Close
Close

Sepetinizde ürün bulunmuyor.

Floransa Gezi Rehberi, Floransa Konaklama Rehberi

Floransa Gezi Rehberi, Floransa Konaklama Rehberi

Floransa Gezi Rehberi, Floransa Gezilecek Yerler, Floransa Konaklama Rehberi

Şu isimlere bakar mısınız? Leonardo da Vinci, Michelangelo, Botticelli, Boccaccio, Donatello, Dante, Machiavelli, Galileo… Matbaanın keşfi, anatomiden mimarlık-mühendisliğe uzanan bir gelişim yelpazesi;  Ortaçağ’ın karanlığından ve dogmalarından hümanizme evriliş, hümanizm olgusunun ortalığı kasıp kavurduğu bir altın çağ ve bu çağın öncüsü, Rönesans’ın doğduğu yer Floransa… Dünyanın gidişatına bakıp yeni bir Rönesans’a ihtiyaç var diye iç geçirdiğimiz bu günlerde, Toskana Gezi Rehberi yazımızda çok az yer ayırıp ayrı bir yazı konusu olmasını istediğimiz Floransa Gezi Rehberi yazımız hazır.

Yazımızda, sadece bu altın çağın üretimi olan eserleri değil, aynı zamanda Floransa’ya nasıl gidilir, Floransa’ya hangi mevsimde gidilir ve kaç gün kalınır, Floransa’da konaklama, Floransa’da alışveriş ve Floransa mutfağı’nı da anlatmaya çalışacağız.

Bu arada, Toskana’dan bahsetmişken Toskana Gezi Rehberi yazımızın linkini de buraya bırakıp Rönesans’ın başkentine yolculuğumuza başlayalım…

Floransa Gezi Rehberi

Floransa ve Medici ailesi

Arno nehrinin etrafına kurulmuş kentin tarihi Milattan Önce 59’lara dayansa da Floransa’yı Floransa yapan asıl gelişme, 14. Yüzyıl’da Rönesans’ın doğuşuna yol açan ve bugün artık Floransa ile birlikte anılan Medici ailesinin kente hakim olmasıyla başlıyor.

Bankacılık ve ticaret alanındaki zenginlikleriyle sadece Floransa’nın değil, Avrupa’nın da en güçlü ailelerinden biri olan Medici’ler, zamanla politik bir güç haline geliyorlar. Politik güç zenginliklerini, zenginlikleri de politik güçlerini artıyor ve şehir ailenin hakimiyetine  giriyor. Öyle ki 1513’te Giovanni de Medici papa seçiliyor ve Leo X adını alıyor. Papa Leo, kilisenin dogmalardan sıyrılıp reforme edilmesinin de öncülüğünü yapıyor. Ailenin en önemli özelliği ise sanatçılara, filozoflara, mimarlara verdiği destek…

Leonardo da Vinci, Michelangelo, Botticelli, Donatello gibi sanatçılar ailenin maddi ve manevi desteğiyle eserlerini üretirken, Rönesans’dan bugüne gelen birçok mimari eser de yine ailenin katkısıyla yapılıyor. Floransa Katedrali, saraylar, kiliseler, şapeller, kütüphaneler, bazilikaların birçoğunda ailenin maddi destekleri var.

İki yüzyıl boyunca hakimiyetini sürdüren Medici’ler zamanla gücünü yitiriyor ve 1737’de son üyesinin de ölümüyle tarihe karışıyor.

Rönesans’ın başkentinde bu kadar önemli bir rol oynamış aileyi anlatmadan Floransa=Rönesans olgusu eksik kalırdı; bu açıdan bu bilgiye de kısaca yer vermek istedik.

Floransa’ya nasıl gidilir?

Türkiye’den Floransa’ya direkt uçuş yok, çeşitli kentlerden aktarmalı uçuşları tercih etmek durumundasınız. Amerigo Vespucci havaalanından yarım saatte bir kalkan otobüslerle de şehir merkezine gideceksiniz. Havaalanı ve şehir merkezi arası ise sadece 4 kilometre. Ancak, aktarmalı uçuşların birçoğunda, aktarma yapacağınız havaalanında saatlerce beklemek zorunda kalabileceğiniz için size önereceğimiz en mantıklı rota, direkt Roma, Pisa veya Bolonya üzerinden gitmek. 

Floransa’ya trenle hangi şehirden gelirseniz gelin, Santa Maria Novella’da aynı isimli tren istasyonuna ineceksiniz ki, sonra her yer yürüme mesafesi. Çünkü şehir içi ulaşımda otobüs ve tramvay seçenekleri olsa da hiçbirini önermiyoruz. Rönesans’ın başkenti bütün ihtişamına rağmen yürüyerek gezilebilecek kadar küçük bir şehir. Zaten, her adımda karşınıza bir şaheser çıkan bu kentte mümkün olduğunca çok şey görmek istiyorsanız yürümekten başka seçeneğiniz de yok…

Floransa’ya ne zaman gidilir, kaç gün kalmalı?

Yaz ayları çok sıcak ve aşırı kalabalık olduğu için önermiyoruz. Kış ayları ise çok soğuk olmasa da yağışlar ve sezon dışı aylar olması nedeniyle kasvetli bir Floransa ile karşılaşmanız mümkün. İlkbahar ve sonbahar ayları  hava sıcaklığı ideal bir seviyede oluğu, aşırı kalabalıklar da hafiflediği için Floransa için en ideal aylar diyebiliriz.

Floransa’da bütün tarihi mekanları, müzeleri gezmek, resimden heykele her eseri görmek istiyorsanız size 15 günlük bir Floransa tatili öneriyoruz. 🙂

Şaka bir yana, daha önce de belirttiğimiz gibi her adımda tarih fışkıran bir kentte elbette görülmesi gereken her yeri, her eseri eksiksiz tamamlamak çok zor. Ama en önemlilerini, en simgesellerini, görülmeden dönülürse Floransa’ya gitmiş sayılmayacağınız mekan ve eserleri görmek, Rönesans’ın atmosferini solumak için en az iki güne ihtiyacınız olduğunu söyleyebiliriz. Üç güne çıkarırsanız çok daha iyi olur.

Floransa’da Nerede Kalınır? Floransa Konaklama Rehberi

Floransa’nın En Güzel Otelleri, Floransa’da Nerede Kalınır? Floransa’da Uygun Oteller, Floransa Konaklama Rehberi

Yazılarımızı düzenli olarak takip edenler, Avrupa’nın birçok şehrinde tarihi merkezlerde konaklama ve diğer etkinliklerin pahalı olduğunu, merkezden uzaklaştıkça fiyatların da düştüğünü sürekli vurguladığımızı hatırlayacaklardır. Floransa’da da bu kural işliyor; gerek konaklama gerekse de yeme-içmenin tarihi merkezde oldukça pahalı olduğunu, merkezden uzaklaştıkça farklı bütçelere ve tercihlere hitap eden çok sayıda seçenek bulunduğunu söylemek mümkün.  Bu nedenle bizim önerimiz tarihi merkezin dışında bir bölgede konaklamanız. Floransa’nın küçük bir şehir olduğu, gezilip görülecek yerlere yürüyerek ulaşabileceğinizi düşününce, tarihi merkez dışında konaklamak son derece mantıklı…

Duomo-Tarihi Merkez

Floransa’nın tarihi merkezi Duomo… Şehrin kalbi olan katedral ve kompleksinin bulunduğu Duomo meydanından Signoria meydanına kadar uzanan bir bölge söz konusu… Elbette tarihi ambiyansı açısından muhteşem, ancak çok kalabalık ve fiyatlar yüksek. Duomo’daki konaklama seçeneklerini buradan görebilirsiniz…

Biz de Duomo’da iki spesifik konaklama önerisinde bulunacağız:

B&B De Biffi

Floransa Katedrali’ne 200 metre uzaklıkta, tarihi merkezin tam kalbinde yer alan kahvaltı dahil bu tesis, ayrıca tren istasyonuna 650 metre, havaalanına ise sadece 5 kilometre uzaklıkta. Biz burada kaldik ve cok memnun kaldik! Yalniz cok erken tukenebiliyor, o yuzden seyahat tarihiniz belli oldugu anda tutmakta fayda var.

Floransa’nın en güzel otelleri – Room Eleven – kaynak: booking.com
Room Eleven

Yine tarihi merkezin kalbinde, görmeniz gereken mekanlara birkaç dakika yürüme mesafesinde, fiyat açısından da makul bir tesis. Linki: Room Eleven

Santa Maria Novella

Tren istasyonu ve civarını kapsayan bu bölgede çok lüks mekanlara ve konaklama tesislerine rastlayabileceğiniz gibi her bütçeye uygun seçenekler de oldukça fazla. Bir diğer avantajı da ulaşım çok kolay ve tarihi merkeze yürüyerek 10 dakikada ulaşabiliyorsunuz. Santa Maria Novella’daki konaklama seçenekleri burada…

Bu bölgedeki bizim konaklama önerilerimiz:

Mio Hotel Firenze

Tesis, şehir merkezine doğrudan bağlanan 2 nolu tramvaya yürüme mesafesinde. Ulaşımda sıkıntı yaşanmayacağını düşünüyoruz; fiyatı ise çok uygun.

Santo Spirito

Nehrin karşı yakasında bulunan bu bölge özellikle çocuklu konaklama için çok uygun ve sakin bir bölge. Fiyatlar oldukça uygun, yeme içme seçenekleri de çok fazla. Santo Spirito bölgesindeki konaklama seçenekleri burada…

Bu bölgede bizim spesifik önerilerimiz:

Piazza Pitti View

Pitti Sarayı’na bakan muhteşem manzarasıyla iki yatak odalı bu daire, grup konaklamaları için de ideal. Fiyat ise oldukça uygun.

Botticelli-A Flat with a View, on Santo Spirito – HomeUnity

Yine Pitti Sarayı’na 300 metre mesafede, Santa Maria Novella, Piazza del Duomo di Firenze ve Piazza della Signoria gibi popüler cazibe merkezlerine yakın bir daire.

Santa Croce

Daha az turistik olduğu için fiyatların da uygun olduğu bölge, tarihi merkeze ve Duomo meydanına 15 dakikalık bir yürüme mesafesinde. Gece hayatı çok hareketli olan bölgede yeme-içme olanakları da çok fazla.

Santa Croce’deki konaklama tesislerini buradan görebilirsiniz. Santa Croce bölgesinde bizim önerilerimiz:

LHP Hotel River & SPA

Arno nehrinin tam kıyısında, Floransa’nın simgesi Ponte Vecchio’ya 10 dakikalık yürüme mesafesinde, kahvaltı dahil bu otelin fiyat açısından da uygun olduğunu düşünüyoruz. Linki: LHP Hotel River & SPA

Ciompi Prestige by Mmega

Gezilip görülecek yerlere yakın üç yatak odalı bu daire özellikle grup konaklamalarında çok uygun. Linki: Ciompi Prestige by Mmega

Floransa Gezilecek Yerler

Her metrekaresi tarih olan Rönesans’ın başkentinde gezilip görülmesi gereken yer ve mekanların hepsini elbette tek tek sıralamayacağız çünkü biz yazmaktan siz okumaktan sıkılırsınız. Bu yüzden sizin için en spesifik olanları derledik, kalanları da listelemeye çalışacağız.

Floransa’yı anlatmanın meydanları anlatmadan mümkün olmadığını düşünüyoruz. Çünkü Floransa meydanları, tarihi önemlerinin yanı sıra her biri bir açık hava müzesi ve mutlaka görülmesi gereken birçok çeşme, heykel, anıt bu meydanları süslüyor.

Önce meydanlarla başlayalım o zaman…

Floransa Meydanları

Piazza del Duomo

Tarihi Ortaçağ’a uzanan meydan, Floransa’nın da kalbi… Beş ayrı yapıdan oluşan Floransa Katedrali meydanın baş karakteri ve dünyanın en çok ziyaret edilen ve en çok fotoğraf çektirilen meydanı olmak gibi haklı bir üne sahip. Çevresinde çok sayıda kafe ve restoran bulunan meydan günün her saati çok kalabalık.

Piazza della Signoria – Kaynak google.com

Piazza della Signoria

Adını, eski şehir yönetim merkezinden alan meydanda bugün de belediyenin ofisleri var. Ama meydan asıl önemini adeta bir açık hava müzesi olmasından alıyor. Neptün Çeşmesi, Atlı Grandük I. Cosmos heykeli, Sabin Kadınların Kaçırılması heykeli, Persheus-Medusa heykeli, Merkür heykeli meydanın en önemlilerinden. Michelangelo’nun Davut heykelinin replikasını da yine burada görebilirsiniz. Vecchio Sarayı’nın da burada olduğunu söylersek, Floransa’nın en etkileyici meydanlarından biri olduğunu tahmin edebilirsiniz.

Piazza San Marco

Yine Floransa’nın en gözde ve kalabalık meydanlarından biri… Meydandaki en önemli eser, 1873’te yapılan General Manfredo Fanti heykeli. San Marco Bazilikası, Nazionale di San Marco Müzesi, Güzel Sanatlar Akademisi binaları da meydanı çevreleyen diğer yapılar.

Piazza della Repubblica

Floransa’nın Cumhuriyet Meydanı… Roma döneminde forum yani şehir merkezinin bulunduğu meydanmış. Son derece büyük meydanı restoran-kafeler çevreliyor, meydanda çocuklar için de bir atlı karınca var.  Arcone Zafer Takı, Donatello’nun Column of Abundence heykelinin replikası burada görebileceğiniz tarihi eserlerden. Turistlerin uğramadan dönmediği ünlü Cafe Gilli de burada… Cumhuriyet meydanı ayrıca ulaşım, konaklama, eğlence ve alışveriş merkezi de sayılıyor. Akşamları ise sokak sanatçılarıyla daha da renkleniyor.

Piazza della Santissima Annunziata

Yine tarihi meydanlardan biri ve bir ara yol aracılığıyla Duomo meydanına bağlanıyor. Aynı adı taşıyan muhteşem güzellikteki bazilikası, Arkeoloji Müzesi, Maniyerizm çeşmeleri, Ferdinando I ‘in atlı heykelinin yanı sıra yine burada da çok sayıda kafe ve restoran bulunuyor.

Piazzale Michelangelo

Floransa’nın terası… Arno nehrinin güneyindeki bir tepede bulunan bu meydana turistler çok ilgi gösteriyor. Burada bir Michelangelo müzesi yapılmak istense de gerçekleşmemiş ama meydanda sanatçının o kadar çok eseri var ki yine de Michelangelo müzesi sayabiliriz.  Muhteşem bir Floransa manzarası sunan tepenin gece ışıklandırmasının da çok güzel olduğu söyleniyor. Bol miktarda hediyelik eşya satan küçük dükkanlar da mevcut.

Floransa’da Görülmesi Gereken Yerler

Santa Maria del Fiore – Floransa Katedrali

Yapımına 13. Yüzyıl’da başlanan kentin simgesi katedral, 1400’lü yılların ortalarında tamamlanabilmiş. Yapımı defalarca yarım kalmış, sürekli mimar değişmiş ve bu nedenle gotikten romaneske evrilen mimarisiyle ortaya Rönesans’ın en etkileyici eserlerinden biri çıkmış. Bizce de dünyanın en güzel katedrallerinden biri…

Katedral, çan kulesi, kubbe, vaftizhane ve müze olarak beş bölümden oluşuyor. Ve bu bölümler Duomo meydanının asıl karakterini oluşturuyor.

Katedralin kubbesi ayrı bir bölüm olur mu demeyin, oluyor. Brunelleschi’nin eseri olan kubbe, yapım tekniği, estetiği ve Rönesans’ın ünlü sanatçıları tarafından İncil’den esinlenerek yapılan desenleriyle  hem mimari bir şaheser hem de ayrı bir bölüm olarak değerlendiriliyor. Kubbeye 400 basamakla çıkılabiliyor.

Giotto’nun Çan Kulesi, zarafetiyle dikkat çekiyor. Katedralin yapımında olduğu gibi çan kulesinde de ölümler nedeniyle sık sık mimar değişiyor. Yapımına Giotto tarafından başlandığı için onun adıyla anılıyor. Kuleye de 400 basamakla çıkılıyor.

Museo dell’Opera Duomo ise katedralin hemen arkasında yer alıyor. Katedrale ait bütün parçalar ve ünlü sanatçıların eserleri bu müzede sergileniyor.

Aziz Giovanni Vaftizhanesi, katedrali oluşturan bölümlerin sonuncusu. Özellikle bronz kapılarıyla tam bir estetik harikası.

Hem kubbe hem de çan kulesi Floransa manzarasını seyretmek için muhteşem noktalar. Elbette ikisine birden çıkmak çok zor. Bizim önerimiz çıkmak isterseniz çan kulesine çıkın. Hem muhteşem manzarayı hem de bir şaheser olan kubbeyi daha yakından görme fırsatı bulursunuz. Katedral ücretsiz gezilebiliyor, diğer bölümler için bilet almak zorundasınız.

Galleria Degli Uffizi- Uffizi Galerisi

Sadece İtalya’nın değil, dünyanın da en önemli müzelerinden biri… Galeri için tam bir Rönesans sergisi diyebiliriz. Medici ailesi tarafından önce yöneticiler için ofis olarak yaptırılmış, daha sonra müzeye dönüştürülmüş. Botticelli’nin Venüs’ün Doğuşu tablosu, Caravaggio’nun Medusa’sı, da Vinci’nin Müjde’si ve Bellini, Michelangelo’nun eserlerinin burada olduğunu söylersek nasıl bir müze olduğunu tahmin edebilirsiniz. Müzelerle aranız iyi değilse bile mutlaka görülmesi gereken yerlerden…

Galleria dell’Accademia

Michelangelo’nun Davut heykelinin orijinalinin olduğu bu müzede, diğer Rönesans sanatçıları Tziano, Canaletto ve Bellini’nin eserleri de bulunuyor. Ancak buradaki uzun kuyrukların ana nedeni elbette muhteşem Davut heykeli… Signoria meydanında bulunan heykel, daha sonra zarar görmemesi için buraya taşınıyor, meydandaki replikası…

Palazzo Vecchio- Vecchio Sarayı

Signoria Meydanı’nda bulunan saray Medici ailesinin ilk saraylarından biri ve Pitti Sarayı’na taşınıncaya kadar burada ikamet etmişler, o nedenle adı eski saray olarak kalmış. O dönemlerde bir ara Floransa’nın yönetim binası olarak da kullanılmış. Bugün büyük bölümü müze olan sarayda, Floransa Belediye Başkanı’nın ofisi de bulunuyor. Bina ihtişamının yanı sıra 94 metre uzunluğundaki kulesiyle de ilgi çekiyor.

Palazzo Pitti-Pitti Sarayı

Medici’lerin Palazzo Vecchio’dan sonra taşındıkları saray, Arno nehrinin güneyinde yer alıyor. Yapımına 1458’de başlanmış, bitimine kadar büyük maceralar yaşamış. Şu anda pek çok sanat eseri ve ailenin hazine değerindeki eşya ve sanat koleksiyonlarını barındıran halka açık bir müze.

Giardini di Boboli

Pitti Sarayı’nın hemen arkasında bulunan bu bahçe, bir anlamda sarayın da bahçesi. Mediciler’in ikamet ettiği dönemde ailenin üyelerinden Eleonora Teleodo için tasarlanmış. Amfi tiyatro, heykel koleksiyonları, Antik Roma dönemi eserleri, çeşmeler, mağaralar, anıtlar, bahçe tapınakları bulunan 111 dönüm arazide kurulu bu devasa alan, böyle olur saray bahçesi dedirtiyor.

Ponte Vecchio- Eski Köprü

Fotoğrafları sık sık karşımıza çıkan ve Floransa’nın simgelerinden sayılan Arno nehrinin üzerindeki köprünün yapımı 14. Yüzyıl’da tamamlanmış. Köprüleriyle de tanınan Floransa’da, 2. Dünya Savaşı’nda bombalanmayan tek köprü olarak da biliniyor. Diğer özelliği de üzerinde çarşılar bulunan dünyadaki dört çarşılı köprüden biri olması. Bu dükkanlarda şu anda kuyumcu ve antikacılar yer alıyor. Bu köprülerden bir diğeri de Bursa’daki Irgandı Köprüsü.

Museo Casa di Dante-Dante’nin Evi

Bu da Dante hayranlarına gelsin. Burası Dante’nin doğduğu ev ve en ünlü eseri İlahi Komedya’yı burada yazdığı söyleniyor. Şimdi sanatçının eserlerinin ve eşyalarının bulunduğu bir müze…

Basilica di San Lorenzo-San Lorenzo Bazilikası

Floransa’nın en büyük kilisesi ve yine Medici ailesinin katkılarıyla yapılmış. 15. Yüzyıl’da mimar Brunelleschi tarafından yapımına başlanmış, ölümünden sonra başka mimarlar devreye girmiş. Bugün, aslına uygun olarak   18. ve 19. Yüzyıl’da restore edilmiş haliyle karşımıza çıkıyor. Papa 10. Leo’nun isteğiyle dış cephesi Michelangelo’ya yaptırılmış.

Cappelle Medicee-Medici Şapeli

San Lorenzo Bazilikası’nda bulunan şapelin orijinaline eklenmiş iki yapı daha var ve bunlardan birinin tasarımı Michelangelo’ya ait. İçeride The Crypt denilen mahzende Medici ailesinin üyelerinin mezarlarının yanı sıra aileye ait hazine ve eşyalar yer alıyor.

Basilica di Santa Maria Novella – Santa Maria Novella Bazilikası

Tren istasyonunun tam karşısında bulunan bir Dominik kilisesi. Yapımına 13. Yüzyıl’da başlanmış ve 80 yıl sürmüş.  Ayrıca Floransa’nın ilk büyük bazilikası. Manastır ve diğer bölümlerinde hazine, anıtlar ve Erken Rönesans sanatçılarının freskleri bulunuyor.

Sizin için derlediğimiz bu çok simgesel ve spesifik mekanların dışında vaktiniz kalırsa görmenizi önerdiğimiz diğer mekanlar da şöyle:

·  San Miniato Al Monte Bazilikası

·  Giardino Bardini

·  Santa Triniata Bazilikası

·  Riccardi Sarayı

·  Santa Croce Bazilikası

·  Strozzi Sarayı

Floransa Gezi Rehberi

Floransa mutfağı

Bir İtalyan kentinde olmanın akla getirdiği ilk lezzetler elbette pizza, makarna, şarap ve gelato… Bir de Floransa’nın, Toskana bölgesinin başkenti olması eklenince bu defa işin içine yerel lezzetler de giriyor ve ortaya devasa bir mutfak kültürü çıkıyor. Hemen her yemeğin ana unsurları biberiye, kekik ve fesleğen… Akdenizli olmanın özelliği.

Floransa’nın ev yapımı ekmekleri çok meşhur. Tuzlu, tuzsuz, sarımsaklı onlarca ekmek çeşidine rastlayabilirsiniz. Örneğin  Schiacciata çok sevilen tuzlu, Fettunta ise çeşitli karışımlarla özellikle de sarımsakla servis edilen tuzsuz ekmekleri. Bunu bir tür aperitif olarak servis ediyorlar.

Ribollita, ekmek ve sebze karşımı ünlü çorbaları.

Bistecca alla Florentina turistlerin yemeden dönmediği en ünlü biftek yemeği.

Paperdelle al Cinghiale ise en sevilen makarnaları.

Lampredetto, Floransa’nın sokak lezzetlerinin başında geliyor ve bizim kokoreçimize çok benziyor.

Mantarlı spagetti Carpaccio’yu mutlaka denemelisiniz.

Peposo alla Fiorentina, geçmişi Medici ailesine kadar giden ve özel yöntemlerle pişirilen bir et yemeği.

Trippa or Lampredotto ise yine meşhur sokak lezzetlerinden biri. Domates, soğan, kereviz ve işkembenin, soslu bir ekmeğin üzerine konulmasından ibaret.

Bademli kurabiyeleri Cantuccini, özellikle sabah kahvaltılarında çok tüketiliyor.

Bu arada birkaç mekana da göz atmadan geçmeyelim.

Gilli, kahve ve tatlıları çok güzel olan en ünlü mekanlardan biri.

La Schiaacciata gününü sandviç ile geçirmek isteyenlerin uğrak noktası. Özenle hazırlanan çeşit çeşit ve çok lezzetli sandviçler, günü kurtarmak için ideal.

Pitti Express

En iyi fast food restoranlarından, özellikle lazanyası çok iyi.

Osteria delle Tre Panche

Ponte Vecchio manzaralı bu restoranın en beğenilen lezzeti trüf mantarlı makarna ve biftek…

I Fratellini

Bakmayın köhne göründüğüne, en güzel sandviç ve şaraplar burada…

Floransa’da alışveriş

Biz söylemesek de karşınıza çıkacak zaten: Sokak pazarları. Tarihi meydanlarda kurulanı mı ararsınız, Rönesans’ın mimarlık şaheseri yapılarının dibinde açılmış tezgahları mı? Yiyecekten giyeceğe, antikaya kadar her şeyin satıldığı bu pazar ve tezgahlar adım başı karşınızda J)))

Mercato Centrale ise tren istasyonunun arkasında bulunan bir sabit pazar. İki katlı pazarda giriş katı alışverişe, üst kat ise kafe ve restoranlara ayrılmış. San Lorenzo’da kurulan sokak pazarı da rağbet görenler arasında… Via Maggio, Pitti Sarayı’na yakın bir noktada kurulan antika pazarı.

Aynı zamanda bir moda merkezi de olan Floransa’da dünyaca ünlü markaların satıldığı mağazalar kadar, outler’ler de meşhur. Bu mağazalarda markaları daha uygun fiyata alabilirsiniz. Space Factory ve The Mall en çok rağbet gören outlet’ler… Mağazalarda genellikle kredi kartlarının geçerli olduğunu da hatırlatalım.

Ve sürpriz, çocukluk masallarımızın kahramanlarından biri, Floransa’da karşınıza bir hediyelik eşya olarak çıkıyor. Evet, Pinokyo’dan bahsediyoruz. Pinokyo, Floransalı yazar Carlo Collodi’nin yarattığı bir masal kahramanı, yani Pinokyo da Floransa doğumlu. Böyle olunca her yerde karşınıza ahşaptan yapılmış hediyelik Pinokyo’lar çıkıyor. Yine Bottega Bartolucci’de çocuklar için el yapımı çeşit çeşit oyuncak bulabilirsiniz.


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close