Close
Close

Sepetinizde ürün bulunmuyor.

Hamburg Gezi Rehberi ve Konaklama Rehberi!

Hamburg Gezi Rehberi ve Konaklama Rehberi!

Hamburg Gezi Rehberi ve Konaklama Rehberi ve Hamburg Gezilecek Yerler

Pandeminin birinci yılı bitmiş. Kısıtlamalar azıcık gevşemiş olsa da hala devam ediyor. Herkes gibi biz de bunalmışız. Hiç olmazsa birkaç saatlik araba yolculuğuyla bir yerlere kaçmak, biraz ortam değiştirmek düşüncesini bir türlü kovamıyoruz. Hamburg hep Almanya’dan bir adım öte derlerdi; sanki Almanya gibi değil de Danimarka gibi, bir İskandinav şehri gibi, biraz da kuzeyin Venedik’i gibi. İşte pandeminin bunalttığı o günlerde biraz Alman biraz İskandinav olan, üstelik Berlin’den arabayla sadece üç saatte gidebileceğimiz Hamburg’u gözümüze kestirdik ve yola çıktık. O günlerde, daha sonra iş gezilerimiz için buraya defalarca geleceğimizi henüz bilmiyorduk ☺)) Fatih Akın boşuna burada yaşamamış ve o muhteşem filmlerini boşuna burada çekmemiş.. Hamburg gezi rehberi, Hamburg konaklama rehberi ve Hamburg gezilecek yerler yazımız sizlerle 🙂

2. Dünya Savaşı’nda bombardımanda ağır hasar gören ve adeta yeniden inşa edilen, Hamburg, Elbe nehrinin iki yakasında kurulmuş  Almanya’nın ikinci büyük şehri ve en büyük limanı. Neredeyse 1000 yıldır liman kenti ve bu nedenle bir Alman şehrine göre epey cool ve kozmopolit. Böyle olunca haliyle göç almış bir şehir; Türk nüfusu da oldukça fazla. 

Hamburg’a neden kuzeyin Venedik’i dendiğini gelir gelmez anladık. Elbe nehrinin yüzlerce kara parçasına ayırdığı, bu parçaların kanallar, kanallar, kanallar ve köprülerle birbirine bağlandığı Hamburg, pandemi günlerinin tenhalığı içinde bize şov yaptı resmen!

Haydi, hiç uzatmadan Hamburg Gezi ve Konaklama Rehberimize geçelim…

Hamburg Gezi Rehberi

Hamburg’a ne zaman gidilir?

Soğukla aranız iyi değilse baştan söyleyelim, kış aylarında gitmeyin. Çok soğuk bir şehir. Gerçekten fena halde ısıran bir soğuk. Bizce en ideal aylar, mayıstan başlayarak yaz sonuna kadar. Eylülün ikinci yarısına kadar da idare eder diyelim…Bir de Noel zamanı çok güzel oluyor, Hamburg’un Noel pazarları gerçekten bir başka.

Hamburg’a kış zamanı geliyorsanız çok kalın giyinmenizi ve yanınızda mutlaka yağmurluk ya da su geçirmeyen mont getirmenizi öneririz. Ve donmaya hazır olmanızı! 🙂

Hamburg’ta ulaşım

Hamburg’ta ille de insan demişler ve şehir içi toplu taşımacılığı icat edip insanlığın hizmetine sunmuşlar desek yalan olmaz. Otobüs, metro, tren seferleri o kadar akılcı ve birbiriyle bağlantılı düzenlenmiş ki şehir içi ulaşımın sorunsuz yaşandığı kentlerden biri olmuş.

Havaalanı ve şehir merkezi 11 kilometre. Trenle bir aktarma yaparak, otobüsle ise direkt şehir merkezine gelebilirsiniz. 

Şehir içinde metro seferleri üç hattan yapılıyor. Bu üç hat sayesinde şehrin her bölgesine kolaylıkla ulaşabiliyorsunuz. Saat 05.00 ile 01.00 arasında her yöne trenle gidebilirsiniz. Otobüs ise 7/24. Ek olarak Elbe nehrindeki limanlara feribotla ulaşma şansı var.  Son olarak da taksi diyoruz ama inanın taksiye hiç ihtiyaç olmuyor.

Berlin’den Hamburg’a ulaşım da trenle yaklaşık 2 saat, arabayla da 3 saat sürüyor. Berlin gezisiyle birleştirmeyi düşünebilirsiniz. Berlin’den trenle gelecekseniz mutlaka Flix Train seçeneklerine de bakın, çoğu zaman Deutsche Bahn’dan çok daha uygun oluyor.

Hamburg Konaklama Rehberi: Hamburg’ta Nerede Kalınır? Hamburg’un Ucuz Otelleri

Hamburg birbirinden güzel bölgeleriyle hostellerden şık otellere kadar bütçenize uygun seçenekleri olan bir şehir. Konaklama açısından en uygun ve en çok tercih edilen bölgeler, 

  • Nordik-Londra-Gdansk-İstanbul-Amsterdam karşımı tarihi eski kent olarak bilinen Altstadt
  • Alster gölünü de kapsayan yeni kent Neustadt
  • Şehrin hipsterhood bölgesi diyebileceğimiz St. Pauli
  • Kanallarla çevrelenmiş modern mimarisi, kültür ve gastronomi mekanlarıyla Hafencity ve bu semtin içerisinde yer alan kütüklerin üzerine yapılmış binaları, köprü ve kanallarıyla Speicherstadt
  • En fazla Türk nüfusu barındıran Altona
  • Turistlerin konaklama için tercih ettiği St. Georg

Yazımızın Hamburg’da Gezilecek Yerler bölümünde semtleri ayrıntılı olarak tanıttık. Hangi semtte konaklamak isteyeceğinize yardımcı olur diye umuyoruz. Biz ikinci gidisimizde Eski Sehir merkezindeki Barcelo Hamburg’ta kaldik ve cok memnun kaldik. Tam merkezde, kahvaltı dahil. Fiyat/performans oteli de diyebiliriz. Çoğu zaman yer kalmamış oluyor, tutmayı düşünürseniz ne kadar erken o kadar iyi.

Yukaridaki semtler içinde en çok önerilen şehrin merkezi Altstadt ve Neustadt bölgeleri. St. Pauli’de konaklama yapacaksanız, semtin Reeperbahn denilen bölümünde olmamasına dikkat etmenizi öneririz. Burası, Hamburg’un red light bölgesi ve kimi sokaklarına kadınların girmesi yasak. Bir de yine burada genelevlerin olduğu bir sokak var.  Başta güvenlik olmak üzere sıkıntı yaşamanız ihtimal dahilinde. 

Bunlar da Hamburg’da konaklamak için bizim spesifik önerilerimiz:

TORTUE HAMBURG – Schöner als die Fantasie – Neustadt

Yeni kentin biraz pahalı otellerinden. Rahat konaklayıp iyi gezeyim diyenler için. Cocuklu ailelere de uygun.

Linki burada: TORTUE HAMBURG – Schöner als die Fantasie – Neustadt

Hamburg gezi rehberi
Hamburg ekonomik oteller, Hamburg’ta ucuz oteller – Premier Inn Hamburg St. Pauli – St. Pauli – kaynak: booking.com

Premier Inn Hamburg St. Pauli – St. Pauli

Merkezi bir konumda, St. Pauli için de fiyat uygun. Aksam St Pauli civarinda disari cikmayi planliyorsaniz burasi cok ideal olur. Toplu tasimaya da yakin.

Linki burada: Premier Inn Hamburg St. Pauli – St. Pauli

Holiday Inn – Hamburg – Hafencity

Buradan her yere yürüyerek ulaşabilirsiniz. Şık bir otel. Odalari temiz ve sade. Ben is icin gittigimde burada kaldim. Kahvaltisi da guzel ve sadeydi. Otelden epey memnun kaldim.

Linki burada: Holiday Inn – Hamburg – Hafencity

Hotel Domicil Hamburg by Golden Tulip – Altona

Bütün toplu taşıma duraklarına çok yakın, kahvaltı dahil, fiyatı ise uygun bir otel.

Linki burada: Hotel Domicil Hamburg by Golden Tulip – Altona

Hotel Bee Fang – St. Georg

Son onerimiz de burasi. Tam bir fiyat-performans oteli. Daha ekonomik bir secenek ariyorsaniz bakabilirsiniz.

Linki burada: Hotel Bee Fang – St. Georg

Hamburg’da yeme-içme rehberi

Hamburg’ta sokak lezzetlerinden tutun en şık restoranlara kadar çeşitli lezzetleri denemek mümkün. Liman kenti olması nedeniyle balık ve bütün deniz ürünleri, balık çorbası, balık köftesi popüler yemekleri. Fischbrötchen denilen balıklı sandviçleri bile var. 

Tarçınlı kurabiye Franzbrötchen adeta resmi tatlıları. Currywurst , bir nevi körili sucuk, sokak atıştırması olarak çok rağbet görüyor. Biz Altona’da baklavadan kokoreçe kadar her şeyin bulunduğu bir pazardan almıştık, tanesi 3 euro’ydu.  Balık-ekmek sevenler, Hamburg’da kesinlikle mağdur olmazsınız; özellikle liman bölgesinde bol miktarda balık-ekmek büfesi var.

Kuzey ülkelerine yakınlığı nedeniyle Hamburg’un İskandinav mutfağından etkilendiğini de söyleyelim. 

Bizim önerilerimiz:

Nord Coast Coffee Roastery

Hamburg, Kopenhag’a benziyor derken şaka yapmıyorduk. Tatlıları bile benziyor. Kahvesini çok sevdik. İkinci favorimiz de Playground Coffee oldu.

Shiso Burger, en sevdiğimiz hamburgerci oldu.

Zuckermonarchie’nin tatlıları çok güzeldi. Pandemi dönemi olduğu için içeride yeme-içme yapılmıyordu ve dışarıda uzun bir kuyruk oluşmuştu. Ama servis delirtecek kadar yavaştı. Pandemi stresini çalışanların fazlasıyla yaşadığını düşünerek hak verdik ve delirmekten vazgeçtik…

Brücke 10’die Fischbrötchenbude

Hamburg’un en ünlü balık-ekmekçisi. Lezzetini merak ediyorsanız, Galata köprüsünün altındaki balık-ekmekçilerde olduğunuzu hayal edin ☺))

Altona‘da belli günlerde pazar kuruluyor. Eğer currywurst denemek isterseniz burada deneyebilirsiniz. Onun dışında bu pazarda bir sürü yemek seçeneği oluyor. Son olarak klasik bir ‘Hamburg’ mekanı denemek isterseniz de Daniel Wischer Restaurant‘ı öneririz. Burada aynı zamanda çok fazla balık seçeneği var.

Eveet, karnımızı doyurup yeme-içme işini de hallettiğimize göre, hazır yakıtı da fullemişken semt semt Hamburg’ta gezilecek yerlere başlayalım ☺))

Hamburg Gezi Rehberi ve Hamburg’ta Gezilecek Yerler

Altstadt

Avrupa’nın birçok kentinde olduğu gibi Hamburg’un da tarihi atmosferini yansıtan eski kenti. Burası, tarihi dokusu, alışveriş için popüler caddeleri, müzeleri ve kanallarıyla Hamburg’un merkezi. Rathausmarkt meydanı semtin kalbi sayılabileceği gibi Hamburg’un da en önemli meydanı. Birçok etkinliğe ev sahipliği yapan meydan, mağazalar, kafe ve restoranlarıyla, MönckebergstraBe caddesi ve Europa Passage alışveriş merkeziyle turistlerin uğrak yeri. Altstadt fazlasıyla Kopenhag’a benziyor. Zaten Altstadt’ta yürümeye başladığınız zaman sırayla görülecek yerlerin hepsinin önünden geçeceksiniz. Yarım güne çok rahat sığar.

Altstadt’ta görülmesi gereken yerler:

Rathaus/Belediye binası

1897’de yapılan, belediye binasından çok muhteşem ve zarif bir sarayı andıran bina, heykellerle süslü cephesiyle de ilgi görüyor. İnsanoğlunun nasıl olup da böyle eserler ürettiğine bir kez daha şaşırıyorsunuz. Bina kulesiyle de ünlü ve kuleye çıkıp Hamburg’un kızıl güzelliğini seyretmek mümkün.

Kunsthalle – Kaynak Google

Kunsthalle

Binası bile bir sanat eseri olan Almanya’nın en büyük sanat müzesi. Birçok ünlü sanatçının tüm dönem ve trendlerde oluşan eserlerini görebilirsiniz…

St. Nikolai Memorial

2. Dünya Savaşı’nda hasar görmüş kilise kısmen onarılıp anıt-müze olarak bırakılmış. Hamburg’un ikinci yüksek yapısı olan binanın çan kulesine çıkılabiliyor.

St. Peter Kilisesi

Gotik mimarinin en güzel eserlerinden biri olan yapı, içinde pek çok sanat eserini barındırıyor. Hala geçerliyse saat 17.00’ye kadar açık.

Chocoversun/Çikolata Müzesi

Biraz aktiviteye ne dersiniz? Girişteki çeşmeden çikolata tadarak başlıyorsunuz. İçeride çikolata yapım aşamalarını inceleyip bilgiler alıyorsunuz. En ilginci ise çikolata yapımına katkıda bulunuyorsunuz. Her ziyaretçi kendi çikolatasını yaratıyor. Marketinden alışveriş imkanı var. 90 dakikalık bu etkinlik, çocukla yapılabilecek en güzel aktivitelerden. 

Neustadt/Yeni Kent

Alster gölünü de kapsayan bu bölge alışveriş, kafe-restoranlar ve eğlence mekanlarıyla öne çıkıyor. Alsterfleet kanalının manzarası ise büyüleyici.

Neustadt’ta gezilecek yerler:

Johannes Brahms Museum

Brahms hakkında her şey ☺)) Bu küçük müze klasik müzik tutkunlarının akınına uğruyor.

St. Michaelis Kilisesi

En büyük Luteryen kiliselerinden biri. Savaştan sonra aslına uygun olarak restore edilmiş, içi dışından daha ihtişamlı yapının 132 metre uzunluğundaki kulesinden Hamburg’u seyredebilirsiniz.

Alster Gölü

Alster gölünü nasıl tanımlarsınız diye sorulursa, gelip Hamburg’un bağrına oturmuş  muhteşem bir kütle demek yanlış olmaz. Alster nehri ve kollarının birleşerek iki bölüm oluşturduğu gölde yelkenli, su sporları ve tekne gezileri yapılıyor.  Çevresindeki kafelerde manzarayı seyredip mola vermek mümkün.

Nivea Mağazası

Büyükannelerimizin vazgeçilmezi Nivea’nın bütün ürünlerine ulaşabilir, özellikle küçük ve çok şık hediye paketlerinden alabilirsiniz.

St. Pauli

Şehrin hipsterhood bölgesi diyebiliriz. Biz sevdik… Buraya gelir gelmez sokaklar anında değişti. Murallar, üçüncü dalga kahveciler, butik dükkanlar, barlar, gece kulüpleri… Reeperbahn ise buranın red light bölgesi. St. Pauli 17. yüzyılda cüzam ve veba hastalarını kentten uzak tutmak için kurulmuş. Daha sonra denizcilerin de katkısıyla renkli gece hayatının yaşandığı bir bölgeye dönüşmüş. The Beatles bile bir dönem burada yaşamış. Sokaklarını gezmek gerçekten çok keyifliydi. Gezerken  bir ara manzara değişti ve red light bölgesine geldiğimizi anladık. Burası Alman kalıbına sığmayan ufak bir Christiania gibi. Bazı yerleri de kadınlara yasak. Yan yana ve birbiriyle alakasız o kadar çok dükkan var ki… Bir de her on adımda bir karşınıza çıkan dönerciler ☺))

St. Pauli’de görülecek yerler:

Fischmarkt/Balık Pazarı

Sadece balık alınıp satılan bir pazar olarak düşünürseniz fena halde yanılırsınız. Burası asıl ününü her ürünün bulunabildiği pazarından, sokak sanatçılarından, canlı müzik yapanlardan, yiyecek-içecek satan stantlarından alıyor. Her haliyle yaşayan bir pazar…

Hamburg Limanı

Almanya’nın dünyaya açılan kapısı. Yalnız ticari hacminden değil, yolcu gemilerinin de burada demirlemesi nedeniyle çok canlı bir liman. Kanallar, devasa yük gemileri ve birbirinden güzel yolcu gemilerinin armonisini yaşamak için liman mutlaka görülmesi gereken yerlerden.

Elbe Tüneli

Kent merkezinden Hamburg limanına ulaşan tünel,  Elbe nehrinin altından geçiyor ve Avrupa’nın ilk nehir tünellerinden biri.

Gemi Müzesi

Deniz ve gemi tutkunlarının ilgiyle gezeceği bu müzede denizcilik ve gemilerle ilgili merak edilen her şeye cevap var. Gezerken yorulursanız kafesinde dinlenebilirsiniz. 

Hafencity – Kaynak Google

Hafencity

Kanallarla çevrili bir kentsel dönüşüm projesinin  vücut bulmuş hali diyebiliriz Hafencity için. Her şeyiyle yeniden yapılandırılmış muhteşem bir endüstri, mimari, kültür ve gastronomi merkezi. Avrupa’nın en büyük kentsel dönüşüm projesiymiş.

Hafencity’de görülmesi gerekenler:

Elbphilharmonie/Filarmoni Orkestrası Binası

Eski bir deponun üzerine inşa edilmiş, modern mimarinin en ilginç yapılarından biri. Benzerleri arasında büyüklük açısından ilk sırada olan yapı, akustik açıdan da en ileri tekniklerin kullanıldığı bir konser salonu. Terasına çıkıp Hamburg’u seyredebilirsiniz. En büyük hayallerimizden birisi burada bir Fazıl Say konseri izlemek!

Chilehaus

UNESCO Dünya Mirası Listesinde yer alan 10 katlı ve tasarımıyla ilgi gören bu ofis binası iç avlusu, yüzlerce penceresi ve bina üzerindeki sembollerle büyülüyor.

Miniatur Wunderland

Özellikle çocukların çok ilgisini çekiyor. Binlerce araç, vagon, tren, yapı ve figürün minyatürlerinden oluşmuş küçük bir dünya… Burada kendinizi Gulliver gibi hissetmemeniz mümkün değil ☺))

Speicherstadt

Hafencity’nin sınırları içinde kalan endüstriyel hayatın merkezi olan bu bölge UNESCO Dünya Koruma Listesine alınmış. 19. Yüzyıldan kalan kırmızı binaları, köprü ve kanalları, kütükler üzerine inşa edilmiş evleriyle çok güzel bir bölge. Bölgenin inşası 1883-1927 yılları arasını kapsıyor. Birbirine kanallarla bağlanan bölgede çok sayıda müze, kafe, restoran bulunuyor. Fotoğrafçılar için eşsiz bir bölge olduğunu söyleyebiliriz.

Hamburg’ta Görülecek Alternatif Yerler

Das Teekontor

İki kanal arasında tam ortada yer alan yapı her şeyden önce mimarisi ile göz dolduruyor. Yüzlerce çay ve şekerleme çeşidiyle baş başa olmak nasıl bir duygu diyorsanız, sizi buraya alalım ☺))

Spic’y Spice Museum

Egzotik baharatların dünyası bu müzede, küresel baharat ticaretinin bütün ayrıntılarını da öğrenebilirsiniz.

Kaffe Musuem

Eski bir deponun atmosferinde a’dan z’ye kahve dünyası hakkında her şey!

Altona 

Türklerin en yoğun yaşadığı, Fatih Akın’ın filmlerine dekor oluşturan semt. Sokaklarını gezip keşfedebileceğiniz pek çok şey bulabilirsiniz. Ayrıca renkli bir eğlence merkezi olan Altona’da yaşayan Türklerin, buraya kendi aralarında Altınova dedikleri rivayet olunur ☺))  Şehir merkezine ve merkezde görülecek yerlere çok yakın olan bölgede, sizlere görülmesi gereken spesifik mekan önerisinde bulunmuyoruz.

St. Georg 

Burası da merkeze yakın ve bu açıdan turistlerin konaklamak için tercih ettiği bir bölge…

Hamburg Gezi ve Konaklama Rehberimizin sonuna geldik. Hamburg’a yaptığımız tüm gezilerin sonunda, anladığımız kadarıyla Hamburg,  ya çok sevilmiş ya da aşırı düzenli oluşu nedeniyle boğucu bulunmuş bir şehir. Yaşamak için Berlin ve Hamburg  kıyaslaması yaparsak Berlin daha kaos, Hamburg daha derli toplu, sanki her şey olması gerektiği gibi. Ama Berlin bizim için candır, o ayrı ☺))

Berlin’e yolunuz düşerse. “Berlin’nin yerlisinden Berlin Yeme-İçme Rehberi“ni buraya bırakalım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close