Close
Close

Sepetinizde ürün bulunmuyor.

Dedeağaç Gezi Rehberi & Dedeağaç Konaklama Rehberi

Dedeağaç Gezi Rehberi & Dedeağaç Konaklama Rehberi

Dedeağaç Gezi Rehberi, Dedeağaç Gezilecek Yerler & Dedeağaç’da Nerede Kalınır? Dedeağaç Konaklama Rehberi

Hani zaman zaman İstanbul’dan çok bunalır, yakın çevrede bir hafta sonu kaçamağı yapmak isteriz ya, gelin o kaçamağı yurt dışına yapalım ☺))) O kaçamak için de Dedeağaç Gezi Rehberi sizlerle!

İstanbul’un trafiği, Asya’dan Avrupa’ya geçmek ya da tam tersi bir rota izlemek falan derken harcayacağınız zamanı, en az İstanbul çevresi kadar yakın, 3.5 saatlik bir yolculukla Yunanistan’ın Meriç eyaletinin de başkenti olan Dedeağaç’a gitmek için kullanmaya ne dersiniz? Hem de 3.5 saatte size muhtesem Yunan sahilleri vaad ediyoruz!

Muhteşem denizi, güzel plajları ve tesisleri, yemekleri, mezeleri, hareketli gece yaşamı, sahillerinde altyapısı uygun kamp alanlarıyla Dedeağaç, ister bir hafta sonu kaçamağı, isterseniz deniz, güneş ve kumsalın tadını çıkaracağınız ve kafa dinleyeceğiniz bir tatil için uygun şehirlerden biri…

Dedeağaç, Osmanlı’dan Bulgaristan’a, sonra da Yunanistan’a geçmiş şehirlerden… Adı, Yunan kralı I Aleksandros’un şehri ziyaretinden sonra Aleksandrupoli olarak değişmiş. Biz nostalji yapıp yazımızda Dedeağaç demeye devam edeceğiz.

Dedeağaç Gezi Rehberi

Dedeağaç’a Nasıl Gidilir?

Size hiç Atina üzerinden uçunuz, şu limandan feribotla gidiniz gibi önerilerde bulunmayacağız çünkü özellikle İstanbul ve güzel Trakya şehirlerimizden ulaşım için en kısa seçenek araba… Araba size Dedeağaç’ta da kolaylık sağlayacak… 

İpsala sınır kapısından çıktıktan sonra sadece 40 kilometre yol yaparak 30 dakikada Dedeağaç’a ulaşabilirsiniz. İstanbul-Dedeağaç arası ise toplam 3.5 saat sürüyor (tabii sinirdaki kontroller haric)!

Ama gülün dikenine katlanılması gibi Dedeağaç’a arabayla gitmenin de katlanılması gereken birkaç minik dikeni var ve hemen sıralayalım.

Arabayla Dedeağaç’a gitmek

  • Dedeağaç’a arabayla gitmek için öncelikle yeni çipli ehliyet ya da uluslararası ehliyetinizden birinin olması gerekiyor. Eğer yeni çipli ehliyetiniz yoksa alın diyoruz çünkü alması diğerinden daha kolay ve ucuz. Ayrıca, sonuçta ehliyetinizi her durumda çipli ile değiştireceksiniz.
  • Yeşil sigorta da denilen uluslararası sigorta yaptırmanız, diğer minik dikenlerimizden biri… Turing’den yaptırabilirsiniz. En az 15 günlük olması gerektiğini hatırlatalım. Kalış süreniz uzayacaksa fiyatı da artıyor. Böyle bir durum yaşarsanız, İpsala’daki ofisleri yardımcı oluyor. 15 gunluk sigorta ortalama 50-55 EUR civari tutuyor. Surada sitelerinden detayli bakabilirsiniz.
  • Araba size ait değilse araç sahibinin vekalet vermesi şart.
  • Sınırda harç pulu ödeyeceksiniz…

Dedeağaç’a arabayla gitmenin prosedürü böyle.  Siz vazgeçmeden, son dikenimizi de söyleyelim: Yaz aylarında, Türklerin izin dönemlerinde ve bayramlarda İpsala çok ama çok kalabalık oluyor, çile çekmeye hazırlanın ☺)))

Arabasız gidecekseniz Dedeağaç’a her gün düzenli seferleri olan otobüs firmalarını tercih edebilirsiniz. Kamil Koç da bu firmalardan biri.  Şehir içinde ulaşımda ise toplu taşıma aracı olarak otobüs kullanacaksınız.

Dedeağaç’la ilgili aklınızda bulunması gerekenler

  • Tatil için gidecekseniz en uygun zaman Mayıs’tan Eylül’e kadar. Sadece gezecekseniz ilkbahar ayları ideal.
  • Dedeağaç’ta da herkesin siesta’ya çekildiğini unutmayın. Saat 14.00-17.00 arası dükkanlar ve restoranların çoğu kapalı. Bulabildiğiniz kafeleri kaçırmayın.
  • Türk nüfus çok fazla olduğu gibi Dedeağaç’a da en çok Türkler gidiyor. Alışveriş için girdiğiniz her yerde, yemek için gittiğiniz her mekanda Türkçe bilen çalışanlar mutlaka oluyor. Restoranların çoğunda Türkçe menü bulunuyor. Dil problemini unutun.
  • Sahillerde kamp olanakları çok fazla. Hemen hemen bütün sahillerde altyapısı çok uygun kamp alanları var. Mutlaka bir otelde kalmak zorunda değilsiniz.
  • Günlük gezi planlayıp bir gece de kalmak isteyenlere de bir hatırlatmamız var: Yaz aylarında ve hafta sonu gece hayatı oldukça hareketli. Gialos, Aya Yorgi, Pico gibi eğlence mekanları ve NOA gece klübü favoriler arasında.
  • Plajlar ücretsiz, şemsiye ve şezlong ücreti ödemiyorsunuz. Ödemenizi sadece yeme-içme için yapıyorsunuz. Plajlarda gece partileri de çok ünlü…

Dedeağaç’ta alışveriş

İpsala sınır kapısından geçip yolu biraz yarıladıktan sonra karşınıza Lidl süpermarket çıkacak. Burada biraz mola verip alışveriş yapabilirsiniz. Her şeyin fiyatı bizden daha ucuz.

Biraz daha yol alırsanız Jumbo marketle karşılaşacaksınız. Aradığınız her şey burada ve ucuz ☺))

Şehir merkezinde alışveriş için ise Demokrasi caddesini tercih edebilirsiniz.

Dedeağaç’ta Konaklama Rehberi & Dedeağaç’ın En Güzel Otelleri & Dedeağaç’ta Uygun Oteller

Dedeağaç’ta 2-3 yıldızlı oteller, şirin pansiyonlar ve kiralık ev seçenekleri fazla olmakla birlikte, beklentinizi yüksek tutmamakta fayda var. Çok konforlu otellerin sayısı az. Ve daha önce belirttiğimiz gibi sahillerde çok sayıda kamp alanı var ve altyapıları çok iyi. Karavanla seyahat edenler için bu kamp alanları tam bir kurtarıcı diyebiliriz. Sadece soyle bir not duselim, Dedeağaç son yillarda yazin Turkiye’den ziyaretci akinina ugruyor ve kalacak yerler cok cabuk tukeniyor. O yuzden planiniz belli oldugu anda konaklamayi tutun deriz.

Dedeağaç’ta konaklama için tercih edebileceğiniz başlıca iki bölge bulunuyor. 

Şehir merkezi ve deniz tatili için sahillerinin güzelliğiyle öne çıkan Makri. Makri’de seçenekler az, genellikle evler günlük kiraya veriliyor. Şehir merkezinde konaklama seçeneklerine bu linkten ulaşabilirsiniz. 

Şehir merkezinden birkaç kilometre uzaklıkta konaklamanın maliyeti oldukça düşürdüğünü ekleyerek biz de birkaç spesifik öneride bulunalım ve sunu hatirlatalim; Dedeagac luks bir lokasyon degil, o yuzden muhtemelen kalacaginiz oteller ve evler de luksten ziyade basit ve mutevazi olacak. 🙂

Dedeağaç gezi rehberi ve Dedeağaç konaklama rehberi
Dedeağaç gezi rehberi ve konaklama rehberi – Dias Hotel – kaynak: booking.com

Dias Hotel

Burası bizim kaldığımız otel ve lokasyonundan çalışanlarına her şeyiyle harikaydı. Denize yürüyerek 5 dakika, çok sade ama lezzetli bir kahvaltısı var ve odaları çok konforlu. Burayı kesinlikle öneririz. Dias Hotel

Dedeağaç’ta konaklama – 31 Doors Hotel – kaynak: booking.com

31 Doors Hotel

Aynı Dias Hotel gibi tam bir fiyat/performans oteli. Biz bu yaziyi yazarken ki gecelik fiyati 70 EUR civari. 31 Doors Hotel

Dedeağaç gezilecek yerler
Dedeağaç’ta nerede kalınır? – Urban Style Suite – kaynak: booking.com

Urban Style Suite

Eğer otel yerine merkeze ve sahile yakın ev tutmak isterseniz burayı öneririz. Hem yeri merkezi, hem rahat, hem de fiyat/performans olarak çok iyi. Çocukla da çok rahat olur. Urban Style Suite

Dedeağaç gezi rehberi ve Dedeağaç gezilecek yerler
Dedeağaç gezi rehberi ve gezilecek yerler – Hotel Aphroditi Island Park – kaynak: booking.com

Hotel Aphroditi Island Park

Şehir merkezinin 2 kilometre dışında yer alıyor ancak Dedeağaç plajına birkaç dakika mesafede ve kahvaltı dahil. Hotel Aphroditi Island Park

kaynak: booking.com – Hotel Alkyon

Hotel Alkyon

Merkezi konumu, plajlara yakınlığı ve makul fiyatıyla listemize aldık. Hotel Alkyon

Dedeağaç konaklama rehberi, Dedeağaç’ta nerede kalınır? – Villa Luna-Makri – kaynak: booking.com

Villa Luna-Makri

Plaja yakın, grup konaklamalarında avantajlı olabilecek şık ve konforlu bir tatil evi.. Villa Luna-Makri

Dedeağaç’ta nerede denize girilir?

Dedeağaç’a kadar gelmişken sahillerin tadını çıkartmadan olmaz. İstanbul’a sadece 3,5 saat mesafede bu kadar güzel bir deniz olabileceğini inanın bilmiyorduk…

Dedeağaç’ta şezlonglarda çok büyük çoğunlukla şezlong + şemsiye ücretsiz. Mekanlarda bir şeyler yiyip içmeniz yeterli oluyor. Bizdeki gibi kazıklama üzerine kurulu değil yani her şey…

Makri

Makri, Dedeağaç’a 10 kilometre uzaklıkta bulunan plajlarıyla ünlü bir köy. Ayrica neredeyse butun isletmelerin cok guzel tavernalari var.

Makri’de en sevdigimiz isletme Ammo Ammo Beach olmustu. Bir gun de Makri’nin en populer sahil isletmesi olan Ocean 6 Beach’e gittik ve yine cok sevdik. Ayrica yeme-icme secenekleri de cok iyiydi.

Eğer zamanınız olursa Andama Beach‘i de not alabilirsiniz.

Dedeağaç’ta görülecek yerler

Dedeağaç oldukça ufak bir şehir. Genelde deniz tatiline gelindiği için en çok yapılan turistik aktivite yemek yemek :)) Fakat görülecek yerleri mutlaka not almak isterseniz;

Demokrasi Caddesi

Dedeağaç’ın favori caddesi. Mağazalar, dükkanlar, kafe ve restoranlar bu caddede sıralanıyor. Akşamları trafiğe kapanan bu caddede tam bir şenlik havası esiyor. Dışarıya masalar atılıyor, kafe ve restoranlar doluyor. Tarih ve Etnoloji müzeleri de yine bu caddede.

Deniz Feneri

Dedeağaç’ın simgesi olan bu fener, 1880’de Abdülhamit tarafından yaptırılıp şehre hediye edilmiş. 27 metre uzunluğunda ve şehrin her yerinden görülebiliyor.

Tarih Müzesi 

Birinci katında yerel sanatçıların eserlerinin yer adığı sergiler, 2. katta 1950’lere kadar olan doğal yaşama dair eşya ve elbiseler, 3. katta ise Dedeağaç’ın tarihi eserlerinin bulunduğu müze, meraklıları için görülmesi gereken yerlerden biri.

Semadirek Adası

Dedeağaç’tan feribotla 2.5 satte ulaşılan ada plajları, antik kalıntıları ve şelaleleriyle ünlü. Günübirlik gidilebileceği gibi birkaç gün de ayrılabilecek ve mutlaka görülmesi gereken yerlerden biri.

kaynak: www.discovergreece.com

Dedeağaç Yeme İçme Önerileri

Dedeağac’ta ne yedir diye başlık açacaktık ama burada gerçekten her şey yenir! Ve kötü yemek yeme şansınız çok az…

Merkezde kahvaltı yaptıgımız gün kahvaltıcı Zopyron Food‘s gittik. Hem kahvaltısı hem de kahveleri çok iyiydi!

Kahveci olarak Yunanistan’in güzel kahve zincirlerinden olan Coffee Lab’i deneyebilirsiniz. Thema Coffee‘s de çok iyiydi.

Dedeağac’ta en sevdiğimiz iki taverna Nisiotiko ve St. George’s Tavern oldu. St. George’s Tavern Makri‘de, burayı deniz sonrası da düşünebilirsiniz.

Yunanistan ile ilgili diğer yazılar için sizi buraya alabiliriz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close