Close
Close

Sepetinizde ürün bulunmuyor.

Alaçatı Gezi Rehberi, Gezilecek Yerler ve Yeme İçme

Alaçatı Gezi Rehberi, Gezilecek Yerler ve Yeme İçme

Alaçatı Gezi Rehberi ve Gezilecek Yerler

Alaçatı deyince aklınıza ne geliyor? Film seti gibi sokaklar mı, sahiller mi, kalabalık mı, yoksa Alaçatı’nın sevilen mekanları mı? Bizce Alaçatı hepsinden biraz! O zaman gelsin Alaçatı gezi rehberi 🙂

Alaçatı gezi rehberi ve Alaçatı gezilecek yerler
Alaçatı’da gezilecek yerler ve Alaçatı’da yeme-içme rehberi

2 ayda bir ailelerimizin yanına Bodrum’a gitsek de, ve Bodrum’a olan sevgimizin yeri ayrı olsa da, artık Alaçatı’yı görmeden 30 yaşı doldurmayalım dedik ve Mayıs 2019’da Alaçatı’daydık. Sezon başlamadan, fakat havalar yeterince ısınmışken gittiğimiz için olsa gerek, aşırı keyif aldık ve Alaçatı’nın kalabalığı denen efsaneyle karşılaşmadık. Adeta bir hint ineği kadar sessiz sakin Alaçatı sokaklarında 2 gün sakin sokaklarda doyasıya gezdikten sonra Alaçatı’yı çok sevdiğimizi söylemeliyiz. Bize güzel yüzünü (tamam biraz kazık-kent) gösteren Alaçatı’yı keyifle yazdık!

Alaçatı Gezi Rehberi ve Alaçatı Gezilecek Yerler

Alaçatı Gezi Rehberi‘nde Alaçatı’ya nasıl gidilir, Alaçatı’da konaklama, Alaçatı sahilleri, Alaçatı’ya ne zaman gidilir, Alaçatı pahalı mı, Alaçatı yeme-içme ve Alaçatı mekan önerilerinden detaylıca bahsettik. Buyrun Alaçatı gezi rehberimize!

Alaçatı’ya ne zaman gidilir ve nasıl gidilir?

Alaçatı İzmir’den yaklaşık 70 km, trafiğe yakalanmazsanız 45-50 dakikada gidiliyor. Kendi aracınız yoksa İzmir Üçyol’dan Alaçatı otobüslerine binebiliyorsunuz. Alaçatı’ya geldikten sonrası zaten kolay, Alaçatı içinde yürüyerek, plajlara da otobüsle gidebilirsiniz.

Alaçatı'da gezilecek yerler ve Alaçatı'da yeme-içme rehberi
Alaçatı’da ucuz oteller ve Alaçatı’da konaklama

Alaçatı’ya ne zaman gidilir diye sorarsanız bizce Mayıs, Haziran, Eylül ve Ekim ayları çok ideal. Temmuz ve Ağustos’ta çok kalabalık oluyor fakat kalabalığı cıvıl cıvıllığı seven için (ve her saniye birisinin kadrajına girmek de olsa ucunda 🙂 ), bu tarihlerde de pekala gidilir.

Alaçatı Konaklama – Alaçatı’da Nerede Kalınır?

Alaçatı gezi rehberi Alaçatı konaklama kısmına gelirsek, biz Alaçatı’nın meşhur butik otellerinden Alaçatı Casa Bella‘da konakladık ve çok çok memnun kaldık. Hem çok temizdi, hem işletenleri güler yüzlüydü, hem de merkeze çok yakındı. İçimiz rahat tavsiye ediyoruz.

Bunun dışında Alaçatı’da Hacı Memiş Mahallesi veya Kemal Paşa caddesine yürüme mesafesinde seçeceğiniz bir konaklama, sizi araç veya toplu taşıma kullanma derdinden kurtaracaktır. Alaçatı’da ucuz konaklama seçenekleri için ise biraz daha sahil kısmına yakın yerleri tercih edebilirsiniz.

Alaçatı Sahilleri – Alaçatı’da Nerede Denize Girilir?

Alaçatı’nın en meşhur sahili merkeze 10km uzaklıkta olan Delikli Koy. Burası aynı zamanda kampçıların da uğrak noktası ve göreceksiniz ki koyun çevresi çadırını kurmuş, ateşini yakmış muhabbet sohbet eden gençlerle dolu, bu ruhu seviyoruz! 🙂

Alaçatı gezilecek yerler
O güzel sokakları

Delikli Koy‘un ilerisinde para ödeyerek girebileceğiniz ‘Beach’ler de var ama biz olsak yine Delikli Koy’u tercih ederiz..Bi de ufak bir hatırlatma; eğer kumlu sahil istiyorsanız veya çocukluysanız burası size uygun olmayabilir çünkü denizin dibi taş ve çakıl. Kum maalesef yok.

Alaçatı’dan deniz için gidebileceğiniz bir başka bölge de 5km mesafedeki ‘Ilıca’. Burası beyaz kumları sahilleriyle biliniyor ve halk plajı ya da işletme / plajlardan istediğinize gidebiliyorsunuz.

Son olarak Alaçatı oldukça rüzgar alan bir bölge olduğu için ‘rüzgar sörfü‘ yapmak isteyenler için oldukça uygun bir nokta. Alaçatı’da bunun için çokça sörf okulu var. Eğer ilginiz varsa eminiz ufak bir aramayla Google’da tamamını bulabilirsiniz.

Alaçatı’da ne yapılır?

Aslında Alaçatı’da bütün olaylar Hacı Memiş Mahallesi etrafında dönüyor ve bir turist olarak Alaçatı’da mekan deneme – yürüme – fotoğraf çekme – yine mekan deneme gibi bir çembere giriyorsunuz. O yüzden bu yazıda boolca mekan önereceğiz. Fakat bunların yanında Alaçatı’ya kadar gitmişken Alaçatı’nın simgelerinden olan Yeldeğirmenleri‘ni görebilirsiniz. Zaten yeldeğirmenlerini de gördüyseniz geriye yeme-içme ve Alaçatı’nın meşhur butiklerini gezmek kalıyor! Yani keyif kısmı. 🙂

Yalnız son bir diyeceğimiz var; Alaçatı’da fiyatlar…!

Alaçatı'da güzel mekanlar ve ucuz oteller
Nook

Alaçatı Pahalı mı? Alaçatı’da Fiyatlar

Şu ana kadar bloga onlarca şehir rehberi yazdık, daha önce bir şehir için böyle bir başlık atmamış olabiliriz, çünkü bizce en pahalı şehrin bile ucuz alternatifleri vardır ve önemli olan bütçemize göre takılmak. Fakat Alaçatı’da bazı mekanların öyle saçma fiyatları var ki, cidden menüye bakmadan girmemek lazım.

Alaçatı pahalı mı derseniz bizce çok pahalı! Ve gereksiz pahalı. Örneğin kimi mekanda 30’luk bira 40 TL, kimisinde patates 35 TL, kahve 30 TL derken insan ‘şimdi değecek mi’ oluyor. Neyse ki bu fiyatlar her mekan için geçerli değil ve isterseniz güzel kumru yapan bir mekanda içecek dahil iki kişi 30 TL’ye de doyabiliyorsunuz. Üzerine de bir-iki midye yeseniz size mis gibi akşam yemeği! O yüzden Alaçatı bile olsa pahalılıktan korkmak yok.. 🙂

Alaçatı Gezi Rehberi: Alaçatı Mekanlar – Alaçatı’da Yeme – İçme Önerileri

Deniz’de kum, Alaçatı’da mekan! O yüzden nereden ve nasıl başlasak diye düşündük açıkçası fakat bir yerden başlamak lazım, zaten her yol Hacı Memiş’e çıkacak. O zaman buyrun;

Alaçatı’da ucuz mekanlar ve oteller

Kuş Kafesi: Burası en sevdiğimiz mekanlardan birisi oldu diyebiliriz. Aşırı tatlı bir tasarımı var ve sıcak, soğuk içecekler, tatlılar bir de kendi yaptıkları böğürtlen şarapları var. Her daim kapısında fotoğraf çekenleri bulabilirsiniz (biz de dahil)….

Komşu Kahve: Tam bir Alaçatı kahvecisi. Biz ‘cold brew’ kahvelerini denedik ve çok beğendik. Hemen karşısında Alaçatı’nın en eski mekanlarından olan ‘Dutlu Kahve’ var. İkisinden birisinde kahve molası verebilirsiniz.

Yöresel yemek için;

Asma Yaprağı: Yerel Ege mutfağı tatlarını denemek isterseniz, burası Alaçatı’nın en eski yerel mekanlarından. Değişik otlu mezeler, semizotu salatası, vişneli sarması, pancar turşusu, mücver çeşitleri ve yoğurtlu mezeleri çok güzeldi. Dış görüntüsü Rum Meyhanesi’ni andırıyor ve bahçesi de çok güzel. Kahvaltıda verdikleri pişilerin de çok güzel olduğunu duyduk ama denemedik. Yalnız söylemeliyiz ki fiyatları ÇOK yüksek. Almanya’da yaşamıyor olsaydık ve o mezeleri normalde de yeme şansımız olsaydı bu kadar pahalı bir yere gider miydik bilemiyoruz….Yaz zamanı gidiyorsanız mutlaka rezervasyon yaptırın, hatta mümkünse günler önceden.

Fava Alaçatı: Rakı, meze, balık ve Cumartesileri fasıl mekanı olan Fava’yı özellikle deniz ürünü sevenler için öneriyoruz. Akşam yemeği için güzel güzel oturmalık bir yer arıyorsanız burası oldukça ideal bir meyhane. Burada yer bulamazsanız tam karşısındaki ‘Saki Alaçatı Meyhane’ye de bakabilirsiniz.

Alaçatı gezilecek yerler
Yeldeğirmenleri

Kumru İçin;

buraya kadar gelmişken kumrusuz olmaz, hem de en ucuz doyma yöntemiyse! Kumru şarküteri ürünlü, peynir ve domatesli özel sandviç ekmeğinde gelen bir nevi tostumsu. Fakat şarküteri ürünü sevmeyen bize bile kendisini sevdirdi. Biz ‘Alaçatı Kumru’nun ‘Süper Kumru Menü’sünü denedik ve çok sevdik. Çalışanları da ultra güler yüzlüydü ki bizce en önemlisi bu. Bir de en ünlü kumruculardan ‘Kumrucu Şevket’ varmış fakat biz gitmedik.

Alaçatı’da Güzel Barlar

Zeplin Alaçatı

Çok güzel kokteylleri olan (aynı zamanda normal fiyatlarda) ve aynı zamanda güzel müzikleri olan bir Alaçatı barı. Biz meşhur ‘Elektric Martini’sini denedik ve çok sevdik. Yaz zamanı zamlanmazsa şu an tüm kokteyller 50 TL. Eğer buraya gitmesek ‘5 Cocktails & More’a gidecektik, yine kokteylleri çok güzel diye okumuştuk.

Alaçatı yeme içme rehberi
Alaçatı’da güzel mekanlar: Zeplin
Traktör

Yol üstü bişeyler yemek içmek için oldukça ideal bir Alaçatı mekanı. Bahçesi, müzikleri ve iç dekorasyonuyla zaten size ‘Alaçatı!’ diye bağırıyor. Bar gibi gözüktüğüne bakmayın, ilk gün öğle yemeğimizi burada yiyip hamburgerlerini çok sevdik. Ayrıca kokteyllerini çok övüyorlar fakat deneme fırsatımız olmadı. Yine de belirtelim; hamburgerler ortalama 50 TL civarıydı.

Barn

Yine güzel hamburgerler yapan, biraz ara bir sokakta olduğu için diğer Hacı Memiş mekanları kadar kalabalık olmayan bir mekan burası. Denemeden dönmek istemediğimiz için ikinci gün buraya bir öğün sıkıştırıp avakado burgerini denedik ve epey sevdik. Müzikleri de çok güzeldi.

Kapari Bahçe

Alaçatı’nın en abartılmış, en pahalı ve en gereksiz mekanına hoşgeldiniz! Yaklaşık 90 TL’ye makarna yemek isterseniz anlarız fakat aksi takdirde hem bu kadar pahalı, hem de bu kadar kasıntı bir mekana gerek yok bizce….Alaçatı’da tek sevmediğimiz yer resmen burası oldu. Daha doğrusu fiyatlarına bakmadan içeri girmiş bulunduk ve o kadar kötü karşıladılar ki, zaten çıkalım buradan diyecekken menüye baktık ve bu sefer koşar adım çıktık.

Alaçatı'da gezilecek yerler ve Alaçatı'da yeme-içme rehberi
Alaçatı’da gezilecek yerler
Alaçatı Limoni

Çarşının göbeğinde dondurmalarını çok sevdiğimiz bir dondurmacı! Fakat Limonata’nın 15 TL, düz sodanın ise 10 TL olduğunu söylemeden geçemeyeceğiz. Dondurmayı yemeden sodayı içmeden bir dahakine iki kez düşüneceğimiz bir yer oldu. Bizim favorimiz balbadem oldu.

Denediğimiz diğer dondurmacı ise Alaçatı’nın en eski ve bilinen dondurmacısı Veli Usta oldu. Buraya gelip o mavi top dondurmadan yemeyeni Alaçatı’dan kovuyorlarmış. Neli derseniz yanılmıyorsak blue sky orman meyveli.

Eğer ben dondurma değil arttık ‘gellatio’ yiyorum derseniz (dalga geçmeyin, ikisi farklı şeymiş ve aradaki farkı hala anlayamadık) ‘Dondurmino’yu deneyebilirsiniz. Kavunlu, incirli ve kurabiyelisi meşhurmuş. Topu şu an 10 TL…….

Alaçatı gezi rehberi yazımız yetmediyse sizi Bodrum gezi rehberimize alalım. Sonuçta onu da yeri ayrı… 🙂

Herkese Alaçatı’da bol eğlenceler!!!

1 comment

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close