Close
Close

Sepetinizde ürün bulunmuyor.

Prag Konaklama Rehberi: Prag’ta Ucuz Konaklama ve En Güzel Otelleri

Prag Konaklama Rehberi: Prag’ta Ucuz Konaklama ve En Güzel Otelleri

Prag Konaklama Rehberi: Prag’ta Ucuz Konaklama ve Prag’ın En Güzel Otelleri

Orta  Avrupa’nın kalbinde yer alan 100  kuleli şehir Prag Gezi Rehberi’mizde Prag’da daha çok gezip görülmesi gereken yerlere, yeme-içme mekanlarına odaklanmış, konaklama seçenekleri için ayrı bir yazı düşünmüştük. Son günlerde, Prag’a seyahat etmek isteyenlerden en çok aldığımız sorular Prag’da konaklamayla ilgili olunca, tam zamanıdır deyip Prag’ın hangi bölgesi konaklamak için uygun, Prag’da nerede kalabilirim? gibi sorularınıza yanıt bulabileceğinizi umduğumuz, bizim de önerilerde bulunduğumuz bir Prag Konaklama yazısı hazırladık.

Prag, Praha1, Praha2, Praha3 gibi bölgelere ayrılmış bir başkent. Örneğin Praha8, Praha9 gibi bölgeler konaklama açısından uygun olmadığı için tavsiye edilmiyor. Bölgeler de çeşitli semtleri kapsıyor. Zamanı iyi kullanmak, toplu taşıma kullanmadan mümkün olduğunca fazla yer görmek, Prag’ı doya doya yaşamak açısından, gezinizden önce hangi bölgede konaklayacağınıza karar vermek çok önemli. Biz bu yazıda, turistik açıdan en popüler, konaklama açısından da en uygun semtleri hap hap bilgilerle tanıtıp karar vermenize yardımcı olmaya çalıştık. Sonra da kendi önerilerimizi sıralayacağız. Kısa bilgilerine yer vereceğimiz semtlerde hostellerden apartman dairelerine, fiyat-performans otellerinden 5 yıldızlı otellere kadar her beklentiye cevap veren seçenekler bulunuyor.

Praha1, gezilip görülmesi gereken yerlerin ve konaklama seçeneklerinin çoğunluğunu içine alıyor. Ayrıca, çocukla ve aile konaklamaları için uygun fiyatlı dairelerin genellikle bu bölgede olması, ulaşım sorununun bulunmaması bu bölgeyi cazip hale getiriyor.

Stare Mesto (Eski Kent), Josefov, Mala Strana, Hradcany (Kale ve civarı) bu bölgede yer alıyor.

Praha2, Nove Mesto (Yeni Şehir), Vinohrady, Vysehrad semtlerini kapsıyor. Kafa karışıklığını önlemek açısından bir bilgi: Yeni şehir her ne kadar bu bölgede kalsa da gezerken bir bakmışsınız kendinizi Eski Kent’te bulabilirsiniz ☺))) Biraz iç içe geçmişlik durumu var.

Praha3, Zizkov; Praha4, Podoli, Nusle; Praha5 ise Simichnov gibi semtlerden oluşuyor.

Şimdi gelin, nerede konaklayacağınıza karar vermenizde yardımcı olabilecek kısa bilgilerle bu popüler semtlere göz atalım.

Prag’ta Nerede Kalınır?

Stare Mesto (Eski Kent)

Vltava nehrinin sağında yer alan tarihi şehir merkezi. Gezilip görülmesi gereken birçok mekan burada bulunuyor. Caddeler genellikle trafiğe kapalı. Birçok tarihi otel de yine burada. Ancak tarihi binalardan dönüştürülmüş otellerle ilgili fazla beklentiye girmeyin. Eski Kent’te konaklama seçenekleri bir tıkla yanınızda ☺)) 

Stare Mesto linki

Josefov

Ortaçağ’dan kalma bir Yahudi mahallesi. Eski Kent meydanı ile Vltava nehri arasında kalan küçük bir bölge. Görülmesi gereken eski ve yeni birçok sinagog burada bulunuyor. Josefov konaklama seçenekleri burada:

Josefov linki

Mala Strana

Nehrin sol tarafında, Charles Köprüsü’ne oldukça yakın, her yerin ve her şeyin ortasında bir semt. Eski Kent’e yürüme mesafesinde ancak burada fiyatlar yüksek. Mala Strana konaklama seçenekleri burada.

Mala Strana linki

Hradcany

Prag Kalesi’ne en yakın, sesiz sakin bir semt. Burada kalınabilecek en iyi oteller Nerudova caddesinde yer alıyor. Burada da fiyatlar bir tık yüksek. Hradcany konaklama seçeneklerine bir göz atın.

Hradcany linki

Vinohrady

Gece hayatının hareketli olduğu, restoran, kafe ve barlarıyla popüler bir yerleşim yeri. Merkeze biraz uzak ve Prag’ın en nezih ve pahalı semtleri arasında yer alıyor. Pahalı bir semt olmasına rağmen konaklama fiyatları oldukça uygun. Buyrun, Vinohrady konaklama seçeneklerine.

Vinohrady linki

Zizkov

Öğrenciler, sanatçılar ve müzisyenlerin ilgi gösterdiği renkli gece hayatıyla ünlü bir hip bölgesi. Burada fiyatlar son derece rekabetçi. Zizkov Konaklama Seçenekleri burada.

Zizkov linki

Smichnov

Merkeze yakınlığı, ulaşımın kolaylığı, kaliteli tesisleri, restoran ve mağazalarıyla Smichnov da popüler yerleşim semtlerinden. Smichnov’da konaklama seçeneklerine buradan ulaşabilirsiniz.

Smichnov linki

Prag konaklama rehberi: Prag’ın en güzel otelleri

Bunlar da Prag konaklamanız için bizim spesifik önerilerimiz.

Prag konaklama rehberi, Prag'ın en güzel otelleri
Prag konaklama rehberi, Prag’ın en güzel otelleri – Havelska Old Town Residence (Eski Kent) – kaynak: booking.com
Havelska Old Town Residence (Eski Kent)

İki yatak odası, mutfak ve banyodan oluşan Eski Kent merkezinde bir daire. Özellikle aile ve grup konaklamaları için fiyat- performans açısından oldukça uygun.

Linki burada: Havelska Old Town Residence (Eski Kent)

Prag konaklama rehberi
Prag ucuz konaklama, Prag’ta nerede kalınır? – Astoria Hotel (Eski Kent) – kaynak: booking.com
Astoria Hotel (Eski Kent)

Eski kentin sakin sokaklarından birinde, meydana 400 metre mesafede, kahvaltı dahil. Fiyatını biz çok uygun bulduk.

Linki burada: Astoria Hotel (Eski Kent)

Prag konaklama rehberi – Mordecai12 Apartments by Adrez (Josefov) – kaynak: booking.com
Mordecai12 Apartments by Adrez (Josefov)

Yatak odası, banyo ve mutfaktan oluşan birimleriyle bir apartman otel. Merkeze 300 metre, metroya yürüyerek beş dakika.

Linki burada: Mordecai12 Apartments by Adrez (Josefov)

Prag konaklama rehberi
Prag’ın en uygun otelleri, Prag’ın en güzel otelleri – Miss Sophie’s Charles Bridge (Mala Strana) – kaynak: booking.com
Miss Sophie’s Charles Bridge (Mala Strana)

En popüler, her yere her şeye yakın Mala Strana’da bir sarayda konaklamak ister misiniz ☺))) Rokoko sarayının en üst katında yer alan kahvaltı dahil bir konaklama tesisi. Tarihi binalardan dönüştürülmüş tesislerden fazla beklentiniz olmasın demiştik ama burası çok iyi restore edilmiş, ilginç, şık, temiz bir mekan. Farklı oda ve dairelerinden Prag’ın mistik ve romantik manzarasını da seyredebilirsiniz.

Linki Burada: Miss Sophie’s Charles Bridge (Mala Strana)

Prag’ta nerede kalınır? – Loreta Hotel (Kale bölgesi) – kaynak: booking.com
Loreta Hotel (Kale bölgesi)

Bizim de kaldığımız Prag kalesine çok yakın, kale ve çevresindeki güzelliklerin tam dibinde, kahvaltı dahil bir tesis. Biz sevdik.

Linki burada: Loreta Hotel (Kale bölgesi)

Prag konaklama – Admiral Botel (Smichnov) – kaynak: booking.com

Admiral Botel (Smichnov)

Bir gemide konaklamaya ne dersiniz ☺))) Vltava nehri üzerinde bir gemide kahvaltı dahil, restoranı, gece klübü ve şık odalarıyla konforlu bir konaklama sunuyor .Fiyatı da uygun olan otelden her yere yürüyerek 15 dakikada ulaşabiliyorsunuz.

Linki burada: Admiral Botel (Smichnov)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close