Close
Close

Sepetinizde ürün bulunmuyor.

Bozcaada Gezi Rehberi ve Bozcaada’nın Gezilecek Yerleri

Bozcaada Gezi Rehberi ve Bozcaada’nın Gezilecek Yerleri

Bozcaada Gezi Rehberi ve Bozcaada Gezilecek Yerleri

Bozcaada gezi rehberi ve Bozcaada gezilecek yerleri hazır!

2 aylık Türkiye gezimiz bitti. Şimdi dönüp bakınca iki ay o kadar hızlı geçmiş ki inanamıyoruz! Bu iki aya sığdırdığımız şeyler arasında unutulmaz bir Bozcaada gezisi de yaptık ve bloga Bozcaada gezi rehberiyle dönmek istedik. Bozcaada bizim için üniversitede arkadaşlarımızla yaptığımız ‘entel’ kaçamaklar, bağ bozumları, Jazz festivali ve sınırsız şarap demek. Tam 7 sene sonra Bozcaada’ya dönmek bizim için çok keyifliydi. Bol önerili Bozcaada rehberine hemen başlayalım! 🙂

Bozcaada Gezi Rehberi’nde Bozcaada’ya nasıl gidilirBozcaada’da ulaşımBozcaada’da konaklamaBozcaada’da kampBozcaada’da kaç gün kalınırBozcaada’da gezilecek yerlerBozcaada’da nerede denize girilir, Bozcaada’da yapılacaklarBozcaada’da ne kadar kalınır ve Bozcaada’da yeme içme‘den bahsettik.

Bozcaada’ya Nasıl Gidilir? / Bozcaada’da Ulaşım

Bozcaada’ya giderken Geyikli feribotuna binmeniz gerekiyor. Eğer feribot sırası beklemek zorunda kalmazsanız bizce feribot oldukça keyifli bir şey. Geyikli – Bozcaada arası yaklaşık 1 saat sürüyor ve biz feribotta üst kata çıkıp keyif yapmayı seviyoruz.

Bozcaada Feribot Saatleri ve Dikkat Etmeniz Gereken Şeyler

Feribot saatlerine öncelikle şuradan bakabilirsiniz. Feribot saatleri döneme göre değişiyor. Hatta yazın en yoğun zamanda ‘doldukça kalkar’ moduna geçse de, eğer internetten online rezervasyon açık değilse, ya da yapmadıysanız, yaz aylarında feribot bekleme süresi 2-3 saati bulabiliyor. Kış aylarında da seyrekleştiği için yine saate bakmadan gitmemek lazım. Biz örneğin saf olduğumuz için pandemi zamanı Pazar günleri saat başı feribot olacağını düşünerek (o zamanlar Pazar sokağa çıkma yasağı vardı), iskeleye gittik ve baktık ki o günün tek feribotu kalkmış bile! Adada mahsur kaldığımızı düşünürken ek sefer koydular da adadan ayrılabildik.

Bozcaada içinde ulaşım

Adada gezme kısmına gelince, evet adada belli başlı koylara dolmuşlar gidebiliyor ama listenizde olabilecek şarap tadım mekanları, bir takım ıssız koylar gibi yerlere bu dolmuşlar bildiğimiz kadarıyla gitmiyor. Eğer arabayla gelme şansınız yoksa ve yine de buralara gitmek isterseniz, pahalı da olsa taksi bir seçenek olacaktır. Onun dışında arabanız varsa rahatsınız.

Bozcaada’ya giderken araç kiralayacaklar için Yolcu360’ı öneririz. Biz Yolcu360’la araç kiralama deneyimlerimizden çok memnunuz ve fiyat olarak da bize en uygun seçenekleri gösterdiği için, araç kiralarken artık başka platform kullanmıyoruz. Türkiye içi araç kiralamayı düşünüyorsanız Yolcu360’ın sitesini buraya bırakıyoruz.

Bozcaada’da Konaklama – Bozcaada Konaklama Önerileri

Ada’ya ilk defa yolu düşecekler için şöyle özetleyelim, adaya gelenler ya adanın merkezinde, yani rum mahallesi etrafındaki otellerde kalıyor, ya da adanın çevresine dağılmış bağ evlerini tercih ediyor. Bize sorarsanız ikisinin de güzellikleri ayrı. Bozcaada’da zeytinliklerin keyfine varmak, sabah uyandığınızda adanın meşhur gün doğumlarına uyanmak gibi şeyler sizin için otelden dışarıya ayağınızı attığınızda merkezde kalıyor olmaktan daha çok keyif verecekse bağ evini konaklamasını tercih edebilirsiniz.

Biz merkezde kalmayı çok seviyoruz, o yüzden ona göre bir tercih yaparak Taş Ada Bozcaada’da konakladık. Çok da memnun kaldık. Kahvaltısı, odaları, lokasyonu her şeyi mis gibiydi. Kesinlikle öneririz. Instagram hesabını buraya bırakıyoruz. Rum Mahallesi civarı zaten konaklamak için çok ideal.

Kamp konusuna gelirsek, adada koylarda kamp atmak yasak olsa da birçok kişinin kamp attığını göreceksiniz. Kamp alanlarını denemediğimiz için öneremiyoruz ama kamp yapmak isterseniz çok sayıda kamp alanı da var, Camping Bozcaada bunlar arasında en çok önerilenlerden.

Bozcaada’ya Ne Zaman Gidilir?

Normalde gezi planı yaparken zamanlama konusuna aşırı takılmayız, her mevsimin güzellikleri ayrı diye düşünüyoruz ama Bozcaada bu konuda biraz farklı. Nedenlerini hemen anlatalım;

Bozcaada’ya sezonda, yani Temmuz ortası – Ağustos ortası arası gidiyorsanız devasa bir kalabalığı kabul etmeniz gerekiyor. Daracık Rum mahallesi sokaklarında bol bol insan olacağını, ve otellerin neredeyse yüzde yüz dolu olacağını da. Bu, beraberinde otopark sorunu, mekan sorunu gibi şeyleri getiriyor. Eğer kalabalık benim için hiç sorun değil derseniz Bozcaada Caz Festivali döneminde bile gidebilirsiniz. Kalabalık ve eğlence o dönemde gırla!

Eğer Haziran ayında giderseniz buzz gibi bir deniz suyuna hazır olun. Akdeniz suları Haziran ayında bir tık ısınmış oluyor, ama Kuzey Ege farklı. Hele Bozcaada çok çok farklı. Eğer su sıcaklığı sizin için sorun değilse kalabalığın daha az olduğu Haziran ayını da düşünebilirsiniz.

Bozcaada gezi rehberi
Bozcaada’da en güzel gün batımı nerede izlenir? – Polente Feneri

Eylül ayı ise bizim için golden time. Bozcaada’da Deniz suyu biraz ısınmış, kalabalık hafiflemiş ve mekanlar rahatlamış oluyor. Adanın keyfini kalanlar çıkartıyor gibi.. 🙂

Ada’da Kış ayları ise adada biraz terkedilmiş bir hava oluyor. Deniz tatili için değil de kafa dinlemek için gidiyorsanız bazı mekanların kış döneminde kapalı olacağını unutmayın.

Bozcaada Gezi Rehberi – Hap Hap Bozcaada Tavsiyeleri

  • Yaz ortasında bile gidiyor olsanız mutlaka yanınıza kalın bir şeyler alın, akşamları esiyor olacak
  • Arabayla gidiyorsanız plaj sandalyesi alın, bazı plajlar kayalık olduğu için havluyla rahat edilmeyebiliyor.
  • Otel rezervasyonunuzu önden yapın – ada küçük, talep büyük olduğu için oteller çok çabuk doluyor.
  • Meryem Ana Kilisesi ve Bozcaada Kalesi görülmeye değer. Planlara eklemeyi unutmayın.

Bozcaada Gezi Rehberi / En Güzel Bozcaada Koyları – Olmazsa Olmaz Bozcaada Aktivitesi!

Bozcaada’nın En Güzel Koyları

Gelelim ada’da yapılacak bir numaralı etkinlik olan koy keşiflerine!

Ada küçük olduğu için bu sayacağımız sahiller ve koylar aslında birbirine çok yakın. O yüzden bir liste yapıp beğenmezseniz ya da doluysa hemen yakınındaki bir diğer sahile geçebilirsiniz.

Adanın en popüler koyu Ayazma! Kocaman bir sahil, içeride yiyecek içecek satılmıyor ama şezlong + şemsiye kiralayabiliyorsunuz. Ayazma’ya gidenler ya yemeğini yanında götürüyor ya da hemen bitişiğindeki Vahit’in Yeri’nde yiyip içiyor. Vahit’in yeri pek bizlik değil, hem çok kalabalık hem de her şeyi çok fabrikasyon, fakat Ayazma’ya kadar gitmişken denemekten zarar gelmez. Bir de yakınında Koreli var, bizce Vahit’in Yeri’nden daha iyi, Koreli’yi de düşünebilirsiniz öğle yemeği için.

Eğer Ayazma çok kalabalık gelirse ya da sevmezseniz, hemen dibindeki Sulubahçe‘ye gidebilirsiniz. Burada tesis yok, sandalye ya da havlunuzu getirip deniz kenarında oturmaca var. En sevdiğimiz!

  • Ayazma
  • Sulubahçe
  • Akvaryum Koyu
  • Habbele Beach
  • Tuzburnu ve Beylik Koyu
  • Ayana Koyu
  • Tekirbahçe Koyu

Akvaryum Koyu bizim adada en sevdiğimiz koy, hem de açık ara! 🙂 Yine tesissiz. Gelirken yanınızda yeme-içme için bir şeyler getirmeniz gerekiyor. Suyu çok berrak, aynı zamanda soğuk, fakat adanın kalanı kadar soğuk değil çünkü rüzgarı daha az. Akvaryum Koyu candır.

Habbele Beach adanın popüler sahillerinden birisi. İçeride işletme var ve şezlong + şemsiye kiralayabiliyorsunuz. Yeme – içme için işletmenin mekanı da var. Yaz aylarında çok kalabalık olacağını düşünerek gelmeden önce rezervasyon yaptırmakta fayda var. Biz Habbele’yi de seviyoruz ama deniz olarak Ayazma bir tık daha güzel geliyor (ikisi de tesisli olduğu için, karşılaştırırsak).

Tuzburnu ve Beylik, adada önceden çok sakin olan ama artık biraz kalabalıklaşmış koylar. Fakat şöyle bir şey var, burada sahilden Beylik – Tuzburnu arası giderken arabadan inip denize girebileceğiniz çok güzel noktalar var, onlar hala sessiz sedasız.

Ayana Koyu ve Tekirbahçe Koyu adada görece daha sakin ve işletmesiz iki koy. Eğer en en sakin olsun derseniz bu iki koyu listenize alabilirsiniz. Heh bir de yazmadan geçmeyelim, seneler önce gittiğimiz ve hala sevdiğimiz bir beach olan Ataol Beach’i de unutmayın.

Bozcaada Gezi Rehberi – Bozcaada Yeme İçme Mekanları / Adayı Ada Yapan Mekanlar

Bozcaada demek mekanlarda saatlerce oturmak, bir iki yürüyüp tekrar başka mekana oturmak demek! Zaten adanın olayı bu. 🙂 O yüzden burada bol bol mekan önereceğiz ki keyif kısmı aman eksik kalmasın!

Önce kahvaltı kısmıyla başlayalım; muhtemelen adada konakladığınız otellerde kahvaltı olacak ama eğer illa ki dışarıda yapacağım derseniz Madam Eleni Kahvaltı Evi‘ni önerebiliriz. Merkezden bir tık uzak olduğu için önceden arayıp müsaitliğine bakmanız gerekiyor. Eğer tam merkezde olsun derseniz size adanın EN merkezindeki Çınaraltı‘nı önerebiliriz. Bu arada şaka yapmıyoruz, burası adanın zaten en merkezinde ve mutlaka en az 10 kez önünden geçeceksiniz. Çınaraltı doluysa hemen yanındaki Eski Kahve‘yi de deneyebilirsiniz.

Kahveci olarak adanın en popüler kahvecilerinden Kahverengi Roastery, Gümüş Coffee House ve Orta‘yı kaçırmayın. Coffee Shelter da çok seviliyor ama biz gittiğimizde hep çok kalabalıktı. Orta’nın kurabiyeleri ve vegan kekleri de çok güzel oluyor. Bir de ada esintili türk kahvesi için Madam’ın Kahvesi. Türk kahvesi sevmeyen benim gibi bir insana bile kendisini sevdirdiyse herkese sevdirir.

Bozcaada’nın En Güzel Yemek Yerleri

Gelelim yemek kısmına. Rum Mahallesi’nde bizim iki favorimiz Ada’M ve Nevreste. Bade-i Aşk ve Sandal da Rum Mahallesi’nde sevilen ada mekanlarından, kesinlikle denemeye değer. Bir akşam da Maya Bozcaada‘da yedik ve gerçekten efsaneydi! Maya’da fix menü var, 2021 yazı itibariyle kişi başı 360 TL, buna sınırsız şarap da dahil. Eğer gidip kokteyl içmelik bir yer isterseniz Bakkal‘ı kaydedebilirsiniz.

Adanın yerlileri deniz kenarındaki Yalova Restaurant‘ı çok seviyor, burası ayrıca tam merkezde olmadığı için sahilde püfür püfür oturma şansınız oluyor.

Öğle yemeğinde iki kez köfteci denedik, bir tanesi Köftehor, diğeri Yeşil Köşk Köfteci‘siydi. İkisini de sevdik, ve sahipleri çok tatlı insanlar.

Çiçek Pastanesi‘nin ünlü kurabiyelerini duymuşsunuzdur. Gerçekten de söylendiği kadar güzel. Yanında Madam’ın Kahvesi‘nin ada esintisiyle ne güzel gider… 🙂

E siz denediğiniz her yeri sevdiniz mi demeyin, sevmediğimiz yerler de oluyor tabii ki. Örneğin Tayyare Pizza. Pizzalarının 85tl etmediğini düşündüğümüzü söylemeliyiz.

Bozcaaada’nın En Güzel Şarap Mekanları

Şarap tadım konusuna gelirsek, adada gidip şarap tadımı yapabileceğiniz ve beğenirseniz eve alabileceğiniz ev yapımı şaraplar yapan çok güzel yerler var. Öncelikle adada merkezdeki Tenedion Winehouse‘u ve Çamlıbağ’ı kaydedebilirsiniz. İkinci favorimiz ise Corvus. Talay Şarapçılık ve Amadeus ise listemizde ama henüz deneyemedik.

Dondurma için de Cevahir Dondurma ve Ada Dondurmacısı‘nı kaydedebilirsiniz. İflah olmaz dondurma aşıklarına selam olsun.

Adada daha sınırsız yeme-içme mekanı olsa da biz size kendi sevdiklerimizi önermek istedik. Bir de tabii gün batımı meselesi var, hemen ona gelelim!

Bozcaada gezi rehberi
Bozcaada’da en güzel gün batımı nerede izlenir? – Polente Feneri

Bozcaada’da En Güzel Gün Batımı Nerede İzlenir?

Polente’de Gün Batımı ve Polente Sepeti

Bozcaada’ya gitmişken mutlaka yapmanız gereken bir başka şey Polente Feneri’nde güneşi batırmak. Böyle bir gün batımı güzelliği olamaz! Polente’ye giderken yanınıza bir şarap alıyorsunuz, bir de yanında aperitif bir şeyler.

İşte bu aperatif şeyleri hazırlayan en iyi yerlerden birisinin adı Boboz. Adada birçok yer Polente sepeti hazırlıyor, ama bizim favorimiz kesinlikle Boboz. Gün batımı akşam 8 gibi olsa bile akşam en geç 5 buçuk gibi Boboz’dan sepetinizi almayı unutmayın çünkü erken kapatıyor. Denk gelirseniz Veli Dede‘nin zencefilli kurabiyelerinden de alabilirsiniz.

Nitekim Bozcaada herkes için olduğu gibi bizim için de bol keyif ve hayattan keyif alma yeridir. Seneye yine buluşacağız. 🙂

Bozcaada’ya bizden selam söyleyin! 

Herkese güzel gezmeler!

Bodrum Gezi Rehberi için buradan buyrun 

Instagram’da varız ve bekleriz.

https://www.instagram.com/yoldabiblog/

Yolda bi’ Blog Youtube videolarımız için de buradan buyrun!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close