Close
Close

Sepetinizde ürün bulunmuyor.

Almanya’da Bloke Hesap Nasıl Açılır 2019!

Almanya’da Bloke Hesap Nasıl Açılır 2019!

Söz verdiğimiz gibi Almanya’da Bloke Hesap Nasıl Açılır anlatmaya geldik! Hemen konuya gireceğiz, zira Almanya Ulusal Vize Başvurusu yazımızda bahsettiğimiz, ve Almanya’ya yüksek lisans, ya da dil okulu gibi sebeplerle gideceklerin alması gereken Ulusal Vize’nin şartlarından birisi olan bloke hesap konusunu anlatacağız!

Diyelim ki ulusal vizeye başvuracaksınız ve maddi gücünüzü kanıtlamak için ilk iki seçenek olan garantör bulma ve burs bulma kısmı size uymadı. O yüzden size uyan ve son seçenek olan bloke hesap açmaya karar verdiniz.

Peki bu Almanya’da bloke hesap nedir, Almanya’da bloke hesap nasıl açılır, hangi bankada bloke hesap açılır, Almanya’da bloke hesap güvenli mi ve bloke hesaptaki parayı nasıl çekebilirim diye düşünüyorsanız sizi böyle alalım, hepsini anlatmaya çalıştık!

Almanya'da bloke hesap nasıl açılır
Almanya için bloke hesap açma – gerekli evraklar

Almanya’da Bloke Hesap Nedir?

Kısaca, Alman konsoslosluğu’ndan öğrenci vizesi veya ulusal vize için başvuranlardan istenen hesap türüdür. Bir Alman bankasında açtırmanız ve oraya istenen minimum 8600 euro’yu (2019 itibariyle) yatırıp bloke ettirmeniz gereken, ve her ay bu paranın 1/12sini debloke edilecek şekilde, hesabınızdan maaş ceker gibi paranızı 1 yıl boyunca gıdım gıdım çekmenizi gerektirecek hesap türüdür.

Almanya’da Bloke Hesap Hangi Bankada Açılır?

Biz yüksek lisans için Frankfurt’a taşındığımızda, yani 2015 yılında (vay be!!) bloke hesap için iki seçenek vardı; Deutsche Bank ve İş Bankası Frankfurt Şubesi. Kötünün iyisi olarak İş Bankası’nı seçmiştik ve korkunç uzun bir prosedürle uğraşmıştık. Franfurt’a belge yollamalar, postayla belge beklemeler, cevap süreleri derken her şeyin bu kadar eski usul olması bizi adeta çıldırtmıştı! Ayrıca 100 Euro da bloke hesap açma ücreti vardı. Ulusal vize yazımızda nasıl çileden çıktığımızı detaylı bir şekilde anlatmıştık…!

Deutsche Bank ise ondan da beter bir yavaşlıkta, hem de Almanca konuşmanız gerekiyor diye duymuştuk.

Bizden bir yıl sonra ise başka bir Alman bankası olan Fintiba Bank bloke hesap açmaya başladı ve hem de her şey online olarak! Fintiba Bank ile hiçbir alakamız olmadan, kesinlikle reklam vs. herhangi bir şey için değil. tamamen aldığımız önerilere ve referanslara dayanarak her şey internet üzerinden ilerlediği ve çok daha hızlı olduğu için size Fintiba Bank‘ı öneriyoruz. İnternet sitesi şurada, isterseniz aplikasyonu da var.

Fintiba’da Bloke Hesap Nasıl Açılır?

Aslında oldukça çokça basit! İnternet sitesine giriyorsunuz, bloke hesap açmak istiyorum kısmındaki bilgileri dolduruyorsunuz (adınız, soyadınız ve pasaport numaranız gibi). Daha sonra bir güvenlik aşaması oluyor ve video ile bir veri doğrulama yetkilisine yönlendirilip pasaportunuzu teyit etmeniz gerekiyor.

Burada yetkili size pasaportunuzu şöyle çevirin, böyle çevirin gibi şeyler diyor ve pasaporttaki bazı mühürlere bakıyor kameradan. Bu aşama da diğerleri gibi kolay, böylece kimliğiniz doğrulanmış oluyor.

Bundan sonraki aşamada size bloke hesap için gereken miktarı nasıl ve hangi hesaba yatıracağını belirten bir sayfa çıkıyor karşınıza.

Bloke hesap açma ücreti olarak yatırdığınız paradan 89.00 Euro kesiliyor ve her ay için 4.99 euro kesinti yapılıyor. 89.00 Euro başta çok gelebilir fakat, diğer bankaların 100-150 Euro arası kestiğini düşününce normal..

Bir de bloke hesaba yatıracağınız 8600 küsür Euro’yu şimdilik Türkiye’deki bir Euro hesabından göndermeniz gerekiyor. Parayı Türkiye’den Fintiba Bank’ın size söylediği hesaba yolladığınızda da, paranın karşı tarafa geçmesi yaklaşık 3 iş günü sürüyor ve 1-2 iş günü de Fintiba’nın bloke hesabı açması sürse, ortalama 5-6 iş gününde bloke hesabınız açılmış oluyor.

Bizim İş Bankası Frankfurt Şubesi’nde nasıl bir çile çektiğimiz düşünüldüğünde, inanın böylesi çok daha kolay!

Bloke Hesap Güvenli mi?

Şöyle ki, Almanya’da kişisel verilerin korunması olsun, gizliliği olsun, çok sıkı kanunlarla korunuyor ve aynı şekilde bankalar da belli güvenlik standartlarına uymak zorundalar. O yüzden kimsenin bankasına kefil olmayacak da olsak, Almanya’da bankacılık sistemi oldukça güvenli diyebiliriz. 🙂

Ayrıca diyelim ki, Ulusal Vize için bloke hesap açtınız ve bir terslik oldu vize başvurunuz reddedildi, vize reddinizin belgesini Fintiba Bank’ın interner sitesinden yüklüyorsunuz ve bloke hesaba yatırdığınız para banka tarafından size geri gönderiliyor.

Almanya'da bloke hesap
Almanya’da bloke hesap nasıl açılır ve gerekli evraklar

Almanya’da Bloke Hesap Nasıl Açılır – Bloke Hesaptan Parayı Nasıl Çekebilirim?

Bu kısım da kolay; Almanya’ya taşındığınız anda bir Alman bankasından hesap açıyorsunuz (biz Commerzbank ve N26 kullandık) ve hesabınız açıldığı anda, IBAN numaranızı Fintiba Bank’a yine internet sitesi üzerinden bildiriyorsunuz ve Fintiba Bank bu hesaba sizin aylık harçlığınızı yollamaya başlıyor. Emekliniz yatıyor gibi düşünün! 🙂

Bloke hesap açma süreci genel olarak böyle, aklımıza gelenleri ve duyduğumuz tecrübeleri aktarmaya çalıştık. Unuttuğumuz bir şey varsa yorum olarak bırakın gitsin! 🙂

Herkese kolay gelsin!

4 comments

  1. Münih’te kendimi iyi hissettiğim kadar Almanya’nın başka bir şehrinde Kendimi iyi hissettiğimi hatırlamıyorum. Bu şehrin başka bir ambiamsı var. Makale için teşekkürler.

    1. Fintiba hakkında yazınızı okuyup mağdur olan bir insan olarak sizden ricam bu yazıyı kaldırmanız. Nisan ayında erasmus la Almanya ‘ya gidecektim. Bilinmezlik, zaman baskısı yüzünden çok araştırma yapmadan sizin yazınıza güvenerek şubat ayında Fintiba da hesap açtım. Ne zaman ki Koronavirüs yüzünden Almanya sınırlarını kapattı, Fintiba ertesi gün hemen hesabımdan 89 euro çekmiş. Onlara tüm paramı iade etmelerini bunun olağanüstü bir durum olduğunu söylememe rağmen, bana dedikleri şey ise BUSINESS yani iş. Kontratta 89 euro initial fee olarak yazdığını söylüyorlar, ben bunu inkar etmiyorum zaten ama vize reddi ya da herhangi bir Almanya ya gidebilmeme durumunda , bu paranın iade edilmeyeceğine dair hicbir şey yok. Hatta web sitelerine defalarca baktım, bununla ilgili hiçbir net yazı yok, kelime oyunu yapmışlar. Paramı bugün itibariyle gönderdiler üstelik 15 euro daha da eksik. Yani toplamda 114 euro boşu boşuna gitti. Fintiba ya kızdıktan sonra daha geniş çaplı araştırma yaptığımda (ingilizce sitelerden arastırdım bu sefer) , EXPATRIO diye bir şirket buldum. Sağladığı hizmet, hız her şey Fintiba ile aynı, Aldıkları ücret ise 49 euro initial fee + 4,90 her ay. Hem Fintiba dan daha ucuz hem de açıkça siterinde , vize reddi durumunda initial fee dahil tüm parayı iade ettiklerini belirtiyorlar. Benim expatrio ile hiç bir ilişikim yok, Fintiba ‘dan canı yanmış biri olarak, ilerde insanların benim gibi mağdur olmalarını istemiyorum. FINTIBA nın yapmış olduğu şey, hele ki koronavirüs zamanı, ve ( ben şu an İtalya da sıkışmış durumdayım), kısaca çok çirkin.

      1. yoldabiblog says:

        Zerrincim bizim hiçbir yazımızı kendi deneyimimiz veya güvendiğimiz insanların deneyimleri olmadan yazmıyoruz. Yazmayız. Ayrıca buradan para da kazanmıyoruz. Tamamen gideceklere yardımcı olmaya çalışıyoruz.

        Yaşadıkların için üzgünüz ancak biz burada yanlış bir şey de göremedik. Yani sonuçta bir vizeye başvuru yaptığında ve red geldiğinde başvuru ücretini geri alamazsın. Yani hizmet bedeli sen kabul edilsen de edilmesen de alınır. Bu da şartlarda açıkça yazılmıştır. Onun dışında kontratta yazılanı okumamak da biraz bile bile lades olmuş. 14 euroda büyük olasılıkla swift ücreti yani Almanya’daki bloke olan paran geri gönderilmiş. Yani yaşadıkların için gerçekten üzgünüz. Ama daha önce böyle bir deneyim söz konusu olmadığı için yazımızda böyle bir şeye de yer vermedik. Ancak senin verdiğin bilgileri de yazıya ekleriz. Ancak senin başına gelenle bizim yazdıklarımızın bir alakasını göremedik açıkçası. Yani yazıda yazıyı kaldıracak bir yanlış da görmüyoruz.

  2. Öncelikle şunu belirtmek istiyorum ben kontratı da okudum, hatta emin olmak için Türkiye’deki avukat bir arkadaşıma gönderdim. Daha önce de belirttiğim gibi initial fee yani başvuru ücretinin alınması ile ilgili bir sorun yok, ama bu ücretin vize reddi veya herhangi bir sebeple Almanya’ya gidememe durumunda geri dönüp ödenmeme ile ilgili açıkça bir ifade yok. Bunu geri veren şirketler var , açıkça belirtmişler , yani bu şirketin insiyatifine bırakılmış. Zaten öyle bir ifade olsa , böyle tepki vermezdim . Bu vize başvurusu değil, evet onda geri alamazsın. O zaman sizden ricam yazınıza verdiğim bilgileri eklemeniz ve alakaya gelince şu ifadenizden ” 89.00 Euro başta çok gelebilir fakat, diğer bankaların 100-150 Euro arası kestiğini düşününce normal” sanki daha uygun bir alternatif olmadığı ortaya çıkıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close