Close
Close

Sepetinizde ürün bulunmuyor.

Kalimnos Gezi Rehberi & Kalimnos Konaklama Rehberi

Kalimnos Gezi Rehberi & Kalimnos Konaklama Rehberi

Kalimnos Gezi Rehberi, Kalimnos Gezilecek Yerler & Kalimnos’ta Nerede Kalınır ve Kalimnos Konaklama Rehberi

Bu yaz kendimizi Yunan adalarına kaptırınca, uzun suredir aklımızda olan Kalimnos’a da bir şans verelim dedik. Hem Bodrum’a yakın hem direkt feribot var derken kendimizi bir anda feribotta bulduk! Çok gecikmeden de Kalimnos gezi rehberi yazısını yazalım istedik. 

Kimileri Kalimnos’a Kilimli de diyor, fakat biz kendisinden Kalimnos diye bahsedeceğiz…Kalimnos’a ufak bir giriş yaparsak, burası Ege Denizi’nde yer alan ve Yunanistan’ın On İki Ada (Dodekanes) grubuna dahil olan, sakin, sessiz kendi halinde bir ada. Çok dağlık olduğu için de tırmanış severler için cook popüler bir destinasyon! Adada gezerken yazlık dükkânlardan çok dağcılık dükkânları göreceksiniz…

Ayrıca söylememize bile gerek yok aslında ama muhteşem berrak bir denizi var. Her Yunan adası gibi… 🙂

Gelelim Kalimnos gezi rehberi, Kalimnos’a nasıl gidilir, Kalimnos‘ta konaklama, Kalimnos sahilleri ve Kalimnos‘ta gezilecek yerlere.

Kalimnos Gezi Rehberi

Kalimnos’a Nasıl Gidilir? Kalimnos’a Kapı Vizesiyle Gidilir Mi?

2020 öncesi Kalimnos‘a haftanın belli günleri Turgutreis’ten direkt feribotlar vardı. Sonrasında iptal oldu ve Kalimnos’a gitmek için tek alternatif Kos’tan feribotla aktarma yapmak oldu. Taa ki 2024’e kadar. Bu sene Bodrum’dan haftanın 2 günü direkt feribotlar tekrar başladı ve yaklaşık 40 dakika sürüyor.

Eğer direkt feribot olan güne denk gelmezseniz hala en iyi alternatifiniz Kos aktarmasıyla gitmek. Sabah Bodrum’dan en erken feribotla Kos’a geçip (bu nokta önemli, en erken feribotla gelmezseniz çok sıra bekleme ihtimaliniz yüksek), sonra Dodekanisos Ferry firması ile Kos’tan Kalimnos’a gelmek. Kos-Kalimnos arası yaklaşık 40 dakika sürüyor. Su siteden bütün feribot seçeneklerine bakabilirsiniz. Kalimnos feribotunun bir sonraki durağı Leros oluyor, o yüzden Leros ve Kalimnos’u bir arada gezmek isterseniz o da güzel bir seçenek.

Feribottan indiğiniz port bölgesi adanın aynı zamanda merkezi. Gezmeye direkt buradan başlayabilirsiniz.

Son olarak, adaya günübirlik gelmek de bir seçenek ama bunu hiç tavsiye etmiyoruz. Adada keşfedecek çok güzel yerler var, ayni gün gelip dönmek istediğinizde pasaport kuyruğu bekle in bin derken geriye bir şey kalmıyor. En azından bizim gibi 1 gece kalırsanız adanın ruhunu çok daha iyi anlayacaksınız.

Ve evet, Kalimos’a 2024 itibariyle kapı vizesiyle gidilebiliyor! Listenize almak için bir sebep daha.

Kalimnos‘ta Araç Kiralama

Kalimnos orta büyüklükte bir ada. Bir ucundan diğerine arabayla yaklaşık 30 dk. sürüyor diyebiliriz. Fakat adayı uçtan uca gezmek ve esnek plan yapmak gibi bir düşünceniz varsa araç kiralamanızı öneririz. Biz 1 gece kalacağımız için hemen feribottan inince araç kiraladık. Eğer araç kiralama sansınız yoksa veya araç bulamazsanız, adaya indiğinizde taksilerle anlaşabilirsiniz. Saatlik veya günlük anlaşmak mümkün.

Feribottan indiğiniz yerde araç kiralama dükkânlarını göreceksiniz. Biz inip karsımıza çıkan ilk dükkâna
sorduk, ellerinde araç varmış. Günlüğü 35 Euro’ya aracımızı kiraladık. Adaya ağustos ayında geliyorsanız bunu yapmanızı önermeyiz çünkü ellerinde araç kalmamış olabilir, fakat diğer aylarda araç bulunuyor. Biz yüksek sezonda gitmiyorsak aracı internetten kiralamıyoruz.

Kalimnos‘ta Konaklama & Kalimnos’ta Nerede Kalınır?

Kalimnos’ta konaklama ücretleri, gezdiğimiz diğer Yunan adalarına göre oldukça uygundu. Biz konaklamak adanın en turistik bölgesi olan Masouri’yi seçtik. Aslında adanın merkezi (feribottan indiğiniz yer) Pothia‘da da kalınabilirdi ama aksam yemeğini yemek istediğimiz taverna buradaydı. O yüzden diğer seçeneklere fazla bakmadık.

Çocuksuz gidecekler için Masouri bölgesini konaklama için kesinlikle öneririz. Özellikle odaların manzaraları harika oluyor. Masouri bölgesindeki otelleri şuraya bırakalım. Eğer küçük çocuğunuz varsa Pothia civarında konaklamak daha kolay olabilir çünkü Masouri çok yokuşlu/merdivenli bir bölge ve küçük çocukla bebek arabası oldukça zor oluyor.

Bizim Masouri Blu‘da kaldık. Odaları, manzarası, sahibi ve sahili çok güzeldi. Tam bir ada tecrübesi yasamak istiyoruz derseniz bu oteli kesinlikle öneririz. Tabii, beklentiniz lüks bir otel olmamalı, samimiyet derseniz o var :)) Bir de kahvaltı için otel yandaki tavernayla anlaşmış ama tavernanın kahvaltısı felaketti…Siz kahvaltıyı başka bir yerde yapabilirsiniz. Otelimizin linki burada. 

Kaç gece kalalım derseniz, bizce 1 gece kalmak yeterli. Eğer sakinlik benim göbek adim diyorsanız 2 gece de kalabilirsiniz. 🙂

Kalimnos’taki diğer otel önerilerimiz su şekilde;

Kalimnos’ta nerede kalınır? Kalimnos’un en güzel otelleri – Kantouni Beach Hotel – kaynak: booking.com

    • Kantouni Beach Hotel; Özellikle çocuklular için ideal. Plaj kenarında ve geniş aile odaları var. Bir de havuzu var. Aynı zamanda fiyatı oldukça uygun.

    • spongkalyA apartment I: Tam merkezde, feribottan indikten sonra 2 dakika. Odalarının temizliği ve lokasyonu çok sevilmiş.

    • Plaza Hotel; Burası Masouri’deki çocukla uygun olarak önereceğimiz bir otel. Masouri ‘de kalmayı düşünüyorsanız buraya mutlaka bakin.

    • Nefeli Hotel; Burası da son önerimiz. Merkezde kalmak isterseniz Nefeli’ye bakabilirsiniz. Özellikle lokaller bu oteli çok seviyor.

Kalimnos’ta Gezilecek Yerler

Pothia

Adaya gelip feribottan indiğiniz anda Pothia’dasiniz. Sizi Kalimnos ‘un o bilinen rengarenk evleri karşılayacak. Aslında Pothia bir nevi alışık olduğumuz beyaz kaldırımlı, beyaz panjurlu Yunan sokaklarından biraz farklı. Klasik Yunan mimarisi gibi değil (ve açıkçası gezdiğimiz diğer Yunan adalarının merkezleri kadar güzel değil), fakat sokaklarında gezmesi yine de çok keyifliydi.

Eğer isterseniz ufak bir yürüyüşle (ya da taksiyle), Pothia’nin tepesindeki St. Savvas Kilisesi’ne gidebilirsiniz ama biz o sıcakta pas geçtik.

Burada il Postino diye bir kafe var. Kahveleri ve tatlıları çok güzeldi. Son gün öğle yemeğimizi de Stukas Tavern’de yedik ve yemekler oldukça lezzetliydi. Onun dışında Pothia’daki diğer mekanlar bizi çok açmadı maalesef.

Bir de eğer günübirlik geldiyseniz hemen 5 dakika yürüme mesafesindeki To Glarolouli isimli işletmenin oradan denize girebilirsiniz. İşletme ufak tefek yemekler ve içecekler de satıyor. Biz son gün feribotu beklerken buradan denize girdik. Oldukça da temizdi.

Gefira Sahili

Pothia’dan biraz ilerlediğinizde karsınıza Gefira Sahili çıkacak. Burası muhteşem manzarası olan, tam bir ‘sahile havlu atıp’ denize girme yeri. Herhangi bir işletme yok, o yüzden hazırlıklı gelmek gerekiyor ama denizi müthiş!

Vlychadia Sahili

Gelelim Kalimnos ‘ta en sevdiğimiz sahile. Burası gezi boyunca en sevdiğimiz yer oldu ve Kalimnos’a bir daha
gelsek yine en önce bu sahile geliriz.

Sahil iki bölümden oluşuyor, birisi kumlu diğeri çakıllı taraf. Çakıllı tarafta Paradisio diye çok güzel bir işletme var. Kalimnos ‘ta yediğimiz en güzel yemekleri de burada yedik. İşletmenin önünde şezlonglar var, herhangi bir ücreti yok. Bir şeyler yiyip içmeniz yeterli…

2 yaşındaki oğlumuz burada çok mutlu oldu, zaten bir suru çocuklu aile göreceksiniz.

Masouri

Masouri, Kalimnos ‘un en popüler noktası. Hem turistler için hem de tırmanışa gelenler için. Merkezden arabayla yaklaşık 20 dakika sürüyor. Tepeye kurulmuş bir ada koyu gibi düşünün. Bir suru kahveciler, tavernalar, dondurmacılar, dükkânlar yan yana. Tabii bir de outdoor mağazaları! Bikini mağazasından çok outdoor mağazası vardı.

Otellerin çoğu sahil hizasında ve çok güzel manzaraları var. Bizim zorlandığımız nokta ise çocukla gelmiş olmak oldu. Çok merdivenli ve yokuşlu olduğu için bebek arabası bizi yordu. Bir de bizim kaldığımız sure boyunca adanın Pothia tarafı dalgasızken, Masouri tarafında deniz çok dal galiydi. Eğer dalgalı olmasa sahili ve sahil işletmeleri çok tatlı duruyordu ama maalesef uzaktan bakmakla yetindik. Hemen otelimizin altında Veliero Beach Bar vardı, Masouri ‘de denize girmek için bu işletmeyi önermişlerdi. Işletme demişken, şezlonglar tabii ki ücretsiz.

Masouri ‘de Aegean Taverna‘ya mutlaka gidin. Yemekleri ve atmosferi müthiş. Eğer burada yer bulamazsanız
Panos Family Tavern’e de gidebilirsiniz.

Öğlen atıştırması icin Fatolitis Snack Bar’a gittik. Yine çok tatiliydi. Bir de Vouros diye bir dondurmacı denedik. Dondurmaları ve kahveleri sevildi…

Eğer akşam zamanımız kalsaydı Ontheroad Streetfood isimli mekânda gyros (yani bir nevi döner) yiyecektik ama zamanımız ve midemizde yer kalmamıştı.

Telendos Adası

Masouri ‘de manzaraya bakarken karşıda bir ada göreceksiniz. İste burası Telendos Adası. Masouri ‘den kalkan
teknelerle geçiliyor. Telendos bize anlatıldığı kadarıyla oldukça sakin, 3-4 tavernanın ve sahilin bulunduğu, kafa dinlemelik minicik bir ada.

Biz 2 yaşındaki oğlumuzla sakinlik kavramına ancak uzaktan bakabildiğimiz için Telendos’a geçmedik. Siz geçerseniz bize anlatabilirsiniz. 🙂

Kantouni Sahili

Kalymnos’un batısında yer alan bu bölge, adanın çocuklu aileler için popüler sahillerinden. Sahil tamamen kum, etrafında da minik işletmeler var. Biz gittiğimizde deniz aşırı dalgalıydı, tamamen şans meselesi.

Burada Linaria sahilindeki Psiris Tavernayı kaydetmiştik ama gitmeye zaman olmadı. Bir de Cantina Rock Pub’in manzarası çok güzeldi. Eğer kısıtlı zamanınız varsa Linaria ‘ya sadece günbatımına bile gelebilirsiniz.

Vathi

Vathi, Kalimnos ‘ta tekne turlarının en sik uğradığı yer. Kos’tan kalkan tekneler de mutlaka buraya uğruyor. Sahil yerine denize genellikle kayalıklardan giriliyor. Eğer çocuksuz gelseydik mutlaka bir günümüzü burada geçirirdik, o kadar beğendik!

Çocuksuz gezenler bizim yerimize de Vathi ‘de denize bir cup!

Eğer daha önce Samos, Rodos, Sakız gibi oldukça popüler Yunan adalarını gezdiyseniz Kalimnos size çok sakin
gelecek. Hatta sikici bir sakinlik gibi bile gelebilir. Şimdi sansımız olsa Kalimnos’a yine gider miyiz? Gideriz ama favorimiz olan Leros, Rodos gibi Yunan adalarına öncelik vererek… 🙂 Kalimnos gezi rehberi bitti ama çevresindeki diğer adalar bitmedi. Leros gezi rehberi için buradan alabiliriz. Ya da Patmos gezi rehberi için ise buradan buyrun lütfen 🙂 

Leros Gezi Rehberi & Leros Konaklama Rehberi

Patmos Gezi Rehberi ve Patmos Gezilecek Yerler

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close