Close
Close

Sepetinizde ürün bulunmuyor.

Bremen Gezi Rehberi & Bremen Konaklama Rehberi

Bremen Gezi Rehberi & Bremen Konaklama Rehberi

Bremen Gezi Rehberi, Bremen Gezilecek Yerler & Bremen’de Nerede Kalınır? Bremen Konaklama Rehberi

Bremen… Grimm Kardeşler’in masallarıyla tanıdığımız, eşek, köpek, kedi ve horozun “müzisyen olma” hayaliyle yola çıktığı o büyülü şehir. Bremen’e ilk adım attığımizda sanki ben de o masalın bir parçası oldum. Ortaçağ havasını hala koruyan, sakin ama bir o kadar da cana yakın bir yer. Yani anlayacağıniz, bu şehir adeta bir masalın içinde kaybolma hissi yaratıyor. Biz de çok uzatmadan Bremen gezi rehberi, Bremen’de nerede kalınır, Bremen gezilecek yerler ve Bremen konaklama rehberi yazımza başlayalım.

Şimdi Bremen’in keyifli sokaklarını, tarihi yerlerini ve damakta iz bırakan mekanlarını anlatalim!

Bremen gezi rehberi, Bremen gezilecek yerler, Bremen'de nerede kalınır ve Bremen konaklama rehberi
Bremen gezi rehberi, Bremen gezilecek yerler, Bremen’de nerede kalınır ve Bremen konaklama rehberi – kaynak: booking.com

Bremen Hakkında Kısa Bilgiler

Bremen, Almanya’nın kuzeybatısında, Weser Nehri kıyısında kurulu bir liman şehri. Küçük ama tarihi dokusuyla dolu bu şehre İstanbul’dan 3.5 saatlik bir uçuşla ulaşabiliyor. Berlin’den Bremen’e trenle geçmek isterseniz, bu yolculuk da yaklaşık 3 saat sürüyor ve trenle seyahat etmek Almanya’da gerçekten cok rahat. Ama ufak bir uyarı: Almanya trenlerinde rötar neredeyse kaçınılmaz, biraz esnek olmanizda fayda var.

Bremen’e gitmek için en iyi mevsim ne diye sorarsaniz, bu tamamen sizin tercihiniz. İlkbahar ve yaz aylarında parklar yemyeşil ve capcanlı. Ama bizim favorimiz sonbahar. Kasım ayında şehri bir renk cümbüşü olarak bulabilirsiniz. Noel pazarları ise ayrı bir büyü katar. Soğuğa dayanıklıysaniz, yılbaşı ışıklarıyla süslenmiş haliyle Bremen’i deneyimlemek bambaşka olacaktir!

Bremen Gezi Rehberi: Bremen’de Konaklama

Bremen’de Nerede Kalınır? Bremen’in En İyi Otelleri

Bremen adresi soranlara, 150 metre sonra sağa dönün diye tarif verecek kadar alıştigimiz icin, lafi çok da uzatmadan, Bremen’de her bütçeye uygun konaklama seçeneklerini, şehir merkezine yakın otelleri ve ulaşımı kolay olanları sıralayalım.

Bremen gezi rehberi, Bremen gezilecek yerler, Bremen'de nerede kalınır ve Bremen konaklama rehberi
Bremen gezi rehberi ve Bremen’de nerede kalınır, Bremen konaklama rehberi – H+ Hotel Bremen – kaynak: booking.com

Bremen’de Uygun Fiyatlı Oteller

Bremen’de Uygun Fiyatlı Nerede Kalınır? Bremen’de Şehir Merkezine Yakın Oteller

İlk olarak Bremen’in ana tren istasyonu çevresinden çok uzak durmanız gerektiğini söylemeliyiz. Evet, şehir merkezine yakın ve ucuz seçenekler var, ama çevre biraz sorunlu olabilir. 🙂

  1. Arthotel ANA Liberty Bremen City: Bremen’in merkezine oldukça yakın, ulaşımı kolay ve uygun fiyatlı otellerden biri. Şehirde gezmek isteyenler için gayet kullanışlı.
  2. H+ Hotel Bremen: Bremen’in güzel bir noktasında yer alan bu otel, her yere yakın olmasıyla avantajlı. Biz Bremen gezimizde burada kaldik ve oldukca memnun kaldik. Tam bir fiyat/performans oteli. Konumu ve otelin kendisi gerçekten çok iyi 🙂
  3. Motel One Bremen: Konumu itibariyle şehir merkezine yakın ve ulaşımı kolay bir otel daha, ve ayni zamanda bizim enn sevdigimiz otel zinciri. Odalari her zaman temizdir, sadedir. Genelde Avrupa sehirlerinde gidilecek en iyi oteldir. Eger tamamen dolmadan yakalarsaniz mutlaka bakin deriz. 🙂
  4. Dorint City-Hotel Bremen: Yine merkezde ve fiyat-performans açısından oldukça iyi bir otel.
  5. Numa l Saga Apartments: Bremen’de uygun fiyatlı, merkezi bir otel arıyorsanız burayı tercih edebilirsiniz.

Bremen’de Merkeze Yakın Lüks Oteller

Bu bölüm bütçe dostu değil, baştan söyleyelim. Ama “Yok, biz Bremen’e kadar geldik, biraz kendimizi şımartalım” diyorsanız, size birkaç lüks otel önerimiz var.

  1. Atlantic Grand Hotel Bremen: Şehir merkezinde, lüks ve konforlu bir seçenek. Bremen’in tarihi dokusunu yaşayabileceğiniz bu otel, şehrin kalbinde.
  2. Steigenberger Hotel Bremen: Weser Nehri’ne yakın, şık ve modern bir otel. Bremen’de keyifli ve rahat bir konaklama arıyorsanız burası ideal.

Bremen’de Gezilecek Yerler

Marktplatz ve Belediye Sarayı

Bremen’in kalbi Marktplatz’da atıyor! Burası şehrin merkezi meydanı ve tam ortasında muhteşem Belediye Sarayı bulunuyor. Gotik mimarisiyle büyüleyen bu yapı, Unesco Dünya Mirası Listesi’nde. Gündüz gözüyle görmeniz kadar, gece ışıklandırmalarında da ayrı bir etkileyici.

Belediye Sarayı’nın hemen yanında ise ünlü Bremen Mızıkacıları Heykeli var. Küçük ama ikonik bu heykelde, eşeğin ön ayaklarına dokunup dilek dilemeyi unutmayin. Şans getirdiği söyleniyor!

Roland Heykeli

Bremen’in bir başka simgesi olan Roland Heykeli, şehrin özgürlüğünü simgeliyor. Heykel, 1404 yılında yapılmış ve Almanya’daki en eski Roland heykellerinden biri. Bir efsaneye göre Roland, kılıcıyla burada durduğu sürece Bremen bağımsız kalacakmış. Bir selam çakmadan geçmeyin derim!

St. Petri Katedrali

Marktplatz’da Roland Heykeli’ni geçip ilerlersen, göz alıcı bir yapı olan St. Petri Katedrali karşına çıkar. 800’lü yıllarda inşa edilen bu katedralin içindeki vitraylar, tavan süslemeleri gerçekten nefes kesici. Giriş ücretsiz ama kuleye çıkıp Bremen manzarasını izlemek isterseniz 4 Euro ödemeniz gerekiyor. Manzarayı tellerin arkasından görseniz de kesinlikle değiyor!

Böttcher Caddesi – Kaynak google.com

Böttcher Caddesi

Bremen’de kendini bir anda Ortaçağ’a ışınlanmış gibi hissedeceğin Böttcher Caddesi, şehrin en fotojenik noktalarından biri. Kırmızı tuğlalı binalar, minik dükkanlar ve sokak heykelleri bu caddede sizi bekliyor. Vitraylı pencereleriyle dikkat çeken Glockenspiel Evi de burada. Bir bira molası verip etrafı izlemek için ideal bir yer.

Schnoor

Schnoor’a adım attığınizda, Orta Çağ masalına tam anlamıyla dalmış oluyorsunuz. Dar sokakları, korunmuş eski evleri, kafeleri ve butik dükkanlarıyla Schnoor, küçük bir kasaba gibi ama saatlerce vakit geçirebilirsiniz burada. Schnoor’un en keyifli mekanlarından biri de Beck’s in’n Schnoor. Bir Beck’s birası eşliğinde yemek yiyebilir, şirin kafelerinde tatlı bir akşam yemeği deneyimleyebilirsiniz.

Wallanlagen Park – Kaynak google.com

Wallanlagen Park

Bremen’in en huzurlu köşelerinden biri Wallanlagen Park. Nehrin kenarında, tarihi yel değirmeniyle meşhur olan bu parkta doğayla iç içe keyifli zaman geçirebilirsiniz. Sonbaharda bambaşka bir güzellikte oluyor, ama her mevsim görmeye değer.

Bürgerpark

Burgerpark’in içinde göletler, yürüyüş parkurları, hatta mini golf sahası bile var. Doğanın tadını çıkarıp keyifli yürüyüşler yapabileceğiniz devasa bir alan.

Bremen’de Yeme-İçme

Marktplatz’daki Yemek Standları

Marktplatz sadece tarihi yapılarıyla değil, aynı zamanda lezzetli yemek stantlarıyla da ünlü. Çorbalar, sosisler, hamburgerler… Canıniz ne çekerse bulabilirsin. Özellikle Noel zamanı kurulan pazarlar bir başka oluyor!

Manufactum

Yolun düşerse Manufactum’a uğramadan geçmeyin! Nefis bir kahve, şahane bir stollen (Alman yılbaşı keki) ve daha pek çok lezzet burada seni bekliyor. Ayrıca değişik tasarım ürünleri de bulabileceğin bir yer. Saatlerce vakit geçirebilirsin!

Beck’s in’n Schnoor

Efsane bir yerel bira denemek istersen Beck’s in’n Schnoor tam adresi. Akşam yemeği için de harika seçenekler var, özellikle loş aydınlatmasıyla mekanın atmosferi şahane.

Schüttinger Gasthausbrauerei

Bremen’in en eski pub-birahanesi Schüttinger, Alman biraları ve geleneksel yemekleri var. Burada taze ev yapımı biraların yanında “Schnitzel” veya “Bratwurst” gibi tipik Alman lezzetlerini deneyebilirsiniz. Samimi ve rustik atmosferiyle şehrin klasik bir durağı.

Bremer Ratskeller

Bremen’in meşhur Belediye Binası’nın altında bulunan Ratskeller, 1405 yılından beri şarap mahzeni olarak hizmet veriyor. özellikle yerel şarapları ve deniz ürünleri ile ünlü. Bremen’de tarihi bir deneyim yaşamak isteyenler için ideal.

Café Knigge

Tatlı sevenler için bir cennet! 1889’dan bu yana hizmet veren bu kafe, taze pastaları, çikolataları ve kahve çeşitleri ile ünlü. Bremen’in en köklü pastanelerinden biri olan Knigge, nostaljik atmosferi ve kaliteli tatlılarıyla kısa bir mola vermek için mükemmel.

Buradan sonra yolunuz Bamberg’e düşerse Bamberg gezi rehberi yazımızı buraya bırakalım 🙂

Ayrıca Almanya ilgili bütün gezi rehberlerimiz için ise link burada.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close