, Ankara’da veya çevresinde yaşayanlar için de tam bir hafta sonu kaçamağı. 🙂

Yedigöller gezi rehberi’nde; Yedigöller nerede, Yedigöller’e nasıl gidilir, Yedigöller’e ne zaman gidilir, Yedigöller konaklama, Yedigöller’de ne yapılır, Yedigöller’de gezilecek yerler, Yedigöller’de kamp, Yedigöller giriş ücreti, Yedigöller yeme-içme ve Yedigöller’e yakın gezilecek yerlerden bahsettik. Kemerler takıldıysa başlıyoruz!

Yedigöller
Bolu Yedigöller Gezi Rehberi ve Yedigöller’de güzel bungolov önerileri

Yedigöller nerede ve Yedigöller’e nasıl gidilir?

Yedigöller Bolu’ya bağlı ve lokasyon olarak da Batı Karadeniz’e giriyor. Bolu’ya yaklaşık 40km mesafede ama Yedigöller’e giden yollar oldukça engebeli olduğu için o 40km’yi gitmek 1,5-2 saat sürebiliyor. 🙂 Eğer kış zamanı gidiyorsunuz, Mengen yolundan gitmenizi tavsiye ederiz. Bir de gelmeden önce mutlaka yol durumunu kontrol etmeniz. Bazen Mengen yolu da kapanmış olabiliyor.

Bolu’ya kadar otobüsle gitmek kolay ama ondan sonra Yedigöller’e ulaşmak ve Yedigöller’in içinde özgürce gezebilmek için özel araç şart gibi. Eğer o yoksa, Yedigöller’e turlarına bakabilirsiniz. Her gün Bolu’dan çok sayıda tur otobüsü kalkıyor.

Yedigöller’e ne zaman gidilir?

Küresel ısınma günlerindeyiz..O yüzden bir mevsim artık diğerini tutmuyor. Kış zamanı kış yaşanmayabiliyor. Fakat yine de biz Yedigöller’in en güzel zamanlarından bahsedelim! 🙂

Biz karlarla kaplı manzaralardan çok etkileniyoruz, hele de doğadaysa..o yüzden bize göre Yedigöller’in en güzel zamanı karlarla kaplı olduğu kış dönemi.

Ekim ve Kasım aylarındaki sonbahar döneminde ise rengarenk olmuş, sonbahar renklerini bürünmüş oluyor. Onun havası da ayrı…bizim kış’tan sonra en sevdiğimiz görüntü bu.

Yaz ve bahar aylarında ise bir tık daha kalabalık olmakla birlikte hem hava sıcak olduğu için daha rahat gezebilir, hem de dilerseniz kamp yapabilirsiniz. Anlayacağınız çoğu zaman güzel, aralarında seçemiyoruz!

Daha az güzel olan zamanı ise bahar öncesi, yani Mart ayı ve yaprakları dökülmüş karsız zamanı Aralık başı..Eğer zamanı ayarlama şansınız var ise bu iki ay harici gitmenizi öneririz.

Yedigöller gezi rehberi ve gezilecek yerler
Bolu Gezi Rehberi ve Yedigöller’de Güzel Oteller

Yedigöller Konaklama – Yedigöller Bungalov Önerileri

Bolu Yedigöller’de Nerede Kalınır? Yedigöller’de Güzel Bungolovlar

Yedigöller Gezi Rehberi devam! 🙂 Yedigöller’de bungalov konaklama oldukça sevilen bir şey ve yoğun dönemlerde bungalovlar aylar önce tutulmuş olabiliyor. Bungalovların ortamı genel olarak şöyle; bungalovlar çoğu zaman 4 kişilik oluyor fakat 5 ya da 6 kişi kalabiliyorsunuz. Zaten evi tutarken sitede maksimum kaç kişinin kalabileceği yazıyor.

Yedigöller yakınlarındaki pansiyonlar

Yedigöller’deki diğer iki konaklama seçeneği ise kamp ve Yedigöller yakınlarındaki pansiyonlar. O kısma ayrıca geleceğiz.

Önce Yedigöller bungalov konaklamasına karar verenlere önerilerimizden başlayalım;

  • Gelirken her şeyi düşünüp yanınıza almanız gerekiyor. Örneğin çayınız kahveniz, kettle, ev terliğiniz, akşam için yemek malzemeleriniz, sabah kahvaltı için kahvaltı malzemeleriniz, hatta rendenize kadar. Çünkü etrafta sınırlı sayıda yeme içme seçeneği var ve belli bir saatte kapanıyor. Market ise hiç yok.
  • Gelirken market alışverişinizi Bolu merkez’de yapıp bitirmiş olmanız gerekiyor. Yedigöller içerisinde market yok.
  • Kış zamanı geliyorsanız bungalovun içerisinin çok soğuk olacağını hesaba katıp ona göre kıyafet getirmenizi öneririz.

Biz Yedigöller’de tam milli parkın içinde, göllere yakın bir yerde konaklamak istedik ve Habitat Mesire Evleri bungalovlarında kaldık fakat çok güzel bir tecrübe olduğunu söyleyemeyeceğiz..:) Konaklayanlar fazla elektrik harcamasınlar diye akşam 9buçuk gibi elektriği ve şebekeyi kesiyorlar ve böyle bir uygulamayı inanın ilk defa gördük. Elektrik sabah 10 gibi geri geliyor, bu da demektir ki siz tüm gece elektriksiz kalıyorsunuz. Elektriksiz kalınca petekler sönüyor, içerisi soğuyor ve soğukta uyuyorsunuz. Sabah kalkınca o soğukta duş almak da mümkün olmuyor. Ayrıca internet de şebekeyle birlikte gidiyor. Dış dünyayla iletişiminiz kesiliyor gibi düşünebilirsiniz. Böyle bir tecrübe için üzerine bir de gecelik bungalova 600 TL verdiğimizi de eklemeliyiz. Bu demektir ki Yedigöller’de tüm bungalovlar böyle. Çok çok iyileri de var. Örneğin;

Yedigöller’in en meşhur sevilen konaklaması Hindiba Doğa Evi. En çok övgüyü ve öneriyi hep Hindiba almış. Ayrıca sadece bungalov değil, kamp seçenekleri de var. Lokasyon olarak parkın tam içinde değil, göllere uzaklığı arabayla yaklaşık 1 saat, ama olsun. İnternet sitesinden ya da şu telefondan 0850 346 94 79 ulaşabiliyorsunuz.

Burada yer kalmadıysa, diğer iki alternatif olan Çam Pınarı Doğa Evleri‘ne ve Yedigöller Aile Pansiyonu‘na bakabilirsiniz.

Yedigöller’de Kamp

Yedigöller’de kamp yapmak da mümkün. Kamp öncesi bilmeniz gerekenler ise şöyle;

  • Yedigöller’deki 7 gölün etrafında kampa izin verilen yerlerde kamp tabelası oluyor. Çadırı sadece o alanlara kurabiliyorsunuz. En çok tercih edilen kamp alanı Büyükgöl’ün çevresi. Deringöl de yine çok tercih ediliyor.
  • Kamp alanlarında duş yok. Tuvalet ve mescit var. Yüzde yüz temiz bir kamp alanı beklentisiyle gelmemek lazım.
  • Ormanlık alan olduğu için gündüzle gece arasında ısı farkı çok fazla. Doğru ve kalın ekipmanla gelmek şart.
  • Kamp ve piknik alanında ateş yakmak kesinlikle yasak.
  • Kamp alanının gecelik ücreti 2020 itibariyle 34 TL.
  • Telefon her yerde çekmiyor. O yüzden çektiği yerlerde, aramak istediklerinizi aramayı unutmayın.

Hindiba Doğa Evi de kamp için bir seçenek. Akşam yemeği ve sabah kahvaltısı seçeneği olduğu için yemek konusunda size avantaj sağladığını da söyleyebiliriz. Duş seçeneği de olduğu için, konfor arayanlar burada daha rahat edecektir diyebiliriz.

O zaman Bolu Yedigöller yeme – içme rehberi faslına gelelim!

Yedigöller’de yeme – içme ve Yedigöller’de kahvaltı

Yedigöller yeme – içme konusunda açıkçası biraz kısıtlı. Kısıtlı derken şöyle; kamp ve konaklama için gelenler için market alışverişi önceden yapılmalı onu söylemiştik. Fakat onun dışında da milli parkın içinde çok sayıda yeme – içme mekanı yok. Olanları şöyle bir sayarsak;

Habitat Restaurant: Parkın içerisinde kahvaltı sunan, onun dışında gözleme, köfte gibi seçenekleri bulabileceğiniz mekan burası. Tek mekan olduğu için fiyatlar da ona göre haliyle. Biz burada gözleme yedik ve çorba içtik. Fiyatları biraz yüksek olsa da tadı güzeldi. Kahvaltı için gelenlere serpme kahvaltısı da varmış. Yine de burada yiyeceğiniz öğle yemeği yerine, yemeğinizi yanınızda getirip gölün kenarındaki banklarda yeşilliklerde yemek daha zevkli bizce! 🙂

Eğer Yedigöller’e günübirlik geldiyseniz dönüş yolunda uğrayabileceğiniz gözlemeciler var. Not aldığımız iki tanesi Beyza’nın Terası ve Afacan Gözleme Evi‘ydi. Dönüş yolunda düşünülebilir.

yedi göller gezi rehberi ve gezilecek yerler
Bolu Yedigöller gezi rehberi ve gezilecek yerler

Yedigöller Giriş Ücreti ne kadar? (2020)

Yedigöllere arabayla giriş ücreti 2020 itibariyle 18 TL. Arabanın içinde kaç kişi olduğuna bakılmıyor. Sabit fiyat. İçeride araba için otopark alanları var ve ücretsiz.

Kamp ücreti daha doğrusu çadır kurma ücreti 34 TL demiştik. Eğer kamp yapacaksanız yukarıdaki 18 TL’yi ödemenize gerek kalmıyor. Direkt 34 TL’yi ödüyorsunuz.

Onun dışında, minibüs için giriş ücreti 54 TL ve otobüs için giriş ücreti 150 TL.

Yedigöller’de Gezilecek Yerler & Yedigöller’de ne yapılır?

Yedigöller Gezi Rehberi’ne gezilecek yerlerden devam! Yedigöller Milli Parkı, adı üzerinde milli park, doğa, yeşillik..yani kendinizi doğaya salacaksınız! 🙂 Sonrası kendiliğinden geliyor.

Kapankaya Manzara Seyir Terası ve Atmaca Seyir Terası

Önce meşhur iki manzara terasından başlayalım. Eğer Bolu yolu üzerinden geliyorsanız, milli parka girmeden yaklaşık 3-4km önce karşınıza iki adet manzara seyir terası çıkacak. İlki Kapankaya Manzara Seyir Terası. Kapankaya seyir terasına gelince arabayı parkedip 5 dakika merdiven çıkmanız gerekiyor. Fakat ödül, alabildiğine Yedigöller manzarası!

Kapankaya seyir terasından yaklaşık 1,5 km ileride ise Atmaca Seyir Terası var. Burası Kapankaya’ya göre biraz daha minik. Hangisi derseniz, çoğunluk Kapankaya diyor.

Yedigöller gezi rehberi ve gezilecek yerler

Sırayla gölleri gezmek – 7 göl

Göldeki rotaları takip ettiğinizde Yedigöller’i oluşturan yedi gölü de gezebilirsiniz kolayca. İsimlerini sıralarsak şöyle; Büyük Göl, Küçük Göl, Nazlı Göl, Serin Göl, Sazlı Göl ve İnce Göl. Bunların arasında en fotojenik olanı ve en sevilen ikili Büyük Göl ve Nazlı Göl.

Tüm gölleri yalnızca yürüyerek görebilmek teorik olarak mümkün olsa da, çoğu patikanın yokuşlu olması ve havanın çoğu zaman soğuk olması ve aradaki mesafeleri düşününce, arabayla gezmenizi şiddetle tavsiye ederiz.

Dilek Çeşmesi ve Gülen Kayalar

Nazlı Göl’ün hemen ilerisinde yürüyüş yolunda bir adet dilek çeşmesi var. Maalesef geçen sene kuraklıktan ötürü kurumuş..ve bir de patikayı takip ederek ulaşabileceğiniz kaya oluşumu ‘Gülen Kayalar’i, yine onun hemen yakınında da meşhur Pisagor Ağacı var. Biz bu üçlüye zamanımız kalmadığı için gidemedik. Bir dahakine söz!

Yedigöller Gezi Rehberi ve Bolu yakınlarında gezilecek yerler

Yedigöller’e kadar gelmişsiniz, o kadar yol yapmışsınız yakınındaki diğer güzellikleri görmek neden olmasın? 🙂

Biz örneğin Yedigöller’den sonra Gölcük Tabiat Parkı’nı gezmeye gittik ve Yedigöller’den sadece 2 saat mesafedeydi. Yedigöller’e yakın mesafedeki gezilecek yerler için şöyle bir liste bırakırsak;

  • Gölcük Tabiat Parkı – Yedigöller’e 2 saat mesafede
  • Abant Gölü – Yedigöller’e 2 saat mesafede
  • Tarihi Safranbolu Evleri – Yedigöller’e 3 saat mesafede
  • Göynük – Yedigöller’e 3,5 saat mesafede

Herkese şimdiden, bu rengi güzel, havası güzel, bitki örtüsü güzelden de öte güzel milli park’ta güzel geziler dileriz!

Sevgiyle Kalın!

Biz Instagram’da ve Youtube’ta da varız ve bekleriz.

https://www.instagram.com/yoldabiblog/

Yolda bi’ Blog Youtube

Kars’a Doğu Ekspresi ile gitmeyi düşünenler için yardımcı olacak yazı burada. Doğu Ekspresi Bileti Nasıl Bulunur?(Gizli Taktiklerle)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close